FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

rumenige_brajtner

#73126 Re: FK Željezničar

Post by rumenige_brajtner »

Mea_parvitas wrote:
UnKnownBA wrote:Dosta ba šuplje, pod 1. Oda nije napustio, nego su ga smijenili "stručnjaci" iz uprave !!! Zaboravljate ... Njega niko nije mogao smjeniti nego oni! Razlog jedini koji je bio je taj što nisu mogli sami sebe da smjene nego im je trebao neko da ga okrive za loše rezultate odnosno očajan prelazni rok. To je jedina istina! Uostalom kao i poslije Ode, sve što je loše bilo završavalo je na trenerima ... Jednostavno se tako krivica skidala sa pravih krivaca!
Pa naravno da trener leti kad uvezes 6,7 losih rezultata. Kako ces dovesti ekipu a duzni bili i Bogu i ocu (inace je Greda tada bio na celu kluba). Uprava je sve dala ekipi zadnjih godina i oni su najmanji krivci, a prvenstveno je bilo do miksa razlicitih faktora jer samo budala mozda moze reci da mi nismo trebali osvojiti zadnje 2 titule i da je za to kriva uprava. Inace evo pregled budzeta zadnjih par godina:

Ukupni prihodi FK Zeljeznicara u 2017 su iznosili 4.972.000 KM (nisu ukljuceni prihodi NFSBiH za radove na reflektorima i prihode UEFA za omladinsku Ligu Prvaka) dok su ukupni rashodi bili 3.895.000 KM od cega je skoro 2 miliona KM otislo na plate.

Ukupni prihodi FK Zeljeznicara u 2016 (kada nismo igrali Evropu) su iznosili oko 3,2 miliona KM dok su rashodi bili oko 2,9 miliona KM.

Ukupni prihodi FK Zeljeznicara u 2015 su iznosili oko 5,1 miliona KM dok su rashodi bili oko 3,15 miliona KM

Ukupni prihodi FK Zeljeznicara u 2014 su iznosili oko 2,25 miliona KM dok su rashodi bili oko 1,5 miliona KM
Nek dovedu onda trenera koji ce slozit finansijske izvjestaje da igraju. Cuj "oni najmanje krivi" :-)
Mea_parvitas

#73127 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Naravno, najmanje... zato i jesu tu gdje jesu, i dalje... osvojili titula i titula i gledaj budzeta 2014, znaci da su krive prethodne uprave jer smo imali k ekipu te sezone
zipoo

#73128 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

:lol:
TMovac

#73129 Re: FK Željezničar

Post by TMovac »

zipoo wrote::lol:
hocel vise taj sarnut. ko da smo u onom filmu beskrajan dan. Pa nikada da dodje taj deseti.
avetinja

#73130 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Kakvi su levati, ne čudi me da Odu izbaksuziraju. Oni za titulu misle da je građevinski materijal.
zipoo

#73131 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

TMovac wrote:
zipoo wrote::lol:
hocel vise taj sarnut. ko da smo u onom filmu beskrajan dan. Pa nikada da dodje taj deseti.
Opusteno
Radio Sarajevo

#73132 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

zipoo wrote:
Opusteno
Za desetak dana...
vryzas

#73133 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

:gunjastajl:
Plavo-bijeli

#73134 Re: FK Željezničar

Post by Plavo-bijeli »

Jojjjj Oda je smijenjen jer je izgubio savv autoritet u svlačionici, igrači tipa Memije ga brukali i zajebavali pred ostalima, Mulalić i ostali mu se smijali iza leđa. Kao takav da si Zinedin Zidane moraš da ideš. Te godine kad je došao i dok nam je u napadu napr bio Nedo Turković je najgora ekipa FKŽ od poslije rata.
Da li je Oda poradio na autoritetu od prošlog mandata, pa sigurno da jeste. Nije to opet dovoljno za neke naše levate, ali sada u ekipi imamo u odnosu na 2013/2014 dosta dosta više profesionalaca, a manje mahalaca!
To što smo te godine imali tako mali budžet i što smo faktički krpili ekipu su krive prethodne uprave i ko to neće da prizna i ne vidi nije dobar u glavi.
Hajde barem sad malo manje serite kad smo prvi, kad Grbavica postaje izgrađenija, kad pobjeđujemo i u omladinskom pogonu., ono kad sve blista. Kad zaredmo par lošijih rezultata onda se vratite sa svojom "Anti-građevinari" pričom, a mi ćemo uzvratiti sa svojom "anti-neznalci" i "anti-namještači" pričom, pa će biti zanimljivo ;).
zipoo

#73135 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Radio Sarajevo wrote:
zipoo wrote:
Opusteno
Za desetak dana...
strpljen spašen
zipoo

