Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- max07
#7301 Re: Trudnjače i porodilje online
Velike cestitke novim mamama, a bogami i nanama
Nek' su vam djeca zdrava, mirna i napredna 
- JanuaryJones
#7302 Re: Trudnjače i porodilje online
Pridružujem se čestitkamamax07 wrote:Velike cestitke novim mamama, a bogami i nanamaNek' su vam djeca zdrava, mirna i napredna
Sent from my iPad using Tapatalk
-
DaCo_sa
#7303 Re: Trudnjače i porodilje online
Cestitke za mame , nene , dede i td . 
-
DaCo_sa
#7304 Re: Trudnjače i porodilje online
Malo mi se kao smanjilo i manje boli osim na dodir kad malo vise pritisnem , ma mozda samo od sebe prodje bas mi se i ne ide dr. nadam se da nije nista ozbiljnobizet wrote:isti problem prije par godina, nije bilo u trudnoci, upala neceg (stvarno ne znam cega) na dojci...samo kod mene je kuglica ispod pazuha stajala nekoliko mjeseci, nije boljela sem na dodir i ja se nisam trzala da odem provjeriti dok me nije pocela boljeti ruka, pri pokretu kao tebe...na ultrazvuku se ispostavilo da je ta neka upala neceg, receno mi da izgleda kao da ce se sam organizam izboriti sa njom pa mi doktorica nije htjela propisati antibiotike, inace bi to bila terapija...jest mi rekla da ce oporavak bez antibiotika trajati par sedmica, tako je i bilo...znala sam ponekad osjetiti kako me groznica prodje kroz tijelo, jos jedan od simptoma...na tome se zavrsilo, nisam isla na nekakve kontrole, nije bilo potrebeDaCo_sa wrote:Prije dva dana uocila sam kuglicu ispod pazuha koja boli na dodir i evo me sad i cijela ruka pomalo boli kod pokreta , jel imala neka slicna iskustva i trebam li ici dr. ??? dali je ovo uobicajeno u trudnoci jer nikada nisam imala slican problem ?
otidji na kontrolu, posebno sto si u drugom stanju, neka si mirna
- CherryLips
#7305 Re: Trudnjače i porodilje online
Da i ja cestitam novim mamicama,uzivajte u bebama,puno ih mirisite..
Sent from my C5303 using Tapatalk
Sent from my C5303 using Tapatalk
- DaffyDuck
#7306 Re: Trudnjače i porodilje online
Cestitam i zelim vam sve najbolje!Mis mekinjas wrote:28.11.2013. carskim rezom, planiranim, je dosao nas potomak na svijet.50cm dug, 3780gr.
Anestezija spinalna, beba je rodjena u 10:05, a ja sam bila jos sat na stolu jer kad su bebu izvadili izvadili mi i cisti. Ja nisam znala za cistu, ali me je profesor operirao, znaci da sam i te kako, bolje nego mislim (iako mi je tesko zamisliti bolje mjesto na planeti na kojem sam mogla biti) bila kontrolirana.
Nakon operacije pazena i mazena. Ako boli niko ne skrtari. Ako imalo boli odmah daju injekciju voltarena. Sestre u bolnici su super. Pomazu sa dojenjem, uce od prvog dana, prvo da se iskapa kolostrum i donesu bebu da popije te bitne kapljice. Meni mlijeko krenulo 3. dan i zene mi pomogle i izdajale me, naucile me.
Ja sam dijabeticar, i beba je bila na donjim granicama normale GUK-a, a 3. dan je otisao 48 sati na 10% glukozu sa kalcijem. To je sok za majku ali pedijatri su odlicni. Dodju na krevet i lijepo potiho objasne i umire majku. Beba je sad super. Danas je vagan, 3740gr. Danas cemo dobiti nasu vagu, posudjenu, ali da nisam u to bih investirala. Kad su bebe na intenzivnoj isla sam svog malisu dojiti, vazu ga prije i poslije jela i znaju koliko ml je pojeo.
Inace ovo je sve bilo u Petrovoj bolnici u Zg.
Zavidim ti sto si se poradjala u ZG
- vazi
