Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Ripicipi

#7326 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Ripicipi »

Evo i Iranu prijeti :-)

Ova budala definitivno nije normalna.
ljevoruki

#7327 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ljevoruki »

Niemand wrote:Ko bi reko da ce doci vremena da dijaspora pise "a jel ti zivis ovde mozda pa sve znas.. sta tebe briga.. bosnjo sve zna.."
Ja ne glumim strucnjaka za zivot u BiH jer tamo ne zivim vec 21 g. iako svake godine dodjem da obidjem rodbinu i prijatelje.
Zato ne vidim razlog zasto bi neko ko ne zivi u USA nama solio pamet i znao bolje sta se desava od nas koji zivimo i radimo ovdje.
Mediji prikazuju jednu sliku, stvarni zivot drugu i kad nadjes neki zajednicki imenitelj onda imas koliko toliko realnu sliku.
Fudo387

#7328 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Ripicipi wrote:Evo i Iranu prijeti :-)

Armagedon.
Challenger__

#7329 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Fudo387 wrote:Haj dobro.
Ja mislim da su jos uvijek dovoljno mocne da nas posalju sve skupa u 3 pm ako bas pobudale.
Naravno, uz bitnu napomenu da u takvom scenariju neće biti pošteđeni; eventualna kataklizma bi bila opšta. Zato i pominjem globalni "Titanik". Ipak, nadajmo se da događanja neće ići u tom pravcu. Nadam se da će američke elite pokazati odgovornost prema čovječanstvu kao što su je pokazali Rusi na čelu sa Gorbačovom: nisu sa sobom u ponor povukli čitav svijet.
Acid25

#7330 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Acid25 »

Fudo387 wrote:http://money.cnn.com/data/markets/dow/

Ode ovo u minus...koci jebo te.
:izet:
To je sve Sorošovo maslo hebo sve svoje. :oops:
dale cooper

#7331 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Kao i uvijek Jon Stewart sjajan, fali njegov Daily Show, posebno u ovim vremenima. Svjetlo liberalnih
vrijednosti, demokratije i dobre zajebancije. :D
Fudo387

#7332 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:
Fudo387 wrote:Haj dobro.
Ja mislim da su jos uvijek dovoljno mocne da nas posalju sve skupa u 3 pm ako bas pobudale.
Naravno, uz bitnu napomenu da u takvom scenariju neće biti pošteđeni; eventualna kataklizma bi bila opšta. Zato i pominjem globalni "Titanik". Ipak, nadajmo se da događanja neće ići u tom pravcu. Nadam se da će američke elite pokazati odgovornost prema čovječanstvu kao što su je pokazali Rusi sa Gorbačovom: nisu sa sobom u ponor povukli čitav svijet.
E jbg, nije isti slucaj.
Tad su Rusi bas bili pali qrcu za usi, ovi jos nisu.
A i tad smo za dlaku prezivjeli, dovoljna je bila samo jedna budala u nekom silosu i cao raja.
zenit dozic

#7333 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zenit dozic »

Kao prosla administracija nije prijetila :lol:
Niemand

#7334 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Niemand »

ljevoruki wrote:
Ja ne glumim strucnjaka za zivot u BiH jer tamo ne zivim vec 21 g. iako svake godine dodjem da obidjem rodbinu i prijatelje.
Zato ne vidim razlog zasto bi neko ko ne zivi u USA nama solio pamet i znao bolje sta se desava od nas koji zivimo i radimo ovdje.
Mediji prikazuju jednu sliku, stvarni zivot drugu i kad nadjes neki zajednicki imenitelj onda imas koliko toliko realnu sliku.
Sve je to super, al u vremenima debelo odmakle globalizacije malo smijesno. Npr, na temi o siriji pisu ljudi koji zive u njemackoj, fracncuskoj, austriji, bosni, usa, itd. Ispade da bolje poznaju sirijska sela od samih sirijaca.

Na kraju krajeva, ta teorija o "nemas ti pojma o mom dvoristu" je poprilicno irelevantna ako je pises iz americkog dvorista. Nije ni vama trebalo da virite u tudja dvorista, u kojima ne zivite i ne znate nista o njima, al ste ipak odlucili uredjivati ta dvorista na svoj nacin.

