Jadi nas nezaposlenih
Moderator: anex
- Snake Eyes
#7326 Re: Jadi nas nezaposlenih
Zar poslodavci i uposlenici nisu ista sorta, isti narod, ista kultura, isti karakter, samo smješten sa dvije različite strane medalje?
20% kolega je efektivno u svom poslu, ostalih 80% su također gazde čiji posao krvavo završavaš ti koji spadaš u ovih 20%.
Onda ti je poslodavac kriv a jebe te hinja s kojom si se zbližio na poslu.
20% kolega je efektivno u svom poslu, ostalih 80% su također gazde čiji posao krvavo završavaš ti koji spadaš u ovih 20%.
-
suspect_zero
#7327 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nema na poslu zbližavanja.
- vjeshalica
-
pepermint
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7330 Re: Jadi nas nezaposlenih
A zasto?
Ja sam sa svima blizak a onda pobjegnu iz drzave
-
Officer Crabtree
#7331 Re: Jadi nas nezaposlenih
Snake Eyes wrote: ↑06/01/2023 17:09 Zar poslodavci i uposlenici nisu ista sorta, isti narod, ista kultura, isti karakter, samo smješten sa dvije različite strane medalje?
-
zippoo87
#7332 Re: Jadi nas nezaposlenih
A ko u firmi treba prepoznati neradnike a ko radnike ?Officer Crabtree wrote: ↑08/01/2023 19:35Snake Eyes wrote: ↑06/01/2023 17:09 Zar poslodavci i uposlenici nisu ista sorta, isti narod, ista kultura, isti karakter, samo smješten sa dvije različite strane medalje?
Onda ti je poslodavac kriv a jebe te hinja s kojom si se zbližio na poslu.![]()
Ko treba kazniti neradnike a nagraditi radnike ?
Ciji je to posao u firmi ?
Da li vrijedni kolega moze dati otkaz lijenom kolegi ?
Ili to radi ipak neko drugi ?
-
suspect_zero
#7333 Re: Jadi nas nezaposlenih
- medvjed23
#7334 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pola ljudi s kojim se družim sam upoznao na poslu. Drugo pola su forumaši
Treće pola, jedan kolega s faksa.
-
Officer Crabtree
#7335 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ti da radiš u firmi, u upravljačkom dijelu, znao bi da to nije tako jednostavno kako ti pišeš...
-
zippoo87
#7336 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ja sam samo postavio pitanja i pitao ,nisam komentarisao je li tesko ili lako.Officer Crabtree wrote: ↑08/01/2023 20:19Ti da radiš u firmi, u upravljačkom dijelu, znao bi da to nije tako jednostavno kako ti pišeš...
Ti izbjegavas odgovor a nije ti problem izjednaciti radnike i poslodavce.
Ja ne znam nijedan slucaj da je firma najebala zbog radnika u BiH...ako i ima slucajeva,jako su rijetki,jer nasi sudovi su korumpirani a to znaci na strani kapitala.
Pa evo ako mozes da odgovoris na pitanja iz prethodnog posta.
-
Officer Crabtree
#7337 Re: Jadi nas nezaposlenih
Zašto bih, ja se slažem sa tim stavom a ti ne.
Ja imam dugogodišnje iskustvo kojim ovu tvrdnju mogu potkrijepiti.
Al da sad diskutujem oko toga nema potrebe, nisam tražio ništa za to što sam se složio s njim.
Pozdrav.
Al da sad diskutujem oko toga nema potrebe, nisam tražio ništa za to što sam se složio s njim.
Pozdrav.
-
zippoo87
#7338 Re: Jadi nas nezaposlenih
Jeste, evo vidimo svi kako si to "potkrijepio" .Officer Crabtree wrote: ↑08/01/2023 20:53 Zašto bih, ja se slažem sa tim stavom a ti ne.
Pozdrav.
Uzivaj u "dugogodisnjem iskustvu".
- drndalo
#7339 Re: Jadi nas nezaposlenih
Da dodam. Evo i "besplatan" upravljacki savjet. Koliko god losem radniku nije lako dati otkaz, lako je dobrom radniku isplatiti stimulaciju za taj dobar rad. Kad vec zna da vise i bolje radi od neradnika, ima stimulans. Iako ne moraju znati jedni drugima plate, ipak se to sazna kako-tako, pa eto i poruke losem radniku.Officer Crabtree wrote: ↑08/01/2023 20:19Ti da radiš u firmi, u upravljačkom dijelu, znao bi da to nije tako jednostavno kako ti pišeš...
Naravno skoro SVI "menadzeri/gazde" zaziru od ovoga kao djavo od krsta... Eto ti nam mozes pojasniti zasto...
