Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
tandmand

#7326 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by tandmand »

Sanjarko wrote: 12/10/2022 19:09 sovinista itd, naziva nas svakako, oni Muslimani itd, Zlatan Begic, FTV, Rezime

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/27 ... vjesa.html
Begić u pravu ...

Bošnjaci od MZ dobijaju samo papire na kojima su lažna obećanja i moralna satisfakcija. U stilu evo vam papir, jest bila je agresija, jest bio je genocid i evo vam zakon, jest Republika BiH je priznata .. štaš moralo se, nema Jugoslavije - evo vam papir da je BiH cjelovita, okolo, a unutra kako vam skrojimo.

A šta dobija agresor? Kontrolu nad državom, 100% kontrolu nad teritorijom koju kontrolišu politike osuđene za agresiju, genocid i UZP, i kao najvažnija stvar kontrolu nad većinskim muslimanskim narodom Bošnjacima u cilju onemogućavanja samostalnog političkog djelovanja i ograđivanja nevidljivom žicom teritorije na kojoj žive.

Kakav bolan kandidatski status ... Koji će nama qraz EU?
Južnoafrička Republka je postala članica UN 1945.god. Šta su od tog članstva imale žrtve aparthejda?
Šta Bošnjaci imaju od toga EU puta. Da se ne lažemo, mi nikad nećemo u EU, ne žele nas.
Na prelasku granica EU sam se toliko puta osjećao diskriminirano, poniženo u odnosu na "ugrožene" susjede koji su sa putovnicom hodali gdje hoće.
kako hoće i isto tako se zapošljavaju.
Dok su Bošnjacima uveli bezvizni režim BH Hrvati su za tih 15 godina uveli hrpu predstavništva i pokrenuli masu poslova na osnovu te privilegije. Haj ti to stigni ... Pa ko je ovde ugrožen? Neka Schmidt napravi da su svi građani/narodi iz BiH jednaki kada krenu u EU. Neka ukine dvojno državljanstvo ili neka uvede ista prava prelaska granice, prava boravka i zapošljavanja u EU.
Officer Crabtree

#7327 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Officer Crabtree »

... a sad u tržni po Janu.

Dok mi sebi se ne okrenemo, nema od toga ništa.
noviforumas

#7328 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by noviforumas »

Ovi ljudi se vise bune na Schmidtovu odluku nego nasi politicari, cast rijetkim izuzecima:

pemanapemani

#7329 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by pemanapemani »

Zivimo posljedice rahat patnje i prihvatanja velikosrpske etnicke matrice narod = nacija.
Ako je narod i nacija isto, onda nemamo nista bosanskohercegovacko, osim drzave na papiru.

Trenutno traje proces identitetskog odvajanja Bosnjaka od Bosne i Hercegovine, a to se vidi i po upisima na forumu.

Treba traziti za Bosnjake ovo od OHR, Bosnjaci se moraju odbraniti, Bosnjaci trebaju postaviti ultimatum oko ovog, Bosnjaci proporcionalno najmanje vladaju, Bosnjaci su ugrozeni...

Ako je glavno pitanje koji je narod vise ugrozen, onda gdje je tu Bosna i Hercegovina?

Glavni promoteri gradjanske drzave (DF) samo vaze o islamofobiji i palestinizaciji, umjesto o urusavanju sistema i kidanju veza sa bosanskohercegovackim identitetom.
Ispada da su kivni na Schmita jer je umanjio prava muslimana kao vjerske grupe.

Zaderes se gradjanska drzava i onda opletes o bjelosvjetskoj islamofobiji, a godinama neces da odgovoris na pitanje kako bi detaljno izgledala ta gradjanska i kako do nje doci. Vise se spominje Gaza i Zapadna obala, nego BiH.