Inace, mescini da ce usa svoj iduci krug po planeti obici "izbijajuci demokratiju" iz dvorista. Uvodjenje smo prevazisli.
megaman4

#7335 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by megaman4 »

On misli da je politika show. Ostat ce zutalj sam ili ce ga nasilnim putem skinuti sa vlasti. Gura citav svijet u novi rat. Polomit ce zube na Iranu.
Challenger__

#7336 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Fudo387 wrote:E jbg, nije isti slucaj.
Znatno prije raspada su znali da treba promjeniti paradigmu. Gorbačov je samo frontmen te spoznaje. I tu su potrebne promjene a kuda vaš novi predsjednik vodi taj brod, ja stvarno ne znam.
Fudo387

#7337 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:
Fudo387 wrote:E jbg, nije isti slucaj.
Znatno prije raspada su znali da treba promjeniti paradigmu. Gorbačov je samo frontmen te spoznaje. I tu su potrebne promjene a kuda vaš novi predsjednik vodi taj brod, ja stvarno ne znam.
On ne zna kud goni, samo,
Nije ovo on, drugi su igraci u pitanju.
Za ovo sto radi ima podrsku uskog kruga ljudi i mase bezveznih frikova.
Ozbiljni ljudi se hvataju za glavu, dobar dio onih koji su glasali za njega isto.
Mene je jedino strah da ne iscenira kakvo sranje oko kojeg ce se kao ujediniti, inace nece on dugo.
Nema sanse.
Niemand

#7338 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Niemand »

Fudo387 wrote:
On ne zna kud goni, samo,
Ozbiljni ljudi se hvataju za glavu, dobar dio onih koji su glasali za njega isto.
Mene je jedino strah da ne iscenira kakvo sranje oko kojeg ce se kao ujediniti, inace nece on dugo.
Nema sanse.
Na jednom njemackom portalu sam u komentarima procitala-kad se otrijeznis od ludila ostane samo sram.

Nadam da ce na vrijeme prepoznati dje su granice ludila.
Challenger__

#7339 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Fudo387 wrote:On ne zna kud goni, samo,
Nema sanse.
Inscenaciju može kreirati njegova ekipa ali i njegovi oponenti, kako unutar USA, tako širom svijeta. Zato kažem da je situacija krajnje ozbiljna. BTW, na ovoj temi sam jedan dan kada sam uhvatio vrmenena postavio Haasovu analizu (šef CFR-a) koji kaže da Trumpov kurs koji je nekomplementaran sa kursom (niza) prethodnika može biti izmjenjen samo silom/silama ili se mora čekati njegov nasljednik.

"By force" se može svakako tumačiti i to cijelu priču čini još neizvjesnijom.
Fudo387

#7340 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:
Fudo387 wrote:On ne zna kud goni, samo,
Nema sanse.
Inscenaciju može kreirati njegova ekipa ali i njegovi oponenti, kako unutar USA, tako širom svijeta. Zato kažem da je situacija krajnje ozbiljna. BTW, na ovoj temi sam jedan dan kada sam uhvatio vrmenena postavio Haasovu analizu (šef CFR-a) koji kaže da Trumpov kurs koji je nekomplementaran sa kursom (niza) prethodnika može biti izmjenjen samo silom/silama ili se mora čekati njegov nasljednik.

"By force" se može svakako tumačiti i to cijelu priču čini još neizvjesnijom.
Dovoljno ce biti da Putin pokaze snimak kako mu ruske kurave uriniraju po glavi, i eto, odmah je izbacen.
Mislim, ako je vec Putinu stalo da se skroz ne zakomplikuje. :D
Challenger__

#7341 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Fudo387 wrote:Dovoljno ce biti da Putin pokaze snimak kako mu ruske kurave uriniraju po glavi, i eto, odmah je izbacen.
Mislim, ako je vec Putinu stalo da se skroz ne zakomplikuje. :D
Da pomogne da dođe onaj koji bi prema njima otvorio front? Vragolasto...

Inscenacije ne moraju biti u USA mogu biti i ovdje u Evropi: Ukrajina (već svjedočimo eskalaciji), ne daj Bože Balkan i slično a sa ciljem da se izvrši "redirection" ka novom-starom demonu sa evroazijskog istoka.

Ama, Fudo dragi, politika je devil's art.
Challenger__

#7342 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Iz čitave jednačine se ni u snu ne smiju izbaciti novi mandarini koji rade nevidljivo ali opasno rade. Oni, EA istok, USA sa onima koji se deklarišu kao globalisti protiv oniih koji se vide kao patrioti, cionisti, Njemačka koja pokušava da se izvuče iz Jaltine košulje...

Pa dodaj tu Iran, ranjenu Tursku, Bliski istok u cjelni, brrrr....
Acid25

#7343 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Acid25 »

:-)
Sjedinjene Američke Države vrlo vjerojatno će uvesti nove sankcije Iranu, možda već u petak, nakon što je predsjednik Donald Trump izdao upozorenje toj državi zbog testiranja balističkih projektila, a 'nije isključena' niti mogućnost vojne akcije.

