Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Dr_Proka

#73101 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

Telemach wrote:
un1ted wrote:Kako su ovi novi paketi loši. Pa ja kada bi potpisao novi ugovor izgubio bih bruku kanala :D
Potpisivanjem novog Ugovora, ne bi izgubili postojeće benefite, samo bi dobili još više ;)
Ne bi ništa ja dobio jer ne mogu koristiti eon na starom smart tv jer ne podržava.
tnt-tunja

#73103 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

F1 i el classico...i to bilo sve od 4k prenosa...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#73104 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Velkoski »

tnt-tunja wrote:F1 i el classico...i to bilo sve od 4k prenosa...
A F1 nikad zanimljiviji :mrgreen:
chakany

#73105 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Ovaj free trial starta sigurno kad i EON paketi, od 26.10. Ako sam dobro shvatio od tog dana, pa narednih 15 dana bit će sve otključano?
tnt-tunja

#73106 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Velkoski wrote:
tnt-tunja wrote:F1 i el classico...i to bilo sve od 4k prenosa...
A F1 nikad zanimljiviji :mrgreen:
El Classico da ne pričamo! Hehehe
c_g

#73107 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Je li bila ta prezentacija?
DON_eARL

#73108 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Dr_Proka wrote: Ne bi ništa ja dobio jer ne mogu koristiti eon na starom smart tv jer ne podržava.
Pa pogledaj onu reklamu, stari televizori postaju EON. Valjda će uskoro objaviti kako, mada se i o tome piše ima 20 stranica. :D
fusion_ba

#73109 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

DON_eARL wrote:
Dr_Proka wrote: Ne bi ništa ja dobio jer ne mogu koristiti eon na starom smart tv jer ne podržava.
Pa pogledaj onu reklamu, stari televizori postaju EON. Valjda će uskoro objaviti kako, mada se i o tome piše ima 20 stranica. :D
Pa lako, putem boxa (risivera)
plagijator1975

#73110 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

fusion_ba wrote:
DON_eARL wrote:
Pa lako, putem boxa (risivera)
Ali to bi onda značilo da svima koji žele probni period od 15 dana, moraju dati nove recivere/boxsove. Teško da će to uraditi, odnosno uopšte imati mogučnosti.
DON_eARL

#73111 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Čuj to. :D Pokušavam natjerati citiranog da pročita nešto i samostalno, svi hoće informacije odmah, a mrsko pogledati 10 stranica teme i pročitati citirane linkove. :-) :)

Jeste, jeste, nemaju moguČnosti, a vidi koliko domaćinstava već pokrivaju.

Image

https://united.group/about/
tnt-tunja

#73112 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Pa neće svima dijeliti box nego će vjerovatno ko podnese zahtjev za isti dobiti 15dana probnog perioda, simply as that
Telemach

#73113 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

tnt-tunja wrote:Pa neće svima dijeliti box nego će vjerovatno ko podnese zahtjev za isti dobiti 15dana probnog perioda, simply as that
Nećete dobiti resiver. Probnu verziju ćete aktivirati putem portala :)
stari lisac

#73114 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stari lisac »

Da se ponovim sa pitanjem,kad se isto preskace kao da nije pitano,zasto neki kanal ne radi na eonu u telemah mrezi a isti radi na resiveru i sa modulom?
tnt-tunja

#73115 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Zahvaljujem na odgovoru. Je li prezentacija konačno dostupna?
DON_eARL

#73116 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

stari lisac wrote:Da se ponovim sa pitanjem,kad se isto preskace kao da nije pitano,zasto neki kanal ne radi na eonu u telemah mrezi a isti radi na resiveru i sa modulom?
Napiši koji je kanal, da testiraju i forumaši. :D
stari lisac

#73117 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stari lisac »

DON_eARL wrote:
stari lisac wrote:Da se ponovim sa pitanjem,kad se isto preskace kao da nije pitano,zasto neki kanal ne radi na eonu u telemah mrezi a isti radi na resiveru i sa modulom?
Pink medija bh,pink plus.
plagijator1975

#73118 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

Telemach wrote:
tnt-tunja wrote:Pa neće svima dijeliti box nego će vjerovatno ko podnese zahtjev za isti dobiti 15dana probnog perioda, simply as that
Možete li još malo pojasniti, kako će EON biti dostupan na televizorima koji trenutno ne podržavaju EON platformu, stariji modeli?
typeOnegative

#73119 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

preko EON STB-a.
dječak sa šibicama

#73120 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Sta se sinoc dogodilo sa D3 reciverom, EPG nije radio, tv unazad nije radio, zaledi se slika pa se sam od sebe restartuje, radi 10 minuta pa opet restart... na kraju se restartovao non stop, ja ga ugasio.

