Hah dobra ti je ova.Ja mislim da to carinici jamljaju sebi,sta je drugo.vješalica wrote:more mi doć iz ukrajine gdje je rat,a iz kine ne može ma jebo ti ovu državu i ova govnaBrane89 wrote:vješalica wrote:jedna pošiljka iz kine što je poslata 15-tog januara još nije stigla
druga je poslata 12 februara još čekam
ako ne dođe ništa od ovoga refund neću tražiti da mi račun ne zaklope u pitanju su folije za telefon i neke vrećice (1,55 dolara)
tako da jebem mater pošti poštarima
i jebem mater kinezima
i svima ostalim odreda za ove pizdarije
Izgleda da ništa ne dolazi bez TN-a.
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
Brane89
#7301 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
- muxa
#7302 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Neko reče da ne dolaze stvari koje nemaju TN. Pa ja imam 10tak paketa koji imaju TN i na trackingu piše da su stigli u BiH prije mjesec dana ali ih ja nisam dobio 
- _Reds_
#7303 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Da, lahko je vama u HR, berz carine i poreza.ja nisam ja wrote:Do sada sa ebaya iz VBritsnije narucivala tablete 3 puta i dobila bez problema
- vješalica
#7304 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
meni su dolazili iz rusije,pa niko ništa nije otvorio,nije bila kutija ali jeste ona najlonska tamna kesa
pošto ih kine smeće ne dolazi, da li je onda to isto naručiti iz hong konga ili je svejedno?
neko je to pominjao gore ali nisam shvatila
pošto ih kine smeće ne dolazi, da li je onda to isto naručiti iz hong konga ili je svejedno?
neko je to pominjao gore ali nisam shvatila
- Djidjimilovich
#7305 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ima li iko iskustva sa promjenom adrese stanovanja. da li recimo sad ako zelim na tu novu adresu da mi dolaze posiljke pored svog imena stavljam ime i prezime vlasnika stana ?
- makaranka
#7306 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
znam da nije ebay, al da ipak pitam,mozda neko ima iskustva sa stranicom geekbuying.
4.3 sam obavila kupovinu, jedan item,nije bas ni jeftin, uglavnom uplata prosla odmah,dobila potvrdu od paypala, tamo na stranici pise da salju u roku 2-7 dana, cekala sam do prije dva dana bilo kakvu obavjest o slanju al nista, pa san uputila upit, i danas dobijen odgovor da zbog velike potraznje za tim artiklom oni moraju cekat da dodje iz tvornice i da ce to bit negdje sljedeci tjedan.
e sad, meni to nista ne bi bilo sumljivo da kad san kupovala nije bilo napisano da je artikal in stock, i sad kad gledam na stranici isto pise da je raspolozivo, radi toga san se i odlucila za kupovinu na toj stranici jer je za dolar manje isti item bio na gearbest al je pisalo da nije odmah raspoloziv.
sad me brine sta da radim, doduse paypal me pokriva al zivce mi kida ona recenica bit ce negdje sljedeci tjedan
btw. sto se tice valute placanja, ja iman devizni racun u eurima koji je povezan na paypal, moje iskustvo je da se bez obzira u kojoj valuti vam je racun uvik se konvertira iz dolara, i na gearbest i na geekbuying prilikom nastavka kupovine mozete odabrat valutu koja vam odgovara, funta,eruo,dolar...al kad se nastavi placanje dalje preko paypala cjena se pokazuje u dolarima koji se onda konvertiraju u valutu koja je na kartici.
4.3 sam obavila kupovinu, jedan item,nije bas ni jeftin, uglavnom uplata prosla odmah,dobila potvrdu od paypala, tamo na stranici pise da salju u roku 2-7 dana, cekala sam do prije dva dana bilo kakvu obavjest o slanju al nista, pa san uputila upit, i danas dobijen odgovor da zbog velike potraznje za tim artiklom oni moraju cekat da dodje iz tvornice i da ce to bit negdje sljedeci tjedan.
e sad, meni to nista ne bi bilo sumljivo da kad san kupovala nije bilo napisano da je artikal in stock, i sad kad gledam na stranici isto pise da je raspolozivo, radi toga san se i odlucila za kupovinu na toj stranici jer je za dolar manje isti item bio na gearbest al je pisalo da nije odmah raspoloziv.
sad me brine sta da radim, doduse paypal me pokriva al zivce mi kida ona recenica bit ce negdje sljedeci tjedan
btw. sto se tice valute placanja, ja iman devizni racun u eurima koji je povezan na paypal, moje iskustvo je da se bez obzira u kojoj valuti vam je racun uvik se konvertira iz dolara, i na gearbest i na geekbuying prilikom nastavka kupovine mozete odabrat valutu koja vam odgovara, funta,eruo,dolar...al kad se nastavi placanje dalje preko paypala cjena se pokazuje u dolarima koji se onda konvertiraju u valutu koja je na kartici.
