Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
guruman

#7326 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruman »

Etiologija događaja jasno govori da negdje postoje uzroci ovog stanja,koje mnogi pokušavaju da definišu i uobliče prema svom viđenju i iskustvu.I zaista se ništa ne dešava.Ko pljačka on i dalje pljačka.Ko životari on i dalje životari.Za mene su ove plaće koje se objavljuju javnosti sve drugo samo ne plaće.Jasno je to da se radi o "legalnoj" pljački podržana sistemom koji nema "obraza".Ko i kako će to zaustaviti.Ove stranke koje se bore za vlast jasno su dale do znanja za što se ustvari bore.
Riječ demokratija u nazivima svih tih stranaka je obična prdimahovina.Šta možete naći kopajući po smetljištu.Naravno smeće.Poremečaj u psihi ljudi je očigledan mada svi to vješto prikrivaju.I dalje idu da glasaju.Za koga i zbog čega.Taj poremečaj je nastao zbog sistema u kojem živimo.Ko je stvorio ovakav sistem.Vratite se unazad mada neću da generališem stvari.Najlošiji đaci u osnovnim i srednjim školama,koje smo omalovažavali i podcjenjivali su našli svoje okupljalište u društvenom sektoru na području zvanim pravo,političke nauke,filozofija i slično-Takvih primjera znam veoma mnogo.Nepojmljivo mi je da danas oni žive u sferi upravljanja društvom i radom onih drugih.Naprosto su preuzeli sve resurse.Mnoštvo mladih danas žurno žele da se uključe u istu šemu i lagodno provedu ostatak života na grbači ostalih.Znaći postoji sistem koji nas polako ali sigurno izjeda i mi sve više postajemo nacija idiota kojima upravljaju još veći.Narod kaže "hebe lud zbunjenog".Problem je unutra a nikako van našeg vidokruga.Stalno se nameću floskularne teme kako bi se narod zabavio sam sobom, tj.mlatio praznu slamu.Važne i elementarne stvari se skrivaju i prikrivaju.Dokle ovako.Narednih 20 godina.Uzalud je očekivati da se pojave neki "novi",koji će donijeti sve ono što je iščezlo sa ovih prostora.Ljudi bi ponajprije trebali početi da se ponašaju kao ljudi.Od lopuža ja to i ne očekujem.Ali mogu da ih ignorišem.
HM 2011

#7327 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

guruman wrote:Etiologija događaja jasno govori da negdje postoje uzroci ovog stanja,koje mnogi pokušavaju da definišu i uobliče prema svom viđenju i iskustvu.I zaista se ništa ne dešava.Ko pljačka on i dalje pljačka.Ko životari on i dalje životari.Za mene su ove plaće koje se objavljuju javnosti sve drugo samo ne plaće.Jasno je to da se radi o "legalnoj" pljački podržana sistemom koji nema "obraza".Ko i kako će to zaustaviti.Ove stranke koje se bore za vlast jasno su dale do znanja za što se ustvari bore.
Riječ demokratija u nazivima svih tih stranaka je obična prdimahovina.Šta možete naći kopajući po smetljištu.Naravno smeće.Poremečaj u psihi ljudi je očigledan mada svi to vješto prikrivaju.I dalje idu da glasaju.Za koga i zbog čega.Taj poremečaj je nastao zbog sistema u kojem živimo.Ko je stvorio ovakav sistem.Vratite se unazad mada neću da generališem stvari.Najlošiji đaci u osnovnim i srednjim školama,koje smo omalovažavali i podcjenjivali su našli svoje okupljalište u društvenom sektoru na području zvanim pravo,političke nauke,filozofija i slično-Takvih primjera znam veoma mnogo.Nepojmljivo mi je da danas oni žive u sferi upravljanja društvom i radom onih drugih.Naprosto su preuzeli sve resurse.Mnoštvo mladih danas žurno žele da se uključe u istu šemu i lagodno provedu ostatak života na grbači ostalih.Znaći postoji sistem koji nas polako ali sigurno izjeda i mi sve više postajemo nacija idiota kojima upravljaju još veći.Narod kaže "hebe lud zbunjenog".Problem je unutra a nikako van našeg vidokruga.Stalno se nameću floskularne teme kako bi se narod zabavio sam sobom, tj.mlatio praznu slamu.Važne i elementarne stvari se skrivaju i prikrivaju.Dokle ovako.Narednih 20 godina.Uzalud je očekivati da se pojave neki "novi",koji će donijeti sve ono što je iščezlo sa ovih prostora.Ljudi bi ponajprije trebali početi da se ponašaju kao ljudi.Od lopuža ja to i ne očekujem.Ali mogu da ih ignorišem.
Prva greška je u omalovažavanju i podcjenjivanju - sve ostalo su posljedice..

