Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7326 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Velkoski »

moet-perignon wrote:danas prolazim M. Dvorom, i policija je zutom trakom ogradila manje ulice koje vode do Opste. vozila koja su jos tamo parkirana dobila
su upozorenje da bi trebalo da ih uklone na dan povorke, radi sigurnosti i u suprotnom bi vozila bila uklonjena.

ocito da postoje visoki rizici i da se moze naci neki gelipter i za njemu poznate ideale nesto ludo poduzeti.
dosta mojih poznanika i prijatelja (svi su procentualno vise straight) bi ucestvovalo u povorci, i jasno nam je su takvi rizici vrlo moguci.

zelim da kazem, svjesni smo svi do koje mjere neki mamlazi mogu da odu, no ipak se pridruzujemo.
Svaka čast na hrabrosti!
Zox

#7327 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Zox »

swanfilter wrote:Jel se onaj stvarno onako provali ...
Nisam jedini.
Mnogi ljudi brkaju pederastre i pedofile.
beni-bu-man

#7328 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

Arslan_11 wrote:
MarshalDodik wrote:
beni-bu-man wrote: Glavna tema današnjeg skupa su porodica i djeca. Puna usta priče o važnosti djece i porodice...
Pazi sad, visina dječijeg doplatka u Zeničko-dobojskom kantonu je 14KM,u KS 33KM...Hej, 14KM!! Niko nije ni spomenuo! Dječija kuhinja u Lukavcu dnevno pripremi 200 obroka, a kako ni oni sami ne znaju. Niti imaju pare niti koga zanimaju ta djeca.
A predstavnici onih koji su danas bili najglasniji su skoro u Parlamentu FBiH bili suzdržani ili glasali protiv povećanja naknada trudnicama i porodiljama!! Jbg, tradicionalne vrijednosti. Današnji skup je bio skup licemjernih šupaka!!
:izet: :thumbup:
Da beni i to ga dobijes ako nemas auto :-x
Sve znam
moet-perignon

#7329 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

Zox wrote:
Nisam jedini.

ti si i dalje u svom djiru, a?
sinuhe

#7330 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sinuhe »

U svijetu prije 50 godina.
Image
JThomas

#7331 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by JThomas »

Kaligrafija wrote:Ko hoce politicki azil u nekoj od zapadnih zemalja, sutra na pride i budes glasniji i od gay populacije, rainbow zastavu i onda se zaputis kuci, dobijes malo mare i odmah sazoves medije... Furas jedno mjesec kako te svi maltretiraju od tad i da nemas mira, onda predas papire u zeljene zemlje i kazes kako za tebe ovde zivota nema...! I put, putuje Latifaga, za 3 mjeseca najvise... :D
zašto uopšte aziliti iz ovakvog raja za tradicionalnu porodicu :mrgreen:
fosna2014

#7332 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by fosna2014 »

Kad vidim komentare recimo na fb o sutrašnjoj povorci tačno me sramota što sam Bosanac. Ne kažem da treba podržati povorku i šetati sa njima ali treba biti insan i dopustiti ljudima da se bore za svoja prava.

Komentari su iz srednjeg vijeka. Toliko nepismenosti na jednom mjestu. Bez riječi da ostaneš.
Kaligrafija

#7333 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Kaligrafija »

Masa normalne straight raje bi sutra i prosetalo sa vama, ali ljudi se boje belaja... Ne belaja na pride, nego poslije... Uslika te neko, osvanes na nekom portalu, a radis za nekog papka i dobijes otkaz.. Ili te u mahali neko saceka i etiketira i dobijes i ti batine...! Ovo dovoljno govori kakva je diskriminacija gay populacije u nasem drustvu...Podrzavam, ali ne bi se pridruzio povorci, zbog sigurnosti, kako mene, tako i moje porodice... Znam da zvuci malogradjanski, ali zivimo u zajebanoj sredini... Zelim vam da se izborite za svoja prava i da nikad vise ne dozivite ni verbalno, ni fizicko nasilje.. A ni diskriminaciju u bilo kojem obliku...! Sretno!
beni-bu-man

#7334 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

Svi vam smetaju! Smetao vam je iluzionist David Copperfield, sjećam se da su hodali oko dvorane Zetra s Knjigama i govorili da tjeraju šejtana i da mu nijedan trik neće uspjeti. Ko biva eto on se bavi šejtanskim poslovima. Smeta Nele Karajlić, smeta Tifa, Brega te hrpa drugih umjetnika. Sad smetaju gejevi...Samo vam nije smetao Mekki Torabi.
Kaligrafija

#7335 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Kaligrafija »

