The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Pandakonda

#7301 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

listopad wrote:
Pandakonda wrote:
listopad wrote:Zbilja, ako citavu sezonu potrose na Negana i njegove istrosene fore, neka seriju privremeno preimenuju u The Talking Negan.

I slozio bih se da nisu bas izabrali najboljeg glumca za ulogu Negana. Meni netko kao Henry Rollins vise lici na Negana iz stripa:

Image
Robert Kirkman (kreator stripa) je rekao da je Negan upravo baziran na izgledu Henry Rollinsa. A razlog zašto nije dobio ulogu jeste zato što je relativno nizak (1.77m), dok je Negan iz stripa barem dvije glave viši od svakoga (2m). U ovom slučaju bi dosta glumaca bilo otprilike iste visine (Rollins je možda 5cm veći od Maggie) kao Negan i ne bi izgledao tako opasno i zastrašujuće. Pa i dan danas ljudi seru JDM-u zato što nije nabildan kao Negan u stripu :-)
Nisam znao da je Negan iz stripa baziran na Rollinsu, kao sto nisam ni znao da je Rollins samo 1,77 m visok. Ako je Negan iz strip dva metra, nije ni JDM sa svojih 1,88 m bas toliko blizu visini originala. Nije da mi smeta JDM, ali su imali hrpu glumaca od preko 1,90 m koji vise odgovaraju profilu Negana iz stripa. Ali sve to i nije toliko vazno, jer kao sto netko rece, i ostali karakteri iz serije ne nalikuju uzorima niti su nesto posebno nadareni glumci. Andrew Lincoln je prilicno ogranicen glumac i tome svjedoci i njegova karijera, pa je opet glavni u seriji. I Glenn nije Kinez nego Korejac.
Glumac što glumi Glenna je iz Koreje ne znam otkud ti Kina pade na pamet :-)
listopad

#7302 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by listopad »

Pandakonda wrote:Glumac što glumi Glenna je iz Koreje ne znam otkud ti Kina pade na pamet :-)
Izvini, taj dio komentara je bio reakcija na ovo:
sizifinho wrote:cak se i Glenn razlikuje a on je kinez i svi kinezi su isti.
sizifinho

#7303 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

izvinite mi na mojoj politickoj nekoretnosti, mislio sam da necu morati nakon svakog saljivog komentara naglasiti da je to saljivi komentar. U suprotnom bih bio rasista, zar ne?
Logovan

#7304 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

listopad wrote:
Pandakonda wrote:Glumac što glumi Glenna je iz Koreje ne znam otkud ti Kina pade na pamet :-)
Izvini, taj dio komentara je bio reakcija na ovo:
sizifinho wrote:cak se i Glenn razlikuje a on je kinez i svi kinezi su isti.
Ma sve je to isto, Kinezi, Koreanci, ovi, oni. :D
r_faruk

#7305 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

Kinezi mars u japan :D
listopad

#7306 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by listopad »

sizifinho wrote:izvinite mi na mojoj politickoj nekoretnosti, mislio sam da necu morati nakon svakog saljivog komentara naglasiti da je to saljivi komentar. U suprotnom bih bio rasista, zar ne?
Nisam ni mislio da si politicki nekorektan ili rasist nego da nisi znao da je Glenn, kao i lik sto ga glumi, Korejac.
dječak sa šibicama

#7307 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

Mrzim rasiste vise nego sve kineze i japance zajedno :roll: :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7308 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

:D

Image

ovaj malac me uvijek nasmije :lol:
annoy

#7309 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Malo pretjeruju s Neganom, bas ono overkill, trebali su malo skratit,na normalno trajanje epizode, bilo bi puno bolje
Bezveze mi je sto im uzese sve oruzje (kao sto netko rece, u stripu nije bilo tako). Logicno je uzet ce im visak oruzja al valjda je logicno i da im ostave nesto, pa kako ce se snac samo s nozevima i stapicima, a kao trebaju ici u nabavke i sve. Neganu bi valjda trebao biti prioritet da dobije nesto od njih a ne samo da ih drzi pod svojom cizmom.
turbofolk

