Ma nije on sam ima takvih, al srecom slabo su po internetu - nesreca je sto je ovaj skontao kako da koristi internetBloo wrote:Tesko.Idemedosumom wrote:Je li ovo još jedan Smrcak iz reda ateista
Smrcak je nenadjebiv fenomen. Once in a life time.
Ateizam vs. Religija
- славянин
#7326 Re: Ateizam vs. Religija
-
Usual_Suspect
#7327 Re: Ateizam vs. Religija
Opet on, izgleda ti ne razumijes bosanski. Gdje je meka do 741 u historijskim dokumentima, alo meka? najstariji grad u historiji covjecanstva, adem tu prao noge na zemzemuvatrogasac wrote:
Razumiješ ti bosanski? Odvoji 20€ bar za polovnu pa počni od nečega.
-
zijancer
#7328 Re: Ateizam vs. Religija
Hvala za dokumentaracUsual_Suspect wrote:Oh i btw, uspio sam naći dokumentarac, zaboravio sam bio naslov. Sjajan je, pokazuje milion problema koju imaju muslimani da objasne, o ovome islamski tzv. učenjaci izbjegavaju pričati, radije ce oni tabiriti po big bengu kojeg ne razumiju, ili svi svode priču na to da postoje historijski izvori, hadisi. Kazu naucno su utvrdili lanac kojim je isla oralna tradicija![]()
U potrazi za pisanim tragovima ostavljenim od savremenika u susjednim državama, nabasao je na zanimljive podatke.
negdje oko 33 minute, bavi se arapskim osvajačima Jerusalema.
But where was the prophet in all this?
30 yeares after the death of Muhamed (a.s.), here in Jerusalem, an arab warlord called Muavia was hailed as the leader of the new arab empire. But if Muavia was a muslim, then he showed precious little sign of it. The astonishing thing is that nowhere, not on his inscriptions, not on his coins, not on any of his documents, is there so much as a single mention of Muhamed (a.s.)
-
Braco_18
#7329 Re: Ateizam vs. Religija
Eto ja mislim, da su ti ljudi u zadnji par stranica po ko zna koji put pokušali na naj lakši način objasanti šta je Evolucija, tako da je bez potrebno da sad opet počinjem od nule, a po gotovo kad mi postaviš takva glupa pitanje, poput bacanje čaše ili slično... nevjerovatno sa kakvom snagom se boriš protiv istine, da 10 % svoga truda posvjetiš ozbiljnom naukom bilo bi nade za tebe...Smrcak15 wrote:Braco_18 wrote: Vi zapravo vjerujete da slučajni događaji kreiraju kompleksne strukture?![]()
Da...
znaci skupina slucajnih dogadjaja napravi najkompleksni motor u univerzumu![]()
a dali vjerujes kada bi hipoteticki kada bi bacali casu bezbroj puta da ta casa kad udari od pod i razbije se, pa se stvore tri mini casice od nje perfektnog oblika??
- vatrogasac
#7330 Re: Ateizam vs. Religija
Opet on. Ptolomej Mekku spominje pod imenom Macoraba, dolazi iz sabejskoj Makuraba, a znači svetište. Zanimljivo, ha?Usual_Suspect wrote:Opet on, izgleda ti ne razumijes bosanski. Gdje je meka do 741 u historijskim dokumentima, alo meka? najstariji grad u historiji covjecanstva, adem tu prao noge na zemzemuvatrogasac wrote:
Geographia, knj. VI, pogl. 7.
