Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Edin H.

#7326 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

Bloo wrote:
Edin H. wrote:
Da se razumijemo, ne osudjujem ja nikoga, svako se snalazi kako zna i umije, ali samo malo realnosti i fer odnosa i za druge ljude koji traze bolji zivot za sebe i svoje familije.
Evo ja trazim.
Ne mogu dobiti radnu vizu sranje ni kvalifikacije.
Kako cu?
A znas i sama bolje nego ja, moras se ili udati za papire ili da te neko pozove da radis jer kao nema u zemlji nekoga ko ce raditi taj posao. Premda ti u tom slucaju uglavnom daju manju platu nego domacim radnicima. Ili provedes neko vrijeme u ciljanoj zemlji cuvajuci djecu ili neko doskolovavanje ili slicno dok ne nadjes nacin kako dalje, mnoge ostaju, rade na crno ili zatrudne sa EU drzavljaninom, onda ih ne mogu istjerati , jer ne mozes dijete, drzavljanina EU kazniti da ne uziva ista prava kao ostala EU djeca zbog krsenja imigracionih pravila roditelja.

Uglavnom tesko da su nasi ljudi spremni da prodju golgotu na koju su spremni ovi ljudi koji dolaze iz mnogo siromasnijih zemalja od nase.Neki Iranci su nedavno zasili usta nakon sto su dobili odluku o deportaciji.
paladinka

#7327 Re: Migranti u BiH

Post by paladinka »

Ti mozes sam pogledati koliko Svicarska izbjeglica uzima , i oni su gornjoj listi po broju .
славянин

#7328 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

paladinka wrote:Ti mozes sam pogledati koliko Svicarska izbjeglica uzima , i oni su gornjoj listi po broju .
Ahaaaaaaa:

1 June 2008, the people's initiative for democratic naturalisation was rejected with 63.8% of the vote. It intended to authorize municipalities to establish procedures to grant municipal citizenship.
28 November 2010, the people's initiative for the deportation of criminal foreigners was accepted with 52.3% of the vote. Following the approval of the proposal, foreigners convicted of certain offenses or who were paid illegally social insurance benefits or social assistance lose the right of residence and are expelled from Switzerland.
9 February 2014, the federal popular initiative "against mass immigration" was accepted by 50.3% of voters. The referendum aims to reduce immigration through quotas and limits the freedom of movement between Switzerland and the European Union.
30 November 2014, Ecopop popular initiative "stop overpopulation", aiming at a cap on population growth of 0.2% p.a. This was defeated by 74% of
votes.

Applicants in 2018 Pending at end 2018 Total 15,255 Asylum Temporary admission 11,594
Rejection Asylum rate 6,358 Temp. Adm. rate Rejection rate 9,174
:lol:
paladinka

#7329 Re: Migranti u BiH

Post by paladinka »

славянин wrote:
paladinka wrote:Ti mozes sam pogledati koliko Svicarska izbjeglica uzima , i oni su gornjoj listi po broju .
Ahaaaaaaa:

1 June 2008, the people's initiative for democratic naturalisation was rejected with 63.8% of the vote. It intended to authorize municipalities to establish procedures to grant municipal citizenship.
28 November 2010, the people's initiative for the deportation of criminal foreigners was accepted with 52.3% of the vote. Following the approval of the proposal, foreigners convicted of certain offenses or who were paid illegally social insurance benefits or social assistance lose the right of residence and are expelled from Switzerland.
9 February 2014, the federal popular initiative "against mass immigration" was accepted by 50.3% of voters. The referendum aims to reduce immigration through quotas and limits the freedom of movement between Switzerland and the European Union.
30 November 2014, Ecopop popular initiative "stop overpopulation", aiming at a cap on population growth of 0.2% p.a. This was defeated by 74% of
votes.

Applicants in 2018 Pending at end 2018 Total 15,255 Asylum Temporary admission 11,594
:lol:
Znas ti koliki je procent strana u svicerskoj ? I kao prvo ti ne poznajes sistem referenduma u ch ?
paladinka

#7330 Re: Migranti u BiH

Post by paladinka »

Poznajes direktnu demokratiju u ch ?
славянин

#7331 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

Procenat stranaca koji su doselili u zadnjih 50ak godina cini 25% populacije i isti su integrisani u drustvo vecinom porijeklom iz drugih dijelova Evrope.