#7310 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Dianin stariji sin tačno traži da ga Rick malo protjera kroz šake. Nadam se njegovom brzom oproštaju. Trebo bi i Rick napravit svoju Lucile za onakve mudrijaše. Imam jednog druga koji kaže: Radi nakih je malj izmišljen.
Pandakonda

#7311 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

annoy wrote:Malo pretjeruju s Neganom, bas ono overkill, trebali su malo skratit,na normalno trajanje epizode, bilo bi puno bolje
Bezveze mi je sto im uzese sve oruzje (kao sto netko rece, u stripu nije bilo tako). Logicno je uzet ce im visak oruzja al valjda je logicno i da im ostave nesto, pa kako ce se snac samo s nozevima i stapicima, a kao trebaju ici u nabavke i sve. Neganu bi valjda trebao biti prioritet da dobije nesto od njih a ne samo da ih drzi pod svojom cizmom.
Negan će radije riskirat da mu donesu manje stvari nego da se pobune sa oružjem. Pogotovo kad je vidio da se većini ljudi ne sviđa to što je on sad glavni (Carlov ispad itd.). Još pogotovo ako je Negan saznao da je Rick u dogovoru sa Hilltopom, i ta njihova alijansa može predstavit problem za njega. A mislim da Negan zna za njihovu vezu jer na traileru za iduću epizodu vidimo kako onaj njegov glavni Savior Simon dolazi na Hilltop i govori Gregoryu da trebaju popričat.
zipoo

#7312 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by zipoo »

SanskiBiser wrote:

:lol: :lol: :lol:
Well well well
A nigga named Negan :lol: :lol: :lol:

Dave je kralj :D
irac300

#7313 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by irac300 »

Nek' je vas Negan nervirao, dok Carl opet jede govna kao u svoja stara dobra vremena. Pa tačno bi mu i ja lično sa ''lucille'' onu glavrudu rascop'o!
kakavdanakneiskustvu

#7314 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

irac300 wrote:Nek' je vas Negan nervirao, dok Carl opet jede govna kao u svoja stara dobra vremena. Pa tačno bi mu i ja lično sa ''lucille'' onu glavrudu rascop'o!
:lol: :thumbup:
r_faruk

#7315 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

Hehe, bas gledam ubojite namjere sa jontrom i samuelom, kontam kako bi super bilo da su jontru stavili u ulogu negana (ali jontra iz ovog filma :-) ) ili samuel l jackson-a.... Znam da ne moRe al eto, zamisli negan crnac.... Kad kaze mada faka, bich, ku*ac palac,....
Jack Be Nimble

#7316 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Da sam producent nakon Negana bi napisao lika za Vini Jonsa :izet: On se rodio za apokalipse.
Daryl Dixon

#7317 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

Nisu dirali nikako crkvu, Rick ne bi bio Rick da nije pored svog magnuma ustekao jos par pljuca (mozda i u onom grobu), a poznajuci kakva je Carol ta je zakopala u sumi vrecu punu oruzja. Sve u svemu, to im nece biti dovoljno za neke buduce planove pa se nameće i Jesus kao decko koji ima dobre vjestine krijumcarenja i otudjivanja tudjih stvari pa i od njega ocekujem da ukrade od onih kurtona koju pljucu, rpg i slicno. :D Pa kad smo mi u ratu pravili zolje od sulunara i plasticnih cijevi i pistolje sto ne bi Eugene u fabrici napravio par hiljada metaka za raju :D Samo dobra im je ona fora, pobiti par walkera i vidjeti ima li koji uza se štoljpi i slicno, pa makar i prazni bili.
jasko_ba

#7318 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by jasko_ba »

Desperate Undead Housewives
Nema kraja ovome :roll:
turbofolk

#7319 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Neki likovi idu toliko daleko u analizu pojedinih scena da se zaprepastim koliko su saživili sa serijom, da ne kažem da su opsjednuti.
Na ovo sam slučajno nabasao tražeći neke scene iz ranijih sezona. Dakle, neki lik na youtubu analizira Derylovo ponašanje i njegovu šutnju dok su bili u Aleksandriji. Način na koji Deryl gleda Ricka i trepće je navodno razgovor s Rickom i to Morzeovom azbukom iliti abecedom. Ja ovo ne bih otkrio ni kad bi hiljadu put odgledo epizodu i ne znam je li analiza uopšte tačna, moguće da lik ima neka znanja o radnji koja tek treba da se desi, pa je to tražio u ovoj epizodi. Šta mislite ima li istine u ovome.

