HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
chakany

#7326 Re: HS kablovska

Post by chakany »

bosnian1873 wrote:Da li i kod vas dok gledate PINK kanale nastaju male smetnje?

P.S

Moja TV ne uvodi Sportklub kanale:

http://teve.ba/article/15865/moja-tv-ip ... lub-kanala
I kod mene su smetnje.
Nadam se da će se to riješiti do jeseni, jer tada najviše gledam TV :lol:

Kao i na ATLAS TV, nekad i na Hayat Music, isto tako i na RTL HR.
Slika odlična, stvarno za sliku nemam riječi, ali eto nekad se to pojavi, kao da neko izreže sliku preko cijelog ekrana.
Par sekundi traje, onda sve bude ok, i onda opet par sekundi, i tako u krug :lol:
Last edited by chakany on 31/07/2013 13:27, edited 1 time in total.
respo

#7327 Re: HS kablovska

Post by respo »

mixone1995 wrote:
respo wrote:pa prebaci ga na tv-u
Ima samo grcki, kao i prije .. :D
meni ima i serbian i prebaceno je na to al nema prevoda na tv-u
mixone1995

#7328 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

respo wrote:
mixone1995 wrote:
respo wrote:pa prebaci ga na tv-u
Ima samo grcki, kao i prije .. :D
meni ima i serbian i prebaceno je na to al nema prevoda na tv-u
Hahahah, HS madafaka :D :run:
chakany

#7329 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Nema ni kod mene prevoda, pa dobro možda su samo neke emisije prevedene, kao na BBC Entertainment.
respo

#7330 Re: HS kablovska

Post by respo »

evo sad ima
znaci neke emisije imaju neke nemaju prevod
AdrianMole

#7331 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

chakany wrote:Nema ni kod mene prevoda, pa dobro možda su samo neke emisije prevedene, kao na BBC Entertainment.
Još je mali postotak emisija prevednih ,jer je tek nedavno krenuo titl.Vidjet ćemo u večernjim satima.U svakom slučaju pojavila se identifikacija srpskih titlova ,što je bitan napredak.

EDIT:Upravo ide emisija Moon Machines i ima titlove koji se prikazuju bez problema.Dobili smo još jedan titlovan kanal!
Zahvalimo i @ MH i HS kablovska!
MH i HS kablovska

#7332 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

chakany wrote:Stigao srpski prevod na Discovery Science :thumbup:
Poštovani, da. Od sad ima srpski prevod. Sve što trebate uraditi jeste isključiti/uključiti vaše resivere ili preskenirati kanale i tad bi vam se trebao pojaviti titl. Lijep pozdrav
chakany

#7333 Re: HS kablovska

Post by chakany »

AdrianMole wrote:
chakany wrote:Nema ni kod mene prevoda, pa dobro možda su samo neke emisije prevedene, kao na BBC Entertainment.
Još je mali postotak emisija prevednih ,jer je tek nedavno krenuo titl.Vidjet ćemo u večernjim satima.U svakom slučaju pojavila se identifikacija srpskih titlova ,što je bitan napredak.

EDIT:Upravo ide emisija Moon Machines i ima titlove koji se prikazuju bez problema.Dobili smo još jedan titlovan kanal!
Zahvalimo i @ MH i HS kablovska!
Hvala HS, M&H :thumbup:

Samo me zanima zasto kao i sav normalan svijet nemamo RTS 1 i RTS 2, nego ovaj RTS SAT?
Ima super filmova, ako ga moze imati jedna Zenica i Tuzla, ne znam zasto nema Sarajevo.
Mahalac

#7334 Re: HS kablovska

Post by Mahalac »

Postovani,

on nije nadlezan niti zna niti moze da odgovori na vasa pitanja. On je tu jer neko treba da kaze i da se broji da je tu :roll: 8)

Cemu rasprava i suplja.

Mejutim treba da se zna da ja koristim HS digitalu i da sam zadovoljan i da su mnogo jeftiniji i uslugom bolji od giganta koji decenijama lopatom uzima sve nas do dan danas.

Ja im zelim svu srecu u radu, fala bogu pa postoje alternative.
mixone1995

#7335 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

Preskenirao sve kanale, pojavio se prevod :D Pohvale :thumbup:
rizibizi

#7336 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Mahalac wrote:Postovani,

on nije nadlezan niti zna niti moze da odgovori na vasa pitanja. On je tu jer neko treba da kaze i da se broji da je tu :roll: 8)

Cemu rasprava i suplja.

Mejutim treba da se zna da ja koristim HS digitalu i da sam zadovoljan i da su mnogo jeftiniji i uslugom bolji od giganta koji decenijama lopatom uzima sve nas do dan danas.

