leškarenje wrote:Kako se rangira to,šta je mjerilo.....pitao je već neko ili se određuje tako ko koga vise simpatiseVelkoski wrote:Ne moraš pretjerivati
1. EPL
2. La Ligica

Ako ne znas sta valja,znas sta je skupo,rekli bi stari
Moderators: Charuga, Tomahawk11
leškarenje wrote:Kako se rangira to,šta je mjerilo.....pitao je već neko ili se određuje tako ko koga vise simpatiseVelkoski wrote:Ne moraš pretjerivati
1. EPL
2. La Ligica

Ogromne su to pare ali jebi ga, zavisi kako mjeris.mali_milojica wrote: Ako ne znas sta valja,znas sta je skupo,rekli bi stari
Ako mjeris sa Celtom onda si superbogat.Tomahawk11 wrote:Mjeri kako kome odgovara - neko u sirinu, neko u duzinu![]()
Tako nekako.skenderija04 wrote:Ako mjeris sa Celtom onda si superbogat.Tomahawk11 wrote:Mjeri kako kome odgovara - neko u sirinu, neko u duzinu![]()
Ako mjeris sa Atleticom onda si tu negdje
Ako mjeris sa Barcelonom i Madridom onda se nadas da se zainteresuju za tvog igraca
A treci kada pozovu dolazi sr trceciTomahawk11 wrote:Tako nekako.skenderija04 wrote:Ako mjeris sa Celtom onda si superbogat.Tomahawk11 wrote:Mjeri kako kome odgovara - neko u sirinu, neko u duzinu![]()
Ako mjeris sa Atleticom onda si tu negdje
Ako mjeris sa Barcelonom i Madridom onda se nadas da se zainteresuju za tvog igraca
S tim da od prvih kupujes (uglavnom), od drugih isto kupujes (al po nesto vecoj cijeni), a trecim preplacujes igrace koji im ne trebaju
Uzmi u obzir da se i oni vise u dusu znaju, pa se ponekad pribilize strasnom sarajevskom derbiju kad je razvoj dogadjaja na terenu u pitanjuKPNCTNJAH wrote:meni je Seria A tonbe, zato sto je najslicnija nasem fudbalu, pa kad odem na Kosevo ne jebem nasim igracima sve redom od prve minute, zato sto ne igraju kao ovi u Spaniji, Engleskoj...
La Ligu ne pratim, preskocim nekad i taj El Clasico koji dodje kao Marvelov film u kinima, sve bljesti, prepuno nekih efekata, nebitnih stvari, a tekma bude truba, ne uvijek, ali cesto...
Nije mozak nego tehnicka potkovanostMyTao wrote:Jbg sve je do ukusa... ja sebe nebi mogao natjerati da gledam La Ligu... cak i el classic mi je beze jer 80% tekme se igraci valjaju po podu i placu. Naravno u ta dva tima igraju najbolji igraci na svijetu i Messi koji je za mene najbolji igrac u historiji ove igre. Zbog toga gledam pregled igre i divim se potezima![]()
Engleska liga je tehnicki nivo ispod jer se sve svodi na trku i igra se daleko brze... nema padanja kao u La Ligi, nema stele sa sudijama, plakanja... nema scena gdje igraci okruze sudiju i traze karton (United pokusao protiv Chelsea i evo dobio kaznu). Tu se ne igra mozgom vec srcem... ko voli to onda definitivno voli Englesku Ligu... downside od toga je sto mozak uvijek pobjedi protiv srca... zbog toga i gube u europskim takmicenjima.
Budesliga je negdje izmedju La Lige i Engleske (minus simuliranje) igra se vise svodi na tehniku i plan od engleza ali nisu dosadni kao oni u La Ligi.
Italijani znaju posao, po mom misljenju igraju dobar i kvalitetan fudbal minus je to sto nemaju dobre igrace, nema atmosphere koja se moze naci u Engleskoj ili Njemackoj i zbog toga nisu na tom nivou.
Na kraju, sve je do ukusa jbg.
Ako danas Monaco izbaci City, to znaci da je Ligue 1 > EPL. Tako ti ide razmisljanje kod fanova EPL-a.Point. wrote:Vidim, niko ne spominje Ligue 1.
Takticka potkovanost mozda, za tehniku se ne slazem... imas masu igraca u Engleskoj koji su odlicni tehnicari ali to tesko dolazi do izrazaju kao u La Ligi zbog nacina na koji se igra u Engleskoj... Daleko manje vremena igrac sa loptom ima u Engleskoj nego u Spaniji.stakasa wrote:Nije mozak nego tehnicka potkovanostMyTao wrote:Jbg sve je do ukusa... ja sebe nebi mogao natjerati da gledam La Ligu... cak i el classic mi je beze jer 80% tekme se igraci valjaju po podu i placu. Naravno u ta dva tima igraju najbolji igraci na svijetu i Messi koji je za mene najbolji igrac u historiji ove igre. Zbog toga gledam pregled igre i divim se potezima![]()
Engleska liga je tehnicki nivo ispod jer se sve svodi na trku i igra se daleko brze... nema padanja kao u La Ligi, nema stele sa sudijama, plakanja... nema scena gdje igraci okruze sudiju i traze karton (United pokusao protiv Chelsea i evo dobio kaznu). Tu se ne igra mozgom vec srcem... ko voli to onda definitivno voli Englesku Ligu... downside od toga je sto mozak uvijek pobjedi protiv srca... zbog toga i gube u europskim takmicenjima.
Budesliga je negdje izmedju La Lige i Engleske (minus simuliranje) igra se vise svodi na tehniku i plan od engleza ali nisu dosadni kao oni u La Ligi.
Italijani znaju posao, po mom misljenju igraju dobar i kvalitetan fudbal minus je to sto nemaju dobre igrace, nema atmosphere koja se moze naci u Engleskoj ili Njemackoj i zbog toga nisu na tom nivou.
Na kraju, sve je do ukusa jbg.
Imaju pola sekunde vremena i odmah mora reagovati sa loptom, imaju quad core processor u glavama i moraju igrati na prvu, jer se fudbala na otoku igra u warp brzinileškarenje wrote:Ima li podatak koliko mora brzo dumati kome dodati,šta,kako
Ne znam ja sta ti rusis i kome rusis... lijepo ti kazem da se ne mogu natjerati da gledam La Ligu nek je 1000x kvalitetnija... El Classico inekako, ali ogadise cigani i to sa placom i padanjem. Ti to volis i to je OK... Neka gleda ko sta zeli.LSD wrote:Ova mitomanija kako igrac u Engleskoj ima daleko manje vremena sa loptom, nego u Španiji - poprima nove proporcije.
Dakle, samo englezi znaju igrati brzo, samo u engleskoj postoji presing, samo tamo jadni igraci moraju igrati i razmišljati brzo itd itd, lista mitova je beskonačna....taman kad srušimo jedan, oni se potrude da na brzinu smisle novi
Prije ce biti da se u spaniji igra tako sto kada igra ide u pat poziciju "sudija" dodjeli jednom igracu extra dva tri poteza kako bi dobio igruTomahawk11 wrote:Najbolje bi to objasnili sahovskim stilom.
U Spaniji se igra bez onog sata, i laganini, vidis gdje, sta, kako, pa se predomislis i tako...
U Engleskoj....ma kod njih ti je sat nastiman na mikrosekunde...tako-mako....nema tu....