Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
fortaleza

#7326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Premier HD vise ne emitira.

@Haris
Lose ti je poredjenje. Razlika izmedju supermixa i kida je ta sto je u ovaj prvi ukljucen i telefon sa 300 min unutar mreze i 100 u inozemstvo dok je kid DUO paket bez telefona. I jos moras placati najam modema ukoliko nemas svoj.
brazzo19

#7327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Jel taj CL modul znaci da se bez digitalnog njihovog resivera ( ko ima LCD ili Plazmu ) mogu pratit digitalni kanali i hd kanali ( prebacivanjem na tv opcije analog/digital ) jer ja na svojoj sony braviji ima sve programe sto telemach nudi samo su zakljucani , a ne uzima mi se resiver da ne gomilam po policama , resiver njihov onda dreambox pa onda dvd i svasta nesto .... znaci kad bi imali opciju da meni recimo za gledanje tog duo paketa digitalnih kanala (prva tv , b92, rtl hrvatska) ne treba njihov resiver , bilo bi super , a ne ovako risiver dva daljinska itd itd ....
mouton noir

#7328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mouton noir »

fortaleza wrote:Premier HD vise ne emitira.

@Haris
Lose ti je poredjenje. Razlika izmedju supermixa i kida je ta sto je u ovaj prvi ukljucen i telefon sa 300 min unutar mreze i 100 u inozemstvo dok je kid DUO paket bez telefona. I jos moras placati najam modema ukoliko nemas svoj.
Odkad to :? odjednom ukinuse, ni najave ni kojeg k...ca...
Haris033

#7329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Haris033 »

fortaleza wrote:@Haris
Buraz, danas kada većina raje ima NET, a samim tim Skype, Viber, itd, ne vidim čemu svrha telefona??? Uplatim na ultru 10 KM i ne mogu da potrošim za 2 mjeseca...

A što se tiče modema, kupiš motorolin za 40 KM i riješio si sve brige! :-D

Prema tome, argumenti su ti nikakvi... :-)
brazzo19 wrote:Jel taj CI modul znaci da se bez digitalnog njihovog resivera ( ko ima LCD ili Plazmu ) mogu pratit digitalni kanali i hd kanali ( prebacivanjem na tv opcije analog/digital ) jer ja na svojoj sony braviji ima sve programe sto telemach nudi samo su zakljucani , a ne uzima mi se resiver da ne gomilam po policama , resiver njihov onda dreambox pa onda dvd i svasta nesto .... znaci kad bi imali opciju da meni recimo za gledanje tog duo paketa digitalnih kanala (prva tv , b92, rtl hrvatska) ne treba njihov resiver , bilo bi super , a ne ovako risiver dva daljinska itd itd ....
Da, to je to!!! ;-)
Last edited by Haris033 on 12/06/2013 14:35, edited 1 time in total.
seoBIH

#7330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Harise, mozda je nekoj neni i dedi dovoljno 10KM mjesecno,a o o skype mogu sanjati.

Nije da branim Telemach vec racionalno gledam na ovu situaciju. Neka ti je u kuci 4 osobe, neka ti dijete hoce zvati drugare/drugarice. Skype sigurno nece koristiti, vec telefon! Reci mi, kolika je rasporstranjenost koristenja skype u BIH ?
Bryant 24

#7331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bryant 24 »

Haris033 wrote:
fortaleza wrote:Premier HD vise ne emitira.

@Haris
Buraz, danas kada većina raje ima NET, a samim tim Skype, Viber, itd, ne vidim čemu svrha telefona??? Uplatim na ultru 10 KM i ne mogu da potrošim za 2 mjeseca...

A što se tiče modema, kupiš motorolin za 40 KM i riješio si sve brige! :-D

Prema tome, argumenti su ti nikakvi... :-)
Ne mozes potrositi 10 KM za 2 mjeseca? Onda si sigurno neki veliki Čifut pa nikog ne zoves. Meni 10 KM kredita ne moze bit 10 dana. A sto se tice tog paketa kid jest bolji,a i dosta jeftiniji.Al telefon je potreban,jedino ak ces od*ebat svu rodbinu pa im rec zovite me na mob.
Maharadza

#7332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Haris033 wrote:Ne kontam ovo furanje za radio stanice!??? :? :-)

Instalirajete aplikaciju TuneIn Radio (ili direktno na netu: http://tunein.com/search/?query=sarajevo ) i imate sve svjetske radio stanice!!! Ako imate GPS na telefonu, automatski vam locira radio stanice u blizini stanovanja...

Više bi bio sretan kada bi ubacili CI modul i otključali HD paket (besplatno), kao što rade drugi operateri (HS).

