Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
made_in_sarajevo wrote: ↑05/12/2023 09:52
kako god izvrtim po glavi vise mi ima logike da je bus prestizo nego kamion i radi polozaja kamiona i busa nakon sudara i gdje je on zavrsio u kanalu. kako god samo gas, sve nervozno, svi negdje lete, zure, zakasnit cu na posao je kraj svijeta i tako to.
išao iza kamiona, nije vidio minibus iz krivine i klepio od branik minibusa, od siline udarca izgubio kontrolu, prevrnuo se i otišao u jarak, ne jarak u traci minibusa nego jarak pored desne trake, tako sam ja skontao.
Vidis li ti sliku kamiona?? Koliko je ostecen sprijeda?
on je ovdje bus prestizo,a zabio se u kamion. Bus ga je samo na kraju poguro prema kanalu. odakle mu uopste pamet da ondje prestize jer nema sanse da vidis jel ide auto iz drugog pravca ili ne, bez obzira na punu liniju
made_in_sarajevo wrote: ↑05/12/2023 09:52
kako god izvrtim po glavi vise mi ima logike da je bus prestizo nego kamion i radi polozaja kamiona i busa nakon sudara i gdje je on zavrsio u kanalu. kako god samo gas, sve nervozno, svi negdje lete, zure, zakasnit cu na posao je kraj svijeta i tako to.
išao iza kamiona, nije vidio minibus iz krivine i klepio od branik minibusa, od siline udarca izgubio kontrolu, prevrnuo se i otišao u jarak, ne jarak u traci minibusa nego jarak pored desne trake, tako sam ja skontao.
Vidis li ti sliku kamiona?? Koliko je ostecen sprijeda?
Kod nas ti je cim si star nemoj deda/nanu, dok si mlad nemoj dijete. Nikad vise bezobrazne ni omladine ni ovih starohana.
Da je ovako izbacio bilo koga nesto mladjeg, bio bi vjerovatno heroj. Ne znam, ne podrzavam niti jedno niti drugo, ali znam da se moja nana ne bi ovako ponasala.
karanana wrote: ↑30/11/2023 21:27
a kome trubi? jel zenu ceka?
Ceka nekoga da idu zajedno na poso. Valjda se ta osoba uspava ne moze da ustane pa on trubi.
Ide prijava sutra poslije 16h, kad dodju kuci sa posla. Javit cu kakav je ishod
Imal sta
Policija rekla da ga upozorimo zadnji put ili ide krivicna prijava. Smirio se jedan dan. Nastavio juce i jutros.
Zvali danas policiju da kazemo da nije odustao od sviranja. Kazu da zapisem tablice, ujutru da nazovem, oni ce doci na lice mjesta da naprave zapisnik. Po tablicama ce ga naci i pisati mu krivicnu prijavu.
Eh sad, da li ce stvarno tako postupiti valja ih probuditi u 6 sati.
Last edited by kazo on 05/12/2023 15:21, edited 1 time in total.
JavierBosnia wrote: ↑05/12/2023 15:00
Kod nas ti je cim si star nemoj deda/nanu, dok si mlad nemoj dijete. Nikad vise bezobrazne ni omladine ni ovih starohana.
Da je ovako izbacio bilo koga nesto mladjeg, bio bi vjerovatno heroj. Ne znam, ne podrzavam niti jedno niti drugo, ali znam da se moja nana ne bi ovako ponasala.
Upravo to, ne znam sta se desavalo i koji je razlog svadje ali djeluje da je nana bila bas bezobrazna, mozda htjela da udje bez karte a vozac nije dao pa se raspravljali, kako god oboje papci ispadose, i nana zbog dosadjivanja a i on zbog guranja.
Ceka nekoga da idu zajedno na poso. Valjda se ta osoba uspava ne moze da ustane pa on trubi.
Imal sta
Policija rekla da ga upozorimo zadnji put ili ide krivicna prijava. Smirio se jedan dan. Nastavio juce i jutros.
Zvali danas policiju da kazemo da nije odustao od sviranja. Kazu da zapisem tablice, ujutru da nazovem, oni ce doci na lice mjesta da naprave zapisnik. Po tablicama ce ga naci i pisati mu krivicnu prijavu.
Pitanje je kako dokazati da to radi? Sta tebe sprjecava da das necije tablice kome si se onako zamjerio i on popije kaznu bez razloga? Ne kazem da je to u pitanju ali se moze zloupotrijebiti, zato mislim da taj moze to lako oboriti na sudu ako nema dokaza. Bilo bi dobro ako mozes da snimis pa bar neki dokaz da imas, iako ne znam da li bi se on uzeo u obzir ali eto bar nesto da imas.
Last edited by Ateista on 05/12/2023 15:42, edited 1 time in total.
Imal sta
Krivičnu ili prekršajni nalog po osnovu narušavanja javnog reda i mira?
Imal sta
Jel imaš kakav stari mobitel da moze snimat? Stavi ga u neku kutiju i postavi vani na mjesto gdje moze snimiti tog lika kad se parkira, ustani malo ranije u pola 6 pa stavi nek snima, moze on snimit sat vremena ako mu je baterija dobra, cak ako ima wifi mouzes gledat na svom mobilnom u stanu preko vibera . Kad imas snimak samo proslijedi MUP-u i na josh 5 nekih jebenih e-mail adresa . Kaznit ce te za neovlasteno snimanje prije nego njega .
Imal sta
Jel imaš kakav stari mobitel da moze snimat? Stavi ga u neku kutiju i postavi vani na mjesto gdje moze snimiti tog lika kad se parkira, ustani malo ranije u pola 6 pa stavi nek snima, moze on snimit sat vremena ako mu je baterija dobra, cak ako ima wifi mouzes gledat na svom mobilnom u stanu preko vibera . Kad imas snimak samo proslijedi MUP-u i na josh 5 nekih jebenih e-mail adresa . Kaznit ce te za neovlasteno snimanje prije nego njega .
Ako ga i kazne, snima na javnom mjestu, može reći da je snimao parking za dokumentarac pa se ovaj našao na snimku
Ako ste gledali snimak, nana nije htjela izaci, a nece ni kartu da plati. Vise puta sam svjedocio slicnim situacijama, uglavnom starija ekipa, nece da pokaze kartu nece da provuce mjesecnu kroz skener.
Vozac je kriv sto nije zvao policiju, on se valjda iznervirao jer je zablokirala ulaz i njemu kasni voznja, pada vozni red. Nije je trebao fizicki izbaciti, ali valjda je i on sirovina.
dječak sa šibicama wrote: ↑05/12/2023 16:21
Ako ste gledali snimak, nana nije htjela izaci, a nece ni kartu da plati. Vise puta sam svjedocio slicnim situacijama, uglavnom starija ekipa, nece da pokaze kartu nece da provuce mjesecnu kroz skener.
Vozac je kriv sto nije zvao policiju, on se valjda iznervirao jer je zablokirala ulaz i njemu kasni voznja, pada vozni red. Nije je trebao fizicki izbaciti, ali valjda je i on sirovina.
Tako je. Sad neka odgovara za napad.
Inace vozaci stanu i ugase bus. Nema krenut dok ne izadje ili plati.