Ukrajina

Post Reply
Stjui

#7326 Re: Ukrajina

Post by Stjui »

AleksoMKD wrote:Ukrajinske vojne jedinice na Krimu dobile 3 opcije. http://en.ria.ru/military_news/20140321 ... ussia.html

1. Prikljucivanje Ruskoj vojsci
2. Napustanje Ukrajinske vojske i produizetak zivota na Krimu
3. Odlazak sa Krima

Navodno je dosta jedinica preslo na Rusku stranu (samo su marinci ostali 100% verni Kijevu)
ja sam mislio da su ovi ukrajinci malo žilaviji momci ,kad ono,vojska im kao i žene, sve same ku.... :-D
oitija

#7327 Re: Ukrajina

Post by oitija »

Sto budu Rusi vise pokazivali zube tamo u Ukrajini; vise ce Amerikanci to raditi u svom dijelu evrope a to jeste na Kosovu i u BiH.

Samo sto Ameri kada tuku zele da to potkrijepe medijama i da ispadnu "dobri momci" a Ruse boli kurac sta enko misli o njima.
valensija

#7328 Re: Ukrajina

Post by valensija »

17:26 - MILANOVIĆ: RUSIJA UČINILA GORE OD NEPRIHVATLjIVOG

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je danas u Briselu da bi Moskva, povodom otcepljenja Krima od Ukrajine i pripajanja Rusiji, trebalo da pošalje jasnu poruku da je ono što je učinila gore od neprihvatljivog.

"To je agresija i okupacija jednog dela države", rekao je Milanović, nakon što su lideri svih 28 država EU potpisali s novim ukrajinskim premijerom Arsenijem Jacenjukom politički deo sporazuma o pridruživanju Ukrajine.
radostan dan

#7329 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

Stjui wrote:
ja sam mislio da su ovi ukrajinci malo žilaviji momci ,kad ono,vojska im kao i žene, sve same ku.... :-D
kako je to lako procjeniti par hiljada kilometara daleko i bez ikog svog u ukrajinskoj vojsci, a koji bi mogao da nastrada...
AleksoMKD

#7330 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Stjui wrote:
Vidi, nije bas tako jednostavno.
Vidis da je avio baza sa 45 komada MiG29 zauzete bez ispaljenog metka jer nije bilo straze, znaci odradio neko iznutra.
Mnoge jedinice su pro-Ruske ili sastavljene od etnickih Rusa koje su sa oficirima otvoreno stali na stranu Krimske republike i Rusije.
Mislim da su vojne jedinice kopnene vojske (pesadija i tenkovi) na principu sluzenja u lokalnim garnizonima sto opet znaci da je u mestima sa Ruskom vecinom lokalni garnizon sastavljen od Rusa ili pro-Rusa.
Oficirski kadar je sumnjive lojalnosti, novi komandant za 4-5 dana presao Rusima, oprema nije odrzavana redovno i tako dalje.
Novevlasti u Kijevu ne kontrolisu ni zgradu parlamenta.

Mislim da su se Ukrajinski vojnici vise plasili svojih oficira i kolega nego Ruske vojske.
vivaldi

#7331 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

ni zapad nije odolio da se mjeri ciji je veci...

http://news.yahoo.com/pentagon-not-read ... itics.html

sad ce i ameri ovdje na forum :D
AleksoMKD

#7332 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Kakve sankcije, pa ovi se zajebevaju http://www.defensenews.com/article/2014 ... e-Measure-

Ona dva broda Mistral klase koje Francuzi prave za Ruse ce biti isporuceni Rusiji jer su prekvalifikovani u "civilne brodove" posto nemaju oruzje. (rusi su ih tako narucili da ugrade svoje) :-)

Image
vivaldi

#7333 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

AleksoMKD wrote:Kakve sankcije, pa ovi se zajebevaju
ne vjerujem da je zajebancija u pitanju vec nesto drugo - juce negdje vidjeh tabelu sa inostranim plasiranim bankarskim kapitalom u rusiji - francuzi ubjedljivo prvi sa oko 170 milijardi dolara, a amera sa 30-ak milijardi nema cak ni u prvih 5.

jeste francuska ekonomija velika, ali ipak nije malo..
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7334 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

AleksoMKD wrote:
Stjui wrote:
Vidi, nije bas tako jednostavno.
Vidis da je avio baza sa 45 komada MiG29 zauzete bez ispaljenog metka jer nije bilo straze, znaci odradio neko iznutra.
Mnoge jedinice su pro-Ruske ili sastavljene od etnickih Rusa koje su sa oficirima otvoreno stali na stranu Krimske republike i Rusije.
Mislim da su vojne jedinice kopnene vojske (pesadija i tenkovi) na principu sluzenja u lokalnim garnizonima sto opet znaci da je u mestima sa Ruskom vecinom lokalni garnizon sastavljen od Rusa ili pro-Rusa.
Oficirski kadar je sumnjive lojalnosti, novi komandant za 4-5 dana presao Rusima, oprema nije odrzavana redovno i tako dalje.
Novevlasti u Kijevu ne kontrolisu ni zgradu parlamenta.

