Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
van Basten

#7301 Re: FK Sarajevo

Post by van Basten »

izvrstan derbi ( ne mislim na sami fudbal koji je bio očajan uglavnom)... plavci su potučeni na svim frontovima, još da smo im 3 boda uzeli... sreća samo da je sudio "naš" sudija, jer da je bio kakav "njihov" pitanje je bili smo uopšte završili utakmicu. Ne fakat, ako je taj Kaplan naš prijatelj... kome trebaju neprijatelji onda... crveni, ruka Džakmića nesviran faul nad Hamzićem (kada se jadnik i povrijedio, nadam se ne ozbiljno), neke su od krupnijih grešaka na našu štetu, one sitnije da ni ne brojim.
Bez obzira, Lede je zaslužio 10% od plate... ostaviti onako na cjedilu igrače zbog glupih faulova... možda i jedina greška Mirze sinoć jeste što nakon žutog i odmah minut poslije glupog faula nije prekomandovao Ledeta negdje drugo ili ga čak izbacio vani, iako je pitanje koliko je to njegova greška... vjerovatno je (kao i ja) za Muharemovića mislio da je zadnji koji će raditi takve gluposti.
Kako god... bod u gostima, domaćini nek se jedu, mi idemo dalje :dance:
http://img158.imageshack.us/img158/8991/tripgj9.swf
Qler

#7302 Re: FK Sarajevo

Post by Qler »

Ne znam jesi li gledao kako ste se radovali, tj igraci i ona saka pitara na sjeveru kada je sudija svirao kraj? Kao da ste dobili 10:0.

U navijanju da ste nas potukli, ne znam, nisam vas vidio na Grbavici. Igra je generalno ocajna bila, od igre do sudjenja...
AllStar

#7303 Re: FK Sarajevo

Post by AllStar »

Qler wrote:Ne znam jesi li gledao kako ste se radovali, tj igraci i ona saka pitara na sjeveru kada je sudija svirao kraj? Kao da ste dobili 10:0.

U navijanju da ste nas potukli, ne znam, nisam vas vidio na Grbavici. Igra je generalno ocajna bila, od igre do sudjenja...
Timmy, imas svoju temu pa tamo palamudi :dance: ...a sad :run:
Qler

#7304 Re: FK Sarajevo

Post by Qler »

Samo sam pitao, nisam palamudio. Vidim nemate pametniji odgovor. Odoh na svoj podforum ;)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#7305 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Qler wrote:Ne znam jesi li gledao kako ste se radovali, tj igraci i ona saka pitara na sjeveru kada je sudija svirao kraj? Kao da ste dobili 10:0.

Pa nakon svega sto se izdesavalo kako prije derbija tako i tokom samog mi smo vise nego zadovoljni jer vi niste uspjeli u svojoj namjeri, prvo ste nas "osakatili" za trebinu svalivsi sve na policiju kad je ona skinula odgovornost sa sebe onako iznervirani ste priznali da je to ipak vase maslo pa onda oni kartoni uglavnom mi smo izvukli mnogo vise od vas za ovaj derbi
north

#7306 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Nakon povratka iz rudnika Banovići, da samo malo ukratko prokomentarišem. Utakmica katastrofa, Sarajevo sa 8 igrača više od sat vremena nije primilo gol, i to je respect :thumbup:
Naravno da se nije moglo napasti sa 8 igrača u polju, ali ne primiti gol toliko dugo vremena, i onako se lavovski boriti :thumbup:
Košpe igrom presmiješne :roll: Navijanje čitavi utakmicu osim koreografije i bakljade čista 0.

Ne mogu da vjerujem i da zamislim da bi bilo moguće da bi mi ovako jadno igrali sa igračem više, na našem terenu i bez prisustva gostujućih igrača.
O protivniku još samo da kažem nek im ide na obraz što su uništili derbi, a da ne bo pokrenuli kakvu daljnju raspravu i moguće nove banove, ne bih više ništa o tome.

Na kraju navijači, bio sam na Koševu, sve za 10, izuzev jedne stvari, to je pjevanje o porodici Osim. Zamolio bih i zaželio od srca kao malo stariji pitar da se ovo više nikad ne ponovi, jer koliko god opravdano imali razloga da budemo ljuti na komšije, ne smiju nas toliko isprovocirati da pjevamo onakve budalaštine. Sve ostalo extra, Horde kao i uvijek prejake, iako je teško bilo motivosati se za navijanje kada nisi na licu mjesta.....