#7307 Re: Trudnjače i porodilje online
hvala svima na lijepim zeljama.
@misu, iskrene cestitke, sve najbolje i najsretnije tebi i tvojoj bebici
@misu, iskrene cestitke, sve najbolje i najsretnije tebi i tvojoj bebici
-
bizet
#7308 Re: Trudnjače i porodilje online
cestitke mamicama i njihovim bebicama
sve najbolje i nasoj neni @vazi naravno
@DaCo, ja bi otisla na kontrolu, ipak si ti trudnica, a tvoje zdravlje utice na bebino, znas da nije nista strasno, barem to reci ginekologu da cujes njegovo misljenje, ali ja bih otisla na kontrolu sigurno
ne znam koliko je za porediti ali ja sam svom spomenula zubobolju i odmah dobila naredbu da popravim zub, nesto kvaran zub krvotok, ugl. poslusala sam ga....kao totalni laik, svaki upalni proces slabi organizam ili ga vise trosi kako bi se izlijecio, a beba vuce svoje, trudnicki vitamini i mnogo zdrave hrane, mozda cak i pojacane da bi organizam uspjesnije to sve odradio...iiiii mnogo odmora jer ti treba snage
@DaCo, ja bi otisla na kontrolu, ipak si ti trudnica, a tvoje zdravlje utice na bebino, znas da nije nista strasno, barem to reci ginekologu da cujes njegovo misljenje, ali ja bih otisla na kontrolu sigurno
ne znam koliko je za porediti ali ja sam svom spomenula zubobolju i odmah dobila naredbu da popravim zub, nesto kvaran zub krvotok, ugl. poslusala sam ga....kao totalni laik, svaki upalni proces slabi organizam ili ga vise trosi kako bi se izlijecio, a beba vuce svoje, trudnicki vitamini i mnogo zdrave hrane, mozda cak i pojacane da bi organizam uspjesnije to sve odradio...iiiii mnogo odmora jer ti treba snage
-
DaCo_sa
#7309 Re: Trudnjače i porodilje online
Za desetak dana idem na redovnu kontrolu ginekologu pa cu mu reci da mi to pogleda svakako a inace pored toga se osjecam super hB .Naravno moramo cuvati zdravlje sad pogotovo u trudnocibizet wrote:cestitke mamicama i njihovim bebicamasve najbolje i nasoj neni @vazi naravno
-
goodla
#7310 Re: Trudnjače i porodilje online
pozz
zanima me da li netko ima za posudit ili prodat tudnicki pojas,podrucje tz?
da li je bolji onaj koji ide preko cijelog trbuha ili onaj koji ide samo ispod?
pozz
pozz
-
suza81
#7311 Re: Trudnjače i porodilje online
http://www.supports.com.tw/product/main ... =27&id=161goodla wrote:pozz
pozz
Ovaj sam prije 3 god. kupila u apoteci, 20-ak KM, na cicak, ide ispod stomaka, ja zadovoljna, dobro pridrzava i evo izdrzava i trecu trudnocu
-
salle_eh1986
#7313 Re: Trudnjače i porodilje online
ee moje trudnjace ja sam usla u
37 nedjelju i zanima me da li je ijedna od vas vodila trudnocu kod Dr.Rovcanina na GAK-u,ako ijedna jeste moze li mi reci kakav je on
-
DaCo_sa
#7314 Re: Trudnjače i porodilje online
Moja mama isla na preglede kod njega i kaze da je super strucnjak i kao osoba finsalle_eh1986 wrote:ee moje trudnjace ja sam usla u37 nedjelju i zanima me da li je ijedna od vas vodila trudnocu kod Dr.Rovcanina na GAK-u,ako ijedna jeste moze li mi reci kakav je on
- Mis mekinjas
#7315 Re: Trudnjače i porodilje online
Da vam dam preporuku.
Mene je ovo spasilo kad je krenulo mlijeko. I sad je super.
Dobila sam na poklon, izdajalicu, posebno dvije bocice i grijac.
Ovo su mi preporucile babice i sestre u bolnici i izdajalica je super a cucla na bocici je ista mamina bradavica.
Moj mali kako sad ganjam papire nista ne kuzi da je sisao bocicu i normalno ga dojim.
Izdajalica

