rizibizi wrote:Bujrum, bujrum, ima mjesta, @Telemach nemojte da dugo moram cekati da mi se EON useli u dnevnu i spavacu sobu.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Telemach
#73226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
EasyWay
#73227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach Hoce li dobiti korisnici jedan ili dva daljinska, obzirom da su na promo videu prikazana dva, jedan veliki i mali nesto kao air mouse
- Benq
#73228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Posebno mi se svidja sto ce imati pozadinsko i indikator, jer sa ovim daljinskim od D3 nikad ne znam kad je baterija gotova, samo odjednom prestane da prebacujeTelemach wrote: Od noviteta vezano za daljinski upravljač omogućena je pretraga glasom(EON), pozadinsko osvjetljenje, Indikator prazne baterije i bluetooth funkcionalnosti.
-
alipasijaner
#73229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bilo bi fino kada bi pored dobre stare narodne dok te mami medom te hrani pripazili i stare korisnike.. mislim nemam se vremena zezat ali npr. mogao bih sebe odjaviti pa prijaviti zenu kao novog korisnika, pa onda punicu, pa punca, pa dijete, pa sebe, pa mater...Telemach wrote: Postojeći korisnici mogu zadržati svoj TGF paket bez obaveze da pređu na novu ponudu.
-
NediM17
#73230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ogroman problem, ja ne znam kako zivimo decenijama bez tog indikatora. Inovacija milenija!Benq wrote:Posebno mi se svidja sto ce imati pozadinsko i indikator, jer sa ovim daljinskim od D3 nikad ne znam kad je baterija gotova, samo odjednom prestane da prebacujeTelemach wrote: Od noviteta vezano za daljinski upravljač omogućena je pretraga glasom(EON), pozadinsko osvjetljenje, Indikator prazne baterije i bluetooth funkcionalnosti.
- Benq
#73231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije inovacija milenija, naprotiv, ali je jako korisno.NediM17 wrote: Ogroman problem, ja ne znam kako zivimo decenijama bez tog indikatora. Inovacija milenija!
-
NediM17
#73232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Teska glupost.Benq wrote:Nije inovacija milenija, naprotiv, ali je jako korisno.NediM17 wrote: Ogroman problem, ja ne znam kako zivimo decenijama bez tog indikatora. Inovacija milenija!
Inace ovo na reklami djeluje jako dobro. Vidjecemo na sta ce to da lici u praksi. Najvise od svega mene ovdje raduje sto postoji mogucnost da ce gurnuti SK u 4K. Volio bih da vidim i to cudo.
- Benq
#73233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bas zato i "kopamo" , da se tako izrazim, trazimo sve moguce detalje u vezi daljinskog i boxa, da vidimo je li to tako kako ga predstavljaju. A sve detalje koje saznamo u vezi boxa (pogotovo kad se pojave u showroom-u) idu i javno na forum. Za SK 4K je potvrdjeno i na jednom od onih klipova.NediM17 wrote: Inace ovo na reklami djeluje jako dobro. Vidjecemo na sta ce to da lici u praksi. Najvise od svega mene ovdje raduje sto postoji mogucnost da ce gurnuti SK u 4K. Volio bih da vidim i to cudo.
- Leverage
#73234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne sviđa mi se što nema display sa satom na STB-u.
-
probook
#73235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko sam ja vidio gubi se i fin broj kanala umjesto osnovnog paketa dobijas start paket, tako da ja nema sanse da bi mijenjao paket za taj novi eon pod ovim uslovima.vkmiro wrote:Znaci,DUO TV+Net ako pređeš na EON, ostaje sve isto,kanali i brzina neta,samo skuplje za 1 KM ?
- Telemach
#73236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, ako živite svi na različitim adresamaalipasijaner wrote:Bilo bi fino kada bi pored dobre stare narodne dok te mami medom te hrani pripazili i stare korisnike.. mislim nemam se vremena zezat ali npr. mogao bih sebe odjaviti pa prijaviti zenu kao novog korisnika, pa onda punicu, pa punca, pa dijete, pa sebe, pa mater...Telemach wrote: Postojeći korisnici mogu zadržati svoj TGF paket bez obaveze da pređu na novu ponudu.
-
c_g
#73237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Gdje si to pročitao?probook wrote:Koliko sam ja vidio gubi se i fin broj kanala umjesto osnovnog paketa dobijas start paket, tako da ja nema sanse da bi mijenjao paket za taj novi eon pod ovim uslovima.
-
probook
#73238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa eto vidi novi cjenovnik.c_g wrote:Gdje si to pročitao?probook wrote:Koliko sam ja vidio gubi se i fin broj kanala umjesto osnovnog paketa dobijas start paket, tako da ja nema sanse da bi mijenjao paket za taj novi eon pod ovim uslovima.