Mislim da su se Ukrajinski vojnici vise plasili svojih oficira i kolega nego Ruske vojske.
meni je baš zbog svega ovog totalno nelogično koji je klinac Putinu trebao Anshcluss Krima :?
Hlapoje

#7335 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

155_mm wrote:stvarno se pitam koliko moras biti izjeban u mozak od strane SPC i SANU da prebacujes bosnjacima bilo kakvu odgovornost za politiku osmanskog carstva, habzburgske monarhije ili NDH prema srbima.

odgovornost bosnjaka postoji samo u periodu od 1992-1995.
A zašto su Bošnjaci lišeni te odgovornosti?
Zato što nisu imali nezavisnu držabu?
wyoming

#7336 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

Hlapoje wrote:
155_mm wrote:stvarno se pitam koliko moras biti izjeban u mozak od strane SPC i SANU da prebacujes bosnjacima bilo kakvu odgovornost za politiku osmanskog carstva, habzburgske monarhije ili NDH prema srbima.

zato što su bošnjaci uvijek bili samo žrtve. hiljade genocida merhametli bošnjaci su preživjeli, za razliku od drugih koji su vazda nekog karali.

to je zato što:

a) - neki susjedni imaju genocidne gene.

b) - susjedi imaju genocidnu kulturu.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#7337 Re: Ukrajina

Post by mk ultra »

:run:
agnostic_front

#7338 Re: Ukrajina

Post by agnostic_front »

I čovjek se još raspravlja sa ovom dvojicom.
AliceInChains

#7339 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Hlapoje wrote:

Nisu imali drzavu.

Nisu imali lidera poput Pavelica, ili Draze, koji je predstvljao cijeli Bosnjacki narod, koji oficijelno, zahvaljujuci ponajvise bratskih Srba, nije ni postojao.

Genijalci poput wyominga najvjerovatnije ni dan danas ne priznaju Bosnjacima nacionalnost, ali bi ih htjeli kolektivno navuci na odgovornost bilo cega u ww2.

Smijesni ste :mrgreen:
Hlapoje

#7340 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

AliceInChains wrote:
Hlapoje wrote:

Nisu imali drzavu.

Nisu imali lidera poput Pavelica, ili Draze, koji je predstvljao cijeli Bosnjacki narod, koji oficijelno, zahvaljujuci ponajvise bratskih Srba, nije ni postojao.
A Draža je predstavljao ceo srpski narod?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7341 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

ja sam na ovoj temi skontao da je rusija veća od velike srbije
nisam mogao vjerovati
AliceInChains

#7342 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Hlapoje wrote:
AliceInChains wrote:
Hlapoje wrote:
Nisu imali drzavu.

Naravno da nije. Isto kao sto ni Pavelic nije predstavljao cijeli Hrvatski narod. Nego ti meni reci, bolje receno, prosvijetli me, posto ja kao Bosnjak ni ne znam: Ko je bio Bosnjacki lider u ta doba, koji je otprilike bio na razini Pavelica i Mihajlovica, tj. koji je imao priblizno isti uticaj kod Bosnjaka, kao Draza kod Srba (osim starog diktatora Broza :mrgreen: )?
wyoming

#7343 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

Hlapoje wrote: A Draža je predstavljao ceo srpski narod?
naravno da je draza predstavljao ceo srpski narod. posebno onda kada je operirao u drzavi koja nije bila srpska.

ti moras da shvatis da su srbi uvijek imali te osvajacko etnickocistacke tendencije. pocevsi od nacertanija a mozda i ranije. pa procitaj samo njegosa i sve ce ti se reci.
wyoming