JThomas wrote:
Kaligrafija wrote:Ko hoce politicki azil u nekoj od zapadnih zemalja, sutra na pride i budes glasniji i od gay populacije, rainbow zastavu i onda se zaputis kuci, dobijes malo mare i odmah sazoves medije... Furas jedno mjesec kako te svi maltretiraju od tad i da nemas mira, onda predas papire u zeljene zemlje i kazes kako za tebe ovde zivota nema...! I put, putuje Latifaga, za 3 mjeseca najvise... :D
zašto uopšte aziliti iz ovakvog raja za tradicionalnu porodicu :mrgreen:
Svi bi da 'azile", a tamo kad azile, nista im ne smeta...! Ja bi u ovim stranim ambasadama kad predaju za radnu vizu, stavio obavezno pitanje, da li vam smeta gay populacija, pa bi vidjeli najvece licemjerstvo na svijetu...!
moet-perignon

#7336 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

Kaligrafija wrote:Masa normalne straight raje bi sutra i prosetalo sa vama, ali ljudi se boje belaja... Ne belaja na pride, nego poslije... Uslika te neko, osvanes na nekom portalu, a radis za nekog papka i dobijes otkaz.. Ili te u mahali neko saceka i etiketira i dobijes i ti batine...! Ovo dovoljno govori kakva je diskriminacija gay populacije u nasem drustvu...Podrzavam, ali ne bi se pridruzio povorci, zbog sigurnosti, kako mene, tako i moje porodice... Znam da zvuci malogradjanski, ali zivimo u zajebanoj sredini... Zelim vam da se izborite za svoja prava i da nikad vise ne dozivite ni verbalno, ni fizicko nasilje.. A ni diskriminaciju u bilo kojem obliku...! Sretno!
odlicno si ovo artikulisao. :thumbup:
Kaligrafija

#7337 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Kaligrafija »

beni-bu-man wrote:Svi vam smetaju! Smetao vam je iluzionist David Copperfield, sjećam se da su hodali oko dvorane Zetra s Knjigama i govorili da tjeraju šejtana i da mu nijedan trik neće uspjeti. Ko biva eto on se bavi šejtanskim poslovima. Smeta Nele Karajlić, smeta Tifa, Brega te hrpa drugih umjetnika. Sad smetaju gejevi...Samo vam nije smetao Mekki Torabi.
Meni uopste ne smeta gay populacija, smetaju mi pedercine tipa Nele Karajlic i Kusturica...!
moonca

#7338 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moonca »

Kaligrafija wrote:Masa normalne straight raje bi sutra i prosetalo sa vama, ali ljudi se boje belaja... Ne belaja na pride, nego poslije... Uslika te neko, osvanes na nekom portalu, a radis za nekog papka i dobijes otkaz.. Ili te u mahali neko saceka i etiketira i dobijes i ti batine...! Ovo dovoljno govori kakva je diskriminacija gay populacije u nasem drustvu...Podrzavam, ali ne bi se pridruzio povorci, zbog sigurnosti, kako mene, tako i moje porodice... Znam da zvuci malogradjanski, ali zivimo u zajebanoj sredini... Zelim vam da se izborite za svoja prava i da nikad vise ne dozivite ni verbalno, ni fizicko nasilje.. A ni diskriminaciju u bilo kojem obliku...! Sretno!
Nije potrebno da im se iko straight pridruzi niti oni treba da zamjere -zasto nisu.... dovoljno je da ih pomeuti respektuju kao osobe van Parade.
tvojkomsija

#7339 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tvojkomsija »

beni-bu-man wrote:Svi vam smetaju! Smetao vam je iluzionist David Copperfield, sjećam se da su hodali oko dvorane Zetra s Knjigama i govorili da tjeraju šejtana i da mu nijedan trik neće uspjeti. Ko biva eto on se bavi šejtanskim poslovima. Smeta Nele Karajlić, smeta Tifa, Brega te hrpa drugih umjetnika. Sad smetaju gejevi...Samo vam nije smetao Mekki Torabi.
Dosta ljudi je izgubilo evropski identitet, lutaju politicki i vjerski, ide se iz ekstrema u ekstrem. BiH je, s obzirom na ekonomsku i socijalnu situaciju, pogodno tlo za to.
A sto se tice islamista, ovi selefisti sto drze predavanja po bh. gradovima, u Turskoj ne mogu ni prismrdit, to dovoljno govori.
Vitezanin

#7340 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Vitezanin »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kaligrafija

