UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#7326 Re: UEFA Champions League

Post by mali_milojica »

leškarenje wrote:
Velkoski wrote:Ne moraš pretjerivati

1. EPL
2. La Ligica
Kako se rangira to,šta je mjerilo.....pitao je već neko ili se određuje tako ko koga vise simpatise :skoljka:
Image
Ako ne znas sta valja,znas sta je skupo,rekli bi stari :oops:
skenderija04

#7327 Re: UEFA Champions League

Post by skenderija04 »

mali_milojica wrote: Ako ne znas sta valja,znas sta je skupo,rekli bi stari :oops:
Ogromne su to pare ali jebi ga, zavisi kako mjeris.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7328 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Mjeri kako kome odgovara - neko u sirinu, neko u duzinu :oops: :mrgreen:
vnm

#7329 Re: UEFA Champions League

Post by vnm »

ako cemo tako vrednovati kvalitet lige, samo zelim da prilozim rezultate Bayerna i protiv strasnog Arsenala i Leverkusena protiv jos strasnijeg Tottenhama. Monchengladbach protiv Cityja ne pikam, Pep tri godine proucavao njemacke ekipe i kako da se izbori.

sa druge strane, znamo kako zavrsi Dortmund protiv Reala, nema dileme nikakve.

najjace lige na aparatima. :D
skenderija04

#7330 Re: UEFA Champions League

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:Mjeri kako kome odgovara - neko u sirinu, neko u duzinu :oops: :mrgreen:
Ako mjeris sa Celtom onda si superbogat.
Ako mjeris sa Atleticom onda si tu negdje
Ako mjeris sa Barcelonom i Madridom onda se nadas da se zainteresuju za tvog igraca
Tomahawk11
Globalni moderator

#7331 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

skenderija04 wrote:
Tomahawk11 wrote:Mjeri kako kome odgovara - neko u sirinu, neko u duzinu :oops: :mrgreen:
Ako mjeris sa Barcelonom i Madridom onda se nadas da se zainteresuju za tvog igraca
Tako nekako.
S tim da od prvih kupujes (uglavnom), od drugih isto kupujes (al po nesto vecoj cijeni), a trecim preplacujes igrace koji im ne trebaju :mrgreen:
KPNCTNJAH

#7332 Re: UEFA Champions League

Post by KPNCTNJAH »

Chelsea na prvom mjestu vec 20 kola i tu ce najvjerovatnije ostati do kraja, ali EPL najzanimljivija :zzzz: jeste, zanimljivo kao i borba za titulu u Italiji ove sezone :mrgreen: pratim ove sezone Manchester zbog Mourinha i Ibre, jos nisam naletio na tu neku zanimljivu tekmu... zanimljiva je i meni svaka utakmica Intera, zato sto ih pratim preko 20 godina, ali shvatam ako je nekom objektivnom uspavanka... meni je Seria A tonbe, zato sto je najslicnija nasem fudbalu, pa kad odem na Kosevo ne jebem nasim igracima sve redom od prve minute, zato sto ne igraju kao ovi u Spaniji, Engleskoj...

La Ligu ne pratim, preskocim nekad i taj El Clasico koji dodje kao Marvelov film u kinima, sve bljesti, prepuno nekih efekata, nebitnih stvari, a tekma bude truba, ne uvijek, ali cesto... isto tako u Engleskoj ti nekakvi veliki derbiji, rijetko kad to bude utakmica koju ces pamtiti duze od 7 dana, nebitno kojim rezultatom zavrsi, nije sve u golovima... prednost Engleske su stadioni, teren i blizina tribina, bolja medijska popracenost, pa to odmah sve drugacije izgleda... pa da se nasa liga igra na odlicnim terenima, s tribinama udaljenim par metara od terena, sve bi to sigurno puno ljepse i zanimljivije bilo, iako bi i dalje gledali poluigrace...

