BAKIRE ODLAZI

Post Reply
Hafis

#7326 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

tandmand wrote:Pa ko bi ginuo za Čovića i njegovu fotelju. Lahko je prosvjedovati po Mostaru ali je još lakše pobići u Njemačku kad zagusti.
Ma kakav Ćović, kakva Njemačka. Tu bih ja blizu, preko granice, normalno uz neplaćeno odsustvo s posla. Pa onda malo ribarenje, bogami i pićarenje, malo TV, navijanje, a onda kad dođu bjeli šljemovi lagano se vratiti i vidjeti gdje smo stali. Trebat će opet graditi državu iz pepela.
tvojkomsija

#7327 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by tvojkomsija »

Rat kao ovaj zadnji se ne moze ponoviti u BiH. Velika vecina ljudi je protjerana ili dobrovoljno preselila "medju svoje". Teritorije su skoro pa zaokruzene, i da se desi neki rat jedna strana bi ga morala pokrenut, i posteno bi najebala od vecih sila. Tako da, godine ce polako prolazit, nasi ljudi odlazit vani, slat pare, odrzavat u zivotu ove sto ostanu ovdje i to je to.
Hafis

#7328 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

A jebote, pola jedan. Valja sutra na posao, graditi ovu postkonfliktnu i tranzicijsku džavu.
asker

#7329 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by asker »

Hafis wrote: Đes Sefere.
Ja čitavo vrijeme ovdje zastupam miroljubljivu koegzistenciji i suživot bez nepotrebne militarizacije a ti već u tenk sjeo i krenuo preko Ivana...ili ćeš prvo na đikane.
Iskreno da ti kažem, ovdje rata nema, sve i da ga hoćemo napraviti. A i bolje, ako mi vjeruješ.
Jedino ako si baš navro, onda ide ona starog dobrog Tileta: živimo i radimo kao da će uvijek biti mir, a spremamo se kao da će sutra Gardijska ili četnici nagrnuti.... jedino ako se u međuvremenu ne dokopaš kakve radne dozvole pa s ostalim normalnim ljudima u Njemačku....ako već nisi tamo.
Vidi zemljace, i ja bih volio da su nam susjedi i komsije recimo Svedska i Svicarska. Al' jebiga to se ne bira, nas zapali ovi presudjeni genocidasi i presudjeni UZP-ovci. Pri tome ne mislim na tebe, ne vidim te kao bilo kakvu prijetnju. Ne mislim ni dolaziti "oslobadjati" tvoju kucu od tebe samog, kontas? Vjerujem da znas da 50-ak hiljada tvojih sugradjana ne misli tako kao ti. Ono u fazonu XY gardijska welcome. Jebiga, navikni se, neznam sta drugo da ti kazem.
Ovdje gdje sam ja nas ima oko pola miliona. Kompaktni, teritorijalno uvezani, patriote po defaultu jebaji ga. I nekako nas raduje napredak namjenske industrije nase domovine. Nije to neki trijumf vjeruj, vise kao ocajnicki potez, zadnja slamka spasa. Likuj slobodno zbog toga, stvarno, nije ovo aman zaman neki garant opstojnosti Bosnjaka. Ali je mnogo bolja startna pozicija nego '92.

Jos nam uveli i internet zamisli, pa sad svaki pokusaj prodaje muda pod bubrege sirimo brzinom svjetlosti.

:kiss: :bih:
Hafis

#7330 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

asker wrote:
Vidi zemljace, i ja bih volio da su nam susjedi i komsije recimo Svedska i Svicarska. Al' jebiga to se ne bira, nas zapali ovi presudjeni genocidasi i presudjeni UZP-ovci.
Bogami, jaka ti ova.
Da i ja probam nešto slično. I ja bih zemljače volio da su nam susjedi Talijani, a bogami i Švicarci, što da ne. Ali nas zapali nekakvi smotani unitaristi kojima trebaju bilbordi da znaju tko su i što su, a ne još da i nas uspiju asimilirati. I što je najgore, ništa od plana i sad uhvatilo i oružjem zveketati.
Pri tome ne mislim na tebe, ne vidim te kao bilo kakvu prijetnju. Ne mislim ni dolaziti "oslobadjati" tvoju kucu od tebe samog, kontas? Vjerujem da znas da 50-ak hiljada tvojih sugradjana ne misli tako kao ti. Ono u fazonu XY gardijska welcome. Jebiga, navikni se, neznam sta drugo da ti kazem.
Pa ne znam baš otkud si izvukao taj podatak. Ako donosiš zaključke na temelju pisanja kojekavih internet ratnika, onda te ne mogu razuvjeriti. Ja mislim da ipak malo bolje od tebe pipam puls svog naroda, i općenito ljudi s kojima živim, i zadnje što im pada na pamet su takve gluposti. Ali eto, ti imaš pravo misliti što hoćeš, i to je sve što možeš.
Ovdje gdje sam ja nas ima oko pola miliona. Kompaktni, teritorijalno uvezani, patriote po defaultu jebaji ga.
Nek ste vi meni gore živi i zdravi, i svaka vam igrala i pjevala. A bit će jednog dana i bolje nafake.
hizo ramidovic