Idemo dalje, ne smijemo se zavaravati da ćemo Leotara pregaziti, skoro sve dosadašnje utakmice smo se poprilično patili, ali i pored toga smo hvala bogu u vrhu. Ranije sam govorio, predeverati do kraja polusezone, ne pasti ispod drugog mjesta, na proljeće se obavezno pojačati i aBd u drugom dijelu sezone gledati mnogo mnogo jače Sarajevo.

Ja volim, volim, volim samo tebe........
Obuca9

#7307 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Nisam ti dužan odgovarati, niti se pravdati tebi ili bilo kome drugom zašto sam ja (i većina ljudi koje znam) slavio sinoćnji remi.

Moje Sarajevo je sinoć odigralo više od sat vremena sa samo osam igrača u polju, sa ofanzivnim veznim na beku, a centralnim veznim na stoperu, sa golmanom slomljene jagodične kosti zadnjih deset minuta, na gostućujem terenu kod najboljeg domaćina u Ligi (ovo im je jučer bio prvi, a vjerovatno će ostati i jedini kiks na domaćem terenu ove jeseni), bez navijača, a svaki igrač je ostavio srce na terenu (znam jer sam sjedio s njima i pričao i na licima im se vidio očiti umor).

I dakle uz sve te činjenice, otkinuli smo bod na gostujućem terenu direktnom konkurentu za titulu i Evropu (a uz to i najljućem rivalu), te i nakon ovog kola na tabeli ostali ispred dva od tri rivala za Evropu (Željezničar i lištica). Ako to nije uspjeh, vrijedan slavlja, onda ti i ja nemamo isti pogled na igru koja se zove fudbal ilitiga nogomet. ;)
Reglan

#7308 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

hz__semir wrote:

Nisam ti dužan odgovarati, niti se pravdati tebi ili bilo kome drugom zašto sam ja (i većina ljudi koje znam) slavio sinoćnji remi.

Moje Sarajevo je sinoć odigralo više od sat vremena sa samo osam igrača u polju, sa ofanzivnim veznim na beku, a centralnim veznim na stoperu, sa golmanom slomljene jagodične kosti zadnjih deset minuta, na gostućujem terenu kod najboljeg domaćina u Ligi (ovo im je jučer bio prvi, a vjerovatno će ostati i jedini kiks na domaćem terenu ove jeseni), bez navijača, a svaki igrač je ostavio srce na terenu (znam jer sam sjedio s njima i pričao i na licima im se vidio očiti umor).

I dakle uz sve te činjenice, otkinuli smo bod na gostujućem terenu direktnom konkurentu za titulu i Evropu (a uz to i najljućem rivalu), te i nakon ovog kola na tabeli ostali ispred dva od tri rivala za Evropu (Željezničar i lištica). Ako to nije uspjeh, vrijedan slavlja, onda ti i ja nemamo isti pogled na igru koja se zove fudbal ilitiga nogomet. ;)
Prije ce biti da se oni raduju sto smo dobili 2 crvena jer da smo igrali sve igrace u polju bila bi pobjeda 100%

kHaj pHice :lol:
north

#7309 Re: FK Sarajevo

Post by north »

arshavin wrote:
hz__semir wrote:

Prije ce biti da se oni raduju sto smo dobili 2 crvena jer da smo igrali sve igrace u polju bila bi pobjeda 100%

kHaj pHice :lol:
Što je i direktno potvrdio sam Brko u izvještaju nakon utakmice....da ne bi bilo zabune da to mi sami kažemo....

