Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
EvoMeneJopet
#7326 Re: Xiaomi mobiteli
Bilo koji od ovih ce raditi, posto u BiH nema 4g mrez3, nemas potrebe ni traziti model sa Bandom 20, tj. 4g mrezom za ruralna podrucja.
Edit:
Ako smijem jos preporuciti, ovaj sam uzeo starcima, puncu i punici i prezadovlojni su sa istim.
Global ROM Xiaomi Redmi 5 Plus 4GB 64GB ROM Mobile Phone 18:9 Full Screen Snapdragon 625 Octa Core 5.99" 4000mAh Global ROM
https://s.click.aliexpress.com/e/iLWSq9S
ili pogledaj Redmi Note 5 3/32 bi ae trebao moci uklopiti tu oko 260KM
Edit:
Ako smijem jos preporuciti, ovaj sam uzeo starcima, puncu i punici i prezadovlojni su sa istim.
Global ROM Xiaomi Redmi 5 Plus 4GB 64GB ROM Mobile Phone 18:9 Full Screen Snapdragon 625 Octa Core 5.99" 4000mAh Global ROM
-
ColdWar
#7327 Re: Xiaomi mobiteli
Imam ja nov RedMi Note 6 Global pro sa 3/32, ako hocete telefon za pozive, Viber, fotku tu i tamo, moj savjet je uzmite Note 5 Global, a opet ako hocete kvalitet slike prednje i zadnje kamere 4X ( obje Samsung, prednja 20 MP), Wi_FI do 500 metara, multi-task, tri cetiri aplikacije otvorene, ( isti je procesor 636, ne morate vjerovati ali Note 6 otvara brze aplikacije sa istim procesorom i ostavlja vise memorije, svejedno vrijedi 200 eura u radnji ili 150 na aliexpressu,, mada su ga sjebali sa notch...uopste im nije trebalo...Ovaj je ljepsi uzi, 10 MIO kao da je pravljen za njega, i prijatniji za rukavanje, ali nisam siguran da je vrijedniji sto maraka od Note 5..EvoMeneJopet wrote:Bilo koji od ovih ce raditi, posto u BiH nema 4g mrez3, nemas potrebe ni traziti model sa Bandom 20, tj. 4g mrezom za ruralna podrucja.
Edit:
- Humljanin
#7328 Re: Xiaomi mobiteli
Nisam siguran o kojim mobitelima pričaš?ColdWar wrote:Imam ja nov RedMi Note 6 Global pro sa 3/32, ako hocete telefon za pozive, Viber, fotku tu i tamo, moj savjet je uzmite Note 5 Global, a opet ako hocete kvalitet slike prednje i zadnje kamere 4X ( obje Samsung, prednja 20 MP), Wi_FI do 500 metara, multi-task, tri cetiri aplikacije otvorene, ( isti je procesor 636, ne morate vjerovati ali Note 6 otvara brze aplikacije sa istim procesorom i ostavlja vise memorije, svejedno vrijedi 200 eura u radnji ili 150 na aliexpressu,, mada su ga sjebali sa notch...uopste im nije trebalo...Ovaj je ljepsi uzi, 10 MIO kao da je pravljen za njega, i prijatniji za rukavanje, ali nisam siguran da je vrijedniji sto maraka od Note 5..EvoMeneJopet wrote:Bilo koji od ovih ce raditi, posto u BiH nema 4g mrez3, nemas potrebe ni traziti model sa Bandom 20, tj. 4g mrezom za ruralna podrucja.
Edit:
Ako sam shvatio gore na podcrtanom dijelu hvališ Redmi 4X i kažeš da ima Snapdragon 636 ??
-
DON_eARL
#7329 Re: Xiaomi mobiteli
Da li je neko primijetio da mu se nakon nove nadogradnje sporije prebacuje sa Photo na Video kada se upali kamera?
