mixone1995 wrote:Pitanje :
Da li postoji mogucnost da se kanali koji se nalaze na 256 QAM prebace na 128 QAM ?
Zbog cega ovo pitam ?! Jer onda ne bi bilo problema oko signala sto sam vec objasnjavao u jednom od prethodnih komentara + svi korisnici bi mogli pratiti HD kanale, a ne samo oni koji imaju modul ili HD resiver !
Zasto mislim da bi nakon ovoga prestao problem sa signalom ?! Jer i na ostalim kanalima koji nisu HD a nalaze se na 256 QAM desava se ista stvar ... Dakle, problem je u 256QAM a ne u HD kanalima!
slike, ali vjerujem da bi najmanje 90% korisnika pristalo na 10% slabiju sliku al bez gubljenja signala ..
Nisam HS podrška ali mogu pomoći

Za ovo prvo mislim da si u krivu. HD signal nema veze sa modulacijom. I da bude na 64QAM ne možeš ga gledati ako ti receiver ne podržava MPEG4.
Za ovo drugo si u pravu 256QAM je podložnija smetnjama nego li nize modulacije. Prednost joj je da se može progurati puno više podatka.
HS je očigledno koristi da ne bi morao ulagati u nove transpodere, ako bi prešao na nižu modulaciju.
Vec je dosta ljudi nabrojalo na kojim frekvencijama imaju problema sa signalom. Ovo naravno ovisi i od lokacije korisnika
Meni je npr. bilo puno bitnije da je HS riješio ove probleme sa signalom i EPG nego uvoditi Pinkove. Ovime bi dokazao da je ozbiljna firma.
Tuzno mi izgleda pojašnjenje od njihove podrške kako je sve to komplikovano sa EPG-om.
Pa nemaju dugitalnu od jučer. Imali su je puno prije dolaska Telemaha SuperTV, mojeTV....
Nisam ubjeđenja da imaju uopšte ekipu koja svakodnevno kontroliše kvalitetu signala na terenu. Inače bi ovi problemi bili davno riješeni.
Po meni njihov glavni problem sa digitalom je bio izbor digitalne platforme i sistema kodiranja. Da nisu išli na kinesko/indijska rješenja imali bi puno fleksibilniji i zaokružen sistem, gdje bi uvođenje EPG-a bio posao za malu djecu.
Žao mi je zbog svega jer je to ipak domaća firma ali đabe sve zbog seljačke poslovne politike.
Imam i MojaTV i tamo je EPG davno riješen, ali snimalicu nikako da srede. Po meni logosoft ima najpotpuniji proizvod od svih kablovskih operatera u BiH.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2