E moj Brko, ne glumi mangupa, na kraju se ko glumi mangupa sve o glavu razbije, čuj khaj phiče :lol: :lol:

P.S. Bez detalja ako nije za foruma, kakvi su zadnji info za povrijeđenog momka, hoće li biti sve ok?
Qler

#7310 Re: FK Sarajevo

Post by Qler »

Sad ozbiljno,

nije mi cilj da provociram stvarno. Derbi je bio dno dna, postujem sto ste drzali 0:0 sa igracem manje, kao sto Amar rece, nije Sarajevu dobra odbrana koliko je nama los napad. To je cinjenica. Utakmica kao utakmica je bila katastrofa, nije vrijedna spomena, a ne jos da se polemise oko iste. Navijanje, jebi ga, niste bili na Grbavici, steta, ne prozivam Hz kao navijace, posteno, pjevaju i Manijaci svasta, sta ces, takvo je doslo vrijeme. Ako ne je-bes nisi navijac, ali vam je onaj sef papak. Privatno neka prica sta hoce, i to postujem, ali javno se onako izrazavati, i to kao predstavnik kluba, funkcioner, ne prilici.

Sve ostalo, svaka cast, postujem, i u mojoj porodici imam fanove Sarajeva, tako sve najbolje i iskreno se nadam da ce Zeljno na AFH-u pobijediti :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#7311 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Qler wrote:Sad ozbiljno,

nije mi cilj da provociram stvarno. Derbi je bio dno dna, postujem sto ste drzali 0:0 sa igracem manje, kao sto Amar rece, nije Sarajevu dobra odbrana koliko je nama los napad. To je cinjenica. Utakmica kao utakmica je bila katastrofa, nije vrijedna spomena, a ne jos da se polemise oko iste. Navijanje, jebi ga, niste bili na Grbavici, steta, ne prozivam Hz kao navijace, posteno, pjevaju i Manijaci svasta, sta ces, takvo je doslo vrijeme. Ako ne je-bes nisi navijac, ali vam je onaj sef papak. Privatno neka prica sta hoce, i to postujem, ali javno se onako izrazavati, i to kao predstavnik kluba, funkcioner, ne prilici.

Sve ostalo, svaka cast, postujem, i u mojoj porodici imam fanove Sarajeva, tako sve najbolje i iskreno se nadam da ce Zeljno na AFH-u pobijediti :D
Kakav je tek vas... :skoljka:
north

#7312 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Na kojeg šefa misliš, kad se kaže šef, obični se misli na trenera???? Pretpostavljam da misliš na Blekića????

A da zaboravio sam i to prokomentarisati, hm, mislim da ga je Zijo malo mahnuo :D , i u toj konstalaciji odnosa malo više jeste baljezgao, dakle one dvije riječi koje je izgovorio ne mogu podržavati da javno govori, iako onako iskreno govoreći, šta ste uradili od derbija, dalo bi se diskutovati kakav naziv zaslužujete da vam se dodijeli, s obzirom kakav ste cirkus napravili od derbija, i opet bez nas vas se skupi 8500, nas je toliko bilo sa Zrinjskim :-) .....

Na kraju krajeva, nakon prespavane noći, presidente se večeras javno izvinuo Žuji, i mislim da tu treba staviti tačku!!!
radijator

#7313 Re: FK Sarajevo

Post by radijator »

Kako javno, čovjek bio sa svojom rajom, na svom stadionu :D
Ma nije ovo ništa kakav je vaš Žujo, prava al prava ona ortodoksna papčina.
To ti može potvrdit svako ko radi u Farmaviti, a ja imam tamo par prijatelja.
cigara

#7314 Re: FK Sarajevo

Post by cigara »

Ponosan na igrace, na tudjem terenu, bez navijaca, s 2 crvena kartona (evo nakon pregleda i rasprave sa starim i dalje ne znam sto je hilmo dobio karton) izvukli smo remi.
Da smo igrali bez crvenih (ili bez drugog) siguran sam u pobjedu
Obuca9

#7315 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Image
strong69

#7316 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Jbg, Senad Hadzifejzovic im je dobro (Blekicu i Zuji) rekao; "Niste prvi u mojoj koji posvadaju raju i onda odu zajedno i prijateljski na kafu". Ljudi na takvim mjestima moraju biti odgovorniji sto se tice izjava.

Sarajevo se odbranilo sto nije bilo lako sa 8 igraca u polju. Tekma je bila mnogo bolja u prvom pol. U drugom je Zeljo totalno pao i da smo igrali jos pola sata vjerujem da bi prije Sarajevo dalo gol. Uostalom, sutevi u okvir gola su bili 1:1 :-)

Svakako da je Sarajevo imalo srece jer ono sto je Zeba fulio stvarno nije bilo lako, pa onda driblanje Beslije kad je imao cistu sansu...