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#7340 Re: Jadi nas nezaposlenih
Da imaš dugogodišnje iskustvo kao što tvrdiš, znao bi da neradnike, levate i zabušante uvijek neko čuva "odozgo". Sad da li je to vlasnik, direktor, političar ili jak poslovni partner, ali sigurno je da se neko pravi budala i hvata krivinu na očigled svih u firmi zato što mu je to dozvoljeno ..Officer Crabtree wrote: ↑08/01/2023 20:53 Zašto bih, ja se slažem sa tim stavom a ti ne.
Pozdrav.
-
Hakiz
#7341 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ne mora značiti. Gazdi je bitno da se posao obavi. Ako se obavi tako da jedan zabušava dok drugi zadi za obojicu, gazda neće imati problem, pa neće ni razmišljati o tome da plaća zabušanta.Lajavikrelac wrote: ↑09/01/2023 13:50Da imaš dugogodišnje iskustvo kao što tvrdiš, znao bi da neradnike, levate i zabušante uvijek neko čuva "odozgo". Sad da li je to vlasnik, direktor, političar ili jak poslovni partner, ali sigurno je da se neko pravi budala i hvata krivinu na očigled svih u firmi zato što mu je to dozvoljeno ..Officer Crabtree wrote: ↑08/01/2023 20:53 Zašto bih, ja se slažem sa tim stavom a ti ne.
Pozdrav.
Jedini način da gazdu natjeraš da obrati pažnju je da propadne posao jer ti radiš samo svoje, zabušant ne uradi svoje i ne završi se posao.
Ali, to nosi svoje probleme, u tom slučaju gazdi su svi krivi i sve kažnjava. Opet neće razmišljati o pojedinačnim radnicima, ko radi a ko zabušava.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#7342 Re: Jadi nas nezaposlenih
Da, samo što će naš gazda prije promijeniti trojicu radnika, nego jednog zabušanta. Pogotovo ako je zabušant u rodbinskoj vezi
Ja sam davno radio u firmi sa likom koji je išao na nerve svima jer se pravio budala i morao si za njim popravljati. Zajebe papire, zaboravi poslati fakture i ponude, naglavi se dva puta na pazaru, neće da razmišlja šta radi pa naprav frku itd. Svi skoro tražili da ga nogira iz firme jer je samo smetnja i obaveza svima - jok! On je rođak od žene vlasnika, oči bi mu iskopala da ga otjera
Kad je posao puko, prvo je dao otkaz najboljem momku iz prodaje, pa onda nama dvojici, a panglimir je ostao dok lađa nije skroz potonula... 
Ja sam davno radio u firmi sa likom koji je išao na nerve svima jer se pravio budala i morao si za njim popravljati. Zajebe papire, zaboravi poslati fakture i ponude, naglavi se dva puta na pazaru, neće da razmišlja šta radi pa naprav frku itd. Svi skoro tražili da ga nogira iz firme jer je samo smetnja i obaveza svima - jok! On je rođak od žene vlasnika, oči bi mu iskopala da ga otjera
-
Hakiz
#7343 Re: Jadi nas nezaposlenih
Htio sam reći da ne mora neradnik imati zaštitu, a da nema posljedice.Lajavikrelac wrote: ↑09/01/2023 14:04 Da, samo što će naš gazda prije promijeniti trojicu radnika, nego jednog zabušanta. Pogotovo ako je zabušant u rodbinskoj vezi![]()
Ja sam davno radio u firmi sa likom koji je išao na nerve svima jer se pravio budala i morao si za njim popravljati. Zajebe papire, zaboravi poslati fakture i ponude, naglavi se dva puta na pazaru, neće da razmišlja šta radi pa naprav frku itd. Svi skoro tražili da ga nogira iz firme jer je samo smetnja i obaveza svima - jok! On je rođak od žene vlasnika, oči bi mu iskopala da ga otjeraKad je posao puko, prvo je dao otkaz najboljem momku iz prodaje, pa onda nama dvojici, a panglimir je ostao dok lađa nije skroz potonula...