Sto se tice ove tekme, prosle sezone je vecina nas bila uz Leicester, pa i sad u LP sam bio uz njih, ali dovoljan je jedan smetljar u ekipi da to promijeni... onaj zgoljo Vardy, kako je to odvratno bice, sinoc pokaza sve ono sto ne podnosim, nisam zamrzio Barcelonu zato sto je dobijala po 5:0 nego zbog ljigavaca u ekipi, samo se nadam da nece zavrsiti jedni protiv drugih jer bi to garantovalo da cu morati neke od njih i dalje gledati...
Last edited by KPNCTNJAH on 15/03/2017 13:14, edited 1 time in total.
skenderija04

#7333 Re: UEFA Champions League

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:
skenderija04 wrote:
Tako nekako.
S tim da od prvih kupujes (uglavnom), od drugih isto kupujes (al po nesto vecoj cijeni), a trecim preplacujes igrace koji im ne trebaju :mrgreen:
A treci kada pozovu dolazi sr trceci :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7334 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Da :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7335 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

KPNCTNJAH wrote:meni je Seria A tonbe, zato sto je najslicnija nasem fudbalu, pa kad odem na Kosevo ne jebem nasim igracima sve redom od prve minute, zato sto ne igraju kao ovi u Spaniji, Engleskoj...

La Ligu ne pratim, preskocim nekad i taj El Clasico koji dodje kao Marvelov film u kinima, sve bljesti, prepuno nekih efekata, nebitnih stvari, a tekma bude truba, ne uvijek, ali cesto...
Uzmi u obzir da se i oni vise u dusu znaju, pa se ponekad pribilize strasnom sarajevskom derbiju kad je razvoj dogadjaja na terenu u pitanju :mrgreen:
Samokazem...eto ti dodirne tacke sa sa Clasicom :oops:
KPNCTNJAH

#7336 Re: UEFA Champions League

Post by KPNCTNJAH »

Ma realno nema dosadnijih utakmica od ovih nasih derbija, to mi je svake sezone u top 3 najdosadnije tekme koje odgledam, ja bih uveo pravilo da oba tima gube po 3 boda ako zavrsi 0:0, ali to nije tema :mrgreen:
MyTao

#7337 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

Jbg sve je do ukusa... ja sebe nebi mogao natjerati da gledam La Ligu... cak i el classic mi je beze jer 80% tekme se igraci valjaju po podu i placu. Naravno u ta dva tima igraju najbolji igraci na svijetu i Messi koji je za mene najbolji igrac u historiji ove igre. Zbog toga gledam pregled igre i divim se potezima :)

Engleska liga je tehnicki nivo ispod jer se sve svodi na trku i igra se daleko brze... nema padanja kao u La Ligi, nema stele sa sudijama, plakanja... nema scena gdje igraci okruze sudiju i traze karton (United pokusao protiv Chelsea i evo dobio kaznu). Tu se ne igra mozgom vec srcem... ko voli to onda definitivno voli Englesku Ligu... downside od toga je sto mozak uvijek pobjedi protiv srca... zbog toga i gube u europskim takmicenjima.

Budesliga je negdje izmedju La Lige i Engleske (minus simuliranje) igra se vise svodi na tehniku i plan od engleza ali nisu dosadni kao oni u La Ligi.

Italijani znaju posao, po mom misljenju igraju dobar i kvalitetan fudbal minus je to sto nemaju dobre igrace, nema atmosphere koja se moze naci u Engleskoj ili Njemackoj i zbog toga nisu na tom nivou.

Na kraju, sve je do ukusa jbg.
Point.

#7338 Re: UEFA Champions League

Post by Point. »

Vidim, niko ne spominje Ligue 1. :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#7339 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Evo, da ne bude

BHTPL>Ligue 1 8-)
stakasa

#7340 Re: UEFA Champions League

Post by stakasa »

MyTao wrote:Jbg sve je do ukusa... ja sebe nebi mogao natjerati da gledam La Ligu... cak i el classic mi je beze jer 80% tekme se igraci valjaju po podu i placu. Naravno u ta dva tima igraju najbolji igraci na svijetu i Messi koji je za mene najbolji igrac u historiji ove igre. Zbog toga gledam pregled igre i divim se potezima :)

Engleska liga je tehnicki nivo ispod jer se sve svodi na trku i igra se daleko brze... nema padanja kao u La Ligi, nema stele sa sudijama, plakanja... nema scena gdje igraci okruze sudiju i traze karton (United pokusao protiv Chelsea i evo dobio kaznu). Tu se ne igra mozgom vec srcem... ko voli to onda definitivno voli Englesku Ligu... downside od toga je sto mozak uvijek pobjedi protiv srca... zbog toga i gube u europskim takmicenjima.

Budesliga je negdje izmedju La Lige i Engleske (minus simuliranje) igra se vise svodi na tehniku i plan od engleza ali nisu dosadni kao oni u La Ligi.