-
Usual_Suspect
#7331 Re: Ateizam vs. Religija
A platon spominje atlantidu, vjeruje se da izuzetno sliči jednom mjestu u hercegovini.vatrogasac wrote:Opet on. Ptolomej Mekku spominje pod imenom Macoraba, dolazi iz sabejskoj Makuraba, a znači svetište. Zanimljivo, ha?Usual_Suspect wrote:Opet on, izgleda ti ne razumijes bosanski. Gdje je meka do 741 u historijskim dokumentima, alo meka? najstariji grad u historiji covjecanstva, adem tu prao noge na zemzemuvatrogasac wrote:
- славянин
#7332 Re: Ateizam vs. Religija
Procitaj to i ponovi da se radi o Meki , nemoj da ulazimo u laganje ne valja to.vatrogasac wrote:Opet on. Ptolomej Mekku spominje pod imenom Macoraba, dolazi iz sabejskoj Makuraba, a znači svetište. Zanimljivo, ha?Usual_Suspect wrote:Opet on, izgleda ti ne razumijes bosanski. Gdje je meka do 741 u historijskim dokumentima, alo meka? najstariji grad u historiji covjecanstva, adem tu prao noge na zemzemuvatrogasac wrote:
-
Usual_Suspect
#7333 Re: Ateizam vs. Religija
Nema na čemu, film obuhvata suštinu i pokazuje koliko se tu ustvari vrlo malo zna o muhi, što je nevjerovatno s obzirom da radi o 7,8 stoljecu i 5 najvecih gradova levanta ne o egipatskoj civilizaciji prije 5000 godina gdje ima više informacija nego historijskih činjenica kada je u pitanju porijeklo islama. Prepoučujem svakom da pogleda.zijancer wrote:Hvala za dokumentaracUsual_Suspect wrote:Oh i btw, uspio sam naći dokumentarac, zaboravio sam bio naslov. Sjajan je, pokazuje milion problema koju imaju muslimani da objasne, o ovome islamski tzv. učenjaci izbjegavaju pričati, radije ce oni tabiriti po big bengu kojeg ne razumiju, ili svi svode priču na to da postoje historijski izvori, hadisi. Kazu naucno su utvrdili lanac kojim je isla oralna tradicija![]()
![]()
U potrazi za pisanim tragovima ostavljenim od savremenika u susjednim državama, nabasao je na zanimljive podatke.
negdje oko 33 minute, bavi se arapskim osvajačima Jerusalema.But where was the prophet in all this?
30 yeares after the death of Muhamed (a.s.), here in Jerusalem, an arab warlord called Muavia was hailed as the leader of the new arab empire. But if Muavia was a muslim, then he showed precious little sign of it. The astonishing thing is that nowhere, not on his inscriptions, not on his coins, not on any of his documents, is there so much as a single mention of Muhamed (a.s.)
- Sara03
#7334 Re: Ateizam vs. Religija
Braco_18 wrote:...
Pokaj se.skakvac (Smrcak15) wrote:And one more thing, so you should know it, everyone who start to believe in your false evolution & atheism propaganda God will increase your punishment for every soul you led astray, just to know that.
And one more thing those who you lead astray shall kick your ass on Judgment day beacuse you led them astray, so keep coming with that, and see what is going to happen with you when angels of death comes to you, and what will happen on Judgment day.
Last edited by Sara03 on 02/09/2018 14:22, edited 1 time in total.
- vatrogasac
#7335 Re: Ateizam vs. Religija
Usual_Suspect wrote: A platon spominje atlantidu, vjeruje se da izuzetno sliči jednom mjestu u hercegovini.Ti si i gori nego sto sam mislio.
славянин wrote: Procitaj to i ponovi da se radi o Meki , nemoj da ulazimo u laganje ne valja to.
I vas uzeti ozbiljno sa sagovornike.
- MarlboroGold
#7336 Re: Ateizam vs. Religija
Budi fer pa spomeni prvo onog iz vašeg tabora... bez toga je neozbiljno.
