Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Trappist

#7326 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

dječak sa šibicama wrote: 11/08/2021 11:38 Na sve strane ljudi su u gomilama, stadioni puni, manifestacije, kafane, koncerti, utakmice, restorani, kojekakva dogadjanja, skupovi, sajmovi, sve je krcato puno ljudi, ja ne znam stvarno o kakvim predstojecim novim talasima se govori.

Sa jedne strane prica se o strasnim lambda i delta sojevima, koji su toliko zarazni da je dovoljno proci pored zarazenog covjeka i virus te zakacio, ima drugacije simptome, cijele studije se pisu o tome a ljudi se ponasaju kao i prije virusa, niko se ne pazi, kako rekoh na sve strane ne mislim samo u Sarajevu vec sirom regije i Europe, ljudi su u krdima.
Jel samo meni smijesno tempiranje valova i masovne zaraze virusom. Nakon svega sto gledamo ovih dana, navedoh sve.
:thumbup:

A pogotovo ove najave kao vidjet cemo mi poslije sff-a...
Naslovnica

#7327 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Trappist wrote: 11/08/2021 11:50
dječak sa šibicama wrote: 11/08/2021 11:38 Na sve strane ljudi su u gomilama, stadioni puni, manifestacije, kafane, koncerti, utakmice, restorani, kojekakva dogadjanja, skupovi, sajmovi, sve je krcato puno ljudi, ja ne znam stvarno o kakvim predstojecim novim talasima se govori.

Sa jedne strane prica se o strasnim lambda i delta sojevima, koji su toliko zarazni da je dovoljno proci pored zarazenog covjeka i virus te zakacio, ima drugacije simptome, cijele studije se pisu o tome a ljudi se ponasaju kao i prije virusa, niko se ne pazi, kako rekoh na sve strane ne mislim samo u Sarajevu vec sirom regije i Europe, ljudi su u krdima.
Jel samo meni smijesno tempiranje valova i masovne zaraze virusom. Nakon svega sto gledamo ovih dana, navedoh sve.

Ma ići će brojevi gore, neminovno, samo treba prestati pratiti broj zaraženih, nego isključivo broj hospitalizacija i umrlih.
invincible1921

#7328 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

Trappist wrote: 11/08/2021 11:50

Pa sta cemo tacno vidjet to me zanima...evo 3 mj sve puno, zarazenih 0.1%...

Ocigledno se korona pojavljuje sezonski do sad bez obzira na mjere
hladan.preminger

#7329 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

NBA pred punim tribinama, championship pred punim tribinama, EURO pred punim tribinama u ENG i Mađaraskoj, hrvatska obala puna ko šibica (ja u kauflandu nisam vidio 10% lica sa maskom na licu, ima na bradama i rukama), i sad odjednom će buknuti tog i tog datuma.
dječak sa šibicama

#7330 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Na pocetku se govorilo da virus ne voli toplotu i da ce nestati preko ljeta, proslo ljeto nije nestao naprotiv u avgustu je podivljao nakon kratke stagnacije u junu.
Tesla Edison

#7331 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Da je pravi virus u pitanju, ljeti ga ne bi bilo. Pošto je ovo medijski i epidiotski virus, proizveden u raznim redakcijama i epidiotskim kriznim štabovima, on divlja tokom čitave godine. I divljaće i dalje, sve dok narodu ne pukne, a narod je odavno pred pucanjem.
laik1981

#7332 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Ma ima masu virusa koji su aktivni ljeti..
skafiskafsnjak

#7333 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

laik1981 wrote: 11/08/2021 16:04 Ma ima masu virusa koji su aktivni ljeti..
Npr?
laik1981

#7334 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

skafiskafsnjak wrote: 11/08/2021 16:05
laik1981 wrote: 11/08/2021 16:04 Ma ima masu virusa koji su aktivni ljeti..
Npr?
Enterovirusi npr., a ima ih sedamdesetak vrsta.. Ja sam cesce prehladjen ljeti nego zimi.. Mislim ove blaze prehlade, curenje nosa, blage temperature, kasljucanje i sl.. Upravo sam jednu prosao i citavo vrijeme se nadam da je to delta :mrgreen:
skafiskafsnjak

#7335 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

laik1981 wrote: 11/08/2021 17:41
skafiskafsnjak wrote: 11/08/2021 16:05

Npr?
Enterovirusi npr., a ima ih sedamdesetak vrsta.. Ja sam cesce prehladjen ljeti nego zimi.. Mislim ove blaze prehlade, surenje nosa, blage temperature, kasljucanje i sl.. Upravo sam jednu prosao i citavo vrijeme se nadam da je to delta :mrgreen:
Ja u zivotu nisam ljeti nahladjen bio :mrgreen:
Pa kazu simptomi delte i jesu blazi....nadas se da je delta, a hodas okolo, a? Haha
laik1981