Ja im zelim svu srecu u radu, fala bogu pa postoje alternative.
Postovani,

nek si ti nama rekao da mi svi znamo i sta je dobro i ko tebe uzima lopatom i sta ti koristis. Moj postovani, da mi je mati rodjena kad nesto ne valja, ne valja, kad je nesto dobro onda aferim. Fino je vidjeti jos jedna titlovan kanal, ali... Hvale se besplatnim HD kanalima koje mogu gledati samo korisnici sa CI modulima i preskupim smece HD STB-ovima. Ako me interesuju HD kanali vise volim platiti pa dobiti HD risiver i gledati ono sto i placam a ne ovako kao besplatno a vise od pola korisnika ima SD STB. Dalje, kako mozes nekoga smatrati ozbiljnim kad ti u sred dana, u sred emisije krene premjestati kanale onako od sebe, nije to ni o od ozbiljnog. CI modul jeste super stvar ali je kvalitetan HD STB i dalje puno bolji od modula i po tehnologijama koje omogucava i po kvaliteti slike koja ide preko HDMI porta. Mada HS nije u stanju ni EPG napraviti tako da se time shiftu, snimalici, VOD ne treba ni nadati pa nam ni ne trebaju STB-ovi koji podrzavaju ove stvari. Koliko je to HS jeftiniji od ostalih operatera, Telemach mjesecno 15, HS mjesecno skoro 14 KM ... uuuu ode budzet, a uz duzno postovanje nivou usluge nije ni priblizan. U nekim situacijama je bolje dati marku vise i ne razmisljati nego da te handre zato sto su jeftiniji. O brzini i mogucnostima najbolje govori akcija uvodjenja Pink kanala u ponudu. Sa ovima sto te uzimaju lopatom ja se probudio u jutro 1. maja upalim STB 30 novih pinkova na listi, sa HS-om bih mogao odspavati i zimski san i opet nece imati sve pinkove u ponudi. HS ima potencijala da se razumijemo, ali imaju jos citavu svjetlosnu godinu da se dobro narade pa da budu konkurencija ostalim provajderima a ne da im glavni adut bude to sto su marku jeftiniji od ostalih.
mixone1995

#7337 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

Pitanje :

Da li postoji mogucnost da se kanali koji se nalaze na 256 QAM prebace na 128 QAM ?

Zbog cega ovo pitam ?! Jer onda ne bi bilo problema oko signala sto sam vec objasnjavao u jednom od prethodnih komentara !

Zasto mislim da bi nakon ovoga prestao problem sa signalom ?! Jer i na ostalim kanalima koji nisu HD a nalaze se na 256 QAM desava se ista stvar ... Dakle, problem je u 256QAM a ne u HD kanalima!

Nemojte mi samo reci da ce biti losija kvaliteta slike, mozda i hoce ali sasvim malo.. Vjerujem da bi 90% korisnika pristalo na 10% losiju kvalitetu slike ali da radi bez ikakvih problema i smetnji!!

Ocekujem odgovor od HS podrske ... Toliko .
Last edited by mixone1995 on 31/07/2013 23:39, edited 1 time in total.
respo

#7338 Re: HS kablovska

Post by respo »

iskreno ja sam im za ci modul zahvalan do neba
mozda najvise i zbog njega ne mjenjam operatera
nema sanse da bi sada presao na neke boxove resivere klince palce
a i cisto sumnjam da su bolji od modula
nervoza

#7339 Re: HS kablovska

Post by nervoza »

vec neko vrijeme se mislim zaliti ali tek nadjoh vremena...

dakle, u zadnjih par sedmica svaki drugi dan (a prije da je svaki dan) na digitalnoj ne mogu da gledam kanal koji bih volio u datom momentu, trenutno je to slucaj sa njemackim rtl-om... slika trza, nikako se ne moze gledati (imam modul), sve to ne bi bilo strasno da analogna radi, ali kad na nju prebacim prvo moram cekati pola minute da se ucita kanal, koji onda nema zvuka, internet radi bez problema... uglavnom dragi HS, ocekujem brz odgovor kako da dalje postupim, sumnjam da cu ovo jos dugo trpiti...
rizibizi

#7340 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Jedina prednost CI modula je sto nema kanti i kablova oko tva nego je sve fino i kulturno spakovano i nista vise.Kvalitet slike ne moze ni prici hd risiveru spojenom preko hdmi porta.SD kanali na mojoj tv na istom tvu izgledaju malo losije od hd kanala na modulu(ovdje ne pricamo o ftv,bht mada se i na njima moze vidjeti neznatna razlika).Definitivno najveca prednost sto nema kablova.
respo

