15 godina nije ništa, još ako bude žalbi, to će se možda svesti na 10-11 godina.hrasno38 wrote:Ma pazi nece se on izvuci jer je to u ovom slucaju nemoguce ali najtezu mogucu kaznu nece dobiti jer kad gledas sta je dobio Spahovic eto on recimo moze duplo vise a to je jebenih 15 godina.Logovan wrote:I OPET će se izvući. I OPET i OPET i OPET, itd.
]
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Logovan
#7326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- jao_situacije
#7327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jeste li dobili sendviče dnevnice od šćepa, ili je to tek nakon 5-10 postova na ovoj temicrno_sa_zlatnim wrote:Samo da podsjetim na sljedeće činjenice, o šljamu koja hoda ovim gradom, a nema veze sa Sandžaklijama, i da se nadovezem na post od clana foruma o ratnim zločincima i njhovim"kaznama":
- SDP-ov ministar Zoran Mikulić je oslobodio Ilijaševića- Comu, bez da je jednu jedinu rečenicu rekao u svoju odbranu;
- Ilijašević nikad u Hrvatskoj neće biti procesuiran niti će odgovarati za ratne zločine;
-Senad Avdić je napisao knjigu Ilijaševiću i uzeo novac za to, pri čemu je novac naravno od opljačkane bošnjačke imovine pri čemu je vlasnik iste i ubijen te se tijelo nije nikada pronašlo;
- istom Avdiću je supruga imenovana u DKP zahvaljujući SDP-u;
- Avdić je također na platnom spisku Čampara koji preko SB usmjeravaju pažnju onako kako njima odgovara.
- Mikulić je cijelo vrijeme svog mandata uredno omogućio upravniku KPZ Mostar Zelenici (HDZ)da obavlja svoje aktivnosti
Ovo je samo jedna crtica o sprezi kriminala na nivou ministarstava/tužilaštva i vladajućih stranaka, što se ide na niže nivoe izgleda kao okot zmijskog legla.
Znači, nikakav demokratski način, čak ni promjena vlasti nacionalne stranke vs. ljevica neće ništa promijeniti.
de nam još objasni kako je vaš pijun sanjin ustvari neshvaćeni umjetnik, i da ste nas vi obranili kuhajući kafe i da ste bizmismeni, i dobićeš sendvič a možda i kafa bude
prvo ćemo vas riješiti pa onda na red dolaze bakirovi i zlatkovi
šta kaže utemeljitelj minimalno 75% glasova
- karanana
#7328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo je jedina zemlja u kojoj sam cuo vijest da je tuzilastvo zatrazilo pustanje na slobodu osumnjicenog.....i odbrana se sa tim slozila. Sad se ne sjecam o kome se radilo. Prije godinu-dvije.
-
mario001
#7329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Povjerljiv podatak je koliko je automobila ukradeno u KSMožeš li molim te ponovo kontaktirati druga, kad ste već tako bliski pa pričate o povjerljivim podacima, može li nam ponovo proslijediti podatke, da vidimo kako je informisan.
hvala
-
FreakyStyley
#7330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
karanana wrote:Ovo je jedina zemlja u kojoj sam cuo vijest da je tuzilastvo zatrazilo pustanje na slobodu osumnjicenog.....i odbrana se sa tim slozila. Sad se ne sjecam o kome se radilo. Prije godinu-dvije.
A odbrana se s time slozila, dje nece?

-
FreakyStyley
#7331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U Sarajevo, za godinu dana, nepovratno nestane cca auto dnevno.
-
privremeni
#7332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
The BEN10 wrote:The BEN10 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/mup-ks-p ... /161014038
http://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilast ... /161014072
Jaooo, ludnica...
I ovako je gdje god ubodes, ispliva javasluk, nekompetencija, glupost i.... clanska karta neke od etabliranih stranaka.
Da dodam i onu malo korigovanu:Narod koji ima ovakve roditelje i djecu, treba da se zabrine za svoju buducnost !