Trenutno duo net najjeftiniji paket ima oskovni paket kanala i 40 mbps brzinu
Mijenja ga eon paket koji je skuplji 1 KM i ima start paket kanala i 40 mbps brzinu
-
alipasijaner
#73239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da se razumijemo o vama koji se krijete iza nika Telemach mislim sve najbolje, uvijek izlazite u susret i spremni ste da pomognete, samo meni ste pomogli i izasli u susret nekoliko putaTelemach wrote:Da, ako živite svi na različitim adresamaalipasijaner wrote:Bilo bi fino kada bi pored dobre stare narodne dok te mami medom te hrani pripazili i stare korisnike.. mislim nemam se vremena zezat ali npr. mogao bih sebe odjaviti pa prijaviti zenu kao novog korisnika, pa onda punicu, pa punca, pa dijete, pa sebe, pa mater...Telemach wrote: Postojeći korisnici mogu zadržati svoj TGF paket bez obaveze da pređu na novu ponudu.
Evo npr sad odjavim vasu uslugu i drugi dan posaljem zenu da se postane korisnik Telemacha, nemojte reci da je ne tretirate kao novog korisnika sa svim benefitima koji pripadaju novom korisniku. Ono sto zelim istaci je to da je poslovna politika same grupacije prema dugogodisnjim lojalnim korisnicima jadna za sto opet ponavljam niste vi krivi.
- diablobih
#73240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne, dobijas u promo veci paket izmedju ostalog. Znaci neces izgubiti kanale.probook wrote:Koliko sam ja vidio gubi se i fin broj kanala umjesto osnovnog paketa dobijas start paket, tako da ja nema sanse da bi mijenjao paket za taj novi eon pod ovim uslovima.vkmiro wrote:Znaci,DUO TV+Net ako pređeš na EON, ostaje sve isto,kanali i brzina neta,samo skuplje za 1 KM ?
- thekupus
#73241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prema novoj ponudi, ako ostanem na ekvivalentu trenutnog Duo net grande paketa, ja ću za 1 KM više (46,90 umjesto 45,90) dobiti istu brzinu interneta i slabiji paket televizije (slabiji za dva stupnja obzirom na trenutne pogodnosti), plus ne bih dobio taj EON resiver. Budući da mi pogodnosti prestaju danom isteka ugovora, za bilo kakve nove morati ću obnoviti ugovor, i samim tim preći na EON paket. Da bih dobio paket televizije koji imam sad, morao bih plaćati dodatnih 7 KM na 46,90. Znači, da bi mi ostalo sve identično kao sad, trebam platiti 53,90 KM umjesto 45,90 KM mjesečno.
Sramotno!
Sramotno!
- diablobih
#73242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upravo iznad napisao, ali ne valja citati jbg. Dobit ce paket kanala kao promo uz novi paket. I dobit ces normalno resiver, jer bi uzeo EON paket.thekupus wrote:Prema novoj ponudi, ako ostanem na ekvivalentu trenutnog Duo net grande paketa, ja ću za 1 KM više (46,90 umjesto 45,90) dobiti istu brzinu interneta i slabiji paket televizije (slabiji za dva stupnja obzirom na trenutne pogodnosti), plus ne bih dobio taj EON resiver. Budući da mi pogodnosti prestaju danom isteka ugovora, za bilo kakve nove morati ću obnoviti ugovor, i samim tim preći na EON paket. Da bih dobio paket televizije koji imam sad, morao bih plaćati dodatnih 7 KM na 46,90. Znači, da bi mi ostalo sve identično kao sad, trebam platiti 53,90 KM umjesto 45,90 KM mjesečno.
Sramotno!
A ako zelis da ostanes na svom sadasnjem paketu, mozes, nece te niko primoravati na EON pakete.
- chakany
#73243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od večeras SCI FI konačno u HD-u.
- thekupus
#73244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa kao benefit ću dakle dobiti tv paket koji sad imam kao dio paketa. Ja bih radije benefit ovo što sad imam kao benefit, kontaš? Zašto se u slijedećem paketu onda pojavljuje EON Smart TV, a u prvom ne, ako ću dobiti isti taj pametni resiver?diablobih wrote:Upravo iznad napisao, ali ne valja citati jbg. Dobit ce paket kanala kao promo uz novi paket. I dobit ces normalno resiver, jer bi uzeo EON paket.thekupus wrote:Prema novoj ponudi, ako ostanem na ekvivalentu trenutnog Duo net grande paketa, ja ću za 1 KM više (46,90 umjesto 45,90) dobiti istu brzinu interneta i slabiji paket televizije (slabiji za dva stupnja obzirom na trenutne pogodnosti), plus ne bih dobio taj EON resiver. Budući da mi pogodnosti prestaju danom isteka ugovora, za bilo kakve nove morati ću obnoviti ugovor, i samim tim preći na EON paket. Da bih dobio paket televizije koji imam sad, morao bih plaćati dodatnih 7 KM na 46,90. Znači, da bi mi ostalo sve identično kao sad, trebam platiti 53,90 KM umjesto 45,90 KM mjesečno.
Sramotno!
A ako zelis da ostanes na svom sadasnjem paketu, mozes, nece te niko primoravati na EON pakete.
