FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

decko_sa_kovaca

#73101 Re: FK Željezničar

Post by decko_sa_kovaca »

Jesil doso s odmora nea te mjesec
vryzas

#73102 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

Tu sam :skoljka: ...par tekmi pogledam pa opet malo na remo krajem mjeseca. :oops: :mrgreen:
Plavo-bijeli

#73103 Re: FK Željezničar

Post by Plavo-bijeli »

UnKnownBA wrote:Koji smo mi levati! Da smo ga onda ostavili i dovodili njemu pojačanja umjesto njegovim neiskusnim nasljednicima danas bi imali par titula više ali džaba kada u klubu nismo imali nikoga da to prepozna. On i sa onom djecom umalo ne osvoji titulu one sezone, da ne pominjemo evropski iskorak sa istim. On je za ove lige stvarno Sarri! Još veću bi glupost napravili kada bi od njega boljeg tražili sve dok ne bude u stanju više voditi ekipu. Mi sa trenutnim finansijama boljeg ne možemo ni zamisliti. Dok je Oda tu ja nijedan "kiks" ne pripisujem njemu nego igračima odnosno nedovoljnom kvalitetu ekipe.

Nevjerovatno koja je razlika Krčmarev Željo i Odin a ekipa identična. Trener je pola ekipe! Vazda je pametnije trošiti pare na nekog provjerenog trenera sa referencama, rezultatima i oko njega graditi tim nego, kao što smo mi radili, dovoditi neiskusne trenera u pokušaju i oko njih graditi tim trošeći pare na "kvalitetne" i provjerene (istrošene) igrače.

Nisam nikakav general poslije bitke, u isto ono vrijeme kada su Odu smjenjivali sam bio protiv smjene i nisam Odu krivio za loše rezultate nego tim koji je bio stvarno nekvalitetan sa Livajama, Diattama ... Oda nije bio kriv sekunde jedne ali su se kola na njemu slomila za katastrofalan prelazni rok gdje su prodati najbolji igrači a nisu dovedene ni približno kvalitetne zamjene.

Oda majstore!
Jel ti fakat misliš da je Oda smijenjen zbog svog znanja, ili neznanja :?: :roll:
zipoo

#73104 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Zbog procedure
Mea_parvitas

#73105 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Gledaces procedure jos godinama i jesti vl.m. zbog toga :lol: :lol:

Bravo Oda, bravo Zeljo :thumbup:
zipoo

#73106 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Koji ti je sa tim m. vise. Pa jarane ne vadis m. iz usta :mrgreen:
Ubi vas M. :mrgreen:
Mea_parvitas

#73107 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Hhahah, pa vidim ko sta ne vadi iz usta, moja svaka replika je na tvoj "proljev" ovdje... Priznaj da ti je krivo jer smo prvi
zipoo

#73108 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Znas da je nekulturno punim ustima pricati? :mrgreen:
Mea_parvitas

#73109 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Samo ti mezi vl.m. Ja uzivam u svemu, pravi ljudi vode klub za koji navijam, meni je sve potaman, a tebi muka jer smo prvi
salle_eh1986

#73110 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

Dok jednom ne smrkne drugim ne osvane 8-)
Lakat Jebić

#73111 Re: FK Željezničar

Post by Lakat Jebić »

Plavo-bijeli wrote:
UnKnownBA wrote:Koji smo mi levati! Da smo ga onda ostavili i dovodili njemu pojačanja umjesto njegovim neiskusnim nasljednicima danas bi imali par titula više ali džaba kada u klubu nismo imali nikoga da to prepozna. On i sa onom djecom umalo ne osvoji titulu one sezone, da ne pominjemo evropski iskorak sa istim. On je za ove lige stvarno Sarri! Još veću bi glupost napravili kada bi od njega boljeg tražili sve dok ne bude u stanju više voditi ekipu. Mi sa trenutnim finansijama boljeg ne možemo ni zamisliti. Dok je Oda tu ja nijedan "kiks" ne pripisujem njemu nego igračima odnosno nedovoljnom kvalitetu ekipe.

Nevjerovatno koja je razlika Krčmarev Željo i Odin a ekipa identična. Trener je pola ekipe! Vazda je pametnije trošiti pare na nekog provjerenog trenera sa referencama, rezultatima i oko njega graditi tim nego, kao što smo mi radili, dovoditi neiskusne trenera u pokušaju i oko njih graditi tim trošeći pare na "kvalitetne" i provjerene (istrošene) igrače.

Nisam nikakav general poslije bitke, u isto ono vrijeme kada su Odu smjenjivali sam bio protiv smjene i nisam Odu krivio za loše rezultate nego tim koji je bio stvarno nekvalitetan sa Livajama, Diattama ... Oda nije bio kriv sekunde jedne ali su se kola na njemu slomila za katastrofalan prelazni rok gdje su prodati najbolji igrači a nisu dovedene ni približno kvalitetne zamjene.