-
ColdWar
#7330 Re: Xiaomi mobiteli
ne, hvalim, ma i ne havalim, RedMi Note6, jak telefon za ove pare, ali opet, Snapdragon 636 je isti kao na Note 5, mada na ovom operativnom sistemu 10 MUI malo manje trosi baterije, i ako predjes na PoKaFone, i platis duplo, dobijes malo vise memorije ali u sustini iste usluge..Humljanin wrote:Nisam siguran o kojim mobitelima pričaš?ColdWar wrote:Imam ja nov RedMi Note 6 Global pro sa 3/32, ako hocete telefon za pozive, Viber, fotku tu i tamo, moj savjet je uzmite Note 5 Global, a opet ako hocete kvalitet slike prednje i zadnje kamere 4X ( obje Samsung, prednja 20 MP), Wi_FI do 500 metara, multi-task, tri cetiri aplikacije otvorene, ( isti je procesor 636, ne morate vjerovati ali Note 6 otvara brze aplikacije sa istim procesorom i ostavlja vise memorije, svejedno vrijedi 200 eura u radnji ili 150 na aliexpressu,, mada su ga sjebali sa notch...uopste im nije trebalo...Ovaj je ljepsi uzi, 10 MIO kao da je pravljen za njega, i prijatniji za rukavanje, ali nisam siguran da je vrijedniji sto maraka od Note 5..EvoMeneJopet wrote:Bilo koji od ovih ce raditi, posto u BiH nema 4g mrez3, nemas potrebe ni traziti model sa Bandom 20, tj. 4g mrezom za ruralna podrucja.
Edit:
Ako sam shvatio gore na podcrtanom dijelu hvališ Redmi 4X i kažeš da ima Snapdragon 636 ??
Ne znam ni sam cemu ovo..
-
deny_s
#7331 Re: Xiaomi mobiteli
Može mi neko dati neki savjet šta sad da uradim..
Kupio onu nesreću od telefona redmi note 5 prije nekoliko dana i izgleda već je za servis ili kante..
Danas mi se iz čista mira zamrznu,ne mogu ništa s njim..Haj kontam,uradiću restart pa će biti o.k..
Sad ne mogu ništa,zapeo na onom,povucite gore za otključavanje..
A,imao sam i neki predosjećaj da će biti problema sa ovim gofnetom od telefona čim sam vidio da je hebeni kinez stavio nekakav neoficijalni rom
9.5.5.0...
Na 10.0.6.0 nisam smio apdejtovati jer sam pročitao mnogo negativnih komentara,a i činjenice da se ne mogu vratiti na miui 9 zbog onog rolback
sranja..
Šta sad,već nositi na servis,otvoriti ono dispute,ili bacit gofno u kantu
Kupio onu nesreću od telefona redmi note 5 prije nekoliko dana i izgleda već je za servis ili kante..
Danas mi se iz čista mira zamrznu,ne mogu ništa s njim..Haj kontam,uradiću restart pa će biti o.k..
A,imao sam i neki predosjećaj da će biti problema sa ovim gofnetom od telefona čim sam vidio da je hebeni kinez stavio nekakav neoficijalni rom
9.5.5.0...
Na 10.0.6.0 nisam smio apdejtovati jer sam pročitao mnogo negativnih komentara,a i činjenice da se ne mogu vratiti na miui 9 zbog onog rolback
sranja..
- times12
#7333 Re: Xiaomi mobiteli
Ipak može i bez root-ovanja. Ode se na Google Play > Help & feedback > Delete apps that you installed (iako ih nisam ja instalirao) > Tap to go to Application Settings. I onda se tu disable-uju. Sad ih više nema na ekranu i imam 1.2 GB više slobodnog prostora.
- valjuga
#7334 Re: Xiaomi mobiteli
Drmni mu software preko Xiaomi Mi flash,Samo dobro pazi koji ti je mob,jeli globalni ili kineski.deny_s wrote:Može mi neko dati neki savjet šta sad da uradim..
9.5.5.0...
sranja..
- kloniran
#7335 Re: Xiaomi mobiteli
kod mene ne radi ta opcija na playstoretimes12 wrote:Ipak može i bez root-ovanja. Ode se na Google Play > Help & feedback > Delete apps that you installed (iako ih nisam ja instalirao) > Tap to go to Application Settings. I onda se tu disable-uju. Sad ih više nema na ekranu i imam 1.2 GB više slobodnog prostora.
- Humljanin
#7336 Re: Xiaomi mobiteli
deny_s wrote:Može mi neko dati neki savjet šta sad da uradim..
9.5.5.0...
sranja..
Baci ga u kantu to ti je najpametnije
-
deny_s
#7337 Re: Xiaomi mobiteli
global verzijavaljuga wrote:Drmni mu software preko Xiaomi Mi flash,Samo dobro pazi koji ti je mob,jeli globalni ili kineski.deny_s wrote:Može mi neko dati neki savjet šta sad da uradim..
9.5.5.0...
sranja..
