Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
svi u napad

#7301 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by svi u napad »

Cestitke momcima i selektoru. Selektoru treba posebno skinuti kapu jer pored dobrog vodjenja covjek se zaista trudi i gine za repku. Sad su nam sanse zaista dobre da i nas sunce obasja i da vidimo i mi to evropsko prvenstvo. Jos jednom najsrdacnije cestitke repki. :bih: :bih: :bih: :bih:
Romanista 101%

#7302 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

hrasno38 wrote:Kad zijanimo sastavi se deset strana price, pljuvanja itd itd a kad pobjedimo par likova koji uvijek to proprate bio poraz ili pobjeda :D

ljudi jedva cekaju poraz i kao da nisu navikli na pobjede
dječak sa šibicama

#7303 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Sa obzirom da po prvi put na EP ucestvuju 24. reprezentacije (do sada je nastupalo po 16.), bilo bi stvarno katastrofa ne kvalificirati se.
al-em

#7304 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by al-em »

dječak sa šibicama wrote:Sa obzirom da po prvi put na EP ucestvuju 24. reprezentacije (do sada je nastupalo po 16.), bilo bi stvarno katastrofa ne kvalificirati se.
male su sanse da ovo prokockamo, cak i sa dva nasa poraza treba se pokopiti bruku nekih teskih rezultata koji bi nas izbacili sa prvenstva
van Basten

#7305 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by van Basten »

Ja cu vec cestitati plasman na evropsko. Samo paziti do kraja da spiskovi budu ok, na parketu ne.mozemo izgubiti plasman i kad bi htjeli
dječak sa šibicama

#7306 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Sa jos jednom pobjedom, koju treba traziti protiv Bjelorusije, valjda bi to bilo dovoljno.

Ove pobjede nad Finskom su dobre ako se uhvati drugo mjesto, ali kod rangiranja treceplasiranih rezultati sa njima se brisu i tu bi bio veliki problem izgubiti dvije naredne utakmice.

Do sada su se na EP kvalificirali sva tri domacina (Norveska, Svedska, Austrija) i Spanija kao aktualni prvak. Kroz kvalifikacije vec su se kvalificirali Slovenija, Njemacka i Hrvatska, prije zadnja dva kola.
Latvija jako zanimljiva ekipa na celu sa Kristopansom, a jos zanimljiviji Portugal koji je neki dan dobio Francuze kod kuce danas su izgubili ali drzali su se i u Francuskoj do 50 minute u egalu. Porto i Benfica ulozili velike pare u rukometne klubove, planiraju kupiti dobre igrace, imaju odlicnu mladu generaciju i cini mi se da se radja nova rukometna sila.

Primjecuje se blagi pad nekih ekipa koje su konkurisale za vrh poput Madjarske recimo, Rusija vec dugo osrednji kvalitet, dok Skandinavci jacaju. Norveska trenutno ima najjacu generaciju ikada, idu na zlato kod kuce i mogu ga uzeti, Francuska i Hrvatska su u nekoj smjeni generacija kao i Spanija, Danska maksimalno iskoristila domaci teren zimus ali oni su takvi, vec na sljedecem prvenstvu moguce da budu tek osmi. Igraju na mahove. Nijemci su mi bezveze, Slovenci imaju dosta mladih igraca vrlo kvalitetnih, bice zanimljivo u januaru.

Sto se tice BiH, i dalje previse veterana i dosta ovisi o Prceu recimo, Toromanovic suvisan Buric je sasvim dovoljno kvalitetan pivot da uz Vranjesa podnese EP, Keskic osvjezenje, mozda da Suman jos neke mlade igrace afirmise. Vrijeme bi bilo.
Najveca snaga ekipe po meni je na golu, Benjamin je tu vjerovatno i najveca zvijezda jer je prvi golman Flensburga.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7307 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Ova utakmica je nekako bar meni dosta drukcija nego mnoge prije. Prvo dobili smo glatko i bez ikakvog stresa protivnika i to razlikom koja nam je bila potrebna da imamo najbolju gol razliku u grupi. Kao drugu tu pobjedu smo ostvarili sa brukom mladih igraca i sa vrlo malim ucescem Prcea i Panica i bez 4-5 igraca iz fakticki prve postave koji su bili povrijedjeni. Dobili smo pored Malinovica koji ima top u ljevici i Hamidovica koji ima top u desnici. Peric ima u svojoj igri veliko smek samo mora igrati sto vise da se uhoda sa igracima jer ima zaista nevjerovane ponekad asistencije. Sta je jos lijepo i upecatljivo za vecerasnju utakmicu....radovanje za postognuti gol veterana Toromanovica i mladica Predragovica na kojem se vidjela zaista ogromna sreca zbog postignutog gola u zadnim sekundama. To je dokaz da je Bilal napravio hemiju i kult reprezentacije.
Izvanredna je i izjava Prcea koji je rekao kakav baraz i najbolja cetiri treceplasirana mi se borimo za prvo mjesto i samo nas to insteresuje. Prvo mjesto moguce ali tesko jer bi morali dobiti obadvije utakmice ali sa pobjedom ili nerjesenim sa Bjelorusijom mi smo 100% drugi i idemo direktno.
Ovo je nakon dugo vremena bila bas lijepa i uspjesna reprezentativna sedmica.
phillie

#7308 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Cestitke momcima na borbi i na pobjedi.