- vješalica
- ja nisam ja
#7308 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jel iko kupovao sa Bauer nutrition?makaranka wrote:znam da nije ebay, al da ipak pitam,mozda neko ima iskustva sa stranicom geekbuying.
.
A da,nisam ja iz Hrvatke vec iz Bih
- muxa
#7309 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Neko je pomenuo blokadu racuna zbog velikog broja refund-a. Koliki je to broj? Ja imam oko 60 i jos mi nisu blokirali racun.
- aurora313
- aurora313
#7311 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja bih pokusao najprije sa našom carinom. Ne vjerujem u 'izgubljene pakete'... pokradenu robu da, ali baš izgubljene... A na eBay sam zadnjih 8 godina, doduše u Kanadi.muxa wrote:muxa wrote:19.01.2015 18:00 Shenzhen Accepted from sender Az2238816 Bosnia And Herzegovina China Post Air Mail
19.01.2015 20:00 Shenzhen Left postal office
21.01.2015 00:00 Beijing Internationg Mail Center
...
Koga zvati da provjerim šta je s pošiljkama i ima li smisla ikoga zvati?
- vješalica
#7312 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne vjerujem da to ima veze sa tobom. Možda je zbog lokacije za dostavu. U neke zemlje prodavci neće da šalju robu jer su imali loša iskustva ili postoje restrikcije.[/quote
Ma stoji lokacija moja i shipping od 0,83 eura samo na ostalim njegovim artiklima stoji da ce shipovati al da prvo kontaktiram prodavaca pitacu o cem se radi
- ja nisam ja
#7313 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma gluposti. Imam i ja nekih 20 mozda i vise i nisu mi blokirali. I to sve za 11 i 12 mjesec
-
NediM17
#7314 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kupio bih neki Android box vrijednosti 36 USD sto je trenutno oko 66KM.
Interesuje me kakve su mi sanse da mi naplate, odnosno ne naplate carinu i porez. Posto je free shiping vjerovatno ce Kinez napisati GIFT na paketu, kao i vise puta do sada, ali mi je onda jos vise suhva, posto ima jako skupih ovih boxova, da na kraju ne bude skuplja pita nego tepsija.
Interesuje me kakve su mi sanse da mi naplate, odnosno ne naplate carinu i porez. Posto je free shiping vjerovatno ce Kinez napisati GIFT na paketu, kao i vise puta do sada, ali mi je onda jos vise suhva, posto ima jako skupih ovih boxova, da na kraju ne bude skuplja pita nego tepsija.
-
tijsvervest
#7315 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
kina i ti smetljari sa smetljarski stvarima. zdravoo!!
nego recite mi zna li ko zasto ne cekiraju pakete kada stignu u postu?
zadanja dva iz usa sam dobio na vrata u krajnjem roku a ni traga na stranici poste da su cekirani i stigli uredno. a i na carini bili!
nisu ocarinjeni a cijena im je preko 200 dollara! znaci ako nisu cekirani neki saban ih je slobodno mogao i kuci ponijeti. ako i nije onda imam postenog postara koji je ostavio paket i uzeo 3.5 km. to mi je i ok.
nego recite mi zna li ko zasto ne cekiraju pakete kada stignu u postu?
zadanja dva iz usa sam dobio na vrata u krajnjem roku a ni traga na stranici poste da su cekirani i stigli uredno. a i na carini bili!
nisu ocarinjeni a cijena im je preko 200 dollara! znaci ako nisu cekirani neki saban ih je slobodno mogao i kuci ponijeti. ako i nije onda imam postenog postara koji je ostavio paket i uzeo 3.5 km. to mi je i ok.