- ranger
#7333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sad vise nije krivo ni tuzilastvo, sad je kriv sud
sace sud kriv, nisam ni ja nene mi, kriv je dodik...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma ja....ranger wrote:sad vise nije krivo ni tuzilastvo, sad je kriv sud![]()
Krivo je moreee
-
FreakyStyley
#7335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hajmo ovako, jer ima vas upucenih.
Ja napravim recimo prekrsaj protiv javnog reda i mira. Npr. cugam na javnom mjestu, dodje drot, 5 glava kazne mi napise (mislim da je kazna za opijanje na javnom mjestu od 200-500 KM).
Ne platim.
1) Mogu izvadit sve dokumente koji su mi potrebni (?)
2) Nije krivicno djelo, tako da mogu izvaditi i sve ostale moguce potvrde, npr. potvrdu o nekaznjavanju, da se ne vodi krivicni postupak protiv mene itd.
Da li je to zaista ovako? Zasto bi ikad platio ijedan prekrsaj koji napravim?
Ja napravim recimo prekrsaj protiv javnog reda i mira. Npr. cugam na javnom mjestu, dodje drot, 5 glava kazne mi napise (mislim da je kazna za opijanje na javnom mjestu od 200-500 KM).
Ne platim.
2) Nije krivicno djelo, tako da mogu izvaditi i sve ostale moguce potvrde, npr. potvrdu o nekaznjavanju, da se ne vodi krivicni postupak protiv mene itd.
-
FreakyStyley
#7336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I najvecoj budali je ocigledno da nam o glavi rade Iluminati i Cionisti.ranger wrote:sad vise nije krivo ni tuzilastvo, sad je kriv sud![]()
Dokaz:

...jedan od mnogih.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#7337 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
oooooo i te kako se moze na ovo primjeniti kao svjestan pokusaj ubistva...nemas ti pojma francuz. Frajer je gdje je ogranicenje 60 vozio 100 a vjerovatno i preko i prosao kroz cisto crveno svjetlo znajuci da je ispred pjesacki prelaz. To ti je isto kao i voznja suprotnom stranom na autoputu sto je jedno vrijeme bio hit u Austriji. Dakle ove dvije djevojke su bile vec na pjesackom jer im je bilo zeleno kada je ovaj majmun vrlo svjesno proletio kroz crveno i pokosio ih. Dakle vro vrlo namjerno je isao da nekoga ubije.insomnia78 wrote:Covjece boziji nigdje se ne gleda istob ubistvo oruzjem i ubistvo u saobracajuhrasno38 wrote:Ma pazi nece se on izvuci jer je to u ovom slucaju nemoguce ali najtezu mogucu kaznu nece dobiti jer kad gledas sta je dobio Spahovic eto on recimo moze duplo vise a to je jebenih 15 godina.Logovan wrote:I OPET će se izvući. I OPET i OPET i OPET, itd.
]
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U principu ne bi trebalo biti tako, tj. ne bi trebao moci do dokumenata.FreakyStyley wrote:Hajmo ovako, jer ima vas upucenih.
Ne platim.
Ne bi cak ni u BiH.
Al evo ovaj debil je odgovor na to pitanje. Toliko prekrsajnih prijava i opet ima dokumente da legalno predje granicu.
Mozda u teoriji i postoji tako nesto, ali praksa je pokazatelj kako stvari stoje.
-
The BEN10
#7339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Aferim tuzlak, FGR na aparatima!Alfons Kauders wrote:Sarajevska malogradjanska posla - kad po defaultu kontaju da trebaju biti manekeni i doktori nauka jer im je Skaka radio sunet.drag_gost wrote: Na domacem terenu se ne mozes snaci, dodju ljudi bez icega u torbi i za 10 godina radis za njih rodjena Sarajko. Je li to tvoj poraz?