- Idemedosumom
#7337 Re: Ateizam vs. Religija
Dobro je, barem priznajete da i vi imate pacijenata 
-
Usual_Suspect
#7338 Re: Ateizam vs. Religija
weak..... very weak, where is Mecca, the greatest city ever existed? sve sto imas je ptolomej koji na njgovoj mapi macaraba(cije ime štimate mecci) nije ni blizu na mapi. Kada se koriguruju ogromne greske u ptolomejeveim kartama evo macorabe. A i drugu ruku i da jeste kojim slucajem, najveci od najvecih gradova u historiji spomenut samo jednom i to ambiguozno?vatrogasac wrote:Usual_Suspect wrote: A platon spominje atlantidu, vjeruje se da izuzetno sliči jednom mjestu u hercegovini.Ti si i gori nego sto sam mislio.
славянин wrote: Procitaj to i ponovi da se radi o Meki , nemoj da ulazimo u laganje ne valja to.![]()
I vas uzeti ozbiljno sa sagovornike.Pretvorili ste temu u sprdnju i šegačenje. Nađite nekog drugog za to.

Last edited by Usual_Suspect on 02/09/2018 14:29, edited 1 time in total.
-
Braco_18
#7339 Re: Ateizam vs. Religija
Evo odeSara03 wrote:Braco_18 wrote:...Pokaj se.skakvac (Smrcak15) wrote:And one more thing, so you should know it, everyone who start to believe in your false evolution & atheism propaganda God will increase your punishment for every soul you led astray, just to know that.
And one more thing those who you lead astray shall kick your ass on Judgment day beacuse you led them astray, so keep coming with that, and see what is going to happen with you when angels of death comes to you, and what will happen on Judgment day.
- Idemedosumom
#7340 Re: Ateizam vs. Religija
Bio mu gps pokvaren, pa je mor'o od oka ucrtati 
-
Usual_Suspect
#7341 Re: Ateizam vs. Religija
Pa dobro ubo je bar poluotok, plus zemlja se pomjera, tektonske ploče ovo ono, neka slova su otpala par njih je uskočilo i eto ga problem solved plus stane taman na zlatni rez planete zemlje.Idemedosumom wrote:Bio mu gps pokvaren, pa je mor'o od oka ucrtati
- vatrogasac
#7342 Re: Ateizam vs. Religija
Naučna zajednica ima konsunzus oko Macorabe i onda uskače kontradiktorni Crone koji i sam kaže da nije siguran u tu svoju teoriju jer nije to jedino mjesto gdje je Ptolomej pogriješio dužine i širine i ti meni prodaješ njegovu teoriju kao dokaz.Usual_Suspect wrote: weak..... very weak, where is Mecca, the greatest city ever existed? sve sto imas je ptolomej koji na njgovoj mapi macaraba(cije ime štimate mecci) nije ni blizu na mapi. Kada se koriguruju ogromne greske u ptolomejeveim kartama evo macorabe. A i drugu ruku i da jeste kojim slucajem, najveci od najvecih gradova u historiji spomenut samo jednom i to ambiguozno?pa covjek bi ocekivao brodove knjiga o tom gradu.
- MarlboroGold
#7343 Re: Ateizam vs. Religija
Ja nisam ništa priznao, već kad on proziva njih neka i smrleta spomene.Idemedosumom wrote:Dobro je, barem priznajete da i vi imate pacijenata
- славянин
#7344 Re: Ateizam vs. Religija
Naucni konzensus velis, pa da konzensus da se ne radi o Meki - a o problemu da cak i kada bi se radilo opet nema teorije da grad seze do vremena Abrahama ...vatrogasac wrote:Naučna zajednica ima konsunzus oko Macorabe i onda uskače kontradiktorni Crone koji i sam kaže da nije siguran u tu svoju teoriju jer nije to jedino mjesto gdje je Ptolomej pogriješio dužine i širine i ti meni prodaješ njegovu teoriju kao dokaz.Usual_Suspect wrote: weak..... very weak, where is Mecca, the greatest city ever existed? sve sto imas je ptolomej koji na njgovoj mapi macaraba(cije ime štimate mecci) nije ni blizu na mapi. Kada se koriguruju ogromne greske u ptolomejeveim kartama evo macorabe. A i drugu ruku i da jeste kojim slucajem, najveci od najvecih gradova u historiji spomenut samo jednom i to ambiguozno?pa covjek bi ocekivao brodove knjiga o tom gradu.