Iskreno, jedini razlog što nisam na HS-u je D3GO! :thumbup: Čim HS napravi tako nešto, bit' će "Goodbye Charlie (Telemach)"!!! :-D

Ja sam godinama pretplatnik Elob-a (sada Telemacha), ali trenutno ponuda HS-a je mnogo bolja :thumbup:

Telemach (Super Mix paket):
- Internet: 10/1 Mbps (od danas)
- Prosireni paket: 150 programa
- D3 Go: +
- CI modul: nema
- HD kanali: nema (samo uz dodatnu pretplatu)
- Sport Klub
- Telefon: Ima (isti ne koristim)
Cijena: 50,00 KM

HS (Kid osam):
- Internet: 8/1 Mbps
- Preko 150 kanala (uključujući 20-tak HD kanala kojima radi prevod + 30 Pink kanala)
- D3 Go: - nema
- CI modul: Ima (nema dodatnih recivera, daljinskih, kablova, više prostora u stanu, bolji kvalitet slike i tona)
- HD kanali: ima (uključeni uz osnovni paket)
- Arena Sport
- Telefon: Nema
Cijena: 36,30
Zaboravio si snimanje na usb stick koji podržava D3 resiver, dok kod CI modula to ne može, osim ako konkretno TV ne podržava.

Za telefon se slažem, ali opet za skype i internet generalno bolje imati što veću brzinu, tako da...a nemoj reći da 8mbps nije neka razlika od 10mbps, jer JESTE i uvijek će biti. ;-)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Hercegoviina

#7333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

Kinaski wrote:Pa ovaj klasik tv je samo zamazivanje ociju korisnicima anologne. Ublehaska posla .
Nis nevalja kanal
Haris033

#7334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Haris033 »

Bryant 24 wrote:Ne mozes potrositi 10 KM za 2 mjeseca? Onda si sigurno neki veliki Čifut pa nikog ne zoves. Meni 10 KM kredita ne moze bit 10 dana. A sto se tice tog paketa kid jest bolji,a i dosta jeftiniji.Al telefon je potreban,jedino ak ces od*ebat svu rodbinu pa im rec zovite me na mob.
ahahaha :-D Eto, ja sam sada škrt (namjerno nisam rekao "ćifut") zato što koristim NET maximalno?! Možda ti imaš novaca na bacanje, pa voliš da trošiš i pričaš preko telefona... Jednostavno, ima nas svakakvih, ja sam samo rekao šta meni treba od operatera, i koje su po meni prednosti i mane jednih i drugih, a hvala bogu, svako ima izbor i neka odabere sebi šta najviše voli i šta mu treba... Btw, sva moja rodbina ima Skype i Viber!!! :-D ;-)
Maharadza wrote:Zaboravio si snimanje na usb stick koji podržava D3 resiver, dok kod CI modula to ne može, osim ako konkretno TV ne podržava.

Za telefon se slažem, ali opet za skype i internet generalno bolje imati što veću brzinu, tako da...a nemoj reći da 8mbps nije neka razlika od 10mbps, jer JESTE i uvijek će biti. ;-)
Moja Panasonic plasma (G30) podržava snimanje direktno sa tv-a na disk, ali tu opciju nikada ne koristim, jer i sve što poželim da snimim, opet imam na netu i skinem kada hoću...

Što se tiče brzina, znamo da je HS uvijek ima veće brzine od Telemacha, a obzirom da je Telemach tek izašao sa novim brzinama, očekuje se i odgovor HS-a. Mislim da razlika u ponudi nije velika, a u cijeni i te kako jeste (HS=37KM, Telemach=50KM) :-)
Bryant 24

#7335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bryant 24 »

Haris033 wrote:
Bryant 24 wrote:Ne mozes potrositi 10 KM za 2 mjeseca? Onda si sigurno neki veliki Čifut pa nikog ne zoves. Meni 10 KM kredita ne moze bit 10 dana. A sto se tice tog paketa kid jest bolji,a i dosta jeftiniji.Al telefon je potreban,jedino ak ces od*ebat svu rodbinu pa im rec zovite me na mob.
ahahaha :-D Eto, ja sam sada škrt (namjerno nisam rekao "ćifut") zato što koristim NET maximalno?! Možda ti imaš novaca na bacanje, pa voliš da trošiš i pričaš preko telefona... Jednostavno, ima nas svakakvih, ja sam samo rekao šta meni treba od operatera, i koje su po meni prednosti i mane jednih i drugih, a hvala bogu, svako ima izbor i neka odabere sebi šta najviše voli i šta mu treba... Btw, sva moja rodbina ima Skype i Viber!!! :-D ;-)
Pa vidis moja rodbina nema ni skype ni viber, a neki nemaju ni komp, a i oni koji imaju prvi put u zivotu su ga ukljucili s 40 i kusur godina. Mozda je tebi neka moderna rodbina. A i ne znam koji k o ovom i raspravljam kad je mni preko Telemacha telefon besplatan. I jos nesto, nije Ć vec je Č u rijeci Čifut a.k.a Židov.
BaDa