Inace :
“Coercive Measures.” “Temporary detention” (Article 73, Law on Foreigners) grants “competent authorities” at both the federal and cantonal levels the power to detain foreign nationals for up to three days if they fail to produce a valid residency permit in order to determine their residency status and/or establish their identity and nationality. The law does not specify where these people can be detained. People held on these grounds must be informed of the reasons for their detention and can request a judicial authority to confirm the legality of their detention. This initial detention period is not counted towards the overall maximum period a foreign national can be detained based on an expulsion or deportation order or on grounds of insubordination.

“Detention in preparation for departure” (Article 75), which empowers cantonal authorities only, provides for “preparatory detention” (retention en phase préparatoire) of foreign nationals not in possession of a valid residency permit while a decision is being made on their right to remain in Switzerland in order to guarantee their deportation. Detention of foreign nationals in this situation is not mandatory and can be applied to foreign nationals who, inter alia: refuse to identify themselves during asylum procedures; apply for asylum under multiple identities; do not present themselves to authorities when required to do so, according to asylum procedures; leave their designated area of residence or enter a prohibited area; have been issued a removal order on the basis of grounds provided in the Asylum Act; make a prohibited entry into Switzerland; apply for asylum after being expelled or after an expulsion order has been carried out on certain grounds; file an asylum claim in order to prevent the execution of a removal or deportation order; constitute a serious threat or danger to others; are the subject of criminal proceedings or have been convicted of certain crimes.

Ne pokazes papire nogacija slijedi :lol:
славянин

#7332 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

paladinka wrote:Poznajes direktnu demokratiju u ch ?
Koju - skupis odredjen broj potpisa za referendum i isti vlada mora da organizuje pa posle provede odluku sa tog referenduma jel na to mislis ? Zaista komplikovano zvuci :lol:
paladinka

#7333 Re: Migranti u BiH

Post by paladinka »

славянин wrote:
paladinka wrote:Poznajes direktnu demokratiju u ch ?
Koju - skupis odredjen broj potpisa za referendum i isti vlada mora da organizuje pa posle provede odluku sa tog referenduma jel na to mislis ? Zaista komplikovano zvuci :lol:
Postoji isto protiv refendeum , i sta ti ne razumijes vecina intersanti stvari su na kantonalnom nivou , i financirung azilanta ise isto na buget od kantona.
paladinka

#7334 Re: Migranti u BiH

Post by paladinka »

U konacnici , pogledaj sam statistike
славянин

#7335 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

paladinka wrote:U konacnici , pogledaj sam statistike
paladinka

#7336 Re: Migranti u BiH

Post by paladinka »

славянин wrote:
paladinka wrote:U konacnici , pogledaj sam statistike
Pogledaj 2017 i 2016
, i pogledaj kolika je Svicerska a kolika Njemacka.
paladinka

#7338 Re: Migranti u BiH

Post by paladinka »

Nasi imaju prednost , udaja radi papira . mnogi su uspjeli hrvatski pasos dobiti ili rad na crno.
Point.

#7339 Re: Migranti u BiH

Post by Point. »

Edin H. wrote:
Eto ti ces mi iz Bosne objasnjavati :lol:

Ne spominji one koji nisu imali mogucnost se nakace na socijalu, nego one koji su preko 25 godina na socijali :lol: , svi satro prolupali u ratu, dobili invalidnine, rade na crno, ne bi ih topom nazad u BiH natjerao i onda dodju na ljeto i prodaju se kao uspjesni poslovni ljudi, a ja znam ko su i of cega zive.

Da se razumijemo, ne osudjujem ja nikoga, svako se snalazi kako zna i umije, ali samo malo realnosti i fer odnosa i za druge ljude koji traze bolji zivot za sebe i svoje familije.
Tvoji učestali pokušaji ocrnjavanja bh dijaspore postaju pomalo dosadni. Evo ja sam u Švedskoj već preko 25 godina i ne znam ni za jedan slučaj gdje naši glume i žive na socijali. Svi uredno rade, školuju se, niko nema ni namjeru da se izvlači.

Kad gledam ove slike ovih samaca muškadije što dolazi malo se zapitam. To sve majice, satovi, najnoviji smartphoni, frizurice, pramenovi, onaj reče da plaćaju oko 20 000 jal dolara da se domognu Evrope. Sa 20 000 dolara u Pakistanu, Libiju, Tunisu, Bangladešu, Iranu možeš živjeti kao mega car. O čemu mi pričamo ovdje?

Ovdje se prvenstveno radi o tome da ovi ekonomski migranti prave belaj po BiH i rade kriminalne radnje. I svaki građanin BiH jal u BiH jal u dijaspori treba uvijek i vazda da stane na stranu domaćilnog stanovništva, posebno onog koji je prošao pakao u zadnjem ratu. Lako je iz Slovenije i Londona pričati o ljudskim pravima blablabla a po Krajini ove vucibatine hodaju sa letvama i noževima, marišu se, siluju i ponašaju se divljački, ko da su u domovini. Malo simpatije prema našem narodu nebi ti, i ostalim braniocima ovih vucibatina, bilo na odmet.
Edin H.