#7336 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

skafiskafsnjak wrote: 11/08/2021 17:47
laik1981 wrote: 11/08/2021 17:41
Enterovirusi npr., a ima ih sedamdesetak vrsta.. Ja sam cesce prehladjen ljeti nego zimi.. Mislim ove blaze prehlade, surenje nosa, blage temperature, kasljucanje i sl.. Upravo sam jednu prosao i citavo vrijeme se nadam da je to delta :mrgreen:
Ja u zivotu nisam ljeti nahladjen bio :mrgreen:
Pa kazu simptomi delte i jesu blazi....nadas se da je delta, a hodas okolo, a? Haha
Ma bio na moru i dole imao dva dana tu neku blazu temperaturu, smrcanje i blazi kasalj.. Kasalj trajao jos par dana, a nos jos malo curi.. Dole ih pola sa tim simptomima, a sve jedno na drugom :lol: Ja se svake godine malo prehladim na moru.. Prvo dijete, pa onda ja.. Cesce to budu stomacni problemi, ali eto taj dio sam ove godine izbjegao.. Zimi nisam bio bolestan ima bar 20 godina..
gamer4ever

#7337 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Tesla Edison wrote: 11/08/2021 09:29 Sve je to obična prehlada. Dodaš malo placeba, koji je nastao od straha od korone i medijskog "izvještavanja", i eto "teže" kliničke slike.

Ovo je virus koji izaziva bolest u rangu prehlade, ali sa veoma jakim marketingom.

Čovjeka spuca alergija od ambrozije, trči kući i sam sebe spaja na respirator. Ludilo.
Od cega je onda umrlo 10 hiljada ljudi u BIH ? Neces tako pricati kada ti umre neko u porodici
Tesla Edison

#7338 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

gamer4ever wrote: 11/08/2021 23:57
Tesla Edison wrote: 11/08/2021 09:29 Sve je to obična prehlada. Dodaš malo placeba, koji je nastao od straha od korone i medijskog "izvještavanja", i eto "teže" kliničke slike.

Ovo je virus koji izaziva bolest u rangu prehlade, ali sa veoma jakim marketingom.

Čovjeka spuca alergija od ambrozije, trči kući i sam sebe spaja na respirator. Ludilo.
Od cega je onda umrlo 10 hiljada ljudi u BIH ? Neces tako pricati kada ti umre neko u porodici
To se može samo nagađati, jer nije bilo obdukcija.

Da li su ubijeni, zadavljeni, ugušeni namjerno malinama, umrli prirodno, od korone ili od nekog desetog razloga, to ne možemo pouzdano znati. Koliko znam, vodi se istraga o upotrebi malina i dok se to ne okonča, smrt tih 10 000 ljudi će ostati nepoznanica.

Bilo je tu svega, i sve se pripisivalo koroni. I ne samo kod nas. U Italiji je istraga pokazala da je 80% ljudi umro iz razloga što su bez potrebe ili prerano priključeni na respirator, a nisu trebali. Iz straha i panike ljude spajali na aparate i nesvjesno ih ubijali i tako činilo ubistva iz nehata. Da li je i kod nas tako i da li je baš iz nehata, nek pokaže istraga.

Vlasti u ovoj državi ja ne vjerujem ništa. Da kažu da će večeras zaći sunce, kupio bih suncobran, jaču klimu i veliku količinu kreme za sunčanje. Sve što izađe iz usta ove vlasti, i njezine supruge, meni je po defaulru laž, dok se ne dokaže suprotno. Samom tim, i ta brojka (kvantitet), i razlozi smrti, i silna uvjeravanja, sve to na klimavim nogama.
spinel_

#7339 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Da, sve ijedna vlada LAZE. Ko god dodje to im je u krvi
https://avaz.ba/vijesti/bih/673254/clan ... te-na-noge

Članovi Vlade KS vakcinisali se Pfizerom još prije mjesec: Nekim ministrima tehničari dolazili u kabinete, na noge
Tesla Edison

#7340 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

spinel_ wrote: 12/08/2021 07:38 Da, sve ijedna vlada LAZE. Ko god dodje to im je u krvi
https://avaz.ba/vijesti/bih/673254/clan ... te-na-noge

Članovi Vlade KS vakcinisali se Pfizerom još prije mjesec: Nekim ministrima tehničari dolazili u kabinete, na noge
Samo neki kažu više, neki manje. Neki kradu, a ne daju ništa, drugi kradu ali daju. Od dva zla, birati manje. To nam je jedino ostalo.
udri me jace

#7341 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by udri me jace »

Image

je li ovo fake news?
Tesla Edison

#7342 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

udri me jace wrote: 12/08/2021 09:06 Image

je li ovo fake news?
Rezervisan val? :lol: :lol: :lol:

Pa sad je potpuno jasno sve. Čuj rezervisan :-)

Godinu i po nas :izet: ni zbog čega. Koja je ubleha ova pandemija, to je za ne povjerovati. Samo totalne budale mogu vjerovati da ovo nije sve smišljeno i isplanirano.

A u martu prošle godine kad bi neko ovo napisao, proglasili bi ga bioteroristom, a gledaj sada.