#7336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

Bryant 24 wrote:
Haris033 wrote:
Pa vidis moja rodbina nema ni skype ni viber, a neki nemaju ni komp, a i oni koji imaju prvi put u zivotu su ga ukljucili s 40 i kusur godina. Mozda je tebi neka moderna rodbina. A i ne znam koji k o ovom i raspravljam kad je mni preko Telemacha telefon besplatan. I jos nesto, nije Ć vec je Č u rijeci Čifut a.k.a Židov.

ahhaha MODERNA RODBINA hahahahaha sto se kvalitetno nasmija :D :lol: :lol: :lol:
Haris033

#7337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Haris033 »

Bryant 24 wrote:
Haris033 wrote:
Hvala na ukazanoj lekciji iz pravopisa, ali ću te razočarati jer mi je u brzini tipkanja prst otišao malo u stranu! :D A korisiti danas Viber i Skype ne smatram nečim modernim, već nekim osnovnim obrazovanjem, baš kao što je znati pisati i čitati (lektore, jesam li ovaj tekst pravilno napisao??? :-D ). I da, sva moja rodbina i prijatelji koriste gore pomenute aplikacije... :wink:
Maharadza

#7338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Haris033 wrote:
Maharadza wrote:Zaboravio si snimanje na usb stick koji podržava D3 resiver, dok kod CI modula to ne može, osim ako konkretno TV ne podržava.

Moja Panasonic plasma (G30) podržava snimanje direktno sa tv-a na disk, ali tu opciju nikada ne koristim, jer i sve što poželim da snimim, opet imam na netu i skinem kada hoću...

Što se tiče brzina, znamo da je HS uvijek ima veće brzine od Telemacha, a obzirom da je Telemach tek izašao sa novim brzinama, očekuje se i odgovor HS-a. Mislim da razlika u ponudi nije velika, a u cijeni i te kako jeste (HS=37KM, Telemach=50KM) :-)
Ti porediš paket koji sadrži i telefoniju sa onim koji to nema a koji OPET ima sporiji net...aferim, logika na nivou! :thumbup:
Bryant 24

#7339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bryant 24 »

Nebitno. Ja samo ne znam sto ovi korisnici Telecoma, HS-a i ostalih operatera vise na forumu Telemacha? Ako je vama super s vasim operaterima zasto ste ovdje,zasto pisete ovdje? Meni je Telemach super i nikad, NIKAD nisam otisao na neki drugi forum (pardon) drugu temu, tipa Telecom, HS, ART net i sta ti ja znam. Sto lagano ne od*ebete s NASE teme?
fortaleza

#7340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Samo kazem da se ti paketi ne mogu usporedjivati, ima i hs svoj trio paket pa usporedi ako zelis.

Recimo 100 minuta u inozemstvo mi jako dobro dodje jer ne koriste svi skype i slicno pogotovo stariji ljudi.
Maharadza

#7341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

fortaleza wrote:Samo kazem da se ti paketi ne mogu usporedjivati, ima i hs svoj trio paket pa usporedi ako zelis.

Recimo 100 minuta u inozemstvo mi jako dobro dodje jer ne koriste svi skype i slicno pogotovo stariji ljudi.
"...potrebni modem se može kupiti po cijeni 59,90 KM, ili iznajmljivati za 6,00 KM mjesečno."

A evo šta dobije svaki korisnik SuperMix paketa BESPLATNO na korištenje: RESIVER (CISCO) + MODEM (CISCO) + TELEFON + Wireless Router (TP-Link)! Jednostavno nenadjebivo! :wink:
fortaleza

#7342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Telefonski aparat vise ne dijele u svojim paketima..al zato u TRIO paketu daju hdd od 320 GB koji se moze prikjuciti na receiver i koristiti za snimanje i pauziranje kanala.
DON_eARL

#7343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Joj jeste dosadni sa tim prepiranjem. :D

100 ljudi, 100 čudi.

Svako ima drugačiji ukus i potrebe, različite načine da uštedi, kao i različite sposobnosti. Možete do sutra raspravljati ko ima bolju ponudu, i uvijek će se pronaći prednost/nedostatak neke ponude.

Besmisleno je ubjeđivati nekoga da koristi nešto što je "lošije" od onoga što ti koristiš, ako uopšte nisi upućen kakve potrebe ta osoba ima.