Nemam pojma šta ću mu "drmnuti" jer nema puno tih romova..samo ovo
miui_HMNote5HMNote5ProGlobal_V9.5.17.0.OEIMIFA_35b0cda8a7_8.1
miui_HMNote5HMNote5ProGlobal_V9.5.14.0.OEIMIFA_236e5090ac_8.1
miui_HMNote5HMNote5ProGlobal_V9.5.13.0.OEIMIFA_9447b2a71f_8.1
miui_HMNote5HMNote5ProGlobal_V9.5.6.0.OEIMIFA_3b50aa3537_8.1
Stvarno mi nije jasno koji to qurac ulazi u njihovu garanciju,kad mu moram sam "drmati" softwer....jbt.hebeno gofno se sjebe nakon nekoliko dana,
i ja sad treba da kliknem na :order confirm received..sve super sa uređajem..poslije se hebi jer ne možeš ni dispute otvoriti..
-
deny_s
#7338 Re: Xiaomi mobiteli
Humljanin wrote:deny_s wrote:Može mi neko dati neki savjet šta sad da uradim..
9.5.5.0...
sranja..
Baci ga u kantu to ti je najpametnije
matere mi,sad ću mu spucati dispute,pa nek se hebe
-
deny_s
#7339 Re: Xiaomi mobiteli
Uzeh telefon u ruke da vidim imam li tu opciju,kad hoš qurac,zapeo na povucite za otključavanje..kloniran wrote:kod mene ne radi ta opcija na playstoretimes12 wrote:Ipak može i bez root-ovanja. Ode se na Google Play > Help & feedback > Delete apps that you installed (iako ih nisam ja instalirao) > Tap to go to Application Settings. I onda se tu disable-uju. Sad ih više nema na ekranu i imam 1.2 GB više slobodnog prostora.
- diablobih
#7340 Re: Xiaomi mobiteli
@deny, morat ces ga vratiti onda...
Ne kontam, sta smeta da ga updateujes na najnoviji ?
- kloniran
#7341 Re: Xiaomi mobiteli
Meni ovaj novi update radi superdiablobih wrote:@deny, morat ces ga vratiti onda...
starija verzija je znala dobro zabagovati, ovaj do sad bez greške
primjetio sam i da su ispravili grešku sa trajanjem baterije
prije se restartovao brojač čim se ugasi telefon
sad je od punjenja do punjenja
-
deny_s
#7342 Re: Xiaomi mobiteli
Bem ti kineze...ko mi garantuje da ću dobiti telefon ili pare a slanje košta koliko i telefondiablobih wrote:@deny, morat ces ga vratiti onda...
Napravit ću video,pa ću ga poslati prodavcu..poslije vidim šta ću,mada mislim da znam odgovor prodavca : flashuj ga na 10.0.6.0 preko mi flash tool
smeta mi milion negativnih komentara na MIUI 10 i što su sjebali stvar sa anti rolback protection
Last edited by deny_s on 18/12/2018 22:36, edited 2 times in total.
-
deny_s
#7343 Re: Xiaomi mobiteli
Sve to zavisi do toga koji si imao prijašnji rom..kloniran wrote:Meni ovaj novi update radi superdiablobih wrote:@deny, morat ces ga vratiti onda...
Kod mene u ovog 9.5.5.0 baterija je bila o.k,kamera takođe....probleme sa viberom i još neke sitnice sam lako prebolio
- kloniran
#7344 Re: Xiaomi mobiteli
Ne znam koja je bila verzija prije ove.deny_s wrote:Sve to zavisi do toga koji si imao prijašnji rom..kloniran wrote:Meni ovaj novi update radi superdiablobih wrote:@deny, morat ces ga vratiti onda...
Kod mene u ovog 9.5.5.0 baterija je bila o.k,kamera takođe....probleme sa viberom i još neke sitnice sam lako prebolio
Znam samo da je često ledio ekran bez ikakvog razloga, navigacione tipke radile a ekran mrtav dok se ne restartuje.
Moguce da je malo opalo i trajanje baterije, sad gledam 5,5 sot na 10% baterija, prije je mogao 6 bez problema do 10% i bez uključenog moda za čitanje.
Al to je zanemarivo, meni je 2 dana bez potrebe za punjačem dovoljno.
- diablobih
#7345 Re: Xiaomi mobiteli
Ne brini ti za negativne komentare, nista ne fali 10tki.deny_s wrote:Bem ti kineze...ko mi garantuje da ću dobiti telefon ili pare a slanje košta koliko i telefondiablobih wrote:@deny, morat ces ga vratiti onda...
Napravit ću video,pa ću ga poslati prodavcu..poslije vidim šta ću,mada mislim da znam odgovor prodavca : flashuj ga na 10.0.6.0 preko mi flash tool
smeta mi milion negativnih komentara na MIUI 10 i što su sjebali stvar sa anti rolback protection
-
Sehro
#7346 Re: Xiaomi mobiteli
Kod mene telefon extra dobro radi, ama baš sve, sa ovim zadnjim updateom još bolje..