Nemre krme podnjet da je neko možda bolji u nečemu od njega i kapak....

Zato su nam najbolji i najplemenitiji oni koji podcjenjuju i omalovažavaju....

I sta sad ?

Treba da svi pljujemo jedni po drugima jer to je rješenje - to je put na koji ukazuje vođstvo.....

Eg sad zašto je ovo na temi df - osim iz razloga da potkrijepi tezu da df nista ne planira mjenjati nego
guruman

#7328 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruman »

To što ti cjeniš je ovo što imamo danas.Ja to ne cijenim pa i prilično mi se gadi.Koliko vidim i ogromnoj večini.Vrijeme pokazuje a i ubuduće će pokazati ko je u pravu.
ps. Moje mišljenje se ne odnosi na ljude i ljudskost jer tu su svi apriori u startu jednaki.
webby-x

#7329 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

McMoy wrote:Tanko u SDP-u. Prije su imali po 4-5 dežurnih u svakoj smjeni. Sad sve palo na @Styling, pa se slomi s teme na temu. Odmori malo, neće još izbori... :D
Pa dobro, prije su ovi što brane DF branili SDP,
istim "argumentima". Zato taj pad podrške na forumu.

:D
shiljak

#7330 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

https://www.facebook.com/Demokratska.fronta.BiH

http://www.klix.ba/vijesti/bih/zeljko-k ... /131226050

Željko Komšić: Objavljeni dokumenti pokazuju visinu plata, ali ne ukupna primanja

Dokument o visini plata pojedinih funkcionera u Federaciji Bosne i Hercegovine koji se pojavio u bh. medijima pokazuje samo visinu njihovih plata, ali ne i primanja, kazao je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Image

"To su plaće. Niko nije obradio primanja. Pustite plaće, mnogi od tih ljudi imaju dodatna primanja. Ovo je samo ono što je zvanično došlo kao plaća. A da saberete još mjesečna primanja tih ljudi... članovi raznih nadzornih odbora, upravnih odbora, ne govorim sad o ljudima koji su u privatnom biznisu, već samo o onima koji su na državnom novcu, po bilo kojoj osnovi. Tek bi onda vidjeli šta je čudo i šta su plaće", naglasio je Komšić, javlja Anadolija.

Osvrnuvši se na proteklu godinu, Komšić je kazao kako BiH nije postigla nikakav napredak. Podsjetivši kako je naredna godina izborna godina, te da će se svi okrenuti ka izborima, Komšić je rekao kako ne očekuje nikakav ozbiljniji napredak.

"Najavljeni su ponovo razgovori nakon Nove godine u vezi sa provedbom presude Sejdić-Finci. Volio bih da griješim, ali mislim da neće uspjeti. Čini mi se da je 2013. potpuno izgubljena, 2014. je godina u kojoj su izbori i ne vjerujem da će se nešto značajno desiti. Po nekim najavama, mislim da bi 2015. mogla donijeti neki napredak BiH, mislim. Prema nekim najavama, moglo bi doći do napretka kada je riječ o presudi Sejdić-Finci, članstvu u NATO-u i putu BiH ka EU, ali tek u 2015. godini", pojasnio je Komšić.

