NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Brat

#7301 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Brat »

CollegeGunner wrote:Zasluzeno. James pokazao da je za klasu bolji od svih ostalih. 8-)
Samo se nadam da ce osvojiti jos bar 3-4 prstena. Sramota da ih Bryant ima onoliko vise samo zahvaljujuci saigracima, a zna se da nije nikad ni blizu kvaliteta Kinga bio.
HAHAHAHA jesi li ozbiljan čovječe?
caros

#7302 Re: NBA - National Basketball Association

Post by caros »

CollegeGunner wrote:Zasluzeno. James pokazao da je za klasu bolji od svih ostalih. 8-)
Samo se nadam da ce osvojiti jos bar 3-4 prstena. Sramota da ih Bryant ima onoliko vise samo zahvaljujuci saigracima, a zna se da nije nikad ni blizu kvaliteta Kinga bio.
:lol: :lol:

Jordan je imao Pippena, Rodmana itd., ovaj Wadea i Bosha tako da ti je priča glupa. James NIKADA neće preći Kobija.
novi.dan.nova.nafaka

#7303 Re: NBA - National Basketball Association

Post by novi.dan.nova.nafaka »

caros wrote:
Jordan je imao Pippena, Rodmana itd., ovaj Wadea i Bosha tako da ti je priča glupa. James NIKADA neće preći Kobija.
:shock: :shock: :shock:
Pa Kobe je imao Shack-a na vrhuncu nj. karijere, dok su i Wade i Bosh u krizi. Također, od svih 8 sezona koliko je u NBA, LBJ je većinu 5 odigrao u Clevelandu, kojeg ne možeš porediti sa LA, a opet ima puno bolje statistike. Niko ne kaže da Kobe ne valja, ali prije nego počneš gluposti izjavljivati pogledaj zvanične statistike i jednog i drugog:
http://www.nba.com/playerfile/lebron_ja ... stats.html
http://www.nba.com/playerfile/kobe_brya ... stats.html
Lebron ima više koševa po utakmici u regularnom dijelu sezone (ne zaboravi da je do prije 2 godine igrao u smiješnom Clevelandu), ima više koševa po utakmicu na ALL-star utakmicama, u play-offu...
Ima više asistencija i skokova u sve 3 discipline.
Mislim, o čemu mi pričamo !?!?
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 22/06/2012 14:14, edited 1 time in total.
caros

#7304 Re: NBA - National Basketball Association

Post by caros »

Pričamo o Bogu zvanom Kobe Bryant koji ne ide u isti PASUS sa Jamesom. I jeste, ovaj je imao Shaqa a Jordan i Lebron su imali Scalabrinea. A mora da je Shaq osvojio za njega i zadnje 2 titule.

Kada već porediš statistiku, pogledaj malo gamewinnere, broj uzetih šuteva, poziciju koju igraju i slično.
Brat

#7305 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Brat »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
caros wrote:
:shock: :shock: :shock:
Pa Kobe je imao Shack-a na vrhuncu nj. karijere, dok su i Wade i Bosh u krizi. Također, od svih 8 sezona koliko je u NBA, LBJ je većinu 5 odigrao u Clevelandu, kojeg ne možeš porediti sa LA, a opet ima puno bolje statistike. Niko ne kaže da Kobe ne valja, ali prije nego počneš gluposti izjavljivati pogledaj zvanične statistike i jednog i drugog:
http://www.nba.com/playerfile/lebron_ja ... stats.html
http://www.nba.com/playerfile/kobe_brya ... stats.html
Lebron ima više koševa po utakmici u regularnom dijelu sezone (ne zaboravi da je do prije 2 godine igrao u smiješnom Clevelandu), ima više koševa po utakmicu na ALL-star utakmicama, u play-offu...
Ima više asistencija i skokova u sve 3 discipline.
Mislim, o čemu mi pričamo !?!?
Nemojte se ljudi dragi provaljivati, čuj biti ozbiljan i uopšte porediti lbj-a i KB-a. Hajmo malo objektivnosti. KB je bog za lbj-a u punom smislu te riječi. Ovaj je otišao za prstenom u drugi klub, svi veliki igrači su sa svojima klubovima osvajali, jedna činjenica. Druga činjenica, Kobijevo umijeće, lbj nikada neće imat', da igra sto godina. Spominješ brojke u Clevelandu ( i tu je imao bolje igrače nego KB u eri kwame-a, smusha i ostalih zvijezda :lol: ), pa reci onda da je u njegovim godinama KB 35 zabijao.. Veći clutch igrač, možda i najveći, najbolji ofanzivac u NBA i sa 33 godine :-)
lbj jeste zmaj igrač, al' nije nivo KB, bar ne još..
novi.dan.nova.nafaka