Tako ih uce od malih nogu, i to najcesce roditelji koji su i sami "sljegli" iz provincije. Dobro ih uce, dobri su radnici - samo sto im nisu rekli da ce im sefovi biti iz Sandzaka, Tuzle, Bijeljine, Hercegovine itd.
Zato jer u tim krajevima ljudi nisu ucili djecu da se do lagodnog zivota dolazi bez rada, preko stranke i mjesta rodjenja.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne bih bas rekao aferim.The BEN10 wrote:Aferim tuzlak, FGR na aparatima!Alfons Kauders wrote:Sarajevska malogradjanska posla - kad po defaultu kontaju da trebaju biti manekeni i doktori nauka jer im je Skaka radio sunet.drag_gost wrote: Na domacem terenu se ne mozes snaci, dodju ljudi bez icega u torbi i za 10 godina radis za njih rodjena Sarajko. Je li to tvoj poraz?
Tako ih uce od malih nogu, i to najcesce roditelji koji su i sami "sljegli" iz provincije. Dobro ih uce, dobri su radnici - samo sto im nisu rekli da ce im sefovi biti iz Sandzaka, Tuzle, Bijeljine, Hercegovine itd.
Zato jer u tim krajevima ljudi nisu ucili djecu da se do lagodnog zivota dolazi bez rada, preko stranke i mjesta rodjenja.![]()
Istina je, kao i uvijek, negdje izmedju.
Nit su sve doslje takve, nit su sve Sarajlije.
Imas danas masu onih koji se zovu Sarajlijama, a nisu to. No, imaju navedene osobine, bune se na sve i svasta, smeta im ko god dodje u Sarajevo, a oni zapravo leze i naprdjuju.
A imas i Sarajlija (ja kazem prave Sarajlije) koji se ne zamaraju tim glupim pricama i takvim ljudima svaka cast.
- drug_profi
#7341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam po nekim mjerilima "pravi", ono cetvrta generacija rođena ovdje tralala, ma bolje prodjem kad kazem da nisam odavde...
Upravo zbog generaliziranja. A u stvari smo svi jedna velika hrpa govana, mada neki jos toga nisu svjesni.
Sve sto valja odavno je otislo odavde.
Upravo zbog generaliziranja. A u stvari smo svi jedna velika hrpa govana, mada neki jos toga nisu svjesni.
Sve sto valja odavno je otislo odavde.
-
peepeep
#7342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Šuti Sarajlijicedrugi profil wrote:Ja sam po nekim mjerilima "pravi", ono cetvrta generacija rođena ovdje tralala, ma bolje prodjem kad kazem da nisam odavde...
(i ja sam treća tralala pa sam navikao da čim neko spomene jesi li ili nisi odavLe, odmah te bombarduju sa dvije opcije, ili si došljo ili si sarajlijica... a to jesil' insan je najmanje bitno)
- Banksy
#7343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Oprobani recept, već viđeno.
Skretanje priče na Sandžaklije, familije, FGR, vremensku prognozu,
Kako vas je lako prozrijeti, a kako lako opet nalijećemo.
Skretanje priče na Sandžaklije, familije, FGR, vremensku prognozu,
i da prođe još jedan dan, eto vikenda, u ponedjeljak je priča završena.
strateški smutljivci kojima je svima zajedničko da ih jedna ali vrijedna sisa hrani. Rade uvijek isto - urlaju, prebiru po ljudima, blate, sumnjiče, unose razdor i nepovjerenje, sve samo da nas učine nemoćnim.
Kako vas je lako prozrijeti, a kako lako opet nalijećemo.
- Alfons Kauders
#7344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naravno da nisu, ali malogradjani jesu.Tomahawk11 wrote:Ne bih bas rekao aferim.The BEN10 wrote:Aferim tuzlak, FGR na aparatima!Alfons Kauders wrote: Sarajevska malogradjanska posla - kad po defaultu kontaju da trebaju biti manekeni i doktori nauka jer im je Skaka radio sunet.