Stvarno nevjerovatno za sta su ljudi dali svoje zivote, jadno.
drmadzija

#7330 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by drmadzija »

Šmit je umanjio prava svakog čovjeka koji nije dio HDZ stranke.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#7331 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by arman1 »

Ode švabo na ribanje.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#7332 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by sime_cipol »

Ma ovo je suplja da se evropa ko fol nesto pita. Bice kako Amer kaze, ne treba mu sad talasanje u njegovoj avliji. Narod se raspravlja, raskide se, a političari dijele plijen.
tandmand

#7333 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by tandmand »

pemanapemani wrote: 14/10/2022 18:34 Glavni promoteri gradjanske drzave (DF) samo vaze o islamofobiji i palestinizaciji, umjesto o urusavanju sistema i kidanju veza sa bosanskohercegovackim identitetom.
Kivni su jer je umanjio prava Bošnjaka kao građana i naroda.
A kada govore (pa i mi na forumu) o Bošnjacima kao muslimanima - vjerskoj grupi, samo se to isto prevelo na jezik onih koji o nama tako razmišljaju i privatno u razgovorima nas oslovljavaju tako. Dodik i javno. Misliš da Schmidt, Plenković, i Milanović nasamo o nama govore kao Bošnjacima?

Mislim da mi prvo ne trebamo lagati sebe. Ne idem u džamiju nisam praktikant, popijem koju pivu ali htio ne htio ja sam kao i svi ostali Bošnjaci svrstan u muslimane kao vjersku grupu. Da su Bošnjaci većinom neka kršćanska grupacija, ne katolici, ne pravoslavci ali recimo npr. evangelisti onda ne bi bio ovakav odnos prema nama i BiH, i mi ne bi pričali o palestinizaciji, Gazi i Zapadnoj obali.
drmadzija

#7334 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by drmadzija »

sime_cipol wrote: 14/10/2022 19:08 Ma ovo je suplja da se evropa ko fol nesto pita. Bice kako Amer kaze, ne treba mu sad talasanje u njegovoj avliji. Narod se raspravlja, raskide se, a političari dijele plijen.
Da, to je upravo to što bi naš narod kazo “šuplja.” Nema veze što se nametnuti zakon kosi sa osnovnim demokratskim principima na kojima EU stoji. Mora se predstaviti bar sjena nekakvog angažmana sa Bosnu i Hercegovinu. Trenutno smo u fazi strategije očaja koju smo primjenili u Srebrenici. Ne piše nam se ništa dobro.
geoxx

#7335 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by geoxx »

Pa i stari zakon se kosi sa principima EU, istom logikom kojom i novi zakon i ustav. Valjalo je to i ranije problematizirati, ali iz nekog nepoznatog razloga nije.
drmadzija

#7336 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by drmadzija »

Želim samo još nešto da kažem i izvinjavam se ako ovo izgleda kao spam. Spamovanje mi nije namjera. Želim kazati da je ovaj trenutni, politički, vid agresije na našu državu Bosnu i Hercegovinu mnogo prikriveniji/suptilniji ali i mnogo razorniji od onog kroz koji smo prošli 92. do 95. godine prošloga stoljeća. Tad je svako vidio i razumio šta nam se dešava. Uz to svako, ko je htio, mogao je da učestvuje. Danas svako ne može da se brani jer su obični ljudi em izmanipulirani em pokradeni od svojih predstavnika. Mnoge je uhvatila apatija pa ih i ne zanima šta se dešava.
DonieBrasco

#7337 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by DonieBrasco »

Bas bi drama bila da sad mora povuci ovo sto je nametnuo nakon ovog reporta.

Covic i Zagreb bi šiznuli, uh kakv bi to samar lopatom bio za njih a i za samog Šmita sto se zaletio da ugodi jednoj strani a mnogo toga vaznog zanemari.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7338 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Chmoljo »

DonieBrasco wrote: 14/10/2022 19:52 Bas bi drama bila da sad mora povuci ovo sto je nametnuo nakon ovog reporta.

Covic i Zagreb bi šiznuli, uh kakv bi to samar lopatom bio za njih a i za samog Šmita sto se zaletio da ugodi jednoj strani a mnogo toga vaznog zanemari.
Ne mora povlaciti, vec moze odblokirati tamo gdje se moze blokirati. Time ne bi javno sebi skocio u stomak, HDZ moze biti biran koliko hoce, ali nece piti vode oko svake stvari.