#73136 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Plavo-bijeli wrote:Jojjjj Oda je smijenjen jer je izgubio savv autoritet u svlačionici, igrači tipa Memije ga brukali i zajebavali pred ostalima, Mulalić i ostali mu se smijali iza leđa. Kao takav da si Zinedin Zidane moraš da ideš. Te godine kad je došao i dok nam je u napadu napr bio Nedo Turković je najgora ekipa FKŽ od poslije rata.
Da li je Oda poradio na autoritetu od prošlog mandata, pa sigurno da jeste. Nije to opet dovoljno za neke naše levate, ali sada u ekipi imamo u odnosu na 2013/2014 dosta dosta više profesionalaca, a manje mahalaca!
To što smo te godine imali tako mali budžet i što smo faktički krpili ekipu su krive prethodne uprave i ko to neće da prizna i ne vidi nije dobar u glavi.
Hajde barem sad malo manje serite kad smo prvi, kad Grbavica postaje izgrađenija, kad pobjeđujemo i u omladinskom pogonu., ono kad sve blista. Kad zaredmo par lošijih rezultata onda se vratite sa svojom "Anti-građevinari" pričom, a mi ćemo uzvratiti sa svojom "anti-neznalci" i "anti-namještači" pričom, pa će biti zanimljivo ;).
Zobg autoriteta ili rezultata? Loša vam komunikacija sa štabom.
BlueBlood

#73137 Re: FK Željezničar

Post by BlueBlood »

Rekordna prodaja dresova FK Željeznicar u prva dva mjeseca

https://fkzeljeznicar.ba/rekordna-proda ... eca/33750/
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#73138 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Mea_parvitas wrote:
Inace evo pregled budzeta zadnjih par godina:

Ukupni prihodi FK Zeljeznicara u 2017 su iznosili 4.972.000 KM (nisu ukljuceni prihodi NFSBiH za radove na reflektorima i prihode UEFA za omladinsku Ligu Prvaka) dok su ukupni rashodi bili 3.895.000 KM od cega je skoro 2 miliona KM otislo na plate.

Ukupni prihodi FK Zeljeznicara u 2016 (kada nismo igrali Evropu) su iznosili oko 3,2 miliona KM dok su rashodi bili oko 2,9 miliona KM.

Ukupni prihodi FK Zeljeznicara u 2015 su iznosili oko 5,1 miliona KM dok su rashodi bili oko 3,15 miliona KM

Ukupni prihodi FK Zeljeznicara u 2014 su iznosili oko 2,25 miliona KM dok su rashodi bili oko 1,5 miliona KM
Mea_parvitas wrote:Naravno, najmanje... zato i jesu tu gdje jesu, i dalje... osvojili titula i titula i gledaj budzeta 2014, znaci da su krive prethodne uprave jer smo imali k ekipu te sezone
Plavo-bijeli wrote:Jojjjj Oda je smijenjen jer je izgubio savv autoritet u svlačionici, igrači tipa Memije ga brukali i zajebavali pred ostalima, Mulalić i ostali mu se smijali iza leđa. Kao takav da si Zinedin Zidane moraš da ideš. Te godine kad je došao i dok nam je u napadu napr bio Nedo Turković je najgora ekipa FKŽ od poslije rata.
Gledajte budžeta 2015, jos uvijek stara uprava :oops:
Igrali se ljudi FM lovom koju je navukla stara uprava :D

Budzet iz 2015 (5.1mil) je bio dovoljan i za 2015 i narednu 2016. (3.1 + 2.9)
Ono sto se zaradilo 2016, sve je moglo biti preneseno u
2017 ;-)
Kad uzmemo 3.2mil iz 2016 (ponavljam, koji nisu morali biti utrošeno jer ih je pokrila 2015) + 4.9 iz 2017 dolazimo do cifre od 8.1mil KM od kojih je utrošeno 3.9mil u 2017.
8.1-3.9= plus 4.2mil KM
Gdje su pare? :D

P.S. Sami ste tražili :izet: :D , a matematika je zajebana stvar. Nikad ne laze :zzzz:
Mea_parvitas

#73139 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Odes na stadion legendo i otvoris oci, zaista jednostavno... ;)

Ne obazires se na pitanje zasto je prihod 2014 bio onako mali? Zasto nije bilo marke nakon silnih titula?

P.S. Tacno je da mm nikad ne laze, ali samo u rukama onih koji se njome znaju koristiti (3.15+2.9)
Last edited by Mea_parvitas on 05/09/2018 16:56, edited 1 time in total.
mali_milojica

#73140 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Mea_parvitas wrote:Odes na stadion legendo i otvoris oci, zaista jednostavno... ;)

Ne obazires se na pitanje zasto je prihod 2014 bio onako mali? Zasto nije bilo marke nakon silnih titula?