#7341 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Kaligrafija »

moonca wrote:
Nije potrebno da im se iko straight pridruzi niti oni treba da zamjere -zasto nisu.... dovoljno je da ih pomeuti respektuju kao osobe van Parade.
Ovo drugo svakako stoji...
Ali mislim da grijesis u prvom dijelu, kada se crnackoj populaciji u Americi za vrijeme diskriminacije i segregacije, pridruzila kriticna masa normalnih bjelaca, situacija se promijenila...! Da nije toga bilo, tesko bi se i kriticna masa crnog stanovnistva sama izborila...! Kod nas jos nije sazrilo to vrijeme, ali hoce s vremenom... Svijet se mijenja...
aerodinamika

#7342 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by aerodinamika »

Zoya wrote:Zgadile su mi se slike za zadnje parade u ovom mom selu. Ne, ne idem, niti ću ikad ići i to podržati.
povorke se uobičajeno održaju u glavnim šrediptima i ekonomskim centrima država, iskreno sumljam da si ti ikad vidio LGBTRIN ppovorku i na TV
SmokingMan

#7343 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by SmokingMan »

Masa normalne raje se bori kako da preživi mjesec sa minimalcem,sumnjam da je njima i na kraj pameti bila ova današnja povorka...Mene kao pojedinca ne zanima nikakav vid aktivizma,jer ja ionako nemam namjeru da svoj oslonac tražim u društvu....
moonca

#7344 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moonca »

Kaligrafija wrote:
moonca wrote:
Ovo drugo svakako stoji...
Ali mislim da grijesis u prvom dijelu, kada se crnackoj populaciji u Americi za vrijeme diskriminacije i segregacije, pridruzila kriticna masa normalnih bjelaca, situacija se promijenila...! Da nije toga bilo, tesko bi se i kriticna masa crnog stanovnistva sama izborila...! Kod nas jos nije sazrilo to vrijeme, ali hoce s vremenom... Svijet se mijenja...
Da, tacno

- hm. ne bih to dvoje uporedjivala-- no, na nasem podrucju, kao sto si i zakljucio.. nije dobro vrijeme...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#7345 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by plain vanilla »

Zox wrote:
Nisam jedini.
To i dalje nema veze s pedijatrima :mrgreen:
exampLe.

#7346 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by exampLe. »

MarshalDodik wrote:Image
Cuj odpad :lol:
Pojacaj gramatiku :kiss:
Image
Kaligrafija

#7347 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Kaligrafija »

SmokingMan wrote:Masa normalne raje se bori kako da preživi mjesec sa minimalcem,sumnjam da je njima i na kraj pameti bila ova današnja povorka...Mene kao pojedinca ne zanima nikakav vid aktivizma,jer ja ionako nemam namjeru da svoj oslonac tražim u društvu....
Da mediji ovo ovoliko ne pumpaju, ovo bi proslo skoro nezapazeno, ljudi bi prosetali i sve bi proslo u najboljem redu... Imam osjecaj da se ovo radi namjerno, jer mediji popunjavaju svoje rubrike, pro i anti, imaju program, a politicari za skretanje sa dnevno-politickih zbivanja, da se ne vidi da smo svi u kurcu, da prostis...!
omega369

#7348 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by omega369 »

broj dva wrote:
omega369 wrote:
_Scarlett_ wrote:Bosnjaci imaju najsamodestruktivniju, najkratkovidniju "politiku" od svih naroda ne samo na Balkanu nego na svijetu.

Ulizuju se cetnicima i ustasama, daju negatori genocida, obozavatelji ratnih zlocinaca da prave koncerte, zurke u njihovim gradovima, ni protiv cega se ne bune... osim protiv sacice pedera :lol: :lol: :lol: Jedina sansa za opstanak je da budemo dobri sa zapadnim silama, a to zelimo prokockati, jer pederi = fuj :lol:

Pritom niko ni ne trazi da ih voli, samo da ne prave probleme oko parade.

Albansko drustvo je homofobno do srzi, pa je Haradinaj otvoreno podrzao paradu. Par stotina ljudi se skupilo jedan dan u godini, bez problema, nista se nije desilo.

Nase mudzahedincine ce praviti kontraproteste gdje cemo se kao i obicno blamirati i pokazati se kao supak civilizacije :lol:
A sifilisicari su civilizacija?!

Svakako
Ne, ti si mjerilo civilizacije. Nisi samo omega nego alfa & omega.
Vi niste sigurno. Zato i skupljate za snajpere i tenkove
exampLe.

#7349 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by exampLe. »

Je li ono Allah stvorio Lutov narod kao pedere pa ih kasnije unistio zato sto su pederi ili sam ja nesto pogresno skont'o? :lol: :lol:
swanfilter

#7350 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by swanfilter »

Pa, nije ih valjda stvorio pederima, da bi im to isto nabijao na nos. To bi bila glupost u rangu ove o dostojanstvu i tradiciji, a otislo sve u tri PM vec odavno ..
Locked