I dalje smatram da je Sarajevu hitno potreban napadac. Opet cemo se muciti protiv Leotara...
svakako_lud

#7317 Re: FK Sarajevo

Post by svakako_lud »

johnny_blazze wrote:ma meni je muka od ovog svega sto se izdesavalo oko ovog derbija, a i nekako mi je krivo nista pozitivno nisam mogao vidjeti, neez jedino evropske utakmice mogu izdvojiti kao uzivanje jer je tu stvarno se na nivou pogotovo ovaj posljednji put u europa ligi, dok je sve ostalo jedna velika patnja i razocarenje :|
Onda pogledaj svoj Juventus ,možda kod njega vidiš nešto pozitivno....

O utakmici dovoljno govori da su oba golmana ostala neocijenjena i tu završava priča o zeljinim napadima i ostalim trla baba lan pričama.
O suđenju je previše već rečeno, ali ako je Kaplan "naš" sudac šta onda da očekujemo od onih koji nisu naši... Hilmin crvni ostaje trajna mistarija, a i prekršaj Radovanovića na Hamzagiću na kraju za koji istom nije pokazao žuti karton i automatski put u svlačionicu jer je malo prije toga već dobio karton...
Sve u svemu, igračima a boga mi i Mirzi (mada nisam očekivao da ću ovo ikad napisati) veliko HVALA na svemu što su pokazali u derbiju.
Gusztav

#7318 Re: FK Sarajevo

Post by Gusztav »

Evo jutros u Oslobođenju čitam izjavu Žuje da ga imponuje slavlje Sarajeva zbog osvojenog boda.
Žujo i svi vi sa Grbavice, mi smo u nedelju slavili rođendan, a željeli smo ga proslaviti na vašem "bunjišu" uz pobjedu,
ali je ispalo da smo ga, igrom slučaja, proslavili na Koševu uz osvojeni bod..........i to je to.
tcz

#7319 Re: FK Sarajevo

Post by tcz »

Gusztav wrote:Evo jutros u Oslobođenju čitam izjavu Žuje da ga imponuje slavlje Sarajeva zbog osvojenog boda.
Žujo i svi vi sa Grbavice, mi smo u nedelju slavili rođendan, a željeli smo ga proslaviti na vašem "bunjišu" uz pobjedu,
ali je ispalo da smo ga, igrom slučaja, proslavili na Koševu uz osvojeni bod..........i to je to.
Ma ne moze njegov mozak dokuciti do toga, ako si gledo sinoc na kantonalnoj sve ti je jasno. Voditelj prica o nemilim scenama a on poceo o kartama :lol:

Uostalom i jug je pozdravio igrace i nagradio ih aplauzom na osvojenom bodu protiv nas. :lol:
Obuca9

#7320 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

hz__semir wrote:
Lakat Jebić wrote:i stavi nam pravu formaciju 4-2-3-1 :D

i kome nije mrsko, da vam vidim prvih 11, da ne trazim po temi
Vjerovatno:

..........................Hamzić...........................

Arsenijević........Gutić.......Torlak.....Muharemović

Šćepanović......Džakmić....Ihtijarević......Kojašević

.........................Hamzagić..........................

.......................Avdić (Jahović)......................
Samo da se pohvalim da sam pogodio prvih 11, čak i koja će prva izmjena biti :D
vicious

#7321 Re: FK Sarajevo

Post by vicious »

hz__semir wrote:
hz__semir wrote:
Lakat Jebić wrote:i stavi nam pravu formaciju 4-2-3-1 :D

i kome nije mrsko, da vam vidim prvih 11, da ne trazim po temi
Vjerovatno:

..........................Hamzić...........................

Arsenijević........Gutić.......Torlak.....Muharemović

Šćepanović......Džakmić....Ihtijarević......Kojašević

.........................Hamzagić..........................

