Sarajevo Construction
-
dzipalo
#7326 Re: Sarajevo Construction
U novogradnji je jako puno takvih stanova koje kupuju da izdaju jer svi znaju da ce odma izdati novogradnju. Raspitaj se malo za Novu Otoku, ja znam bar 5-6 ljudi koji tu stanuju pod kirijom a samci su, neki studenti neki rade.
A za komsiluk nikad ne znas, pogotovo ako u haustoru ima stanova koji se izdaju. Pored mog stana je stan koji se izdaje i do sad se izmijenjalo bar 10 podstanara, bilo je svakakvih i kulturnih i nekulturnih.
A za komsiluk nikad ne znas, pogotovo ako u haustoru ima stanova koji se izdaju. Pored mog stana je stan koji se izdaje i do sad se izmijenjalo bar 10 podstanara, bilo je svakakvih i kulturnih i nekulturnih.
- VladaFBiH
#7327 Re: Sarajevo Construction
upravo, igrom slučaja sam upoznat sa situacijom jedne od elitnijih zgrada u novogradnji i tamo se prije mjesec-dva desilo da se komšija toliko napio da se usrao u sred haustora i dok je puzao do stana cijeli haustor je bio umazan govnima sve do njegovih vrata... svakodnevno nalaze smeće haustoru i sl.... uglavnom nikada ne znaš šta ćeš dobiti od komšiluka kada kupiš stan_BataZiv_0809 wrote:Da komsiluk je veliki problem, tj moze biti potencijalni problem, ali ja ne bih davao neku veliku prednost novogradnji u tom pogledu. Jer znamo sta sve ima medju danasnjim "situiranim" ljudima, svakakve mrake...drug_profi wrote:Još nešto. Kad kupuješ stan, kupuješ i komšiluk. U starim naseljima ćeš naći svašta, od socijalnih slučajeva do sitnih kriminalaca. Pa će se shodno tome ponašati, ne plaćati, praviti probleme..
U novoj zgradi makar znaš da su oko tebe situirani ljudi, a ako su kriminalci, onda su makar krupni, nisu kokošari.
- drug_profi
#7328 Re: Sarajevo Construction
Mili brate, imati takvog uhljupa u kući. Jadan onaj ko za njim mora pospremati.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7329 Re: Sarajevo Construction
Komsije su zaista lutrija i tu nema nekih pravila. Jedino znam da ne valja biti u blizini stanova koji se izdaje turistima. E to je gore nego Gvantanamo...i pritom ne znas sta je gore Arap sa zenom i 11toro djece i svi skacu i deru se ko krmad ili prepijani Irci koji pisaju u stubistu i povracaju u liftu...
- nepass1
#7330 Re: Sarajevo Construction
Na faleticima ubi smrad uglja, gore smrdi nego po graduBadBoy wrote:Hoćeš to na Faletićedrug_profi wrote:Kotlina je već prenapučena. Nažalost nema niko više da planira grad. Uskoro neće biti kapaciteta ni za saobraćaj, vodu, zrak...
Mi na teži način uvijek učimo. Nekada u budućnosti će se osvrtati na ovaj period kad je divljala nelegalna gradnja i urbanističke katastrofe.
Dotle. Pitam se... kazu barem 25% stanova u Sarajevu prazno, rentaju se. Rentaju se kome? Koliko ima tih podstanara da se mogu odrzavati ovakve cijene najma i ovakve cijene stanova?
Ove cijene odrzava samo ogromna kolicina ustekanih novaca kod nekih gradjana. Neki su imali i za stednju, neki ni za osnovno.
Sto se tice lokacije, ja bih uvijek birao lokaciju sa ciscim zrakom i pristojnom komunikacijom pa makar mi posao bio i 40 minuta daleko.
U tom smislu poduzimam korake u prigradskom naselju iznad linije smoga. 14 km od radnog mjesta. Nazalost, sporo mi to ide. Ali bice nekad i to privedeno kraju. Valjda mi ostane koja godina zivota i da uzivam u tome.
- drug_profi
#7331 Re: Sarajevo Construction
Drva ljudi gore loze uglavnom. I ima dovoljno cirkulacije da taj dim odlazi.
- nepass1
#7332 Re: Sarajevo Construction
Kod nas novogradnja, sve super divno, cisto ko hotel. Ali dosla svabica dijasporka uzela stan i tu joj zive sad dva cuka, ima i lika koji ih pazi i dodje da izvede. Ali pascad laje svunoc kad ostanu sami. Sreca na drugoj strani zgrade, pa ja ne cujem. Komsije okolo hoce da polude.drug_profi wrote:Još nešto. Kad kupuješ stan, kupuješ i komšiluk. U starim naseljima ćeš naći svašta, od socijalnih slučajeva do sitnih kriminalaca. Pa će se shodno tome ponašati, ne plaćati, praviti probleme..