#7331 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hizo ramidovic »

Турци би опет да зулумћаре и угњетавају недужно пућанство и да мајоризирају носитеље истинских европских вредности…као да им није довољно што су то радили 500 година па би још.
Е, нећете више! Торњајте се у матицу Анадолију па тамо радите шта хоћете.
Hafis

#7332 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote:Турци би опет да зулумћаре и угњетавају недужно пућанство и да мајоризирају носитеље истинских европских вредности…као да им није довољно што су то радили 500 година па би још.
Hizo, cвaka ti je ko њeгoшeвa :thumbup:
Banksy

#7333 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

Ko bi rekao da ćete se složiti.
hizo ramidovic

#7334 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote:
hizo ramidovic wrote:Турци би опет да зулумћаре и угњетавају недужно пућанство и да мајоризирају носитеље истинских европских вредности…као да им није довољно што су то радили 500 година па би још.
Хвала ти, брате по вери, увек си мудар и учен био. и великог Његоша волио…
Ево мало Његошевих мудрости, како је лепо човек још у то време позивао на мир и суживот:
Како би им запа, да те могу,
главу би ти онај час посјекли
ал' ти живу руке савезали
да те муче, да срце насладе.
Врана врани очи не извади;
брат је Турчин свуд један другоме.
Него удри докле махат можеш,
а не жали ништа на свијету!
Све је пошло ђавољијем трагом,
заудара земља Мухамедом.
Hafis

#7335 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

Tako je, veliki čovjek...pjesnik, političar, vizionar.
Inače, izgleda da je u ideološko-političkom promišljaju bio blizak narodnjacima, poput ovog Kurza u Austriji i slično.
hizo ramidovic

#7336 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote:Tako je, veliki čovjek...pjesnik, političar, vizionar.
Inače, izgleda da je u ideološko-političkom promišljaju bio blizak narodnjacima, poput ovog Kurza u Austriji i slično.
Иначе, његова су дела и промишљања била инспирација многим политичарима из деведесетих на овим просторима...
па су неке његове стихове и дословно у дела проводили...
те су на концу и у клетом 'агу завршили...
Hafis

#7337 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote:
Hafis wrote:Tako je, veliki čovjek...pjesnik, političar, vizionar.
Иначе, његова су дела и промишљања била инспирација многим политичарима из деведесетих на овим просторима...
па су неке његове стихове и дословно у дела проводили...
те су на концу и у клетом 'агу завршили...
E ne znam ti to. Ne bavim se komparativnom književnošću, više sam ti za kliničku biomedicinu i javno zdravstvo, a u slobodno vrijeme handrim internet patrijote, specijalnost - dijaspora :)
criticos

#7338 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by criticos »

BAKIRE OSTANI!
Ostani i dokrajči započet proces raspada SDA koju ti je babo ostavio u amanet.
drug_profi

#7339 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by drug_profi »

criticos wrote:BAKIRE OSTANI!
Ostani i dokrajči započet proces raspada SDA koju ti je babo ostavio u amanet.
Nije mu je babo ni ostavio. Govorio mu je da to nije za njega.
Ali kad je već tako vrijedno rasturio sve sto je mogao zarad sitnog šićara, pa red je i da rasturi SDA.
Nero Histrion

#7340 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Nero Histrion »

hizo ramidovic wrote:
Hafis wrote:
Хвала ти, брате по вери, увек си мудар и учен био. и великог Његоша волио…
Ево мало Његошевих мудрости, како је лепо човек још у то време позивао на мир и суживот:
Како би им запа, да те могу,
главу би ти онај час посјекли
ал' ти живу руке савезали
да те муче, да срце насладе.
Врана врани очи не извади;
брат је Турчин свуд један другоме.
Него удри докле махат можеш,
а не жали ништа на свијету!
Све је пошло ђавољијем трагом,
заудара земља Мухамедом.
na ovom se generacije odgajaju
155_mm

#7341 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by 155_mm »

Nero Histrion wrote:
na ovom se generacije odgajaju
jedini lijek za ovo su VBR-ovi velikog dometa i velike preciznosti.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7342 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by pici »

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije, po sopstvenom priznanju ”nije bogat čovjek” i biće na birou “kroz tri do četiri dana”.