Oda majstore!
Jel ti fakat misliš da je Oda smijenjen zbog svog znanja, ili neznanja :?: :roll:
Ti meni jos nisi odgovorio jel oda u drugom kvartalu prosao neki kurs zavodjenja reda i discipline u ekipnim sportovima
BHF_Manijak

#73112 Re: FK Željezničar

Post by BHF_Manijak »

Mea_parvitas wrote:Samo ti mezi vl.m. Ja uzivam u svemu, pravi ljudi vode klub za koji navijam, meni je sve potaman, a tebi muka jer smo prvi
Sto smo onda izgubili 3 godine lutanja i trazenja bez Milomira Odovica? :oops:
ganjeta

#73113 Re: FK Željezničar

Post by ganjeta »

Izgubili titule, dobili stadion :oops: . Sad imamo i Odu i stadion.

Nemoj samo da mu jebu od do poslije par loših rezultata, pa da opet bude Oda odlazi.
BHF_Manijak

#73114 Re: FK Željezničar

Post by BHF_Manijak »

ganjeta wrote:Izgubili titule, dobili stadion :oops: . Sad imamo i Odu i stadion.

Nemoj samo da mu jebu od do poslije par loših rezultata, pa da opet bude Oda odlazi.
Pa mogu samo idioti, k'o i prosli put. Samo kreten je mogoa od one ekipe ocekivati da pravi dar-mar i sa smijesnim pojacanjima ala Livaja, Mladenovic i ostali...
Oda je pokazao i dokazao znanje, sad je na nama, a Boga mi i na upravi, da ga ispostujemo.

Mada to opet nije odgovor sto smo lutali i sto smo se bezze covjeku zahvalili, al' eto. Valjda su sad skontali neke stvari.
zipoo

#73115 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

BHF_Manijak wrote:
ganjeta wrote:Izgubili titule, dobili stadion :oops: . Sad imamo i Odu i stadion.

Pa mogu samo idioti, k'o i prosli put. Samo kreten je mogoa od one ekipe ocekivati da pravi dar-mar i sa smijesnim pojacanjima ala Livaja, Mladenovic i ostali...
Oda je pokazao i dokazao znanje, sad je na nama, a Boga mi i na upravi, da ga ispostujemo.

Mada to opet nije odgovor sto smo lutali i sto smo se bezze covjeku zahvalili, al' eto. Valjda su sad skontali neke stvari.
Sjecam se kada su provukli pricu Oda trazio one igrace :mrgreen:

"Rodin može napredovati, to je prava momčina i može izrasti u centralnog beka koji će tražiti dobar klub. Treba mu eksplozivnosti, nekad zakasni na određene duele, ali to je savim normalno. Vrlo bitno je da sluša, da je posvećen i da radi na sebi i rezultat neće izostati. Nisam odredio stoperski par, Rodinu ne ide u prilog što je igrao u prethodne tri-četiri utakmice. Koljić mi je bio prvi na spisku u prethodnom mandatu, ali bilo je komplikovano sa menadžerima i nismo ga doveli. Bolje je bilo da je došao u jedan od jačih timova u BiH, jer je rano otišao vani", rekao je Odović.

:nosic:
Mea_parvitas

#73116 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

BHF_Manijak wrote:
Mea_parvitas wrote:Samo ti mezi vl.m. Ja uzivam u svemu, pravi ljudi vode klub za koji navijam, meni je sve potaman, a tebi muka jer smo prvi
Sto smo onda izgubili 3 godine lutanja i trazenja bez Milomira Odovica? :oops:
Na vise strana je receno da je covjek imao nekih problema sa zdravljem (i na ovom forumu?, pa ja vjerujem da je to... I prosle i pretprosle sezone smo bezveze i na smijesan nqcin izgubili titule, kombinacijom vise podudarenih okolnosti, pa valjda se ove gofine ne potrefi toliko istih
BHF_Manijak

#73117 Re: FK Željezničar

Post by BHF_Manijak »

Ako se vratimo u taj period, u tim trenucima ja se ne sjecam nijednog natpisa da je covjek zbog zdravlja napustio poziciju odnosno da je to razlog smjene.
Bilo vijecanje, covjeku izglasana smjena. Zdravstveni razlozi se pojavljaju najmanje pola godine - godinu poslije.
Lakat Jebić

#73118 Re: FK Željezničar

Post by Lakat Jebić »

BHF_Manijak wrote:Ako se vratimo u taj period, u tim trenucima ja se ne sjecam nijednog natpisa da je covjek zbog zdravlja napustio poziciju odnosno da je to razlog smjene.
Bilo vijecanje, covjeku izglasana smjena. Zdravstveni razlozi se pojavljaju najmanje pola godine - godinu poslije.
Zdravstveni razlozi se pojavljuju kad i pitanje zasto ne probat opet odovica nakon silnih promasaja. Nakon toga i pricao nemanju autoriteta.
ganjeta