Npr. jedan od primjera bi bio uze definisati vni.
DonieBrasco

#7339 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by DonieBrasco »

Prije da ce on zazmziriti za blokade. a VIN to ce tek prica da buide, ali zato u novembru ce ovi traziti entiet i jos toga, zapravo prije neki dan obostrano u isto vrijeme Zagreb i Covic nove zatjeve.
Grean

#7340 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Grean »

Jasno je i očigledno da u tome itekako učestvuju i američka i britanska ambasada. Moramo prekinuti mitove da imamo podršku međunarodne zajednice. Nemamo niti smo je ikada imali."
U vrijeme Dodikovog antiustavnog djelovanja forum i mediji su gorili od hvale Britaniji kao najvecem prijatelju probosanskih snaga, od Face preko Klixa do foruma kako rekoh.

Ja sam se samo pitao jesam li ja lud ili su svi oni prespavali rat.

Nije bilo vecih smradova, od njihovih lordova do obavjestajaca koji su radili na sukobu HVO-a sa Armijom BiH i pretvaranja agresije u "gradjanski rat".

I opet se pitam, jesmo li mi zdravi u glavu?
DonieBrasco

#7341 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by DonieBrasco »

Cekamo i ovu odluku vezano za imovinu, da vidimo sta je to skontao da uradi.
Chmoljo

#7342 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Chmoljo »

Grean wrote: 14/10/2022 20:12
Jasno je i očigledno da u tome itekako učestvuju i američka i britanska ambasada. Moramo prekinuti mitove da imamo podršku međunarodne zajednice. Nemamo niti smo je ikada imali."
U vrijeme Dodikovog antiustavnog djelovanja forum i mediji su gorili od hvale Britaniji kao najvecem prijatelju probosanskih snaga, od Face preko Klixa do foruma kako rekoh.

Nije bilo vecih smradova, od njihovih lordova do obavjestajaca koji su radili na sukobu HVO-a sa Armijom BiH i pretvaranja agresije u "gradjanski rat".

Mogli bi oni kurcu svirati da Alija nije sjeo sa teroristima za pregovaracki sto.

Ko moze Zelenskog zamisliti kako sjedi pregovara sa DNR i LNR gmazovima?

Kratkovidost, minderluk i nenaucene lekcije i onda krivimo druge, a nikad da sebe pogledamo.
pemanapemani

#7343 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by pemanapemani »

tandmand wrote: 14/10/2022 19:09
pemanapemani wrote: 14/10/2022 18:34 Glavni promoteri gradjanske drzave (DF) samo vaze o islamofobiji i palestinizaciji, umjesto o urusavanju sistema i kidanju veza sa bosanskohercegovackim identitetom.
A kada govore (pa i mi na forumu) o Bošnjacima kao muslimanima - vjerskoj grupi, samo se to isto prevelo na jezik onih koji o nama tako razmišljaju i privatno u razgovorima nas oslovljavaju tako. Dodik i javno. Misliš da Schmidt, Plenković, i Milanović nasamo o nama govore kao Bošnjacima?

Mislim da mi prvo ne trebamo lagati sebe. Ne idem u džamiju nisam praktikant, popijem koju pivu ali htio ne htio ja sam kao i svi ostali Bošnjaci svrstan u muslimane kao vjersku grupu. Da su Bošnjaci većinom neka kršćanska grupacija, ne katolici, ne pravoslavci ali recimo npr. evangelisti onda ne bi bio ovakav odnos prema nama i BiH, i mi ne bi pričali o palestinizaciji, Gazi i Zapadnoj obali.
A zasto nisu kivni na prava Ostalih kao gradjana?

Mislim, kada se busas gradjanskim i zastitom onih koji su najugrozeniji, onda bi valjda trebalo ici od najugrozenijih gradjana hronoloski:
Ostali u citavoj drzavi
Bosnjaci i Hrvati u manjem entitetu
Srbi u vecem entitetu
Bosnjaci Schmitovim zakonom

DF onako pravo gradjanski odmah na cetvrto mjesto i jos opletu o ugrozbi na religioznoj osnovi. :-)
Chmoljo

#7344 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Chmoljo »

pemanapemani wrote: 14/10/2022 20:20

Mislim, kada se busas gradjanskim i zastitom onih koji su najugrozeniji, onda bi valjda trebalo ici od najugrozenijih gradjana hronoloski:
Ostali u citavoj drzavi
Srbi u vecem entitetu

DF onako pravo gradjanski odmah na cetvrto mjesto i jos opletu o ugrozbi na religioznoj osnovi. :-)
Svak se cese tamo gdje su mu glasovi.