Ne znam da li je ovo spoiler, jer u ovom videu lik kaže koju je informaciju Deryl prenio Ricku treptanjem Morzeove azbuke, a koju do sad nismo znali, tako da gledate na vlastitu odgovornost. Po meni, ako ovo jest spoiler, onda zaista nije veliki, pa bujrum.

Last edited by turbofolk on 17/11/2016 14:05, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7320 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

:shock:

evo ne gledajući taj klip sad se sjetih da je u nečijoj kući (RIckovoj mislim) postavljena tabla sa Morzeovim kodom, i znam da sam konto, koji će im... šta sad smišljaju...
Averus

#7321 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Averus »

To bi mi bilo čak i kul, ali se pitam jednu stvar...

Kad je Daryl naučio čitati? :lol: :lol: :lol:

:run:
Tyke

#7322 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tyke »

Odlicno zapazanje, cak bi bilo zanimljivo ako je istina, nova dimenzija serije.

Sad opet ocekujem peglanje izmedju Carol i onog kralja, udvaranje, zalopojke i sjecanje kako je nekad nesto ona radila i zasto je prestala... za nas nista novo
dječak sa šibicama

#7323 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Chmoljo wrote::shock:

evo ne gledajući taj klip sad se sjetih da je u nečijoj kući (RIckovoj mislim) postavljena tabla sa Morzeovim kodom, i znam da sam konto, koji će im... šta sad smišljaju...
i to "americka morseova abeceda" :D

Slika u Rickovoj kuci, vidjeh je kad je Mishone ujutro odlazila sa snajperom.
Daryl Dixon

#7324 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

turbofolk wrote:Neki likovi idu toliko daleko u analizu pojedinih scena da se zaprepastim koliko su saživili sa serijom, da ne kažem da su opsjednuti.
Na ovo sam slučajno nabasao tražeći neke scene iz ranijih sezona. Dakle, neki lik na youtubu analizira Derylovo ponašanje i njegovu šutnju dok su bili u Aleksandriji. Način na koji Deryl gleda Ricka i trepće je navodno razgovor s Rickom i to Morzeovom azbukom iliti abecedom. Ja ovo ne bih otkrio ni kad bi hiljadu put odgledo epizodu i ne znam je li analiza uopšte tačna, moguće da lik ima neka znanja o radnji koja tek treba da se desi, pa je to tražio u ovoj epizodi. Šta mislite ima li istine u ovome.

Ne znam da li je ovo spoiler, jer u ovom videu lik kaže koju je informaciju Deryl prenio Ricku treptanjem Morzeove azbuke, a koju do sad nismo znali, tako da gledate na vlastitu odgovornost. Po meni, ako ovo jest spoiler, onda zaista nije veliki, pa bujrum.

ima smisla, na pocetku ove posljednje epizode Mišon prolazi pored te table koja je okačena na zid.. sad ostaje pitanje kad su je naucili, za DD-a pretpostavljam da je naucio sa ludim bratom Merlom, a Rick mozda na policijskoj akademiji.. raja kmeči što nema neke akcije, pa treba malo sacekati da se radnja razvije, ko je gledao sve sezone do sada zna da sex (citaj akcija i rasplet) slijedi od polovine sezone pa do kraja.. ako je tacno ovo zapazanje onda je Rick pametno postupio sto je svo oruzje predao onom debilu jer ce ovaj kontati da su ovi skinuli do kraja gace i nece sumnjati da mogu uraditi neku odmazdu, a do tada slijedi potajno regrutovanje ljudi i pravljenje i nabavljanje arsenala oružja :)
dječak sa šibicama

#7325 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Valja im se kopljima naoruzati, ko oni Tigrovi.

I eto ga western.
Post Reply