Italijani znaju posao, po mom misljenju igraju dobar i kvalitetan fudbal minus je to sto nemaju dobre igrace, nema atmosphere koja se moze naci u Engleskoj ili Njemackoj i zbog toga nisu na tom nivou.

Nije mozak nego tehnicka potkovanost
Tito_i_Partija

#7341 Re: UEFA Champions League

Post by Tito_i_Partija »

Point. wrote:Vidim, niko ne spominje Ligue 1. :)
Ako danas Monaco izbaci City, to znaci da je Ligue 1 > EPL. Tako ti ide razmisljanje kod fanova EPL-a. :lol:
MyTao

#7342 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

stakasa wrote:
MyTao wrote:Jbg sve je do ukusa... ja sebe nebi mogao natjerati da gledam La Ligu... cak i el classic mi je beze jer 80% tekme se igraci valjaju po podu i placu. Naravno u ta dva tima igraju najbolji igraci na svijetu i Messi koji je za mene najbolji igrac u historiji ove igre. Zbog toga gledam pregled igre i divim se potezima :)

Nije mozak nego tehnicka potkovanost
Takticka potkovanost mozda, za tehniku se ne slazem... imas masu igraca u Engleskoj koji su odlicni tehnicari ali to tesko dolazi do izrazaju kao u La Ligi zbog nacina na koji se igra u Engleskoj... Daleko manje vremena igrac sa loptom ima u Engleskoj nego u Spaniji.
leškarenje

#7343 Re: UEFA Champions League

Post by leškarenje »

Od Engleza svako ima bolju atmosferu :D jebo one kino navijače .
LSD

#7344 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

Ova mitomanija kako igrac u Engleskoj ima daleko manje vremena sa loptom, nego u Španiji - poprima nove proporcije.
Dakle, samo englezi znaju igrati brzo, samo u engleskoj postoji presing, samo tamo jadni igraci moraju igrati i razmišljati brzo itd itd, lista mitova je beskonačna....taman kad srušimo jedan, oni se potrude da na brzinu smisle novi :mrgreen:
leškarenje

#7345 Re: UEFA Champions League

Post by leškarenje »

Ima li podatak koliko mora brzo dumati kome dodati,šta,kako :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#7346 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Najbolje bi to objasnili sahovskim stilom.
U Spaniji se igra bez onog sata, i laganini, vidis gdje, sta, kako, pa se predomislis i tako...
U Engleskoj....ma kod njih ti je sat nastiman na mikrosekunde...tako-mako....nema tu....
LSD

#7347 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

leškarenje wrote:Ima li podatak koliko mora brzo dumati kome dodati,šta,kako :D
Imaju pola sekunde vremena i odmah mora reagovati sa loptom, imaju quad core processor u glavama i moraju igrati na prvu, jer se fudbala na otoku igra u warp brzini :mrgreen:
MyTao

#7348 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

LSD wrote:Ova mitomanija kako igrac u Engleskoj ima daleko manje vremena sa loptom, nego u Španiji - poprima nove proporcije.
Dakle, samo englezi znaju igrati brzo, samo u engleskoj postoji presing, samo tamo jadni igraci moraju igrati i razmišljati brzo itd itd, lista mitova je beskonačna....taman kad srušimo jedan, oni se potrude da na brzinu smisle novi :mrgreen:
Ne znam ja sta ti rusis i kome rusis... lijepo ti kazem da se ne mogu natjerati da gledam La Ligu nek je 1000x kvalitetnija... El Classico inekako, ali ogadise cigani i to sa placom i padanjem. Ti to volis i to je OK... Neka gleda ko sta zeli.
ultima_palabra

#7349 Re: UEFA Champions League

Post by ultima_palabra »

Neku noć puno bolja utakmica Lazio-Torino, nego Chelsea-United.
MyTao

#7350 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

Tomahawk11 wrote:Najbolje bi to objasnili sahovskim stilom.
U Spaniji se igra bez onog sata, i laganini, vidis gdje, sta, kako, pa se predomislis i tako...
U Engleskoj....ma kod njih ti je sat nastiman na mikrosekunde...tako-mako....nema tu....
Prije ce biti da se u spaniji igra tako sto kada igra ide u pat poziciju "sudija" dodjeli jednom igracu extra dva tri poteza kako bi dobio igru :wink:

Jbt lijepo im kazem da je sve do ukusa ali to njima ne odgovara :D On bi na silu da me ubjedi da je kolac od cokolade bolji od vocnog, iako sam alergican na cokoladu (for example posto imamo bukvalaca na temi) :D
Post Reply