Svako gleda kako da dobije više usluga, koje njemu odgovaraju, za manje novca.

S druge strane, operater gleda kako da pruži manje za više novca, a pritome da ima privlačniju ponudu od konkurencije.

Mene lično ne može niko ubijediti da je 50KM previše za SuperMix S+ :D

10/1Mbps (i dok je manje bilo, zadovoljavalo je moje potrebe), D3 sa 150+ kanala (od kojih se gleda 10-15% možda) + SK HD paket, D3GO i 100 minuta prema inostranstvu je meni i previše. Uštedi se 20tak KM samo na inostranim pozivima.

Sve ostalo što mi treba, mogu naći na internetu.

Ima li smisla da ja ubjeđujem komšiju (ili bilo koga drugog) da priključi isto, ako njemu nije potrebno ništa više od kablovske tv? :-) :D
gnjev

#7344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gnjev »

Moj tata je bolji od tvog tate , uvijek je toga bilo :-D
kakavdanakneiskustvu

#7345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

kako naći prevod na analognoj na TLC?
Mustang1

#7346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ako nema sam od sebe ne mozes na analagnoj ukljuciti prijevod
veljaca

#7347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veljaca »

Zelim da i ovde JAVNO izrazim kritiku na rad operatera u Telemachu.

Danas zovem oko 16 sati i kazem da sam izgubio bruku kanala na DIGITALNOJ ( Sarajevo ) momak mi rece da je do moga risivera jer ga ne gasim i da ga ugasim. Ja to uradim i NISTA.

Nazovem posle pola sata i javi se drugi operater ( u ovom slucaju zensko ) i ja pocnem sa napadom a ona mi rece da resetujem risiver, i kada sam i to uradio opet NISTA i ja nastavim onako ljutito, a ona zaista uljudno mi rece da ugradjuju novu platformu sa novim kanalima i da imaju problem i da ce ga rijesiti. Ja joj rekoh: PA STO ME PRAVI BUDALOM ONAJ PRVI OPERATER.
( sve ovo ima snimljeno pa odgovorni u Telemachu mogu to provjeriti ).

Pitanje za odgovorne u Telemachu: imam dodatne SPORTKlubove HD i placam 4KM. Da li ce posto sada nema PremierHD biti smanjena pretplata na ove 4 KM ?

Sve ovo pisem u cilju DOBRONAMJERNOSTI.
Hercegoviina

#7348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

veljaca wrote:Zelim da i ovde JAVNO izrazim kritiku na rad operatera u Telemachu.

Danas zovem oko 16 sati i kazem da sam izgubio bruku kanala na DIGITALNOJ ( Sarajevo ) momak mi rece da je do moga risivera jer ga ne gasim i da ga ugasim. Ja to uradim i NISTA.

Nazovem posle pola sata i javi se drugi operater ( u ovom slucaju zensko ) i ja pocnem sa napadom a ona mi rece da resetujem risiver, i kada sam i to uradio opet NISTA i ja nastavim onako ljutito, a ona zaista uljudno mi rece da ugradjuju novu platformu sa novim kanalima i da imaju problem i da ce ga rijesiti. Ja joj rekoh: PA STO ME PRAVI BUDALOM ONAJ PRVI OPERATER.

Pitanje za odgovorne u Telemachu: imam dodatne SPORTKlubove HD i placam 4KM. Da li ce posto sada nema PremierHD biti smanjena pretplata na ove 4 KM ?

Jesi ti zeznut? Kako to da se od 1037388 korisnika bas tebi to desilo?
kakavdanakneiskustvu

#7349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

SwatkiMawi13 wrote:Ako nema sam od sebe ne mozes na analagnoj ukljuciti prijevod

bilo je,uključio skeniranje da vidim ima li klasik tv i sd nema prevoda na tlc
GoodTaste

#7350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by GoodTaste »

Hercegoviina wrote:
veljaca wrote:Zelim da i ovde JAVNO izrazim kritiku na rad operatera u Telemachu.

Jesi ti zeznut? Kako to da se od 1037388 korisnika bas tebi to desilo?

Evo i meni se to isto desilo ... Interner je uredno ubrzan sa 8 na 10, ali sam izgubio polovinu kanala ... b92 nemam, Prvu imam, Klasik imam ... izgubio sam Sport Klub HD kanale, izgubio sam Mini Ultra ili neki sa crtanim na 119 broju sto je bio, od 119 pa do 200 ne mogu da saltam kanale, sto sam prije mogao, iako ih je pola zakljucanih bilo, a nesto se i moglo vidjeti (E, njemacki, muzicki), nemam Face HD i to je ono cega se ovako na prvu mogu sjetiti ...
Locked