Sve se polahko otkriva....
udri me jace

#7343 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by udri me jace »

ja sam ga prijavio valjda ce zukerberg reagovati :lol:
laik1981

#7344 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Ja bih mu rekao da smo popunjeni i da ne primamo rezervacije.. Koja budala je dozvolila rezervaciju delti..
Trappist

#7345 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

E cuj rezervisan...I ovaj Forto me nekad gluposcu zna iznenaditi :-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7346 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Pozkapacitiran lik totalno...nije ni za mjesne zajednice. :-)
skafiskafsnjak

#7347 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Tesla Edison wrote: 12/08/2021 10:13
udri me jace wrote: 12/08/2021 09:06 Image

je li ovo fake news?
Rezervisan val? :lol: :lol: :lol:

Pa sad je potpuno jasno sve. Čuj rezervisan :-)

Godinu i po nas :izet: ni zbog čega. Koja je ubleha ova pandemija, to je za ne povjerovati. Samo totalne budale mogu vjerovati da ovo nije sve smišljeno i isplanirano.

A u martu prošle godine kad bi neko ovo napisao, proglasili bi ga bioteroristom, a gledaj sada.

Sve se polahko otkriva....
Koji govnar...podsjeca me na ove naciste u Njemackoj.
Nece kazu biti diskriminacije...uveli su da nevakcinisanim test za sve treba, u povratku s putovanja karantin itd.

Sve su nevakcinisani krivi...iako i vakcinisani prenose virus.

Kazu delta "ganja" nevakcinisane :-)
gamer4ever

#7348 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Tesla Edison wrote: 12/08/2021 06:20
gamer4ever wrote: 11/08/2021 23:57

To moze nagadjati samo neko ko zivi u svoj fantazijskom svijetu teorija zavjera. Normalan covjek zna da su umrli od korone. Ok kod nas su bili malina ubitacni respiratori, u italiji prerano ljude prikljucivali na respirato i ubijali ih tako. Sta je sa ostalim zemljama ? Sta je sa Indijom gdje su bolnice bile prepune i ljudi nisu mogli ni doci do doktora ubica i njihovih respiratora pa su opet masovno umirali ?
Ti si tip osobe koje treba dobiti po nosu da dodje pameti. Drugim rijecima trebas dobiti ti ili tvoj bliznji ozbiljniji oblik korone pa ces vidjeti kakva si budala bio. Do tada ces pricati budalastine po internetu kao i vecina teoreticara zavjere. Za tvoje dobro nadam se da neces doci pameti
udri me jace

#7349 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by udri me jace »

gamer4ever wrote: 12/08/2021 11:16

To moze nagadjati samo neko ko zivi u svoj fantazijskom svijetu teorija zavjera. Normalan covjek zna da su umrli od korone. Ok kod nas su bili malina ubitacni respiratori, u italiji prerano ljude prikljucivali na respirato i ubijali ih tako. Sta je sa ostalim zemljama ? Sta je sa Indijom gdje su bolnice bile prepune i ljudi nisu mogli ni doci do doktora ubica i njihovih respiratora pa su opet masovno umirali ?
Ti si tip osobe koje treba dobiti po nosu da dodje pameti. Drugim rijecima trebas dobiti ti ili tvoj bliznji ozbiljniji oblik korone pa ces vidjeti kakva si budala bio. Do tada ces pricati budalastine po internetu kao i vecina teoreticara zavjere. Za tvoje dobro nadam se da neces doci pameti
Kad imas slucaj gdje komuniciras sa bolesnikom putem mobitela gdje ti govori da je dobro, pa onda ojednom nema te komunikacije pa zoves bolnicu pa ti kazu da se stanje dobro, i onda te ujutro nazovu . umro .... jedan ovakav slucaj nije alarm, ali hiljade ovih slucajeva covjeka treba nagnati da preispita svoje misljenje i stav oko broja umrlih.
Tesla Edison

#7350 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

gamer4ever wrote: 12/08/2021 11:16

Vidi ga što je zapjenio. Još uz to puno napisao, a ništa nije rekao :lol:

"Normalan covjek zna da su umrli od korone" - na osnovu čega to tvrdiš? Dokaži! - u suprotnom, lupaš gluposti.
"Sta je sa ostalim zemljama" - kojim?
"Sta je sa Indijom" - :lol: Porediš zemlju u kojoj teleća g***a jedu za doručak, a kravlja za ručak?? Pa tamo i bez korone isti broj umire.
"Ti si tip osobe koje treba dobiti po nosu da dodje pameti" - bujrum junačino, samo reci gdje, pa da te vidim. Taman da sav bijes, nakupljen u ovih godinu i po, iskalim na nekom panikbotu.
"vecina teoreticara zavjere" - ma ja, vama panikbotovima su teroije zavjere i kad sunce izlazi. Dosadni ste sa tom pričom.
"trebas dobiti ti ili tvoj bliznji ozbiljniji oblik korone" - dobili, prebolovali, a ni kahnuli nismo. Uz to sve, i vakcinisali se pride ;)

Zato, haj vozdra....
Locked