Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Heller

#7326 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Heller »

Ja bi u Slobodi volio i Stokica i Djelmica vidjet al Haurdica nikako.
jeza u ledja

#7327 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:Husref je stvarno čudotvorac, ta ekipa je kvalitetom bare-bare sa Olimpicom, Čelikom i Mladosti DK.
Piric i Ordagic vec duze vrijeme vaze za neke od najboljih mladih igraca u ligi. Zeba i Ahmetovic su realno za nase uslove superstari. Takodje mogu igrati bilo gdje kod nas.
To je znaci vec 4 igraca koji su i prije ove sezone imali renome.
Veselinovic se pokazao takodje odlicnim pojacanjem. Mlad.
O Skahicu i Kosticu se isto pricalo kao odlicnim stoperima ljetos, prije nego su presli u Slobodu.

Ostali su prosjek, to sto kazes u rangu Celika i Mladosti. (Olimpic nije u toj grupi po meni)

Uglavnom, kad se sve sabere, poimenicno sigurno imaju slabiju ekipu od nas i od Hercegovaca.

Naravno, to sto imas u rosteru nije isto sto imas na terenu. Mi i dalje ja mislim imamo najbolji roster, al djaba kad pola tih igraca ne igra (Ikande, Delac, Alispahic, Stepanov), te onda solidni igraci koji bi vjerovatno bili pojacanje u skoro svakoj od vodecih ekipa (u ovisnosti koga imaju na toj poziciji) - Tatomirovic, Puzigaca, Hebibovic, Ostrakovic, Puric.
Al sve je to dugorocna posljedica toga sto si vozacu trolejbusa dao "Ferrari" u ruke.
ultima_palabra wrote:Kažu Benko ofalio? A kad sam pisao da ne čini on vama uslugu što produžuje ugovor do 35. godine života, bilo je "ljubomora, čirevi, bla bla..."
A Benko je najbolji strijelac lige i proslu i ovu polusezonu. Mozda i najbolji napadac koji je zaigrao u nasoj ligi. Znaci dosao je s renomeom i potvrdio ga.
Last edited by jeza u ledja on 08/12/2015 18:39, edited 1 time in total.
Tyke

#7328 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Tyke »

Heller wrote:Ja bi u Slobodi volio i Stokica i Djelmica vidjet al Haurdica nikako.
Ma dje ces nam Jocu u ovoj situaciji, covjek ni zenu svoju ne moze vise pogoditi. I ja sam ga prizeljkiv'o pred pocetak sezone i drago mi sto je ispalo kako je ispalo. :D Djelmica vrlo rado, i bilo bi rijeseno pitanje desnog krila tako da Haurdic u tom slucaju otpada. A i nije nista bolji od Nasih krila.
Tyke

#7329 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Tyke »

jeza u ledja wrote:
ultima_palabra wrote:Husref je stvarno čudotvorac, ta ekipa je kvalitetom bare-bare sa Olimpicom, Čelikom i Mladosti DK.
..... te onda solidni igraci koji bi vjerovatno bili pojacanje u skoro svakoj od vodecih ekipa (u ovisnosti koga imaju na toj poziciji) - Tatomirovic, Puzigaca, Hebibovic, Ostrakovic, Puric.
Ne znam vala da si u pravu s ovim, jer pojacanje znaci izbacivanje ovih iz startne postave i unapredjenje vec postojece igre (ili neki dzoker sa klupe kao pomoc napadu u pojedinim situacijama). Ja bih tu samo Hebibovima vidio kao "moguce" pojacanje. Moje misljenje, naravno.
jeza u ledja

#7330 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Tyke wrote:
Heller wrote:Ja bi u Slobodi volio i Stokica i Djelmica vidjet al Haurdica nikako.
Ma dje ces nam Jocu u ovoj situaciji, covjek ni zenu svoju ne moze vise pogoditi. I ja sam ga prizeljkiv'o pred pocetak sezone i drago mi sto je ispalo kako je ispalo. :D Djelmica vrlo rado, i bilo bi rijeseno pitanje desnog krila tako da Haurdic u tom slucaju otpada. A i nije nista bolji od Nasih krila.
Nasa krila Zemun? :D

Nego, sta bi s onim Govedaricom. Ljetos je bio hot item pa evo nije se nesto naigrao bas.
jeza u ledja