![]()
-
markopd
#7344 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ja sam se nagledao gorih i bezobraznijih stvari od strane poslodavaca,neke sam već pisao ovde,ali situacija je stvarno nikad gora po tom pitanju.Ne pričam toliko o visini plate,koliko o uslovima rada i međuljudskim (ne)odnosima kod istih.Pogotovo akcenat na ugostiteljski sektor,gdje je situacija stvarno nikad gora i pri tome ne mislim na onu već izlizanu floskulu "nema ko da radi" koja se plasira po društvenim mrežama i medijima unazad 10-ak godina.Prijatelj mi radi u komercijali za kanal kafića i kaže da vlasnici više ne žele nikakva ulaganja niti pare,samo da im je bilo kakvog radnika naći.Lajavikrelac wrote: ↑09/01/2023 14:04 Da, samo što će naš gazda prije promijeniti trojicu radnika, nego jednog zabušanta. Pogotovo ako je zabušant u rodbinskoj vezi![]()
Ja sam davno radio u firmi sa likom koji je išao na nerve svima jer se pravio budala i morao si za njim popravljati. Zajebe papire, zaboravi poslati fakture i ponude, naglavi se dva puta na pazaru, neće da razmišlja šta radi pa naprav frku itd. Svi skoro tražili da ga nogira iz firme jer je samo smetnja i obaveza svima - jok! On je rođak od žene vlasnika, oči bi mu iskopala da ga otjeraKad je posao puko, prvo je dao otkaz najboljem momku iz prodaje, pa onda nama dvojici, a panglimir je ostao dok lađa nije skroz potonula...
![]()
Nažalost,to je posljedica većine bahatih i arogantnih "drvosječa" (biću blag),koje do juče nije imao pas za šta da ujede,a danas glumi biznismena i glavnu facu po čaršiji.Prodaju neku malu parcelu od pokojne rodbine,digne pet kredita i napravi isto toliko pozajmica i misli da mu je neko dužan raditi 300 sati mjesečno za minimalac i ide kroz grad i viče "narod neće da radi,lijena omladina".Takvima želim što bržu propast i da ih zahvati najveća bijeda koja postoji.
Postoje izuzeci,svaka im čast skidam kapu,ali ih je toliko malo i danas trpe ogromne posljedice zbog ovih gore navedenih.Ove sezone bosanskim gazdama neka su na pomoći svi mogući sveci i sveštenici,ko preživi pričaće.
-
Officer Crabtree
#7345 Re: Jadi nas nezaposlenih
OK, nemam dugogodišnje iskustvo.Lajavikrelac wrote: ↑09/01/2023 13:50Da imaš dugogodišnje iskustvo kao što tvrdiš, znao bi da neradnike, levate i zabušante uvijek neko čuva "odozgo". Sad da li je to vlasnik, direktor, političar ili jak poslovni partner, ali sigurno je da se neko pravi budala i hvata krivinu na očigled svih u firmi zato što mu je to dozvoljeno ..Officer Crabtree wrote: ↑08/01/2023 20:53 Zašto bih, ja se slažem sa tim stavom a ti ne.
Pozdrav.
-
zippoo87
#7346 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pokazi to sto tvrdis da imas.Officer Crabtree wrote: ↑09/01/2023 18:55OK, nemam dugogodišnje iskustvo.Lajavikrelac wrote: ↑09/01/2023 13:50
Da imaš dugogodišnje iskustvo kao što tvrdiš, znao bi da neradnike, levate i zabušante uvijek neko čuva "odozgo". Sad da li je to vlasnik, direktor, političar ili jak poslovni partner, ali sigurno je da se neko pravi budala i hvata krivinu na očigled svih u firmi zato što mu je to dozvoljeno ..
Lako je napisati.
-
Officer Crabtree
#7347 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pa kako ću dokazati da nemam?
-
zippoo87
#7348 Re: Jadi nas nezaposlenih
Forumski receno...susramlje
Blamiras se a pokusavas kao nesto dokazati.
- skrbavi-admin
#7349 Re: Jadi nas nezaposlenih
1000000%Lajavikrelac wrote: ↑09/01/2023 13:50Da imaš dugogodišnje iskustvo kao što tvrdiš, znao bi da neradnike, levate i zabušante uvijek neko čuva "odozgo". Sad da li je to vlasnik, direktor, političar ili jak poslovni partner, ali sigurno je da se neko pravi budala i hvata krivinu na očigled svih u firmi zato što mu je to dozvoljeno ..Officer Crabtree wrote: ↑08/01/2023 20:53 Zašto bih, ja se slažem sa tim stavom a ti ne.
Pozdrav.
-
Officer Crabtree
#7350 Re: Jadi nas nezaposlenih
Zašto se blamiram, što sam lajlao nečije mišljenje?
Kakvo susramlje, jebe se meni šta ti misliš o meni.
Ja se slažem da tim šta je čovjek napisao a zaboli mene hoćeš li ti ili nećeš.
Samo iz ovih dosadašnjih upisa, ne vidim da bogzna znaš šta se u kolektivima te vrste radi i kako je to posloženo.
Al eto jebiga ja došao na temi nezaposlenih govoriti kako je u firmama.
Odoh se sad susramiti.