Zato jer u tim krajevima ljudi nisu ucili djecu da se do lagodnog zivota dolazi bez rada, preko stranke i mjesta rodjenja.![]()
Istina je, kao i uvijek, negdje izmedju.
Nit su sve doslje takve, nit su sve Sarajlije.
Imas danas masu onih koji se zovu Sarajlijama, a nisu to. No, imaju navedene osobine, bune se na sve i svasta, smeta im ko god dodje u Sarajevo, a oni zapravo leze i naprdjuju.
A imas i Sarajlija (ja kazem prave Sarajlije) koji se ne zamaraju tim glupim pricama i takvim ljudima svaka cast.
Znam masu takvih i u Tuzli i Sarajevu - potpuno ista prica s drugom adresom, i drugim gradovima iz kojih dolaze ti zlocesti stranci koji im otimaju poslove koji im pripadaju rodjenjem.
Nikad nisam gubio vrijeme na takve ljude. Ako je nekom sa 30 ili 40 godina jedino postignuce u zivotu sto ga je mama rodila na Kosevu ili Gradini, smatram da bi mu najbolje bilo da se iste sekude upuca. Kod tinejdzera to razumijem donekle, kod matorih prdonja jok.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma malogradjana ima u svakoj urbanoj sredini u BiH. Vjecita borba. To je posebna sorta.Alfons Kauders wrote:
Naravno da nisu, ali malogradjani jesu.
Znam masu takvih i u Tuzli i Sarajevu - potpuno ista prica s drugom adresom, i drugim gradovima iz kojih dolaze ti zlocesti stranci koji im otimaju poslove koji im pripadaju rodjenjem.
Nikad nisam gubio vrijeme na takve ljude. Ako je nekom sa 30 ili 40 godina jedino postignuce u zivotu sto ga je mama rodila na Kosevu ili Gradini, smatram da bi mu najbolje bilo da se iste sekude upuca. Kod tinejdzera to razumijem donekle, kod matorih prdonja jok.
Postavi Velkoski tekst koji otprilike govori dokle je dovela ta malogradjanstina.
- O'zone
- Globalni moderator
#7346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dosta je priče o Sandžaklijama.....!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo bi bilo nesto...
Usvojen prijedlog ministra Čampare: Pijanim vozačima kazne od 3 do 10 godina zatvora!
http://bportal.ba/usvojen-prijedlog-min ... a-zatvora/
Usvojen prijedlog ministra Čampare: Pijanim vozačima kazne od 3 do 10 godina zatvora!
http://bportal.ba/usvojen-prijedlog-min ... a-zatvora/
- O'zone
- Globalni moderator
#7348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
[quote="jao_situacije"][/quote]
Ja izgleda pišam uz vjetar?
Prvo koliko sam upratio niko nije potvrdio da je Sefić ili Sejfić koji je već K. porijeklom iz Sandžaka. Samim time skretanje teme sa ubice na zemlje porijekla, oklen su čiji pradjedovi, koliko je genracija ovdje ili ne, je OFF.
Čovjek ako valja da je iz guzice dobar je a kad je govno onda da su ga odgajali u svili i kadifi u sred čaršije on je i dalje govno.
Sljedeći koji počne o porijeklu ide sedam dana na hlađenje. Hvala lijepo
Prvo koliko sam upratio niko nije potvrdio da je Sefić ili Sejfić koji je već K. porijeklom iz Sandžaka. Samim time skretanje teme sa ubice na zemlje porijekla, oklen su čiji pradjedovi, koliko je genracija ovdje ili ne, je OFF.
Čovjek ako valja da je iz guzice dobar je a kad je govno onda da su ga odgajali u svili i kadifi u sred čaršije on je i dalje govno.
- jao_situacije
#7349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja se izvinjavam, ne bih da pravim frku izgleda da sam ja ovdje jedini problemO'zone wrote:
nastavite..
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#7350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
POENTA = LJUDI I NELJUDIO'zone wrote:Ja izgleda pišam uz vjetar?jao_situacije wrote: