NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#7326 Re: NBA - National Basketball Association
Kad se prica od Jamesu i Clevelandu, onda obavezno treba istaci da je Dan Gilbert škrti šupak koji nije ništa poduzeo da ojaca Cavse sve te godine dok je tamo bio James...to je isto jedna notorna cinjenica...dovodio mu je Goodena, Mo Williamsa, Varejaoa, Daniel Gibsona
pa koga je on zayebavao sa tim
....7 godina ništa nije poduzimao da Jamesa zauvijek veže za Cavse, ovaj vidio da mu godine prolaze i da nikad ništa nece uzeti sa tim luzerima i logicno se ufatio noge....to je razlika između tog smiješnog tima i njegovog vlasnika i jednih L.A. Lakersa koji su legendarna franšiza koja drži do sebe i svog ugleda i gdje je GM Kupchak cuda cinio da udovolji Brayantu (to posebno mislim na onaj trejd kad je uvalio Kwame Browna i nekakog Javaris Crittentona
za Gasola...cak su tjerali i Shaqa kad je svlacionica postala "pretjesna" za obojicu....jedno su vjeciti luzeti Cavsi, tim sa decenijskm tradicijama tavorenja na samom dnu lige i tim koji je postao neko i nešto na košarkaškoj mapi zahvaljujuci najviše Jamesu - a drugo su legendarni Lakerski i sve vezano za taj klub...to je nebo i zemlja...i to treba uvijek uzeti u obzir kad se prica o LeBronu i njegovom odlasku iz Clevelanda.
-
Jokericious
#7327 Re: NBA - National Basketball Association
Nisam ja nikada rekao da je Bryant neki prosjecan igrac. Pa gdje cu to reci. Sigurno je obiljezio zadnjih 10 godina.
Samo kazem da nije Jamesova klasa. Neko misli drugacije i sta sada. Takodjer, hocu da kazem nije nista bolji od Jamesa sto se tice odnosa prema klubu. Birao je da dodje u Lakerse.
Samo kazem da nije Jamesova klasa. Neko misli drugacije i sta sada. Takodjer, hocu da kazem nije nista bolji od Jamesa sto se tice odnosa prema klubu. Birao je da dodje u Lakerse.
-
RtrnOfSalisbury
#7328 Re: NBA - National Basketball Association
al sto su lejkersi znali iskopati igrace niko nije znao
strasni luk: od deset zicera pogadja dva stoposto i opet hin dobro (pre)placali. mislio sam da su samo lejkersi mutavi ali oklahoma je dokazala da ima jos mutavih. nije mi jaso kad presjeces napad i krenes u kontru kako ti neki jebeni instikt ne kaze da neko mozda juri za tobom i da ce ti ponovo uzet loptu, kako to da osvojis neke kljucne lopte i onda muljas i gubis hin ponovo. oklahoma mora vidjeti sta ce pod kosem a lejkersi ako ne kupe stogod vrijedno dogodine maximala ulaze u plejof i cao.
oklahoma je uspjela dokazati da te neko moze na istu foru tuci po glovi u cetri utakmice. ali mora se reci da je majami imo vise oruzja i sta god da su koristili, uspjelo je. cak i kad promase, jednom dvaput triput uzmu loptu u skoku, ako ne uzmu onda oklahoma smulja u kontri. izvinte ali 120-130 koseva je previse i za kk gornje gradisce i u tom smjeru moraju trazit uzroke poraza.
oklahoma je uspjela dokazati da te neko moze na istu foru tuci po glovi u cetri utakmice. ali mora se reci da je majami imo vise oruzja i sta god da su koristili, uspjelo je. cak i kad promase, jednom dvaput triput uzmu loptu u skoku, ako ne uzmu onda oklahoma smulja u kontri. izvinte ali 120-130 koseva je previse i za kk gornje gradisce i u tom smjeru moraju trazit uzroke poraza.
-
Rob_Atl
#7329 Re: NBA - National Basketball Association
Ma dobro sad raja normalno govori da je Kobi bolji , jer Lebron jos nije osvojio toliko titula, isto sto Magic sinoc govori nemoj da se zaljecemo da ga poredimo sa Jordanom jer nema titula, tek kad osvoji onda cemo moci da pricamo. Lebron jos 2-3 titule nek osvoji pomest ce Kobija sa liste te najboljih igraca ikad, Kobi sigurno vise nece titule osvojiti i ostace na 5 dok Lebron moze da igra jos 6-7 godina na vrhuncu ako ne i vise jer je ono stroj sam od sebe
. Wade 30 , Bosh isto kao i Lebron ja mislim 27 godina mogu oni jos igrati zajedno dobrih 5 godina a da im niko nista ne moze
-
smijesni_ste
#7330 Re: NBA - National Basketball Association
Da...samo realno morali su još prošle godine uzeti prvi u "nizu"....kad već James nije u mogao u kenjkavom Clevelandu..ali eto šta je tu je
I da, za mene je James već sada bolji od KoBetA
....i nemoj da me citira ko slučajno 
I da, za mene je James već sada bolji od KoBetA
-
Jokericious
#7331 Re: NBA - National Basketball Association
Ovaj argument da je neko bolji jer ima vise titula je nesto najgluplje sto sam cuo. Ne bih zelio da uvrijedim nekoga, al tako je.