#7331 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Tyke wrote:
jeza u ledja wrote:
..... te onda solidni igraci koji bi vjerovatno bili pojacanje u skoro svakoj od vodecih ekipa (u ovisnosti koga imaju na toj poziciji) - Tatomirovic, Puzigaca, Hebibovic, Ostrakovic, Puric.
Ne znam vala da si u pravu s ovim, jer pojacanje znaci izbacivanje ovih iz startne postave i unapredjenje vec postojece igre (ili neki dzoker sa klupe kao pomoc napadu u pojedinim situacijama). Ja bih tu samo Hebibovima vidio kao "moguce" pojacanje. Moje misljenje, naravno.
Ama naravno. Mislio sam po renomeu kojeg imaju, tj. kojeg su imali prije 6 mjeseci, godinu.
Tyke

#7332 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Tyke »

jeza u ledja wrote:
Tyke wrote:
Nasa krila Zemun? :D

Nego, sta bi s onim Govedaricom. Ljetos je bio hot item pa evo nije se nesto naigrao bas.
Govedarica se lagano privikaovao na klub, iz utakmice u utakmicu bio se agilniji i prodorniji, mada ga cesto zezala zavrsnica i sut, vise se fokusirao na prodor i ubacaj u sesnaesterac, i onda se povrijedi i bude odsutan duze vremena. Tek prije par kola se vratio, ne znam je li usao u jednoj tekmi sad pred kraj (mislim cak u kupu), ali ocito ni Husref ga nije htio forsirati odmah. Sad ce jake pripreme, ide se i u Antaliju, tako da se nadam da ce uhvatiti formu. Ali Veselinovica ce svakako tesko izbaciti na lijevom krilu. Ja sam svo vrijeme bio za to da se Govedarica proba forsirati na desnoj strani, svakako je prodorniji od Mehidica i Sarica.
Bianconeri1988

#7333 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Bianconeri1988 »

Da se Govedarica nije povrijedio za ovog Veselinovića bi čuli samo navijači Slobode. Povrijedio se na Grbavici protiv Želje koliko se sjećam. Bolji od svakog Željinog krila, osim Đelmića.
tataćusak

#7334 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by tataćusak »

Charuga wrote:
tataćusak wrote:Jel se samo meni čini ili sablja islama, ili kako ga vec prozvase po forumu, tjera Srbe iz kluba: Kokot, Stokic,Djelmic :(
Nekada je bolje ništa ne napisati, nego ovakav loš pokušaj "provale" ...

Ponekad jeste, ali to sad nije slucaj. :kiss:
Heller

#7335 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Heller »

Mislim da bi Stokic u Slobodi mogo vratit formu.
Ferid Avdic

#7336 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Ferid Avdic »

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56E29025 Ne znam kako se meće sliba,more i ovako ,meni je željezničara jednostavno žao 8)
jeza u ledja

#7337 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Bianconeri1988 wrote:Da se Govedarica nije povrijedio za ovog Veselinovića bi čuli samo navijači Slobode. Povrijedio se na Grbavici protiv Želje koliko se sjećam. Bolji od svakog Željinog krila, osim Đelmića.
Da Govedarica nije briljirao protiv nas prosle godine za njega bi culi samo navijaci Slavije.
Bianconeri1988

#7338 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Bianconeri1988 »

Jah sigurno, kako li je samo onda 2014. zaigrao za mladu repku? :D

Htio sam reci da je bio standardan do povrede i odlicno igrao, ne moras sve doslovno shvatati.
todd_smith

#7339 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

"Prije dva mjeseca mi je uprava ponudila produženje ugovora, što sam rado prihvatio, iako nisam tražio produženje. Lako smo se dogovorili, a novi ugovor je počeo važiti odmah. Produženje saradnje je potpisano do decembra 2016. godine. Upravo zbog toga ne razumijem ovu odluku, ali je moram poštovati. Ostaje mi da se dogovorimo u vezi s finansijama, a onda da tražim novi klub

Ne kontam. Sto ponuditi ugovor? Sad mu moraju placati da raskinu. Ne kontam. Isti trener isti strucni stab bio prije 2mj? Citavu sezonu ima fule, sto mu onda ponuditi ugovor pa ga sad sutnuti? :?
Maharadza

#7340 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Maharadza »

Ferid Avdic wrote:https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56E29025 Ne znam kako se meće sliba,more i ovako ,meni je željezničara jednostavno žao 8)
Aferim i čestitke bratu Sablji, goni orlove u neku stvar...pogotovu ove "bele"! 8-) :thumbup: :thumbup:
Mea_parvitas

#7341 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Mea_parvitas »

Pa nedavno ste ovdje pisali sta se to desava na treninzima, Kokot hvata djecu za vrat, Alihodzica, koga vec, ne sjecam se. Da to nije odgovor na sva pitanja?
Baltazar_khan

#7342 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Baltazar_khan »

Ferid Avdic wrote:Image Ne znam kako se meće sliba,more i ovako ,meni je željezničara jednostavno žao 8)
Sporazumni raskid ugovora odbio je Zoran Kokot, pa će s njim u narednim danima klub dodatno razgovarati.
sad će ih koka malo zayebavat.
jeza u ledja

#7343 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Meni to prijevremeno raskidanje ugovora nikad nece biti jasno. :-?