https://books.google.ba/books?id=1fOv6h ... my&f=false
- vatrogasac
#7345 Re: Ateizam vs. Religija
Ma ti slobodno po svom traži mogućnost da nije, a ja ću se držati mišljenja većine među koje spada i provjereni Hitti.славянин wrote:Naucni konzensus velis, pa da konzensus da se ne radi o Meki - a o problemu da cak i kada bi se radilo opet nema teorije da grad seze do vremena Abrahama ...vatrogasac wrote:Naučna zajednica ima konsunzus oko Macorabe i onda uskače kontradiktorni Crone koji i sam kaže da nije siguran u tu svoju teoriju jer nije to jedino mjesto gdje je Ptolomej pogriješio dužine i širine i ti meni prodaješ njegovu teoriju kao dokaz.Usual_Suspect wrote: weak..... very weak, where is Mecca, the greatest city ever existed? sve sto imas je ptolomej koji na njgovoj mapi macaraba(cije ime štimate mecci) nije ni blizu na mapi. Kada se koriguruju ogromne greske u ptolomejeveim kartama evo macorabe. A i drugu ruku i da jeste kojim slucajem, najveci od najvecih gradova u historiji spomenut samo jednom i to ambiguozno?pa covjek bi ocekivao brodove knjiga o tom gradu.
https://books.google.ba/books?id=1fOv6h ... my&f=false
- Mišo_Kovač
#7346 Re: Ateizam vs. Religija
"Ptolemy lists the names of 50 cities in Arabia, one going by the name of "Macoraba". There has been speculation this is could be a reference to Mecca. However, due to the lack of a description or any other supporting literature, the claim is seen as contentious"
Svevaseljenski konsezus. Srpska škola pisanja historije, u muslimanskom ruhu
- Idemedosumom
#7347 Re: Ateizam vs. Religija
Negdje piše 'vako, negdje 'nako, šta ćemo sada?There is a consensus in academic scholarship that Mecca is Macoraba.
- славянин
#7348 Re: Ateizam vs. Religija
Razumijem i postojem ja vjernike svih konfesija... ali bi isti trebali da se drze onog sto jesu - vjernici - a ne da pokusavaju nekim svojim “logikama,navlacenjima,udaranjima na sure,rasirivanjima,djeljenima itd” da pokriju to svoje vjerovanje “naucnim” cinjenicama jer ocito je da jednostavno te stvari nemaju dodira... razvaljivanje matematike,bilogije itd od strane ljudi koji imaju veoma povrsno znanje o istim naukama je neukusno i glupo..
- vatrogasac
#7349 Re: Ateizam vs. Religija
Mišo_Kovač wrote:
Upišeš orijentalistiku u Beogradu
- славянин
#7350 Re: Ateizam vs. Religija
Izvor ? - ja sam ti postavio knjigu i autora koji se bavi tom tematikom.Cak ni u Islamskim fakultetima nema konzensuza da se radi o istom gradu a o drugim da i ne govorim, nadalje cinjenica da i kada bi se radilo o Meki onda postoji drugi problem jer opet ista nebi postojala u vrijeme Abrahama ako gledamo slijed dogadjaja... al ajdIdemedosumom wrote:Negdje piše 'vako, negdje 'nako, šta ćemo sada?There is a consensus in academic scholarship that Mecca is Macoraba.
Ps: Da postoji konsenzus nebi onda imali ova poprecna misljenja ... postoji konsenzus kod “priznatijih” historicara da se ne radi o istom gradu ,sta vise ovoj temi se i ne pridaje neki znacaj... sada sto neki islamski fakulteti traze pogodno tlo da uvale svoj redosljed dogadjaja pa hvatajunsencega mogu kao sto je to i crkva radila ... to je njihov problem..