Dvije bocice

I grijac za bocicu

Mene je ovo spasilo kad je krenulo mlijeko. I sad je super.
Dobila sam na poklon, izdajalicu, posebno dvije bocice i grijac.
Ovo su mi preporucile babice i sestre u bolnici i izdajalica je super a cucla na bocici je ista mamina bradavica.
Moj mali kako sad ganjam papire nista ne kuzi da je sisao bocicu i normalno ga dojim.
Izdajalica

Dvije bocice

I grijac za bocicu

-
kakavdanakneiskustvu
#7316 Re: Trudnjače i porodilje online
26.sedmica trudnoće,905 grama beba teška,to je normalna težina bebe?
-
julisiz es grant
#7317 Re: Trudnjače i porodilje online
Jeste.kakavdanakneiskustvu wrote:26.sedmica trudnoće,905 grama beba teška,to je normalna težina bebe?
Od 27. nedjelje (početak 7. mjeseca) pa tamo negdje do 36. traje period najintenzivnijeg rasta bebe, kada ona dobiva u prosjeku 200-250 grama sedmično.
-
kakavdanakneiskustvu
#7318 Re: Trudnjače i porodilje online
julisiz es grant wrote:Jeste.kakavdanakneiskustvu wrote:26.sedmica trudnoće,905 grama beba teška,to je normalna težina bebe?
Od 27. nedjelje (početak 7. mjeseca) pa tamo negdje do 36. traje period najintenzivnijeg rasta bebe, kada ona dobiva u prosjeku 200-250 grama sedmično.
zar nije od 26. sedmice početak 7. mjeseca?
-
julisiz es grant
#7319 Re: Trudnjače i porodilje online
26 PUNIH sedmica, nakon čega slijedi početak 27. (npr. 26 sedmica i 6 dana su 26. sedmica, dan kasnije nastupa 27. i traje do dan iza 27+6).kakavdanakneiskustvu wrote:zar nije od 26. sedmice početak 7. mjeseca?julisiz es grant wrote:Jeste.kakavdanakneiskustvu wrote:26.sedmica trudnoće,905 grama beba teška,to je normalna težina bebe?
-
affidavit
#7320 Re: Trudnjače i porodilje online
mamama i nanama iskrene cestitke, mazite i ljubite svoje bebice.
P.S. Nani svaka cast na briznosti, izgleda da je i ona prosla kroz sve faze poroda, moja mama, ni muz nisu ni znali da sam otisla da se porodim. Javila im tek kada je sve bilo gotovo.
P.S. Nani svaka cast na briznosti, izgleda da je i ona prosla kroz sve faze poroda, moja mama, ni muz nisu ni znali da sam otisla da se porodim. Javila im tek kada je sve bilo gotovo.
-
affidavit
#7321 Re: Trudnjače i porodilje online
Nisam vodila trudnocu ni kod jednog doktora koji radi na GAK-u, ali dok sam bila gore dr. Rovcanin me jednom pregledao i ostao mi je u sjecanju kao dr. koji se volio nasaliti, ako ti je to i za sta relevantno.salle_eh1986 wrote:ee moje trudnjace ja sam usla u37 nedjelju i zanima me da li je ijedna od vas vodila trudnocu kod Dr.Rovcanina na GAK-u,ako ijedna jeste moze li mi reci kakav je on
-
julisiz es grant
#7322 Re: Trudnjače i porodilje online
Dobar je Roki....neopterećen ničim. Koju ženu zapadne da se porađa u njegovoj smjeni može se reći da je došla u ruke odgovornog doktora. Zato "krema" sa GAK-a pravi neukusne šale iza njegovih leđa (kako se Ciganke porađaju kod njega i sl) jer nema "svojih" pacijentica, već je prema svima isti.affidavit wrote:Nisam vodila trudnocu ni kod jednog doktora koji radi na GAK-u, ali dok sam bila gore dr. Rovcanin me jednom pregledao i ostao mi je u sjecanju kao dr. koji se volio nasaliti, ako ti je to i za sta relevantno.salle_eh1986 wrote:ee moje trudnjace ja sam usla u37 nedjelju i zanima me da li je ijedna od vas vodila trudnocu kod Dr.Rovcanina na GAK-u,ako ijedna jeste moze li mi reci kakav je on
-
kakavdanakneiskustvu
#7323 Re: Trudnjače i porodilje online
26 PUNIH sedmica, nakon čega slijedi početak 27. (npr. 26 sedmica i 6 dana su 26. sedmica, dan kasnije nastupa 27. i traje do dan iza 27+6).[/quote]kakavdanakneiskustvu wrote:zar nije od 26. sedmice početak 7. mjeseca?julisiz es grant wrote:Jeste.kakavdanakneiskustvu wrote:26.sedmica trudnoće,905 grama beba teška,to je normalna težina bebe?
ok,hvala
- vazi
#7324 Re: Trudnjače i porodilje online
hvala draga moja, ma nana na kraju logom legla, uspjela napraviti tortu da ih docekam iz porodilista i u krevet, cistitis, groznica, ma grozno, ne samo da nista nisam mogla pomoci vec na teretu bila, vodi me doktoruaffidavit wrote:mamama i nanama iskrene cestitke, mazite i ljubite svoje bebice.
A nista ljepse od mirisa koze novorodjenceta
neka su svi zivi , zdravi i sretni a i oni koji su jos u pupama neka se razvijaju i napreduju u udobnosti majcinih pupica i da nam se svi zivi i zdravi puspase akbd kad dodje vakat
nego, @affidavit, kako to da si ti sve sama obavila? svaka cast, postedila si majku stresa i brige
- manekenka u penziji
#7325 Re: Trudnjače i porodilje online
Sta vi koristite protiv strija? Ja sam koristila obično niveino mlijeko za tijelo i bilo mi je OK. Prije par dana dobijem dm-ovo namjensko ulje babilove i imam osjećaj da njega koza bas i ne upija već se prije obrise o odjeću i posteljinu...