Bezobrazno od tebe sto postavljas zdravorazumska pitanja.
BHCluster

#7345 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by BHCluster »

Ostali u citavoj drzavi
Srbi u vecem entitetu

Karikiras iz tebi jedino poznatih razloga, zar u ovom zadnjem Begicevom istupu na FTV-u nije ovo sve sto ti negiras da rade, naravno da jeste. Koju stranku ti podrzavas i kakav im je ucinak prema ovim tvojim "standardima"?
Grean

#7346 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Grean »

Chmoljo wrote: 14/10/2022 20:20
Grean wrote: 14/10/2022 20:12

Mogli bi oni kurcu svirati da Alija nije sjeo sa teroristima za pregovaracki sto.

Kratkovidost, minderluk i nenaucene lekcije i onda krivimo druge, a nikad da sebe pogledamo.
Ko moze zamisliti Zelenskog bez HIMARS-a i britanskih MLRS-a, WLAN-a a s Alijinim embargom?

Da se ne lazemo i ne pravimo ludi.
Bloo
Globalna šefica

#7347 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Bloo »

tandmand wrote: 14/10/2022 19:09 Mislim da mi prvo ne trebamo lagati sebe. Ne idem u džamiju nisam praktikant, popijem koju pivu ali htio ne htio ja sam kao i svi ostali Bošnjaci svrstan u muslimane kao vjersku grupu. Da su Bošnjaci većinom neka kršćanska grupacija, ne katolici, ne pravoslavci ali recimo npr. evangelisti onda ne bi bio ovakav odnos prema nama i BiH, i mi ne bi pričali o palestinizaciji, Gazi i Zapadnoj obali.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/islamsk ... /221014074

Još kad bi te IZ tretirala tako.... :D

Na ovim prostorima su etnija i religija skoro neraskidivo povezani.

Tvoju sudbinu dijele i ostali pripadnici etnija koji nisu pretjerano "vjerski osvijesteni". Hrvati su uvijek katolici, Srbi pravoslavci, s tim da je interesantno da se taj religijski momenat prilikom govora mrznje naglasava uglavnom kod bosnjaka i Srba...ako pogledas komentare na ovom forumu, medusobna ljubav i postovanje pripadnika etno-religijskih skupina je na visokom nivou. :D

Djelomicno problem lezi i u tome sto vladajuce etnostranke u sinergiji sa religijskim zajednicama svrstavaju pripadnike etnije i u religijsku skupinu. Oni kao vladajuca etnostranka za koju glasa vecina pripadnika neke etnije, a uz svesrdnu pomoc religijskih institucija, ti ne daju da budes nista vise.

SDA i IZ (Bosna i Sandzak), HDZ i Katolicka crkva u Hrvatskoj, SNS/SDS/SNSD (Bosna i Srbija) i SPC....
Chmoljo

#7348 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Chmoljo »

Grean wrote: 14/10/2022 20:34

Ko moze zamisliti Zelenskog bez HIMARS-a i britanskih MLRS-a, WLAN-a a s Alijinim embargom?

Taj rat nije poceo 2022. nego 2014. jel tad bilo Himarsa?

Nazalost, SDA nikada nine evoluirala dalje od jednog od tri, nikad se nije odmakla od naroda i prisla blize drzavi. Alija je imao potencijal za to. Nije bas bio takav konj uskih vidika.

Sve poslije sto se radilo je posljedica toga.

Sve.
tandmand

#7349 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by tandmand »

Ostali u citavoj drzavi
Srbi u vecem entitetu

Baš sam se malo prije potrudio da nadjem ovu emisiju sa Begićem, nisam znao da je to dio "Federacije danas."

Sve što si ti nabrojao hronološki i on je.

I naravno on je explicitno rekao da prema svojim izvorima sigurno zna da nas Schmidt kad nije javno, naziva "muslimanima".
palermo

#7350 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by palermo »

Grean wrote: 14/10/2022 20:34

Naravno.....al danas je lako pisati.

Uostalom, od ove generacije se eto ne traži da ratuje, nego samo da jednom običnom činovniku kaže, ma mrš, nameći drugom takve zakone.....pa ja ne vidjeh da se ima muda za to , a bogami ne vidim ni podršku nekome da to kaže...
Locked