-
smijesni_ste
#7332 Re: NBA - National Basketball Association
Jbt gledam izvještaje...šta je vrhunskih fudbalera bilo na utakmici...Kaka...Drogba...Suarez....zanimljivo...bar meni 
-
caros
#7333 Re: NBA - National Basketball Association
Reci to Ronaldu i MessijuCollegeGunner wrote:Ovaj argument da je neko bolji jer ima vise titula je nesto najgluplje sto sam cuo. Ne bih zelio da uvrijedim nekoga, al tako je.
smijesan_si
- just principe
#7334 Re: NBA - National Basketball Association
CollegeGunner wrote:Ovaj argument da je neko bolji jer ima vise titula je nesto najgluplje sto sam cuo. Ne bih zelio da uvrijedim nekoga, al tako je.
jao koja kontradiktornost covjece
Reci da je Kobe 5 prstena uzeo zahvaljuci samo saigracima je glupost desetljeca..Time tog covjeka svrstavas medju peskirdzije, jer samo oni uzimaju titule zahvaljujuci saigracima tipa sinoc Juwan Howard.. Onda mozemo reci i da je LBJ uzeo prsten zahvaljujuci saigracima jer da nije bilo Wade-a i Bosh sipak bi on igrao finale, bez obzira sto je prva violina
Usput, ovaj Miami je milion puta igracki bolji od Lakersa iz 2008 i 2009 god kad su osvojili i to je cinjenica..Kobe je imao samo Gasola ostatak ekipe prosjek bio. Bynum bio zelen vise povrijedjen, Fisher pri kraju karijere. S druge strane gorostas Bosh i Wade i ostatak ekipe koji se na vrijeme probudio
Vjerovatno je danas Lebron kompletniji igrac od Bryanta ali da je bolji nikad. O tome bi mogli diskutovati tek kad ovaj napuni 35 godina
- hypko_nurko
#7335 Re: NBA - National Basketball Association
cestitke miamiju na tituli i kingu na prvom prstenu. nadamo se ne i zadnjem 
- n;hill
#7336 Re: NBA - National Basketball Association
Ljudi košarka je timski sport, svaka čast Jordanu, Kobiju i LBJu, ali oni su prvenstveno tu da tinejdžeri/tinejdžerke se furaju na njih, ne znam mogu ja voliti recimo KGa ili nekog ali dok igra za moj tim čim ode u drugi ne podnosim ga, neki će reći da navijači navijaju za dresove, i o tome se može pričati, ali je tako, Miami mi nije tim za koji bi navijao, niti mi gaji old school basketball, i to mi meni kao meni ne leži a neka mržnja prema LBJ i sl, i evo po proslavi više se piše da je LBJ osvojio titulu nego MIami Heat, meni to bezzze 
-
Jokericious
#7337 Re: NBA - National Basketball Association
Iz posta se da zakljuciti da si navijac Lakersa. Tako da nema potrebe da raspravljam sa tobom.just principe wrote:CollegeGunner wrote:Ovaj argument da je neko bolji jer ima vise titula je nesto najgluplje sto sam cuo. Ne bih zelio da uvrijedim nekoga, al tako je.
jao koja kontradiktornost covjecePa zar ti nisi poletio na temu da izjavis nakon Lebronovog prstena ko je bolji
Sta si cekao do sad ? Naravno cekao si prsten, da bi se time dicio
![]()
Reci da je Kobe 5 prstena uzeo zahvaljuci samo saigracima je glupost desetljeca..Time tog covjeka svrstavas medju peskirdzije, jer samo oni uzimaju titule zahvaljujuci saigracima tipa sinoc Juwan Howard.. Onda mozemo reci i da je LBJ uzeo prsten zahvaljujuci saigracima jer da nije bilo Wade-a i Bosh sipak bi on igrao finale, bez obzira sto je prva violina![]()
Usput, ovaj Miami je milion puta igracki bolji od Lakersa iz 2008 i 2009 god kad su osvojili i to je cinjenica..Kobe je imao samo Gasola ostatak ekipe prosjek bio. Bynum bio zelen vise povrijedjen, Fisher pri kraju karijere. S druge strane gorostas Bosh i Wade i ostatak ekipe koji se na vrijeme probudio
Vjerovatno je danas Lebron kompletniji igrac od Bryanta ali da je bolji nikad. O tome bi mogli diskutovati tek kad ovaj napuni 35 godina
- hypko_nurko
#7338 Re: NBA - National Basketball Association
samo nek celticsi nisu osvojili pa bilo ko drugi da je osvojio ne bi mi bilo zaon;hill wrote:Ljudi košarka je timski sport, svaka čast Jordanu, Kobiju i LBJu, ali oni su prvenstveno tu da tinejdžeri/tinejdžerke se furaju na njih, ne znam mogu ja voliti recimo KGa ili nekog ali dok igra za moj tim čim ode u drugi ne podnosim ga, neki će reći da navijači navijaju za dresove, i o tome se može pričati, ali je tako, Miami mi nije tim za koji bi navijao, niti mi gaji old school basketball, i to mi meni kao meni ne leži a neka mržnja prema LBJ i sl, i evo po proslavi više se piše da je LBJ osvojio titulu nego MIami Heat, meni to bezzze
- just principe
#7339 Re: NBA - National Basketball Association
CollegeGunner wrote:
Iz posta se da zakljuciti da si navijac Lakersa. Tako da nema potrebe da raspravljam sa tobom.