On je kazao kako je ponovo od Ministarstva finansija tražio sporazume sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) koje još uvijek nije dobio. On je dodao da će još neko vrijeme sačekati da vidi da li će mu biti dostavljeni, kako bi vidio ko ih je potpisao i po čijem ovlaštenju.

"Moje mišljenje je da je tu prekršen Ustav i zakon, koji reguliše materiju zaključenja međunarodnih sporazuma i ugovora. Zbog procedura koje važe na Ustavnom sudu kada tražite ocjenu ustavnosti akta ili procedure po kojoj je on donešen, morate se pozvati na Službene novine u kojima je akt objavljen. S obzirom da ovo nikada nije objavljeno, na šta se pozivate? Tako da, iz formalnih razloga apelacija može pasti. Cijeli materijal se može uputiti i tužilaštvu, pa da onda Tužilaštvo na osnovu onoga što je njegova nadležnost dođe do te dokumentacije", pojasnio je Komšić, dodavši da se ustavni zakon ne može ignorisati, ukoliko se želi graditi ozbiljna država.

Da je sve išlo u redovnu proceduru, nastavio je Komšić, prema njegovom mišljenju ne bi bilo nikakvih problema. On je dodao kako postoji mogućnost da u aranžmanima piše nešto što javnost u BiH ne treba da zna.

"Iz tog razloga treba vidjeti te aranžmane i šta je u njima. Da vidimo da se nismo unaprijed obavezali da ćemo energetski sektor i telekomunikacije prodati. Možda je to, ali treba da vidimo. I vidjećemo. Nekom sudu će ovaj predmet doći, da li ustavnom ili državnom", naglasio je Komšić.
weredsf

#7331 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

kosmpolita wrote:I to smo saznalii kako tzv. narodni tribun i lazni Valter prema zvanicnim podacima Porezne uprave FBiH ima platu od 5600 KM!?! :thumbup:

Lako je tebi Zeljko s tolikom, astronomskom platom prosipati velike parole i podgrijavati atmosferu kod naroda koji jedva sastavlja kraj s krajem. :bih:
I sa tolikom platom treba kredit za jebeni stan u Hrasnom, njemu treba pod hitno dati da vodi drzavu, ocito zna :D :D :D
Corto Maltese

#7332 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

To je najveća misterija. Tolika plata, tolike godine, a čovjek još vraća kredit za stan od 70 kvadrata, auto i nema!?
Koji nivo nesposobnosti je za to potreban?
shiljak

#7333 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Što će mu auto kad ima šofera.
ultima_palabra

#7334 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

A bogati ljudi ne uzimaju kredite, sve plaćaju kešom?
weredsf

#7335 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Corto Maltese wrote:To je najveća misterija. Tolika plata, tolike godine, a čovjek još vraća kredit za stan od 70 kvadrata, auto i nema!?
Koji nivo nesposobnosti je za to potreban?
To je meni fakat fascinantno ili mozda i nije, prodaje pricu oko tog kredita za kojim ocito nema potrebe nikakve..
Takav stan, na toj lokaciji i sa tom platom iskesiras za tri godine, hladno
weredsf

#7336 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

ultima_palabra wrote:A bogati ljudi ne uzimaju kredite, sve plaćaju kešom?
Kojom ligikom ces placati kamate ako nemas potrebu za tim???....Bogati ljudi uzimaju kredit da obrnu sredstva, naprave biznis, nikako za stan u Hrasnom
oakville

#7337 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

kosmpolita wrote:Tako je, branite i Eseda Radeljasa, cuvenog eksperta. I on vam je kao i DF pomogao da izaberete najgoru, tzv. Zeljkovicevu (SDA) Vladu Kantona Sarajevo. :D

Mozda bude jos neka kinta na konto toga SDA "dnevnicari". :thumbup:

Udarajte, valja opravdati i blacenjem zaraditi dnevnicu. :D
Većina komentatora bar na ovom forumu, dok je još bio Sa-x, su bili kontra SDA neprekidno.