Shvatam da se klub i igrac zajednicki dogovore, pa kazu haj imas jos godinu ugovora, imas 25 godina, pusticemo te djaba, mozes nastaviti karijeru za istu/slicnu platu i nastaviti igrati u novom klubu, umjesto da kod nas sjedis na tribinama.
Medjutim ne mogu se oteti utisku da nisu svi igraci radi pristati na to, pogotovo ovi u poznim godinama.
Mogu li Kokot i Puzigaca, obojica sa ugovorom jos 12, odnosno 18 mjeseci, obojica po 30 godina, i obojica sa vjerovatno slicnim platama, eto nek je 1500 eura. Znaci jedno 10k-15k eura koje im sigurno sljeduje, do trenutka kad vec budu u 32 godini zivota, da li im se vise isplati to ili....koje vec opcije imaju?
Opcije su Iran, Azerbejdzan, Indokina, gdje vjerovatno mogu uzeti vise para ali nesto mi govori da su uslovi rada u tim divljim ligama malo drukciji, i da te mogu nogirati bez ikakvog potrazivanja dok si reko keks. Srbija? Cisto sumnjam da u Donjem Sremu mogu zaraditi vise nego kod nas. Zadnja opcija Borac, Slavija i slicni, gdje mogu biti zadovoljni ako dobiju 800km na vrijeme.
Da li klub ima neke opcije suspenzije ili kaznjavanja i na koliko dugo, bez da prekrsi ugovor i zavrsi na sudu sa igracem?

Hocu rec bas me zanima na koji nacin se ovdje rezonuje i od strane igraca i od strane klubova kod nas.

Eh, kad bi sad jedan od vas novinara se malo razletio i istrazio medju "sportskim radnicima" koje su seme obicno ovdje u pitanju i kakva su razmisljanja i kad se potpisuju ugovori, i kad se produzuju i kad se raskidaju, mislim malo dublje od ovog sto znamo, e to bi bilo uzitak procitati. :-D
Bianconeri1988

#7344 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Bianconeri1988 »

Postoje klauzule u ugovorima. Pošto naši klubovi sa igračima potpisuju obično ugovore do dvije godine, klubovi se tu možda zaštite nekom klauzulom, bubam sad ukoliko igrač u prvoj sezoni ne ispuni neku normu klub ima pravo na sporazumni raskid ugovora isto kao što igrači imaju bonuse ako npr. bude najbolji strijelac lige i slično.

Ja znam konkretno u ino ligama kako ide. Klub je dužan da plaća igrača sve dok mu traje ugovor, a kada igrač neće da raskine ugovor ili potpiše novi pošalju ga u B ekipu ili je vječito na tribinama kada su utakmice.

Kokot ovdje drži Želju u šaci, ali sumnjam da mu je u interesu da ne igra godinu dana.
todd_smith

#7345 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

Zavisi mozda ima klauzulu da mu palte toliko i toliko i zdravo

Ili posto znamo da se u zelji ne daju profi ugovori :mrgreen: ove amaterske nije frka ponistiti

Nego meni sega dajes covjeku ugovor za koji on sam kaze da nije trazio i onda ga sutnes wtf
ultima_palabra

#7346 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:Piric i Ordagic vec duze vrijeme vaze za neke od najboljih mladih igraca u ligi. Zeba i Ahmetovic su realno za nase uslove superstari. Takodje mogu igrati bilo gdje kod nas.
To je znaci vec 4 igraca koji su i prije ove sezone imali renome.
Veselinovic se pokazao takodje odlicnim pojacanjem. Mlad.
O Skahicu i Kosticu se isto pricalo kao odlicnim stoperima ljetos, prije nego su presli u Slobodu.
Mene nesto taj Piric nije ocarao, ono malo sto sam ga gledao. Zeba i kad je bio u najboljim godinama, nije bio igrac za velike utakmice. Ahmetovic je prosle sezone u Slobodi bio rezerva (vjerovatno dok se vratio u formu). Hocu reci, sad to sve izgleda logicno, ali Sloboda se tek stidljivo pominjala kao kandidat da ugrozi veliku cetvorku prije pocetka sezone.
jeza u ledja wrote:Ostali su prosjek, to sto kazes u rangu Celika i Mladosti. (Olimpic nije u toj grupi po meni)

Uglavnom, kad se sve sabere, poimenicno sigurno imaju slabiju ekipu od nas i od Hercegovaca.