#7341 Re: HS kablovska

Post by respo »

ne bi se slozio sa tim ali nema veze
gledao sam sliku preko resivera a modul posjedujem tako da meni cak slika je i bolja preko modula bar na kanalima koji neamju smetnji tipa nacionalna geografija dok na drugim se zna desiti da se ukocka i ostalo al to nije do modula nego do signala
mixone1995

#7342 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

Niko nije rekao da modul ne valja, cak sta vise po meni je bolja opcija od HD resivera najvise jer nema dodatnih kablova i dodatnog daljinskog. Ali ja sam bio primoran da uzmem HD resiver jer mi TV ne podrzava DVB-C preko kojeg radi modul. I dalje mislim da bi bilo dobro da se prebace kanali sa 256 na 128 QAM, jer u najgorem slucaju mi koji imamo HD resiver i modul mogli bi i dalje pratite vec spomenute kanale, s tim da mi koji imamo HD resiver ne bi imali problema sa signalom (ne znam da li iko sa modulom ima slican problem?!). Upitno je da li bi sa ostalim resiverima tada mogli HD kanali ali to je manje vise i nebitno jer HS daje besplatno module pa kome TV podrzava DVB-C bujrum .. :D
respo

#7343 Re: HS kablovska

Post by respo »

a koji su to kanali?
Reisova

#7344 Re: HS kablovska

Post by Reisova »

Ja sam korisnik digitalnde i ovi pink kanali su nista posebno, sve stari filmovi. zanima me da li se nešto od naše pretplate kablovskim operaterima refundira ftv i bhrtv-u ?
mixone1995

#7345 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

respo wrote:a koji su to kanali?
Nije mi jasno na sta tacno mislis, cijeli moj komentar je vezan za kanale koji su na 256 QAM ukljucujuci i sve HD, i samo mali broj onih nije to nisu (2-3 kanala). Na HSovoj stranici imas spisak HD kanala pa provjeri ako te interesuje :D :D
Dady

#7346 Re: HS kablovska

Post by Dady »

mixone1995 wrote:Pitanje :

Da li postoji mogucnost da se kanali koji se nalaze na 256 QAM prebace na 128 QAM ?

Zbog cega ovo pitam ?! Jer onda ne bi bilo problema oko signala sto sam vec objasnjavao u jednom od prethodnih komentara + svi korisnici bi mogli pratiti HD kanale, a ne samo oni koji imaju modul ili HD resiver !

Zasto mislim da bi nakon ovoga prestao problem sa signalom ?! Jer i na ostalim kanalima koji nisu HD a nalaze se na 256 QAM desava se ista stvar ... Dakle, problem je u 256QAM a ne u HD kanalima!
slike, ali vjerujem da bi najmanje 90% korisnika pristalo na 10% slabiju sliku al bez gubljenja signala ..
Nisam HS podrška ali mogu pomoći :)
Za ovo prvo mislim da si u krivu. HD signal nema veze sa modulacijom. I da bude na 64QAM ne možeš ga gledati ako ti receiver ne podržava MPEG4.

Za ovo drugo si u pravu 256QAM je podložnija smetnjama nego li nize modulacije. Prednost joj je da se može progurati puno više podatka.
HS je očigledno koristi da ne bi morao ulagati u nove transpodere, ako bi prešao na nižu modulaciju.

Vec je dosta ljudi nabrojalo na kojim frekvencijama imaju problema sa signalom. Ovo naravno ovisi i od lokacije korisnika

Meni je npr. bilo puno bitnije da je HS riješio ove probleme sa signalom i EPG nego uvoditi Pinkove. Ovime bi dokazao da je ozbiljna firma.
Tuzno mi izgleda pojašnjenje od njihove podrške kako je sve to komplikovano sa EPG-om.
Pa nemaju dugitalnu od jučer. Imali su je puno prije dolaska Telemaha SuperTV, mojeTV....
Nisam ubjeđenja da imaju uopšte ekipu koja svakodnevno kontroliše kvalitetu signala na terenu. Inače bi ovi problemi bili davno riješeni.
Po meni njihov glavni problem sa digitalom je bio izbor digitalne platforme i sistema kodiranja. Da nisu išli na kinesko/indijska rješenja imali bi puno fleksibilniji i zaokružen sistem, gdje bi uvođenje EPG-a bio posao za malu djecu.
Žao mi je zbog svega jer je to ipak domaća firma ali đabe sve zbog seljačke poslovne politike.
Imam i MojaTV i tamo je EPG davno riješen, ali snimalicu nikako da srede. Po meni logosoft ima najpotpuniji proizvod od svih kablovskih operatera u BiH.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Dady

#7347 Re: HS kablovska

Post by Dady »

.
mixone1995

#7348 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

Dady wrote:
mixone1995 wrote:Pitanje :

Zbog cega ovo pitam ?! Jer onda ne bi bilo problema oko signala sto sam vec objasnjavao u jednom od prethodnih komentara + svi korisnici bi mogli pratiti HD kanale, a ne samo oni koji imaju modul ili HD resiver !

slike, ali vjerujem da bi najmanje 90% korisnika pristalo na 10% slabiju sliku al bez gubljenja signala ..
Nisam HS podrška ali mogu pomoći :)
Za ovo prvo mislim da si u krivu. HD signal nema veze sa modulacijom. I da bude na 64QAM ne možeš ga gledati ako ti receiver ne podržava MPEG4.