Da ne pisem ponovo slican post, slazem sa ovim sto je hrasno38 napisao. Raduje dosta mladih igraca koji su pokazali veliku zelju i htjenje i odlicno su nadomjestili izostanak povrijedjenih igraca. Gracanicka haubica i banjalucki top (ovo Spaho nije smio reci) :D
Kad vec spomenu Spahu, nervira me onim: "Bili smo na Svjetskom, ali fali nam to Evropsko" :-) :-) jbt, ko da smo osvojili SP, pa eto nam fali jos da osvojimo i EP. Ispade da je dosta po jednom se plasirati na veliko takmicenje i to je to od nas. Nidje veze.

Uglavnom, pripremiti se za Bijele Ruse, osvetiti im se za onaj egal u Zenici, i poslati ih na trece mjesto u grupi.
focko

#7309 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by focko »

jel igro Sirčo?
Altsa

#7310 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Altsa »

Fino je to bilo i pored toga sto nam finci nisu ni do koljena i sto je falilo 4-5 standardnih igraca. Nadam se s da necemo sve prosuti u posljednja dva kola.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7311 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Dok ne bude i službeno potvrđeno, ja to ništa ne vjerujem.
Mi smo jedina ekipa koja je sa Eurobasketa ispala nakon grupne faze sa omjerom 3-2. To se nikad prije nije desilo :(
Tako da, neka, da ja vidim da smo mi 1. ili 2., pa ćemo onda reći jeste, eto ga, na prvenstvu smo.
Altsa

#7312 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Altsa »

Tomahawk11 wrote:Dok ne bude i službeno potvrđeno, ja to ništa ne vjerujem.
Mi smo jedina ekipa koja je sa Eurobasketa ispala nakon grupne faze sa omjerom 3-2. To se nikad prije nije desilo :(
Tako da, neka, da ja vidim da smo mi 1. ili 2., pa ćemo onda reći jeste, eto ga, na prvenstvu smo.
Bas tako.
Last edited by Altsa on 17/04/2019 09:28, edited 1 time in total.
Logovan

#7313 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Svaka čast našima! :thumbup:

Na pragu smo EP! :thumbup:
Juliuscezar

#7314 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Juliuscezar »

Altsa wrote:
Tomahawk11 wrote:Dok ne bude i službeno potvrđeno, ja to ništa ne vjerujem.
Basa tako.
Jebo to, dok ne istrče na teren sve je sumnjivo. Prosli put nas jeba zapisnik za baraž, ogadi život
manijak1

#7315 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by manijak1 »

Hoćemo pobjedu :oops: al eto, ni remi nije za izuzet.
I onda da Čehe poderemo , i završimo prvi u grupi ....time će ona nepravda sa korumpiranim Slovencem biti donekle zaboravljena.
Sociolog

#7316 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Sociolog »

Nemamo brzinu...strah me Bjelorusa igraju stranas brzi centar....Ne igra nam Nuic,solidno krilo,bolje od Ovcine i Vranjes da osnazi i poveze odbranu,falice nam koja finta i koji gol Tarabochije..za Vegara ne znam sta da kazem, ni toplo ni hladno
House

#7317 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by House »

još malo :bih:
channel10

#7318 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by channel10 »

Sta ako izgubimo obje utakmice?
90minut

#7319 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by 90minut »

channel10 wrote:Sta ako izgubimo obje utakmice?
život ide dalje
House

#7320 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by House »

razbit ću daljinski

nema odbrane jbt! idite u kurac
channel10

#7321 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by channel10 »

90minut wrote:
život ide dalje
Znaci shupica, tach...

Ne znam koji qrc su se raspisali zadnjih desetak dana da i sa porazima idemo dalje ?!
Mustang1

#7322 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Neka ba okrecemo ovo 8-)
90minut

#7323 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by 90minut »

channel10 wrote:
90minut wrote:
život ide dalje
Znaci shupica, tach...

Ne znam koji qrc su se raspisali zadnjih desetak dana da i sa porazima idemo dalje ?!
Ja sam mislio da je ostala samo ova utakmica do kraja.

Znam da nas vodi direktno X.
90minut

#7324 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by 90minut »

Inace ova Bjelorusija izgleda kvalitetnije 5 puta kako smo tamo dobili ne znam
channel10

#7325 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by channel10 »

Da, ali nije ovo fudbal pa da bude x. Rijetko kad se odigra nerijeseno u rukometu, a nedavno sam citao tekst koji je tako srocen, da smo vec na EP i sa porazima i da je sve gotovo, a ovamo igramo sa Bjelorusima i Cesima koji nas redovno guz. , kao da igramo sa nekim lijevim reprezentacijama.
Post Reply