P.S. ne ide ti bas ni mm (3.15+2.9)
Sve ono na stadionu je napravljeno iz budžeta kluba i stoji u rashodima. Samo kad sve saberes i oduzmes od 2015-2017, dakle u tri godine, sa svim radovima, platama, kreditima i ostalim, mi imamo plus od 4.2mil KM. Sto je pohvalno i pozdravljam :thumbup: samo pitam gdje su pare :D
Po izvještajima koje si sam stavio (nisam te ja tjerao) mi bi trebali imati pola para za kamp. Zašto se onda svako malo povlaci prica o prodaji zemlje :roll:

P.S. 3.1+2.9 ili 3.15+2.9 je razlika od 50k KM, golemo na 4mil :lol:
Last edited by mali_milojica on 05/09/2018 16:58, edited 1 time in total.
Mea_parvitas

#73141 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Care ne provaljuj se, postoje razliciti budzeti, investiciona ulaganja ne ulaze u isti. Hajde jos jednom saberi 3.15 i 2.9, jer si rekao da je to 5.1 (bem ti uciteljicu)

P.S. samo se ofiras svojim neznanjem i nepracenjem situacije
mali_milojica

#73142 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

U pravu si ( meni to nije nikad problem priznati) 3.15 + 2.9 je 6.05 miliona.
Dobro, umjesto plus 4.2 u plusu smo 3.2 miliona KM. Pitanje isto, gdje su pare :mrgreen:
Seres po starim upravama kad imaju mali budzet, zasto ne pohvalis kad su ti ostavili budžet od 5.1 milion koji je haman pokrio 2god.
Dobro ja sve pratim ;-) samo me boli Q za svima osim za Zeljom. Ako gledaš jedne, gledaj i druge. Ako nekome gledaš negativno, gledaj i pozitivno. Naglasi i jedno i drugo.
A ne samo ser, ser, ser.
Samo jedan valja, svi drugi lopovi.
Last edited by mali_milojica on 05/09/2018 17:07, edited 1 time in total.
Mea_parvitas

#73143 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Eno ti ih na stadionu. Ne kontam sarkasticni smijeh, ko biva u pravu si, razotkrio decko sve na osnovu podataka od 2 min googlanja :lol: Fino ti kazem da se ne ofiras neznanjem, postoje razliciti budzeti kluba, onaj igracki (i sve sto tu spada) za normalno funkcionisanje kluba i onaj investicioni (infrastrukturni), koji vidis svojim ocima osim ako nisi slijep (dovodjenje stadiona do 3 kategorije, istok, teren, led reklame, press salon, fan shop, itd. itd.)

Zaboli i mene k za bilo kim osim za Zeljom, ne donosi mi niko od njih hljeb u usta niti poznajem bilo koga, samo vidim kako taj moj Zeljo sa tim istim ljudima napreduje i kako domacinski se raspolaze novcem i transparentno sve prikazuje. Ja ne kudim Gredica i te ljude nego Zuju debila, Violinu i slicne delegate koji su od onolikih titula i para doveli do toga da grcamo u dugovima i da nazadujemo jednako kao i jedna raspala Sloboda ili Celik
mali_milojica

#73144 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Ti si izašao sa budžetima, nisam ja.
Kad sve saberes za tri godine plus od 3.2 (izvinjavam se jos jednom).
Budžet je budžet, ja ga posmatram kompletnog, sa svim prihodima i rashodima ( plate igračima, plata Dini Pekicu, izgradnja stadiona, struja, voda, gorivo, putovanje Adisa na Kipar ...) plus nam je 3.2mil.

P.S. Nadam se da ce na sljedećoj skupštini izaci sa tacnom cifrom koliki je budžet kluba. I jedan i drugi, peti, deseti budžet, vidim imamo ih koliko hoces.
Tacno reci koliki je ukupni prihod kluba ( svi budzeti ) i rashod kluba (svi budzeti).
Mea_parvitas

#73145 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Pa legendo koga boli briga kako ti to posmatras, sve info imaju dostupne, a ja sam ti objasnio kako je podijeljeno (nisam ni ja to izmislio nego preslusam press Misimovica gdje covjek objasni sve nama koji nemamo pojma o tome). Svi podaci o utrosenom novcu za svaku pojedinacnu stvar na stadionu su ti prezentovani na zvanicnoj stranici kluba, pa bujrum kopaj
kudrilo

#73146 Re: FK Željezničar

Post by kudrilo »

Lijepo je čitati ovu temu, sve sami direktori preduzeća učestvuju. Znaju sve oko budžeta i para, kaže evo 100 hiljada, odmah konta kojeg može igrača uzeti. Troškovi se gledaju samo kao plate igrača, sve ostalo ispade minorno.

Dr mr sc itd. Čast mi je.
Plavo-bijeli

#73147 Re: FK Željezničar

Post by Plavo-bijeli »

Mali Milojica, molim te ako možeš da postaviš budžete, prihode i rashode u periodu od 2009 do 2013, onaj period o kome svi maštaju. :)
avetinja

#73148 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Čim vi postavite slike pet trofeja iz perioda 2015 - 2018.
Plavo-bijeli

#73149 Re: FK Željezničar

Post by Plavo-bijeli »

Ne znam kakve to veze sad ima :zzzz: :zzzz: :evil:
avetinja

#73150 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Naravno da ne znate, zato ih i nema.
Post Reply