Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Povratak Velike Majke - magično, tajna duša i Žensko u istoriji - Gabriele La Porta
Esej o jednoj od najstarijih religija još iz doba matrijarhata, kultu Velike majke (koje je predstavljena i na poznatoj statui još iz neolita ako se ne varam, boginja plodnosti) koji je preživio i prenio se preko skoro svih starih kultura, preko progona prelaskom na patrijarhat a posebno u srednjem vijeku u "lovu na vještice" sve da naših dana ....
Zna li neko da li u nekom odjeljenju gradske biblioteke Sarajevo imaju slijedeće knjige:
1. Andrej Stasiuk - Taksim
2. Irene Nemirovsky - Francuska suita
dobra je. malo zamrsenija od ostalih njegovih, puno vise likova, vise razlicitih, isprepletenih prica, a opet bez previse teskih scena za razliku od npr. Lovca na zmajeve, koji istim obiluje, sjecam se iako sam ga poprilicno davno citala. vrijedi procitati
lavorpunvode wrote:dobra je. malo zamrsenija od ostalih njegovih, puno vise likova, vise razlicitih, isprepletenih prica, a opet bez previse teskih scena za razliku od npr. Lovca na zmajeve, koji istim obiluje, sjecam se iako sam ga poprilicno davno citala. vrijedi procitati
Meni se kraj knjige nije svidio jer ne donosi ništa konkretno ali mi je bila dobra baš iz razloga, kao što si rekla, što nema teških scena kao u "Lovac na zmajeve" ili "Hiljadu sjajnih sunaca". U svakom slučaju je vrijedi pročitati kao i druge dvije.