jel to zabranjeno mozda
hypko_nurko wrote: samo nek celticsi nisu osvojili pa bilo ko drugi da je osvojio ne bi mi bilo zao
u svom stilu
-
Jokericious
#7340 Re: NBA - National Basketball Association
Nije. Al logicno da ce za tebe onda Kobe biti bolji. James je realno bolji u gotovo svim segmentima igre.just principe wrote:jel to zabranjeno mozdaCollegeGunner wrote:
Iz posta se da zakljuciti da si navijac Lakersa. Tako da nema potrebe da raspravljam sa tobom.I kakve veze to uopce ima
Covjek daje poene, asistira, skace, blokira, krade lopte i moze pokriti svaku poziciju na terenu. Uz Bryanta nazalost ne idu svi ovi atributi.
-
Rob_Atl
#7341 Re: NBA - National Basketball Association
JORDAN VS JAMES
28 AGE 27
7 NBA SEASON 9
1 FINAL APP. 3
2 NBA MVP 3
1 FINALS MVP 1
9 PLAYOFF SERIES WINS 15
.551 PLAYOFF WIN PCT. .626
Naravno jos je rano da ga poredimo sa Jordanom, ali kao sto vidite na dobrom je putu
28 AGE 27
7 NBA SEASON 9
1 FINAL APP. 3
2 NBA MVP 3
1 FINALS MVP 1
9 PLAYOFF SERIES WINS 15
.551 PLAYOFF WIN PCT. .626
Naravno jos je rano da ga poredimo sa Jordanom, ali kao sto vidite na dobrom je putu
-
caros
#7342 Re: NBA - National Basketball Association
A sa koliko godina je Jordan počeo da igra u NBA a sa koliko James ?
Piše ti i tu ali si valjda ćorav.
Pa mu se malo digne kita pa ode igrati bejzbola pa malo ovo pa malo ono. Jedini koji se s njim može porediti je Kobi. Kada James napuni barem 33, onda stavljaj neka poređenja.
Pa mu se malo digne kita pa ode igrati bejzbola pa malo ovo pa malo ono. Jedini koji se s njim može porediti je Kobi. Kada James napuni barem 33, onda stavljaj neka poređenja.
Last edited by caros on 22/06/2012 23:12, edited 1 time in total.
- AlenKurt
#7343 Re: NBA - National Basketball Association
Pa valjda bi onda logično bilo da James ima lošije rezultate. Teže je pobjeđivati s 18 godina, nego s 21.caros wrote:A sa koliko godina je Jordan počeo da igra u NBA a sa koliko James ?
-
caros
#7344 Re: NBA - National Basketball Association
Pa uzmi u obzir da je imao 2 sezone "viška" da se privikne na NBA. Dodaj MJ-u još 2 sezone pa uporedi. Da ne pričamo o gamewinnerima i clutch momentima u zadnjoj četvrtini. Ne poredite neuporedivo. 
Last edited by caros on 22/06/2012 23:15, edited 1 time in total.
-
smijesni_ste
-
caros
#7346 Re: NBA - National Basketball Association
Pogledaj prosjek asistencija Kobija ( a i Jamesa ) pa nešto pričaj.smijesni_ste wrote:Al zar nismo već konstatovali....
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... hs0Zmx-vn0
-
smijesni_ste
#7347 Re: NBA - National Basketball Association
hahaha...ma zajebancija čovječe...zar nije prejaka parodija 
-
caros
#7348 Re: NBA - National Basketball Association
Da je parodija o Melu, bila bi dobra, ovako je sranje.
-
Rob_Atl
#7349 Re: NBA - National Basketball Association
Jordan je tek otisao sa 30 godina da igra bezbol, imao je Lebron 2 godine vise iskustva u NBA ali ko je to osvojio titulu sa 18 i 19 godina??? I Kobe je iz srednje skole otisao pa je tek u 23 godini osvojio, ne mozete ignorisati Lebranove statistike od 30 poena 10 skokova i 7 asistencija ako ovako nastavi moras ga poredit sa Jordanom, Jordan je mozda bio veci gospodin nego Lebron al to nema nikakve veze sa kosarkom i brojkama... Al' kao i sto sam rekao jos je rano da se poredi sa Jordanom, ali ako ovako nastavi i nareda titula svidjalo se nama to ili ne moras ga poredit...
-
smijesni_ste
#7350 Re: NBA - National Basketball Association
Ma realno ne može prići Jordanu, ali može prešišati ostale....