- diablobih
#73245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
EON Smart TV ti je koliko sam ja skontao aplikacija za televiziju, ona sto mozes instalirati sada na Smart tv, samo sto ti treba sifra. A svi EON paketi dobijaju EON resivere.thekupus wrote:Pa kao benefit ću dakle dobiti tv paket koji sad imam kao dio paketa. Ja bih radije benefit ovo što sad imam kao benefit, kontaš? Zašto se u slijedećem paketu onda pojavljuje EON Smart TV, a u prvom ne, ako ću dobiti isti taj pametni resiver?diablobih wrote:Upravo iznad napisao, ali ne valja citati jbg. Dobit ce paket kanala kao promo uz novi paket. I dobit ces normalno resiver, jer bi uzeo EON paket.thekupus wrote:Prema novoj ponudi, ako ostanem na ekvivalentu trenutnog Duo net grande paketa, ja ću za 1 KM više (46,90 umjesto 45,90) dobiti istu brzinu interneta i slabiji paket televizije (slabiji za dva stupnja obzirom na trenutne pogodnosti), plus ne bih dobio taj EON resiver. Budući da mi pogodnosti prestaju danom isteka ugovora, za bilo kakve nove morati ću obnoviti ugovor, i samim tim preći na EON paket. Da bih dobio paket televizije koji imam sad, morao bih plaćati dodatnih 7 KM na 46,90. Znači, da bi mi ostalo sve identično kao sad, trebam platiti 53,90 KM umjesto 45,90 KM mjesečno.
Sramotno!
P.S. to ce ti biti jedan od promo stvari sto ces dobiti ako prikljucis EON paket, ne jedina promo stvar koliko sam citao sta @telemach pise.
-
duffy_duck
#73246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poštovanje telemach molio bi vas cim bude dostupno da se moze uzeti Trio Eon 3 paket molio bi vas da me odma kontaktirate radi potpisivanja ugovora 
-
Forumerrer
#73247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja ovo nista ne kontam. Koja je razlika obicnih receivera i eon? Da li gledanje tv-a bez receivera ostaje isto?
Ako sam dobro razumio prelaskom sa trio na trio eon dobit cu bolji receiver i 20 mb brzi internet za istu cijenu?
Zasto se onda ljudi bune, jel slabija ponuda kanala?
Ako sam dobro razumio prelaskom sa trio na trio eon dobit cu bolji receiver i 20 mb brzi internet za istu cijenu?
Zasto se onda ljudi bune, jel slabija ponuda kanala?
- afannedim
#73248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zar ti nisi uposlenik TM. O boze likaduffy_duck wrote:Poštovanje telemach molio bi vas cim bude dostupno da se moze uzeti Trio Eon 3 paket molio bi vas da me odma kontaktirate radi potpisivanja ugovora
- crnivrag
#73249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Novosti:
U ponudu Telemach digitalne sheme su uvršteni sljedeći digitalni TV kanali:
1. "SciFi HD" na poziciji 114 putem resivera, i na frekvenciji 706000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.
2. "Dorcel TV HD" na poziciji 290 putem resivera, i na frekvenciji 674000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 64QAM.
Napomene:
1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).
Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).
2. Radio kanal "Radio Ritam Mostar" više nije dio Telemach ponude.
3. Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 226 TV kanala + 9 duplih HD kanala (235 TV kanala) - (165 u SD rezoluciji i 61 u HD rezoluciji), te 77 radio kanala (35 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).
4. Listu kanala po DVB-C frekvencijama možete vidjeti na sljedećem linku: https://bit.ly/2ru9cia
U ponudu Telemach digitalne sheme su uvršteni sljedeći digitalni TV kanali:
1. "SciFi HD" na poziciji 114 putem resivera, i na frekvenciji 706000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.
2. "Dorcel TV HD" na poziciji 290 putem resivera, i na frekvenciji 674000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 64QAM.
Napomene:
1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).
Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).
2. Radio kanal "Radio Ritam Mostar" više nije dio Telemach ponude.
3. Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 226 TV kanala + 9 duplih HD kanala (235 TV kanala) - (165 u SD rezoluciji i 61 u HD rezoluciji), te 77 radio kanala (35 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).
4. Listu kanala po DVB-C frekvencijama možete vidjeti na sljedećem linku: https://bit.ly/2ru9cia
- Radar71
#73250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nekad je bolje ispasti iz tramvajaDr_Proka wrote:Sad sam skenirao te frekvencije i nema ništa kod mene. Ranije sam spomenuo da je SK 4k samo za IPTV kao što je EON na npr windowsu. Druga stvar je da ti 4k televizori su oko 5.000 eura i niko nije izgorio po glavi da ih kupi.MTV wrote:Na SBB-u:
Na 562 Mhz trenutno idu test 1 i test 2 (svaki po 7.5 Mbps) a na 570 MHz se izgleda testira SK 4K (16 Mbps)
https://rtvforum.net/d3-op-ta-tema-t690 ... ml#p206551