#7340 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

Point. wrote:
Edin H. wrote:
Eto ti ces mi iz Bosne objasnjavati :lol:

Ne spominji one koji nisu imali mogucnost se nakace na socijalu, nego one koji su preko 25 godina na socijali :lol: , svi satro prolupali u ratu, dobili invalidnine, rade na crno, ne bi ih topom nazad u BiH natjerao i onda dodju na ljeto i prodaju se kao uspjesni poslovni ljudi, a ja znam ko su i of cega zive.

Tvoji učestali pokušaji ocrnjavanja bh dijaspore postaju pomalo dosadni. Evo ja sam u Švedskoj već preko 25 godina i ne znam ni za jedan slučaj gdje naši glume i žive na socijali. Svi uredno rade, školuju se, niko nema ni namjeru da se izvlači.

Kad gledam ove slike ovih samaca muškadije što dolazi malo se zapitam. To sve majice, satovi, najnoviji smartphoni, frizurice, pramenovi, onaj reče da plaćaju oko 20 000 jal dolara da se domognu Evrope. Sa 20 000 dolara u Pakistanu, Libiju, Tunisu, Bangladešu, Iranu možeš živjeti kao mega car. O čemu mi pričamo ovdje?

Ovdje se prvenstveno radi o tome da ovi ekonomski migranti prave belaj po BiH i rade kriminalne radnje. I svaki građanin BiH jal u BiH jal u dijaspori treba uvijek i vazda da stane na stranu domaćilnog stanovništva, posebno onog koji je prošao pakao u zadnjem ratu. Lako je iz Slovenije i Londona pričati o ljudskim pravima blablabla a po Krajini ove vucibatine hodaju sa letvama i noževima, marišu se, siluju i ponašaju se divljački, ko da su u domovini. Malo simpatije prema našem narodu nebi ti, i ostalim braniocima ovih vucibatina, bilo na odmet.

Ti ocigledno ne poznajes ovu tematku, bolje je da se drzis fudbala. :oops:
Ja sam u poziciji da tacno znam za dosta nasih ljudi i sta rade i od cega zive, kao i da uporedim sa strancima. To svakako ovisi od zemlje do zemlje i sta im je sistem omogucio. Naravno je da mi je nejasno to neko velicanje nase dijaspore kada na svakom koraku vidim da su stvari drugacije, a u isto vrijeme obezvrijedjivanje drugih, osobito onih koji se razlikuju izgledom, jezikom i bojom koze. U isto vrijeme primjetna je rastuca doza nacionalizma kod dijaspore i to uglavnom onih koji su dosli sa samim pocetkom rata i uopste nisu ratovali kada je za to bilo vrijeme. Nepojmljivo je da su ljudi u BiH koji su proveli cetiri godine u ratu i ostali da zive u BiH puno trezveniji i racionalniji.
Ukoliko ti sada radis, uvjeren sam da si sa svojom familijom godinama bio na socijalnoj pomoci dok su te odskolovali ili dok si se prekvalifikovao i dosegao nivo da mozes radit i placati svoje troskovei. Sada kada je to potrebno ovim ljudima brzo se zaboravlja ko je pomogao. Cak nasuprot nasi ljudi uglavnom govore lose o zemljama koje su im pomogle i obezbjedile utociste. Bez obira na tvoje opaske i besmislice ja uglavnom vidim telefone od 10 eura vrijednosti. Uostalom ukoliko neko radi ko im je blizak radi vani, te im je platio put ili kupio im dobar telefon sta je u tome lose i da li to znaci da im nije potrebna zastita. Ja pomognem tim ljudima kada god mogu i odazovem se na razne akcije. I da, za one sto rekose - vodi ih kuci, pustao sam ih da prespavaju u mojoj kuci kada nisu imali gdje. To vidim uostalom kao i neku obavezu jer je bilo ljudi koji su i meni pomogli kada mi je trebalo.
A to sto ti najugrozenije, ljude kojima je potrebna pomoci i koji konstantno stradaju na ovom putu ka nekoj boljoj buducnosti, zoves vucibatinama, ipak tebi sluzi na cast. Ljudi su reaktivni i probelmi koji se pojavljuju su samo reakcija na nacin koji se drzava i pojedinci ophode prema njima.
славянин