.......................Avdić (Jahović)......................
Samo da se pohvalim da sam pogodio prvih 11, čak i koja će prva izmjena biti :D
Lako je tebi kad si na izvoru informacija ;)
burek_in_space

#7322 Re: FK Sarajevo

Post by burek_in_space »

26. Oct. 2010. 00:33 Unbanned user
» lerdi

26. Oct. 2010. 00:32 Banned user for reason “krshenje pravila foruma”
» slucajan

14 dana

Izvinjenje @lerdiju, greshkom je doshlo do bana, shto je sinoc i ispravljeno, ali nisam stigao postaviti prije.
KPNCTNJAH

#7323 Re: FK Sarajevo

Post by KPNCTNJAH »

Nije tako davno bilo kad je jedan derbi na Kosevu odigran 0:0, pa su poslije oznacavanja kraja utakmice igraci (i malobrojni navijaci) Zeljeznicara poceli da skacu po terenu i tribinama kao da su titulu osvojili... ako se dobro sjecam tu nije bilo nikakvih crvenih kartona ;-)
ne bih puno o derbiju, sve je receno manje-vise... meni je puno teze bilo gledati utakmicu sa Sjevera Koseva, nego da sam bio dole na utakmici... steta je sto sad protiv Leotara necemo biti u punom sastavu, ali opet bi ta utakmica trebala da nam posluzi samo da popravimo gol razliku... danas je i izvlacenje kupa BiH, pa cemo vidjeti koliko imamo srece, Branitelj dobijamo najvjerovatnije :-D
povreda Dine me zabrinjava i moram priznati da nisam imao priliku gledati Ibru kako brani na pripremnim utakmicama, ali nadam se da ce biti dostojna zamjena za naseg prvog golmana... u svakom slucaju zelim mu puno srece, a Dini sto brzi oporavak :thumbup:
ultima_palabra

#7324 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Čuj @slučajan došao, dušica draga :lol: bureche baš si okrutan što ga banova ;-)
vozač

#7325 Re: FK Sarajevo

Post by vozač »

KPNCTNJAH wrote:Nije tako davno bilo kad je jedan derbi na Kosevu odigran 0:0, pa su poslije oznacavanja kraja utakmice igraci (i malobrojni navijaci) Zeljeznicara poceli da skacu po terenu i tribinama kao da su titulu osvojili... ako se dobro sjecam tu nije bilo nikakvih crvenih kartona ;-)
ne bih puno o derbiju, sve je receno manje-vise... meni je puno teze bilo gledati utakmicu sa Sjevera Koseva, nego da sam bio dole na utakmici... steta je sto sad protiv Leotara necemo biti u punom sastavu, ali opet bi ta utakmica trebala da nam posluzi samo da popravimo gol razliku... danas je i izvlacenje kupa BiH, pa cemo vidjeti koliko imamo srece, Branitelj dobijamo najvjerovatnije :-D
povreda Dine me zabrinjava i moram priznati da nisam imao priliku gledati Ibru kako brani na pripremnim utakmicama, ali nadam se da ce biti dostojna zamjena za naseg prvog golmana... u svakom slucaju zelim mu puno srece :thumbup:
upravo tako, nakon te utakmice zakleo sam se da me više koševo neće vidjeti na utakmicama premijer lige, a ovi štrumpfovi što kenjaju vjerovatno brzo zaboravljaju takve stvari
ova tekma od nedjelje je nula za ono što su oni radili, igrači sarajeva su se valjali zadnjih 5 minuta, a oni su se valjali bukvalno čitavu utakmicu
tada su bili 150 mjesta iza nas na tabeli i ne da su bili zreli za razvaljivanja, al jebi ga... izvukoše 0:0, kad sam na kraju vidio kako se raduju zgadilo mi se
haj što su se valjali, al što su svaki prekid koji bi igrači sarajeva napravili da se željinim ukaže pomoć oni iskoristili da nabiju loptu na najdalji kraj terena i to po mogućnosti do korner zastavice, a oni naši bilmezi nikako da skontaju i tako jedno 15 puta na utakmici, na to su ukrali najmanje 10 minuta tekme ... to su zaboravili
shvatam njihovu frustriranost, al tako je kako je ...

kad je na stolu titula ili dvije pobjede u prvenstvu nad najljućim rivalom ... ja bi uvijek uzeo ovo drugo, sve se zaboravlja kad pobijediš komšiju, to je svima jasno i normalno je da pizde, tako i treba :dance:
Locked