“Ja lično, živim vrlo skromno. Hranim se u Predsjedništvu, ali platim sve svoje ručkove. Za jednog predsjednika sam siromašan čovjek. Imam kuću, nemam automobil. Imam parcelu od dva duluma”, rekao je Izetbegović.

daj da mu skupimo koju vrecu zlata hudnik se hrani u prdCenistvu...
detroit-mercy

#7343 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by detroit-mercy »

Hafis wrote:
asker wrote:
Vidi zemljace, i ja bih volio da su nam susjedi i komsije recimo Svedska i Svicarska. Al' jebiga to se ne bira, nas zapali ovi presudjeni genocidasi i presudjeni UZP-ovci.
Bogami, jaka ti ova.
Da i ja probam nešto slično. I ja bih zemljače volio da su nam susjedi Talijani, a bogami i Švicarci, što da ne. Ali nas zapali nekakvi smotani unitaristi kojima trebaju bilbordi da znaju tko su i što su, a ne još da i nas uspiju asimilirati. I što je najgore, ništa od plana i sad uhvatilo i oružjem zveketati.
Pri tome ne mislim na tebe, ne vidim te kao bilo kakvu prijetnju. Ne mislim ni dolaziti "oslobadjati" tvoju kucu od tebe samog, kontas? Vjerujem da znas da 50-ak hiljada tvojih sugradjana ne misli tako kao ti. Ono u fazonu XY gardijska welcome. Jebiga, navikni se, neznam sta drugo da ti kazem.
Pa ne znam baš otkud si izvukao taj podatak. Ako donosiš zaključke na temelju pisanja kojekavih internet ratnika, onda te ne mogu razuvjeriti. Ja mislim da ipak malo bolje od tebe pipam puls svog naroda, i općenito ljudi s kojima živim, i zadnje što im pada na pamet su takve gluposti. Ali eto, ti imaš pravo misliti što hoćeš, i to je sve što možeš.
Ovdje gdje sam ja nas ima oko pola miliona. Kompaktni, teritorijalno uvezani, patriote po defaultu jebaji ga.
Nek ste vi meni gore živi i zdravi, i svaka vam igrala i pjevala. A bit će jednog dana i bolje nafake.
Afisaga, nemoj bogati o bilbordima :mrgreen: znas da si ga ispusio na drugoj temi glede bilborda da ne podstirem dokaze ovdje :mrgreen: .
155_mm

#7344 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by 155_mm »

detroit-mercy wrote:
Hafis wrote:
asker wrote:
Bogami, jaka ti ova.
Afisaga, nemoj bogati o bilbordima :mrgreen: znas da si ga ispusio na drugoj temi glede bilborda da ne podstirem dokaze ovdje :mrgreen: .
a sto ne? sam je trazio.
detroit-mercy

#7345 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by detroit-mercy »

155_mm wrote:
detroit-mercy wrote:

a sto ne? sam je trazio.[/quote]
Ma afizaga ti je ko curica, zacas se naljuti :mrgreen: pa onda nece sa tobom da prica :mrgreen: .
Hafis

#7346 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

E jebo ga ti, kao da se ja sad sjećam...a iskreno i ne vjerujem. Tko će ba mene prejebati ovdje...još mu nisu struju uveli u selo a ne internet.
MA inače, valjda si skontao poantu kad sam Haskeru napomenuo bilborde.
A inače, vizavi te priče, meni je od sviho nih zloupotrebljavanja djece u kampanji, onaj klip s malim brootoom i njegovim sejama još uvijek nenadjebiv u toj disciplini
155_mm

#7347 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by 155_mm »

Hafis wrote:E jebo ga ti, kao da se ja sad sjećam...a iskreno i ne vjerujem. Tko će ba mene prejebati ovdje...još mu nisu struju uveli u selo a ne internet.
A inače, vizavi te priče, meni je od sviho nih zloupotrebljavanja djece u kampanji, onaj klip s malim brootoom i njegovim sejama još uvijek nenadjebiv u toj disciplini
hajd' dobro, vidjet ce mo. sam si trazio.
asker

#7348 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by asker »

Hafis wrote:E jebo ga ti, kao da se ja sad sjećam...a iskreno i ne vjerujem. Tko će ba mene prejebati ovdje...još mu nisu struju uveli u selo a ne internet.
A Hasker se odnosio na Srbiju i Hrvatsku kad je napisao susjedi/komsije, a sve u vezi price o naoruzavanju susjeda/komsija. Hebem li ga, od sad cu to morat' polahko pisat :roll:
Ti si mi valjda sunarodnik, i niko tebe ne naoruzava u Mostaru. Zajedno cemo im hebat nanu naninu jel' tako zemljace?

A ti odmah pi bilbordima, nije ti to fer :(
Hafis

#7349 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

Vidi našeg haubice. Pomoćnik nositelja Mistrije kralja Petra Krešimira IV dobivene za zasluge u promicanju hrvatsko-bošnjačkog prijateljstva u skandinavskim socijalnim zavodima :)
Hafis

#7350 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

asker wrote:
A Hasker se odnosio na Srbiju i Hrvatsku kad je napisao susjedi/komsije, a sve u vezi price o naoruzavanju susjeda/komsija. Hebem li ga, od sad cu to morat' polahko pisat :roll:
Ti si mi valjda sunarodnik, i niko tebe ne naoruzava u Mostaru. Zajedno cemo im hebat nanu naninu jel' tako zemljace?

A ti odmah pi bilbordima, nije ti to fer :(
Koliko se da pročitati iz redova, taj izraz ''susjedi'' su malo širi pojam od Hrvatske i Srbije. Čovječe, tebi ima 5 minuta telefonom od tog tvog zbornog mjesta do Hrvatske granice. Bogare ti, k'o da se javljaš s karaule na Bijači.
Post Reply