Izvori iz Bijele kuće za Reuters su rekli kako se spremaju sankcije protiv osam entiteta u Iranu zbog aktivnosti povezanih s terorizmom, te još 17 zbog aktivnosti vezanih uz testiranje projektila. Te sankcije, tvrde izvori, neće kršiti nuklearni sporazum s Iranom koji je bivši predsjednik Barack Obama potpisao 2015.
Image
Haris.ba

#7344 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

megaman4 wrote:Polomit ce zube na Iranu.
Pa politika Trampa i jeste ući u klinč sa Kinom i sa Iranom.

Godinama Saudija mahnito kupuje oružje. I ostali u regionu. I to je ne samo radi Sirije. A Iran u Jemenu čačka Saudiju (njene interese). Čačka je u Siriji. Čačka je u Iraku. Plus, jedini potencijalni oponent Izraelu u regionu jeste Iran.

Ja na odnos Trampa prema Putinu gledam iz prizme odnosa prema Iranu. Bez podrške Rusije i osiguranja njihovih interesa (luka u Siriji, mir u Kapijskom bazenu i Armeniji, zaboraviti na gasovod preko Sirije) teško je krenuti na Iran.

Otuda i ta politika "uzećemo im naftu". Ljudi pogrešno misle da on priča o iračkoj nafti (ta je nafta već uzeta). Iran nije nepobjediv. Ne mora se ni ići direktnim napadom. Dovoljno je samo zapaliti region iz Iraka i uvući Iran.

Stvar je samo dogovora sa Rusima. A Rusi i ne traže ništa više. Osim da ih se pita. I vjerovatno nešta oko natoa, i proturaketnog štita (jer bez Irana - nema opravdanja da bude raspoređen u Evropi).

Naravno. Čeka se rješenje Sirije da se vidi kako funkcioniše saradnja.

I tu naravno u priču ulazi Kina. Rusija tu hoće osiguranje tržišta gasa i nafte. Amerika i nema toliki problem sa time. Naravno, moraće se malo redefinissati njihovi ugovori o saradnji koji izbjegavaju američke dolare. Sumnjam da će Kina sarađivati istinski oko Sjeverne Koreje. Ali, moguće je.
Neće to biti oružani rat. Čeka se povećanje cijene rada u Kini. Treba još nekoliko godina. Čeka se i usporavanje rasta. Amerikanci ne mogu podnijeti dva istovremena rata. Iako im je to doktrina. Kinezi su trgovci. Fazon je samo da postanu voljni pregovarati.
jeza u ledja

#7345 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kinezi u roku 24h mogu zavrnuti pipu globalnog snabdjevanja i vjerovatno u roku 2-3 dana prouzrokovati haos u americkoj ekonomiji. Nesto mi govori da bi oni duze izdrzali nego Ameri na taj nacin.
Stoga, Amerika kratkorocno nema nikakvih poluga da bode koplja sa Kinom, osim ako drasticno ne promjeni cijeli ekonomski sistem, za sto naravno treba godina i godina.
vješalica

#7346 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vješalica »

što ne bi duže izdržali za njih se zna :mrgreen: :mrgreen:
amrika je propala odavno
totalno bankrotirala ratujući po svijetu i spiskavajući milijarde dolara za ništa,jebg tako im je kad imaju idiote da ih vode
jeza u ledja

#7347 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ma jest propala davno. Evo vratio se iz reda cekajuci 5 sati hljeb da kupim. Police prazne. Juce nam zavrnuli struju. Evo pravim kandilo. :(
vješalica

#7348 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vješalica »

na primjeru izbora preŠjenika smo vidjeli koliko je amerika (ne)uređena i koliko ima prečih problema osim da se bavi iranom i kinom
no dobro
donny ide brzo svakako :mrgreen: :mrgreen:
jeza u ledja

#7349 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

vješalica wrote:na primjeru izbora preŠjenika smo vidjeli koliko je amerika (ne)uređena i koliko ima prečih problema osim da se bavi iranom i kinom
no dobro
donny ide brzo svakako :mrgreen: :mrgreen:
Vidjecemo za Donnieja, ali, sa svim svojim problemima i ma kako to paradoksalno zvucalno - izbor Donalda Trumpa je dokaz da americka demokracija jos funkcionise. Kandidat sa manje novca, sa manje podrske establishmenta i sa vecinom mainstream medija protiv njega - je ipak pobjedio.
Na sta ce to izaci u narednim mjesecima i godinama vidjecemo....
vješalica

#7350 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vješalica »

govnald ide brzo ostaće samo da se sumiraju štete i pokušavaju izgladiti odnosi
mislim da je njega najbolje ignoristai
ostatak svijeta ima preče probleme
treba s eokrenuti sebi malo
Post Reply