#7341 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

Sve to iznad sto si napisao je ili namjerna laz ili si stekao tu sliku na neki veoma bizaran nacin... telefoni od 10 eu ? Koji smartphone kosta 10 eura de mi reci :lol:
insomnia78

#7342 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Ma uvalio se u nekake organizacije tako je i otiso tamo
CPT

#7343 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

славянин wrote:Sve to iznad sto si napisao je ili namjerna laz ili si stekao tu sliku na neki veoma bizaran nacin... telefoni od 10 eu ? Koji smartphone kosta 10 eura de mi reci :lol:
Ono kad je nekome smartphone znak luksuza u 2019 :roll: novi xiaomi go je 140KM (recimo)
da o ponudi polovnih i ne govorimo, pogotovo u tim drzavama gdje zavrsava sav tehnicki odpad Zapada

ili ako pokusamo sa prvom Google slikom:
Image

sve najnoviji flagshipovi od nekoliko hiljada...
Last edited by CPT on 15/06/2019 16:11, edited 2 times in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7344 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Edin H. wrote: Eto ti ces mi iz Bosne objasnjavati :lol: .
A sta je to Bosna neka divljina gdje ljudi veze nemaju?
славянин

#7345 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

CPT wrote:
славянин wrote:Sve to iznad sto si napisao je ili namjerna laz ili si stekao tu sliku na neki veoma bizaran nacin... telefoni od 10 eu ? Koji smartphone kosta 10 eura de mi reci :lol:
Ono kad je nekome smartphone znak luksuza u 2019 :roll: novi xiaomi go je 140KM (recimo)
da o ponudi polovnih i ne govorimo, pogotovo u tim drzavama gdje zavrsava sav tehnicki odpad Zapada
Malo se i po iphoneu zna tapkati jelde :D
Image
Malo i samsungcica
Image
Ili neki noviji lg
Image

Sve po 10 eura. :D
CPT

#7346 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

ja bolan... mozes mislit da neku u 2019 moze uzeti polovan iphone 5 (cak i da je original)
insomnia78

#7347 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Pa dje ce onda koji kurac?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7348 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Mozda je mislio na metalne palije koje nosaju pa ga prenijelo
Edin H.

#7349 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

_BataZiv_0809 wrote:
Edin H. wrote: Eto ti ces mi iz Bosne objasnjavati :lol: .
A sta je to Bosna neka divljina gdje ljudi veze nemaju?
Bosna je zemlja koja se sa masovnom imigracijom susrela tek nedavno i to samo kao prolazna stanica, a prelamaju se razni interesi.
Ljudi koji su vani zive sa tim i susrecu se dugi niz godina, u tom kontekstu sam mislio.
Plus u Bosni postoji o ozbiljan problem razumijevanja i implementacije Konvencije o ljudskim pravima, jer se ne radi dovoljno na podizanju svjesti stanovnistva kroz obrazovni sistem. To se naravno ne odnosi samo na pitanja vezanja za izbjeglice.
Politicari ovo vide kao nacin da se izvuce novac iz medjunarodnih fondova bez da su zainteresovani za dobrobit ovih ljudi.
Uz to uvlacimo se Evropskoj uniji i Hrvatskoj i prihvatamo njihove zahtjeve, te zadrzavamo ljude u BiH, dok u isto vrijeme nema nas ni na mapi u smislu prijema u Evropsku uniju, na ciji zahtjev to i radimo.
славянин

#7350 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

Edin H. wrote:
Bosna je zemlja koja se sa masovnom imigracijom susrela tek nedavno i to samo kao prolazna stanica, a prelamaju se razni interesi.
Ljudi koji su vani zive sa tim i susrecu se dugi niz godina, u tom kontekstu sam mislio.
Plus u Bosni postoji o ozbiljan problem razumijevanja i implementacije Konvencije o ljudskim pravima, jer se ne radi dovoljno na podizanju svjesti stanovnistva kroz obrazovni sistem. To se naravno ne odnosi samo na pitanja vezanja za izbjeglice.
Politicari ovo vide kao nacin da se izvuce novac iz medjunarodnih fondova bez da su zainteresovani za dobrobit ovih ljudi.
Uz to uvlacimo se Evropskoj uniji i Hrvatskoj i prihvatamo njihove zahtjeve, te zadrzavamo ljude u BiH, dok u isto vrijeme nema nas ni na mapi u smislu prijema u Evropsku uniju, na ciji zahtjev to i radimo.
Jest zato u evropi imamo porast desnice , i po anketama uvijek 70+ % stanovnistva izjavi da smatra da je imigracija stetna po njihovu zemlju :lol: jer valjda ni oni ne razumiju.
Locked