- Humljanin
#7347 Re: Xiaomi mobiteli
Je itko primjetio kako su na Aliexpressu počeli srat sa cijenama ?
Baš gledam zadnjih dana Redmi Note 5 i uspoređujem, i svaki put me na prvu privuče minimalna cijena, međutim kada uđem na artikal, ne postoji opcija boje i pakovanja koja bi dala tu cijenu. Već sam slao poruke trgovcima na Aliexpressu i optuživao ih za lažni marketing.
Primjer: stoji raspon cijene od 125,69 - 160 dolara. I ne postoji način da dobiješ tu donju cijenu. I da izabereš najružniju boju i najsiromašnije pakovanje, cijena je iznad te.
Vidim uklonili su one lažne popuste od 20% koji veze sa vezom nisu imali niti je pisalo kako se ostvaruje taj popust. Uđeš na artikal na kojem piše da je snižen 20% i piše neka snižena cijena, a nema te šanse da dobiješ tu cijenu.
Ako je netko još primjetio ovo njihovo lažno reklamiranje cijena i sniženja, gdje se jedna cijena reklamira a u stvarnosti ne daju tu cijeju nego veću, valjalo bi da pošaljemo više poruka nezadovoljstva. Izgleda da prate kako kupci reagiraju jer su jučer nakon moga pitanja o tom lažnom popusti isti uklonili i ispricali se kao da ne mogu pratiti kretanje cijena na tržištu.
Baš gledam zadnjih dana Redmi Note 5 i uspoređujem, i svaki put me na prvu privuče minimalna cijena, međutim kada uđem na artikal, ne postoji opcija boje i pakovanja koja bi dala tu cijenu. Već sam slao poruke trgovcima na Aliexpressu i optuživao ih za lažni marketing.
Primjer: stoji raspon cijene od 125,69 - 160 dolara. I ne postoji način da dobiješ tu donju cijenu. I da izabereš najružniju boju i najsiromašnije pakovanje, cijena je iznad te.
Vidim uklonili su one lažne popuste od 20% koji veze sa vezom nisu imali niti je pisalo kako se ostvaruje taj popust. Uđeš na artikal na kojem piše da je snižen 20% i piše neka snižena cijena, a nema te šanse da dobiješ tu cijenu.
Ako je netko još primjetio ovo njihovo lažno reklamiranje cijena i sniženja, gdje se jedna cijena reklamira a u stvarnosti ne daju tu cijeju nego veću, valjalo bi da pošaljemo više poruka nezadovoljstva. Izgleda da prate kako kupci reagiraju jer su jučer nakon moga pitanja o tom lažnom popusti isti uklonili i ispricali se kao da ne mogu pratiti kretanje cijena na tržištu.
- Humljanin
#7348 Re: Xiaomi mobiteli
Ma i kod mene radi bez ikakvih problema, a tako i drugi kažu, zato mislim da ovaj gore trola. Ovo je dosad najbolji update po mom misljenju.Sehro wrote:Kod mene telefon extra dobro radi, ama baš sve, sa ovim zadnjim updateom još bolje..
Nema šanse da se mobitel sam od sebe sjebao nakon 5 dana a da ovaj nije prčkao po bootloaderu i ROMovima.
-
Sehro
#7349 Re: Xiaomi mobiteli
Ja sam dosta Xiaomi telefona naručivao što rodbini što poznanicima, ali apsolutno niko se nije požalio, čak šta više ljudi su prezadovoljni, zato mi čudno ovo gore. Da ne spominjem novac za koji se isti dobiju..Humljanin wrote:Ma i kod mene radi bez ikakvih problema, a tako i drugi kažu, zato mislim da ovaj gore trola. Ovo je dosad najbolji update po mom misljenju.Sehro wrote:Kod mene telefon extra dobro radi, ama baš sve, sa ovim zadnjim updateom još bolje..
Nema šanse da se mobitel sam od sebe sjebao nakon 5 dana a da ovaj nije prčkao po bootloaderu i ROMovima.
- Fajcion
#7350 Re: Xiaomi mobiteli
Meni nakon ovog updatea na pie sigurno ko malo baterija da je slabija. Sporije radi, posebno osjetim kada uđem na igru
koju hajmo reći počesto voli da klepam.
Ima nekih još sitnica i sve je to minimalno , ali ipak se osjeti.
koju hajmo reći počesto voli da klepam.
Ima nekih još sitnica i sve je to minimalno , ali ipak se osjeti.