U novoj zgradi makar znaš da su oko tebe situirani ljudi, a ako su kriminalci, onda su makar krupni, nisu kokošari.
- nepass1
#7333 Re: Sarajevo Construction
Ja sam par puta isao poslom i bas se osjetilo prosle godine.drug_profi wrote:Drva ljudi gore loze uglavnom. I ima dovoljno cirkulacije da taj dim odlazi.
- So What!
#7334 Re: Sarajevo Construction
Ulazni atrij BKC-a u Sarajevu dobio novi izgled
Okončani su radovi kompletne sanacije ulaznog atrija JU Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo. U okviru projekta obavljena je rekonstrukcija kompletnog krova atrija (ulaza u BKC), koji je dobio novi izgled.
Na središnji dio krova postavljeno je kaljeno staklo cijelom dužinom, tako da se pored vizuelno-estetskih prednosti ovakvog eksterijera dobila i veća osvijetljenost ulaza. Uporedo sa ovim radovima rekonstruisana je i galerija BKC-a, te su zamijenjene sve podne kamene ploče na ulazu u atrij uz sanaciju podzemnih instalacija.
Adaptacija krova i poda atrija je izvršena uz finansijsku podršku: Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad Sarajevo i Općine Centar Sarajevo. Ukupni troškovi rekonstrukcije iznosili su cirka 120.000 KM.
Adaptacijom ovih, vremenom dotrajalih dijelova zgrade JU Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo, galerija i unutrašnje dvorište na ulazu u zgradu dobili su novi, obnovljen izgled. Na ovaj način posjetioci će dobiti kvalitetniju uslugu, te će imati još ljepši ugođaj dok budu pratili programe koji se održavaju u vizuelno osvježenom BKC-u.
Klix
-
breuer
#7335 Re: Sarajevo Construction
koji glupani su odgovorni za ovaj izgled? zbogom arhitekturi, zbogom pameti...
-
dzipalo
#7336 Re: Sarajevo Construction
Imas li mozda informacije kakva je situacija sa zgradama od fasadne cigle (crvene, bijele, zute) kojih dosta ima na Grbavici (Kovacici). Te zgrade su uglavnom pravljene izmedju 1980 - 1990 godine pa nisam siguran ima li tu kancerogenih materijala (azbesta pogotovo) ili su tada vec postojale neke regulative vezane za materijale?Thorgerson wrote: Ljudi zaboravljaju veoma bitne stvari pri poredjenju staro vs novo.
Stare zgrade znace i stare instalacije. Ti mozes kod sebe zamjenit cesmu i nesto cijevi, ali instalacije su ti stare. Zgrade na Grbavici 70-ta godista. Dakle 50 godina starost instalacija. I tu ljudi traze masne cifre. O centru i starom gradu da ne govorim. Covjece zgrade po 60 do 100 godina, nikad nista obnovljeno, zidovi se urusavaju, puknuca okolo...ali eto centar, bla, bla...pa ok centar, ali je li prilici centru takva jedna zgrada. Jebo stan. Ti stan mozes nasminkat.
Pa covjece evo ovom neboderu iznad su skidali azbest sa fasade. Halo - AZBEST. Neki krovovi zgrada su donedavno bili pokriveni azbestom. Itd. Materijal koji je davno zabranjen u normalnim drzavama.
Dole na otoci oni neboderi, puno zohara, smetljarnici ocisceni boga pitaj kada itd...
I onda mi neko dodje s pricom ma jarane samo starogradnja, bla bla... Mislim ok, lokacija ili raspored prostorija ti se moze svidjati ili ne. Ali ako objektivno govorimo o materijalima, kvaliteti, instalacijama...razmislite dobro sta kupujte. I nemojte samo salijepo gledati lokaciju ili raspored soba.
Ponavljam eto opet primjer ove zgrade iznad gdje ce ti ljudi hladno traziti preko 2000, a bices oblozen kancerogenim materijalom. Divota. Ali ajd eto barem bolnica blizu. Dobro su se sjetili da sklone to ljudima i urade im normalnu fasadu.