#73119 Re: FK Željezničar

Post by ganjeta »

Ake izdrži buraz, pa da opet gariš za svojim Željom kao i do sada.
Mea_parvitas

#73120 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

BHF_Manijak wrote:Ako se vratimo u taj period, u tim trenucima ja se ne sjecam nijednog natpisa da je covjek zbog zdravlja napustio poziciju odnosno da je to razlog smjene.
Pa i nije napustio zbog zdravlja, napustio je zbog serije losih rezultata (5,6,7 utakmica ako se sjecam bez pobjede) i ekipi je trebao sok jer nije islo nikako. Eh sad da li je to greska ili nije, jel trebalo ili nije, kako bi drugacije razdrmali malo ekipu, su vec druga pitanja. A u sezonama poslije nije postavljen za trenera zbog narusenog zdravlja, kao sto i sam kazes, a vjerovatno je razmatran kao opcija, kako bih ja to znao, a ti postavljas pitanje sta je sa 3 sezone poslije i zasto smo izgubili 3 godine lutanja i trazenja bez Odovica.
UnKnownBA

#73121 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Dosta ba šuplje, pod 1. Oda nije napustio, nego su ga smijenili "stručnjaci" iz uprave !!! Zaboravljate ... Njega niko nije mogao smjeniti nego oni! Razlog jedini koji je bio je taj što nisu mogli sami sebe da smjene nego im je trebao neko da ga okrive za loše rezultate odnosno očajan prelazni rok. To je jedina istina! Uostalom kao i poslije Ode, sve što je loše bilo završavalo je na trenerima ... Jednostavno se tako krivica skidala sa pravih krivaca!
salle_eh1986

#73122 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

Borac(1-0)Željo, 26.7.15.
Standard(2-1)Željo, 30.7.15.
Željo(1-2)Radnik, 2.8.15.
Željo(0-1)Standard, 6.8.15.
Vitez(0-1)Željo, 9.8.15.
Široki(1-1)Željo, 16.8.15.
Željo(2-1)Velež, 23.8.15.
Mladost(2-1)Željo, 30.8.15.
Željo(0-0)Sloboda, 9.9.15.

2 pobjede, 2 remija i 5 poraza
Tad je i otišao...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#73123 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Bezveze je sad pricati. Gotovo.
Valjda su nesto naučili od proslog puta. Svi.
Odi podrška, bezrezervna.
Mea_parvitas

#73124 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

UnKnownBA wrote:Dosta ba šuplje, pod 1. Oda nije napustio, nego su ga smijenili "stručnjaci" iz uprave !!! Zaboravljate ... Njega niko nije mogao smjeniti nego oni! Razlog jedini koji je bio je taj što nisu mogli sami sebe da smjene nego im je trebao neko da ga okrive za loše rezultate odnosno očajan prelazni rok. To je jedina istina! Uostalom kao i poslije Ode, sve što je loše bilo završavalo je na trenerima ... Jednostavno se tako krivica skidala sa pravih krivaca!
Pa naravno da trener leti kad uvezes 6,7 losih rezultata. Kako ces dovesti ekipu a duzni bili i Bogu i ocu (inace je Greda tada bio na celu kluba). Uprava je sve dala ekipi zadnjih godina i oni su najmanji krivci, a prvenstveno je bilo do miksa razlicitih faktora jer samo budala mozda moze reci da mi nismo trebali osvojiti zadnje 2 titule i da je za to kriva uprava. Inace evo pregled budzeta zadnjih par godina:

Ukupni prihodi FK Zeljeznicara u 2017 su iznosili 4.972.000 KM (nisu ukljuceni prihodi NFSBiH za radove na reflektorima i prihode UEFA za omladinsku Ligu Prvaka) dok su ukupni rashodi bili 3.895.000 KM od cega je skoro 2 miliona KM otislo na plate.

Ukupni prihodi FK Zeljeznicara u 2016 (kada nismo igrali Evropu) su iznosili oko 3,2 miliona KM dok su rashodi bili oko 2,9 miliona KM.

Ukupni prihodi FK Zeljeznicara u 2015 su iznosili oko 5,1 miliona KM dok su rashodi bili oko 3,15 miliona KM

Ukupni prihodi FK Zeljeznicara u 2014 su iznosili oko 2,25 miliona KM dok su rashodi bili oko 1,5 miliona KM
Lakat Jebić

#73125 Re: FK Željezničar

Post by Lakat Jebić »

Poraz od borca u gostima i ispadanje iz evrope nisu rezultati za otkaz. Da ne govorimo o tome ko je prodan a ko je doveden u tom periodu
Post Reply