-
dimitrov
#7316 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jeste li se susretali sa situacijom kada je npr. Item Location UK,a kada kliknem na sellera piše based in China!?Dali je to normalna pojava ili pokušaj kamuflaže 
- _Reds_
#7317 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Dešavalo se i meni, jednostavno neke artikle ne šalju u Bosnu.vješalica wrote:Ne vjerujem da to ima veze sa tobom. Možda je zbog lokacije za dostavu. U neke zemlje prodavci neće da šalju robu jer su imali loša iskustva ili postoje restrikcije.[/quote
Ma stoji lokacija moja i shipping od 0,83 eura samo na ostalim njegovim artiklima stoji da ce shipovati al da prvo kontaktiram prodavaca pitacu o cem se radi
- _Reds_
#7318 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jel stick, ili je malovećih dimenzija onaj. Ako je vecih dimnezija, meni su poslali pismo sa carine.NediM17 wrote:Kupio bih neki Android box vrijednosti 36 USD sto je trenutno oko 66KM.
- kloniran
#7319 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ne pisu svi kinezi gift na deklaracijiNediM17 wrote:Kupio bih neki Android box vrijednosti 36 USD sto je trenutno oko 66KM.
kao sto rece reds ako je stick zamoli kineza da ga posalje bez kutije u bubble warp najlonu i prolazi bez carine 99%
-
NediM17
#7320 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nazalost ovaj sto sam zapikao nije stik, nego je malo veci. Bi li on mogao proci u bubble warp najlonu?_Reds_ wrote:Jel stick, ili je malovećih dimenzija onaj. Ako je vecih dimnezija, meni su poslali pismo sa carine.NediM17 wrote:Kupio bih neki Android box vrijednosti 36 USD sto je trenutno oko 66KM.
-
mudrac2
#7321 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
kako je dolar skocio ova trgovina sa interneta postaje skupa. Cijene iste, a dolar stigo euro.
-
boshniak
#7322 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ako je u pitanju tracking od Yanwena to lazan tracking,imas na stranim forumima o tome,i ja sam imao identicnog iskustva, meni je isto tako pisalo da je paket stigao u BiH a dobio sam ga skoro mjeseca dana nakon toga,stgao je kineskon postom i imao je kineski tracking CN,napisi selleru da je tracking lazan i da ti dadne pravi tracking ako ga ima.muxa wrote:Jel moguće da niko nema slično iskustvo???muxa wrote:19.01.2015 18:00 Shenzhen Accepted from sender Az2238816 Bosnia And Herzegovina China Post Air Mail
19.01.2015 20:00 Shenzhen Left postal office
21.01.2015 00:00 Beijing Internationg Mail Center Arrived at postal office
21.01.2015 00:00 Beijing Arrived at Beijing Internationg Mail Center
22.01.2015 00:00 Beijing Internationg Mail Center Sorting
23.01.2015 00:00 Flight No. Ca931 Handed over to Airline/Transporter
24.01.2015 00:00 Bosnia And Herzegovina Arrive at Airport-(Yanwen's Track End) Yanwen's Track End
Kome se obratiti?
Znači narudzba stigla 24. januara u BiH a ja je nikad nisam dobio.
Znači, imam narudzbi u vrijednosti preko 100 dolara kod kojih piše da je stiglo na aerodrom prije mjesec i više ali nikad ih nisam dobio.
Koga zvati da provjerim šta je s pošiljkama i ima li smisla ikoga zvati?
Glupo mi da tražim od sellera refund a na trackingu piše da je stiglo u BiH
- _Reds_
#7323 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
NediM17 wrote:Nazalost ovaj sto sam zapikao nije stik, nego je malo veci. Bi li on mogao proci u bubble warp najlonu?_Reds_ wrote:Jel stick, ili je malovećih dimenzija onaj. Ako je vecih dimnezija, meni su poslali pismo sa carine.NediM17 wrote:Kupio bih neki Android box vrijednosti 36 USD sto je trenutno oko 66KM.
Obizom da je veći, to ti je čista lutrija.
-
NediM17
#7324 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Hvala, probacemo, pa sta Bog da. Kako god ne moze izaci iznad 100KM, za koliko ga ovdje prodaju._Reds_ wrote: Obizom da je veći, to ti je čista lutrija.
-
quarterback
#7325 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
sinoc gledam nesto od 4.5$ kontam hajd 5.5 KM, kad ono 8...mudrac2 wrote:kako je dolar skocio ova trgovina sa interneta postaje skupa. Cijene iste, a dolar stigo euro.
e dobra stara vremena