- drug_profi
#7337 Re: Sarajevo Construction
Pozoves policiju i zalis se na remecenje javnog reda i mira. Nek joj pucaju kazne.nepass1 wrote:Kod nas novogradnja, sve super divno, cisto ko hotel. Ali dosla svabica dijasporka uzela stan i tu joj zive sad dva cuka, ima i lika koji ih pazi i dodje da izvede. Ali pascad laje svunoc kad ostanu sami. Sreca na drugoj strani zgrade, pa ja ne cujem. Komsije okolo hoce da polude.drug_profi wrote:Još nešto. Kad kupuješ stan, kupuješ i komšiluk. U starim naseljima ćeš naći svašta, od socijalnih slučajeva do sitnih kriminalaca. Pa će se shodno tome ponašati, ne plaćati, praviti probleme..
- drug_profi
#7338 Re: Sarajevo Construction
Ne znam gdje si isao tacno. Ja sam malo u brdu, na suncanoj strani. Oko mene dosta prostora i nemam tuđih objekata blize od 50 metara.nepass1 wrote:Ja sam par puta isao poslom i bas se osjetilo prosle godine.drug_profi wrote:Drva ljudi gore loze uglavnom. I ima dovoljno cirkulacije da taj dim odlazi.
Sad planiram da to malo dotjeram i sredim da tu bude udoban dom za dvoje ljudi. Ima dosta posla i trebace pofino para, ali bitno je da se pocne i da se zna sta se hoce.
Ako kad i osjetim neciji dim, to je neki fini miris vatre od drva. Barem gore ima drva, a ima i plin. Ne znam nikog oko mene da se sa cumurom zamara i prlja.
-
BadBoy
#7339 Re: Sarajevo Construction
Taj lokalitet je inače poznat po svježem zraku i zračnim strujama. Sumnjam da ima nekog većeg zagađenja. U svakom slučaju je 100x bolje nego u kotlini.
- Thorgerson
#7340 Re: Sarajevo Construction
Koliko znam ciglane zgrade su ujedno i najkvalitetnije koje su radjene. Mozda se varam, ali haman sve su izgradjen u tom periodu. Dosta ih je napravljeno u naselju Dobrinja (na Dobrinji V ja mislim neke su i 91' godiste bile, nove zgrade i totalno razrusene odmah u ratu), Kovavici, haman citava Breka, Kosevsko brdo, nesto malo na Marijin Dvoru i naravno Ciglane.dzipalo wrote: Imas li mozda informacije kakva je situacija sa zgradama od fasadne cigle (crvene, bijele, zute) kojih dosta ima na Grbavici (Kovacici). Te zgrade su uglavnom pravljene izmedju 1980 - 1990 godine pa nisam siguran ima li tu kancerogenih materijala (azbesta pogotovo) ili su tada vec postojale neke regulative vezane za materijale?
Ako vec ne bih uzimao novogradnju, trazio bih nesto po ovim zgradama.
-
lissics
#7341 Re: Sarajevo Construction
Ciglane su izgradjene kvalitetno. Steta sto je odrzavanje lose, pa sad izgleda malo oronulo.
-
dzipalo
#7342 Re: Sarajevo Construction
Thorgerson wrote:Koliko znam ciglane zgrade su ujedno i najkvalitetnije koje su radjene. Mozda se varam, ali haman sve su izgradjen u tom periodu. Dosta ih je napravljeno u naselju Dobrinja (na Dobrinji V ja mislim neke su i 91' godiste bile, nove zgrade i totalno razrusene odmah u ratu), Kovavici, haman citava Breka, Kosevsko brdo, nesto malo na Marijin Dvoru i naravno Ciglane.dzipalo wrote: Imas li mozda informacije kakva je situacija sa zgradama od fasadne cigle (crvene, bijele, zute) kojih dosta ima na Grbavici (Kovacici). Te zgrade su uglavnom pravljene izmedju 1980 - 1990 godine pa nisam siguran ima li tu kancerogenih materijala (azbesta pogotovo) ili su tada vec postojale neke regulative vezane za materijale?![]()
Ako vec ne bih uzimao novogradnju, trazio bih nesto po ovim zgradama.
I ja tako otprilike razmisljam, posto je novogradnja na pristojnim lokacijama preskupa ove izadju malo jeftinije a mislim da je dobar kvalitet samo me zanimalo je li poznato ima li u tim zgradama otrovnih materijala zbog kojih bi ih mozda trebalo izbjegavati. Hvala na info.
- Logovan
#7343 Re: Sarajevo Construction
Nije baš malo, nego puno.lissics wrote:Ciglane su izgradjene kvalitetno. Steta sto je odrzavanje lose, pa sad izgleda malo oronulo.
- drug_profi
#7344 Re: Sarajevo Construction
A hoce malo i sici nize... blize centru.Logovan wrote:Nije baš malo, nego puno.lissics wrote:Ciglane su izgradjene kvalitetno. Steta sto je odrzavanje lose, pa sad izgleda malo oronulo.