Za ovo drugo si u pravu 256QAM je podložnija smetnjama nego li nize modulacije. Prednost joj je da se može progurati puno više podatka.
HS je očigledno koristi da ne bi morao ulagati u nove transpodere, ako bi prešao na nižu modulaciju.

Vec je dosta ljudi nabrojalo na kojim frekvencijama imaju problema sa signalom. Ovo naravno ovisi i od lokacije korisnika

Meni je npr. bilo puno bitnije da je HS riješio ove probleme sa signalom i EPG nego uvoditi Pinkove. Ovime bi dokazao da je ozbiljna firma.
Tuzno mi izgleda pojašnjenje od njihove podrške kako je sve to komplikovano sa EPG-om.
Pa nemaju dugitalnu od jučer. Imali su je puno prije dolaska Telemaha SuperTV, mojeTV....
Nisam ubjeđenja da imaju uopšte ekipu koja svakodnevno kontroliše kvalitetu signala na terenu. Inače bi ovi problemi bili davno riješeni.
Po meni njihov glavni problem sa digitalom je bio izbor digitalne platforme i sistema kodiranja. Da nisu išli na kinesko/indijska rješenja imali bi puno fleksibilniji i zaokružen sistem, gdje bi uvođenje EPG-a bio posao za malu djecu.
Žao mi je zbog svega jer je to ipak domaća firma ali đabe sve zbog seljačke poslovne politike.
Imam i MojaTV i tamo je EPG davno riješen, ali snimalicu nikako da srede. Po meni logosoft ima najpotpuniji proizvod od svih kablovskih operatera u BiH.
Za to prvo nisam bio 100% siguran, ali kad malo bolje razmislim upravu si ;-)

E sada ti meni reci zar ne bi bilo dobro da prebace te kanale na 128 QAM gdje nema smetnji i svi sretni i zadovoljni ? :)
Vjerujem da to nije neki veliki posao, da to mogu rijesiti za jedan dan maximalno .. :)
Dady

#7349 Re: HS kablovska

Post by Dady »

mixone1995 wrote:

E sada ti meni reci zar ne bi bilo dobro da prebace te kanale na 128 QAM gdje nema smetnji i svi sretni i zadovoljni ? :)
Vjerujem da to nije neki veliki posao, da to mogu rijesiti za jedan dan maximalno .. :)
Moglo bi... To košta uvođenje dva nova tranpodera tj nove frekvencije, nova oprema.
Kao što možeš zaključiti iz mog posta ja ne vjerujem da će to napraviti, jer su HS. Bitnije im je marketinški imati na papiru veliki broj kanala a ne kvalitetu i zadovoljnog korisnika.
Btw HBO koga dodatno placam nema audio sa 5.1 zvukom. Kažu u HS nije do njih. Pisao sam HBO-u i oni tvrde da ide 5.1 zvuk u većini filmova.
Opet pretpostavljam štedi se bandwidth. Progurati što više kanala po transpoderu, a ne kao što radi Telemah dodati jos iste HBO programe sa satom kašnjenja.

mixone1995

#7350 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

Dady wrote:
mixone1995 wrote:

Moglo bi... To košta uvođenje dva nova tranpodera tj nove frekvencije, nova oprema.
Kao što možeš zaključiti iz mog posta ja ne vjerujem da će to napraviti, jer su HS. Bitnije im je marketinški imati na papiru veliki broj kanala a ne kvalitetu i zadovoljnog korisnika.
Btw HBO koga dodatno placam nema audio sa 5.1 zvukom. Kažu u HS nije do njih. Pisao sam HBO i oni tvrde da ide 5.1 zvuk u većini filmova.

Nazalost slazem se s tobom.. Sumnjam da ce ista piti vode ovi nasi komentari, daBogda da HS bilo sta preuzme u vezi ovoga .. A sto se tice HBO kanala i ja imam iste, i sigurno je do HSa... Jos jedan dokaz da im je oprema 0 u odnosu na npr. BHTelekom .. :facepalm:
Locked