Ali ih je Allah rahmetejle klinički mrtav SDP ubjedio da i od SDA ima gore :mrgreen: .

Nego, de ti nama direktno iz "centrale" javi hoćete li početi objavljivati skoro nove "strateške dokumente pune nade" - jel spremate Zapadnu njemačku za ekonomski rast ili neki Manifest BiH 2020 ili neku drugu lošu PR kopiju tuđih planova iz 19 i 20 vijeka :lol: :lol:
Havatar

#7338 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

oakville wrote:
kosmpolita wrote:Tako je, branite i Eseda Radeljasa, cuvenog eksperta. I on vam je kao i DF pomogao da izaberete najgoru, tzv. Zeljkovicevu (SDA) Vladu Kantona Sarajevo. :D

Mozda bude jos neka kinta na konto toga SDA "dnevnicari". :thumbup:

Udarajte, valja opravdati i blacenjem zaraditi dnevnicu. :D
Većina komentatora bar na ovom forumu, dok je još bio Sa-x, su bili kontra SDA neprekidno.

Ali ih je Allah rahmetejle klinički mrtav SDP ubjedio da i od SDA ima gore :mrgreen: .

Nego, de ti nam iz "centrale" javi hoćete li početi objavljivati skoro nove "strateške dokumente pune nade" - jel spremate
Zapadnu njemačku za ekonomski rast ili neki Manifest BiH 2020 ili neku drugu lošu PR kopiju tuđih planova iz 19 i 20 vijeka :lol: :lol:
Sigurno hoce posto su oni drugi najbolji tim u Bosni odmah nakon zmajeva
oakville

#7339 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

kosmpolita wrote:
Styling wrote:
kosmpolita wrote:I to smo saznalii kako tzv. narodni tribun i lazni Valter prema zvanicnim podacima Porezne uprave FBiH ima platu od 5600 KM!?! :thumbup:

Lako je tebi Zeljko s tolikom, astronomskom platom prosipati velike parole i podgrijavati atmosferu kod naroda koji jedva sastavlja kraj s krajem. :bih:
Ta plata je stvar odluke Vlade i Skupštine BiH. Ne određuje on sam sebi platu. Sigurna sam da si to znao, ali eto da spomeneš, reda radi. :thumbup:
Skupstina ili ne, Zeljko najmanje inkasira skoro 6 000 KM!?! Nisam siguran da je to dobra poruka narodu (ti ocigledno mislis kako je to normalno?) Mogao bi se i on oko toga oglasiti i makar malo stegnuti kais, bas onako kako ga je "stegla" njegova potpredsjednica DF-a Hanka Vajzovic glasajuci sa Esedom Radeljasem i SDA za Zeljkovicevu vladu i pritom ostavivsi bez novembarske plate (?!?) desetine hiljada prosvjetara i zaposlenih u upravi. :thumbup:
Srećom sad će socijalni pravednici iz SDP-a da podijele novac elektroprenosa, samo dok se glavni štab ukalkulira u procente od prodaje. Ako ne uzmete bar po 200.000 EUR kvartalno transfera po jednom članu, nema socijalne pravde za vas :D
Corto Maltese

#7340 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

ultima_palabra wrote:A bogati ljudi ne uzimaju kredite, sve plaćaju kešom?
Nije bitan metod plaćanja. Sa tolikim primanjima, ne imati gotovo ništa, pokazuje da ima problema da organizuje porodični budžet.
Kad nekoga hvališ, obično koristiš izraz: "On i od ničega napravi nešto!" Šta ćemo sa ovim koji i od svačega napravi ništa?
Ali to nije problem. O državi se, valjda, lakše brinuti nego o tročlanom domaćinstvu.
shiljak

#7341 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

očito da troši za nešto, da mu treba novac, a ima pravo da ga potroši. Ne znam kakve gluposti pišete. Nije nikakav problem dići rekdit, mnogi dižu koji imaju novac, ali da ne bi čekali godinu dana da dešto kupe uzmu kredit.
Paranoid