-
bumerangss
#7345 Re: Sarajevo Construction
Po pitanju komšiluka Alipašino je najgore! Svako treci stan je ili narkoman ili lopov ili kurva ili firaun ili demobilisani borac koji rovi po kontejneru i skupljaju sekundarni otpad po balkonima i haustorima....VladaFBiH wrote:upravo, igrom slučaja sam upoznat sa situacijom jedne od elitnijih zgrada u novogradnji i tamo se prije mjesec-dva desilo da se komšija toliko napio da se usrao u sred haustora i dok je puzao do stana cijeli haustor je bio umazan govnima sve do njegovih vrata... svakodnevno nalaze smeće haustoru i sl.... uglavnom nikada ne znaš šta ćeš dobiti od komšiluka kada kupiš stan_BataZiv_0809 wrote:Da komsiluk je veliki problem, tj moze biti potencijalni problem, ali ja ne bih davao neku veliku prednost novogradnji u tom pogledu. Jer znamo sta sve ima medju danasnjim "situiranim" ljudima, svakakve mrake...drug_profi wrote:Još nešto. Kad kupuješ stan, kupuješ i komšiluk. U starim naseljima ćeš naći svašta, od socijalnih slučajeva do sitnih kriminalaca. Pa će se shodno tome ponašati, ne plaćati, praviti probleme..
-
hrasno
#7346 Re: Sarajevo Construction
IzudinES wrote:Uništili su freske, gotovo ni jedna vidljivaSo What! wrote:Ulazni atrij BKC-a u Sarajevu dobio novi izgled
Okončani su radovi kompletne sanacije ulaznog atrija JU Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo. U okviru projekta obavljena je rekonstrukcija kompletnog krova atrija (ulaza u BKC), koji je dobio novi izgled.
Na središnji dio krova postavljeno je kaljeno staklo cijelom dužinom, tako da se pored vizuelno-estetskih prednosti ovakvog eksterijera dobila i veća osvijetljenost ulaza. Uporedo sa ovim radovima rekonstruisana je i galerija BKC-a, te su zamijenjene sve podne kamene ploče na ulazu u atrij uz sanaciju podzemnih instalacija.
Adaptacija krova i poda atrija je izvršena uz finansijsku podršku: Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad Sarajevo i Općine Centar Sarajevo. Ukupni troškovi rekonstrukcije iznosili su cirka 120.000 KM.
Adaptacijom ovih, vremenom dotrajalih dijelova zgrade JU Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo, galerija i unutrašnje dvorište na ulazu u zgradu dobili su novi, obnovljen izgled. Na ovaj način posjetioci će dobiti kvalitetniju uslugu, te će imati još ljepši ugođaj dok budu pratili programe koji se održavaju u vizuelno osvježenom BKC-u.Klix
Gdje je menora nisu je valjda sklonili negdje ?
- Logovan
#7347 Re: Sarajevo Construction
Ma ne morate sve slike citirati majku mu jebem. 
- thekupus
#7348 Re: Sarajevo Construction
Menora je sklonjena na ulaz, odmah do suvenirnice, i bit će vraćena na svoje mjesto čim opet budu imali na raspolaganju opremu za pomicanje teških predmeta.
Glupi radiosara.jevo.ba je stavio naslov: "Hoće li kamena menora biti vraćena u obnovljeni Atrij BKC-a?", a ono u tekstu piše da su im odgovorili fino da hoće biti vraćena
Glupi radiosara.jevo.ba je stavio naslov: "Hoće li kamena menora biti vraćena u obnovljeni Atrij BKC-a?", a ono u tekstu piše da su im odgovorili fino da hoće biti vraćena
Koji smradoviKamena menora, kako saznaje Radiosarajevo.ba, bit će vraćena na svoje mjesto, ali trenutno je na čekanju, s obzirom da je za njeno premiještanje, zbog velike težine, potrebna određena mehanizacija....
...Da li će ovo "vizualno osvježenje" biti uskoro biti potpuno, vraćanjem ovog kulturno-historijskog spomenika na svoje mjesto, ostaje da se vidi.
- mayab
#7349 Re: Sarajevo Construction
kiki-miki wrote:![]()
![]()
![]()
Alipasino najgore. Dje ste elito nisam vas prepoznala.
Ko ono komentarisa gore za novogradnju - ovi koji imaju pare da to kupe ispadose najkulturniji. Imaju i kriminalci para i ova fina politicka elita. Nema sta.
Meni moj komslikuk, da kucnem u drvo, na Ap kulturan bas.
- Cossack