Naravno, to sto imas u rosteru nije isto sto imas na terenu. Mi i dalje ja mislim imamo najbolji roster, al djaba kad pola tih igraca ne igra (Ikande, Delac, Alispahic, Stepanov), te onda solidni igraci koji bi vjerovatno bili pojacanje u skoro svakoj od vodecih ekipa (u ovisnosti koga imaju na toj poziciji) - Tatomirovic, Puzigaca, Hebibovic, Ostrakovic, Puric.
Al sve je to dugorocna posljedica toga sto si vozacu trolejbusa dao "Ferrari" u ruke.
To sa Ferrarijem, mislis na Dzenu ili Ibraka? :D

Sarajevo ima najbolji roster, ali vise zbog kvantiteta... Siroki i Zrinjski ne zaostaju puno, pa ni mi (govorimo o papiru).
jeza u ledja wrote:A Benko je najbolji strijelac lige i proslu i ovu polusezonu. Mozda i najbolji napadac koji je zaigrao u nasoj ligi. Znaci dosao je s renomeom i potvrdio ga.
Statistika je na njegovoj strani, ali rekao bih da trebate napadaca koji vise ucestvuje u igri... pogotovo sada kada nemate tako jak vezni red. Takodje, rijetko zabija jacim ekipama. Da se razumijemo, nama bi legao ko saka na oko, jer nam je upravo realizator falio ove sezone.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7347 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Tomahawk11 »

Zanemarimo li par provokatora, vodi se izuzetno kvalitetna polemika ovo nakon sto je nastupila pauza :thumbup:
Svaka cast i komsijama i mojim (a bgm i ovim Tuzlankama - i Tuzlacima)
I ostalim manjinama koji se pojavljuju.
omega369

#7348 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by omega369 »

Vi zaboravili da Zeljeznicar ne dovodi upitnike nego pojacanja

:lol: :lol: :lol:

pravda za kokota :thumbup:

p.s. moram malo :D
alberto_tomba

#7349 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by alberto_tomba »

Prosli prelazni rok stede pare, dovode otpad iz Viteza i Slavije za 0 km, ovaj prelazni rok isplacuju taj isti otpad samo da ne igra. Jasna vizija i strategija Gibraltara, Alihodze i bosanskog Chola. :thumbup:
jeza u ledja

#7350 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

@ ultima, ama slazemo se manje vise.
Jeste, Sloboda ima slabiju ekipu od nas i Hercegovaca, ali jacu od svih ostalih. Nisu bas ko MDK jebiga. Imaju jacu od vas.

Govorim sve poimenicno, na papiru naravno.

Sto se tice Ferarija, mislim na Dzenu prvenstveno.

Sto se tice Benke, prosle sezone zabio Zrinjskom, ove Sirokom. Zabio je i Radniku, ne znam racunamo li njih kao jace?

U ostalim jacim utakmicama nismo dali gola, osim prosle sezone protiv SB (1-0). Prosle sezone sa vama 0-0, ove godine izgubili 0-1. Protiv Zrinjskog smo izgubili 0-1, kao i protiv SB. Protiv Slobode nije igrao.

Ne slazem se uopste da ne ucestvuje u igri jer je on igrac koji se cesto vraca u odbranu a i dijeli povratne lopte, ali ti si vjerovatno mislio na to da nam treba napadac koji je bolji tehnicar, i tu se slazem. Ja doduse ne znam ko bi to mogao biti, a da je iz nase lige. Imamo Velkoskog vec.

Inace generalno taj argument o nekom spicu koji ne zabija u velikim utakmicama smatram pomalo praznom floskulom. Iz perspektive naseg tima i nase lige, meni je bitnije da postoji igrac koji ce rjesavati male utakmice jer u njima se stvara frustracija cijele ekipe kad nemas pozudanog i samouvjerenog finisera. (Bilbija, Todorovic :zid:, ili evo vama Joco pa i Kokot)
Locked