Jel crko? sta dalje ako je rikavela?
Telemach

#73121 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

plagijator1975 wrote:
Telemach wrote:
Možete li još malo pojasniti, kako će EON biti dostupan na televizorima koji trenutno ne podržavaju EON platformu, stariji modeli?
Zdravo plagijator1975,
EON box će Vaš TV prijemnika pretvoriti u Smart TV :thumbup:
Kada je u pitanju Free trial u trajanju od 15 dana, ne dobijete EON box na korištenje.
MTV

#73122 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

SBB predstavio EON Smart Box – pametne funkcije i 4K rezolucija sastavni deo ponude

17. 10. 2018.

SBB i United Grupa predstavili su danas u hotelu Metropol u Beogradu prvi 'smart box' u regionu koji spaja televizijske sadržaje sa Android TV digitalnim servisima. Novi uređaj nosi naziv EON i biće dostupan već od sutra.

Korisnici će na taj način biti u mogućnosti da na svom televizoru gledaju kanale iz SBB ponude i koriste sve EON napredne funkcije, kao i sve Android TV servise kao što su YouTube, Google Play Music, Play Store i druge.
Tom prilikom, generalni direktor SBB-a Aleksandar Seratlić za predstavnike medija je naglasio da će EON biti dostupan svima u Srbiji, bilo da su na SBB mreži ili van nje, te je dodao: Inače, uz EON smart boks dolazi i novi daljinski upravljač sa bluetooth-om i glasovnom pretragom, koji značajno olakšava pretragu samog sadržaja. Korisnici će na taj način moći da upere ovaj uređaj bilo gde i promene kanal, te jednostavno glasovnim komandama pretražuju sadržaj koji žele da gledaju.

4K televizija kao novi standard u budućnosti

Sa druge strane, direktor kompanije United Cloud, Goran Obradović, čiji je tim radio na razvoju ovog proizvoda, istakao je kako je viziju United Grupe sprovelo u delo 70 ljudi, pretežno softverskih inženjera i tehnoloških eksperata iz celog regiona: Pomenuti Smart boks imaće niz funkcija za korisnike, koji će na svom TV-u biti u prilici da pretražuju različite sadržaje.
Od sada će svi kanali na EON platformi imati opciju od 7 dana gledanja unazad. Video klub sekcija biće bogatiji sa preko 12.500 naslova domaćih i stranih filmova i serija. Nakon predstavljanja HD rezolucije kao standarda, SBB ide korak dalje i donosi prvi u zemlji kanal koji će se emitovati u 4K rezoluciji, a reč je o Sport Klub 4K kanalu.
Sve nove funkcionalnosti, veći izbor kanala i još veće brzine Interneta, biće deo novih EON paketa, koji su dostupni već od 18. oktobra.

MARKO CRNJANSKI

https://www.netokracija.rs/sbb-eon-smart-box-150771
Last edited by MTV on 17/10/2018 15:42, edited 1 time in total.
Telemach

#73123 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dječak sa šibicama wrote:Sta se sinoc dogodilo sa D3 reciverom, EPG nije radio, tv unazad nije radio, zaledi se slika pa se sam od sebe restartuje, radi 10 minuta pa opet restart... na kraju se restartovao non stop, ja ga ugasio.

Zdravo dječak sa šibicama,
da li Vam je sada sve uredu sa D3 uređajem?
Ukoliko nije, javite nam se radi detaljne provjere obzirom da nismo imali radova na istim.
dječak sa šibicama

#73124 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Telemach wrote:
dječak sa šibicama wrote:Sta se sinoc dogodilo sa D3 reciverom, EPG nije radio, tv unazad nije radio, zaledi se slika pa se sam od sebe restartuje, radi 10 minuta pa opet restart... na kraju se restartovao non stop, ja ga ugasio.

Zdravo dječak sa šibicama,
da li Vam je sada sve uredu sa D3 uređajem?
Ukoliko nije, javite nam se radi detaljne provjere obzirom da nismo imali radova na istim.
Pa kazu od kuce da je ok, ali dok sam ne vidim ne znam.

Primjetio sam zadnjih dana da cesto dolazi do kasnjenja zvuka, mozda par desetinki ali primjeti se, na usnama recimo kad neko govori a zvuk kasni malo. Moram ugasiti D3 i upaliti da bi se normalizovalo.

vidjecu sta je to... ako je u kvaru, imam li pravo na novi D3 reciver?
Telemach

#73125 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

stari lisac wrote:
DON_eARL wrote:
Pink medija bh,pink plus.
Zdravo stari lisac,
izvinjavamo se ukoliko ste stekli utisak da ignorišemo Vaš upit.
Navedeni kanali se uredno emituju putem EON usluge. Navedite nam koju poruku dobijete kada pokrenete iste kako bismo izvršili detaljnu provjeru.
Locked