#7342 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Paranoid »

oakville wrote: Srećom sad će socijalni pravednici iz SDP-a da podijele novac elektroprenosa, samo dok se glavni štab ukalkulira u procente od prodaje. Ako ne uzmete bar po 200.000 EUR kvartalno transfera po jednom članu, nema socijalne pravde za vas :D
Sitno je to..
SDP 200.000 eura uzme od samo dva člana koji žele napustiti partiju... dovoljno je 4 člana i Zlatko otplati "kredit"..
weredsf

#7343 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

shiljak wrote:očito da troši za nešto, da mu treba novac, a ima pravo da ga potroši. Ne znam kakve gluposti pišete. Nije nikakav problem dići rekdit, mnogi dižu koji imaju novac, ali da ne bi čekali godinu dana da dešto kupe uzmu kredit.
Sa ovakvim primanjem davno je mogao isplatiti taj krediti i prekinuti placanje kamata na taj kredit ali on je ocito ima nekih ozbiljnih problema jer je za 7 godina dobio preko pola miliona KM plate
shiljak

#7344 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Ima ljudi koji ukupno, znači muž, žena, djeca, zarade 5.000 KM pa su u kreditu. Zapravo sve što više imaš para imaš i kredita.

Ali neko ko je kokuz ko ti ne može to nikad skontat :D
weredsf

#7345 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

shiljak wrote:Ima ljudi koji ukupno, znači muž, žena, djeca, zarade 5.000 KM pa su u kreditu. Zapravo sve što više imaš para imaš i kredita.
Samo on je zaradio daleko preko pola miliona KM u zadnjih 7 godina, plus dnevnice i ostale naknade, plus plata supruge.
Ljudi koji imaju pare uzimaju kredit da obrnu sredstva, naprave biznis, nikako za stan u Hrasnom koji ne vrijedi vise od 100.000, 00
shiljak

#7346 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Ako je to istina šta je onda sa lagundžijom, ima i on tako neku plati, žena mu ima firmu (propala) i imaju dosta kredita.

Nije valjda da svi samo nekretnine kupuju i dižu kredite zbog tog.
Last edited by shiljak on 26/12/2013 16:50, edited 1 time in total.
weredsf

#7347 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

shiljak wrote:Ako je to istina šta je onda sa lagundžijom, ima i on tako neku plati, žena mu ima firmu (propali) i imaju dosta kredita.
Nemam pojma, njega nema na spisku ali on zna sa lovom (sudim po broju nekretnina)
Corto Maltese

#7348 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

shiljak wrote:Ima ljudi koji ukupno, znači muž, žena, djeca, zarade 5.000 KM pa su u kreditu. Zapravo sve što više imaš para imaš i kredita.

Kad neko nema pa je kokuz, ni po muke. Ali kad neko ima 5000 mjesečno, od države, a i dalje je kokuz, e to je problem. Šta mu je, kocka li, ima li neki skup hobi?
Čovjeku treba dati nekoga da mu sredi kućne finansije.
Očito da je to posao koji prevazilazi njegove mogućnosti.
shiljak

#7349 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Pa šta ja znam na šta troši, očito da troši. Mora li nekretnine kupovati da bi potrošio pare? I je li mora znati sa finansijama da bi radio ovo što on radi? To uopšte nije njegova struka niti radi u toj struci.
weredsf

#7350 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Corto Maltese wrote:

Kad neko nema pa je kokuz, ni po muke. Ali kad neko ima 5000 mjesečno, od države, a i dalje je kokuz, e to je problem. Šta mu je, kocka li, ima li neki skup hobi?
Čovjeku treba dati nekoga da mu sredi kućne finansije.
Očito da je to posao koji prevazilazi njegove mogućnosti.
Ma sva ova prica oko kredita i nekog prosjecnog zivota pada u vodu i ona sluzi isklucivo za podilazenje siroj javnosti, kako on zapravo nema za hljeba, raja tu pricu pusi redovno
Post Reply