#7344 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

AliceInChains wrote:
Hlapoje wrote:
Naravno da nije. Isto kao sto ni Pavelic nije predstavljao cijeli Hrvatski narod. Nego ti meni reci, bolje receno, prosvijetli me, posto ja kao Bosnjak ni ne znam: Ko je bio Bosnjacki lider u ta doba, koji je otprilike bio na razini Pavelica i Mihajlovica, tj. koji je imao priblizno isti uticaj kod Bosnjaka, kao Draza kod Srba (osim starog diktatora Broza :mrgreen: )?
tito. :-D
Hlapoje

#7345 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

AliceInChains wrote:

Nemam pojma.
Rekao bih da su Bošnjaci više slušali lokalne hodže, nego Džafera Kulenovića.
wyoming

#7346 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

Hlapoje wrote:
AliceInChains wrote:

Nemam pojma.
Rekao bih da su Bošnjaci više slušali lokalne hodže, nego Džafera Kulenovića.
bezbeli hodže i svakog stranca. pokušavam da se sjetim ima li osvajača ili došljaka upravitelja kojeg bošnjački intelektulci i javno mijenje generalno smatraju lošim (osim srba naravno, posebo ovih sto su doselili kad su radili za JNA). svi su im super. turci - donijeli multikulturu, arhitekturu i da ne nabrajam dalje. austrougari - fantazija. apsolutni raj na zemlji, donjeli tramvaj, napravili vijecnicu. ma milina. cesto vole reci da nije gavrilo roknuo prestolonasljednika sad bi nam beč bio glavni grad. i onda naravno visoki predstavnici dok su bili aktivni (koji ce nam qurac stranac ako nam neće govoriti sta da radimo).

ja imam i tacno objasnjenje ovoga ali se plasim da ce me banirat. banirali bi me iako nije nista uvredljivo i predstavlja 100% istinu i cak mislim da je pohvalno za bosnjake, ali kosi se sa vladajucom ideologijom i teorijom nastanka bosnjacke nacije pa bolje da sutim.
wyoming

#7347 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

AliceInChains wrote:
Hlapoje wrote:

Nisu imali drzavu.

Genijalci poput wyominga najvjerovatnije ni dan danas ne priznaju Bosnjacima nacionalnost, ali bi ih htjeli kolektivno navuci na odgovornost bilo cega u ww2.

Smijesni ste :mrgreen:
ovo je ili zlonamjerna interpretacija mojih rijeci ili nisi shvatio nasu konverzaciju.
cindrlimindrli

#7348 Re: Ukrajina

Post by cindrlimindrli »

wyoming wrote:bezbeli hodže i svakog stranca. pokušavam da se sjetim ima li osvajača ili došljaka upravitelja kojeg bošnjački intelektulci i javno mijenje generalno smatraju lošim (osim srba naravno, posebo ovih sto su doselili kad su radili za JNA). svi su im super. turci - donijeli multikulturu, arhitekturu i da ne nabrajam dalje. austrougari - fantazija. apsolutni raj na zemlji, donjeli tramvaj, napravili vijecnicu. ma milina. cesto vole reci da nije gavrilo roknuo prestolonasljednika sad bi nam beč bio glavni grad. i onda naravno visoki predstavnici dok su bili aktivni (koji ce nam qurac stranac ako nam neće govoriti sta da radimo).
Pa sad kad smo kod flautanja tudjeg qrca...

...na ovom bi vam i braca Hrvati pozavidili.
nihoniho

#7349 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

Stvarno tuzno, ovolika ljubav prema Rusiji i Putinu, a odose u imperijalisticku EU !?
I
155_mm

#7350 Re: Ukrajina

Post by 155_mm »

wyoming wrote:
Hlapoje wrote:

zato što su bošnjaci uvijek bili samo žrtve. hiljade genocida merhametli bošnjaci su preživjeli, za razliku od drugih koji su vazda nekog karali.

to je zato što:

a) - neki susjedni imaju genocidne gene.

b) - susjedi imaju genocidnu kulturu.
pa za to sto ni srpska pravoslavna crkva ni SANU ni ti ni ovo govno sto se sprda sa zlocinima nad jednim narodom nisu u stanju dokazati da je sultan nabijao srbe na kolac po nagovoru bosnjaka, da je austrijski car vjesao srbe po nagovoru bosnjaka i da je ante pavelic osnovao jasenovac po nagovoru bosnjaka.

i za to sto ni srpska pravoslavna crkva ni SANU ni ti ni ovo govno sto se sprda sa zlocinima nad jednim narodom nisu do danas uspijeli dokazati da postoji jedan zlocin u politickoj i vojnoj reziji bosnjaka nad srbima ravan pokolju 9000 bosnjaka u foci 1942 u politickoj i vojnoj reziji srba.
Post Reply