#7306 Re: NBA - National Basketball Association

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Brat wrote:Nemojte se ljudi dragi provaljivati, čuj biti ozbiljan i uopšte porediti lbj-a i KB-a. Hajmo malo objektivnosti. KB je bog za lbj-a u punom smislu te riječi. Ovaj je otišao za prstenom u drugi klub, svi veliki igrači su sa svojima klubovima osvajali, jedna činjenica. Druga činjenica, Kobijevo umijeće, lbj nikada neće imat', da igra sto godina. Spominješ brojke u Clevelandu ( i tu je imao bolje igrače nego KB u eri kwame-a, smusha i ostalih zvijezda :lol: ), pa reci onda da je u njegovim godinama KB 35 zabijao.. Veći clutch igrač, možda i najveći, najbolji ofanzivac u NBA i sa 33 godine :-)
Osim subjektivnih stvari nisi naveo ni jednu činjenicu.
Šta je LBJ trebao ostati u jadnom Cle još 10 godina, u klubu gdje mu ne mogu dovesti niti jednog prosječnog igrača !?
Gasol, Bynum, Fisher lošiji od onog Cle koji je godinu nakon LBJ bio ZADNJI u ligi !? :lol:
Ja da tako nešto izjavim posuo bih se pepelom, i to slojem debljim nego nakon erupcije Etne...
Kažem, pogledaj statse pa reci nešto konkretno - recimo, LBJ po sezoni postiže nekih 300 koševa više od KB-a... ;-)
caros

#7307 Re: NBA - National Basketball Association

Post by caros »

Ako ti je toliko stalo do tih poena, evo uživaj.

Nikada on neće dostići Kobijev nivo i smiješno je uopšte upoređivati njih dvojicu. Da pričaš o Jordanu nekako bih te i shvatio.
Brat

#7308 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Brat »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Brat wrote:Nemojte se ljudi dragi provaljivati, čuj biti ozbiljan i uopšte porediti lbj-a i KB-a. Hajmo malo objektivnosti. KB je bog za lbj-a u punom smislu te riječi. Ovaj je otišao za prstenom u drugi klub, svi veliki igrači su sa svojima klubovima osvajali, jedna činjenica. Druga činjenica, Kobijevo umijeće, lbj nikada neće imat', da igra sto godina. Spominješ brojke u Clevelandu ( i tu je imao bolje igrače nego KB u eri kwame-a, smusha i ostalih zvijezda :lol: ), pa reci onda da je u njegovim godinama KB 35 zabijao.. Veći clutch igrač, možda i najveći, najbolji ofanzivac u NBA i sa 33 godine :-)
Osim subjektivnih stvari nisi naveo ni jednu činjenicu.
Šta je LBJ trebao ostati u jadnom Cle još 10 godina, u klubu gdje mu ne mogu dovesti niti jednog prosječnog igrača !?
Gasol, Bynum, Fisher lošiji od onog Cle koji je godinu nakon LBJ bio ZADNJI u ligi !? :lol:
Ja da tako nešto izjavim posuo bih se pepelom, i to slojem debljim nego nakon erupcije Etne...
Kažem, pogledaj statse pa reci nešto konkretno - recimo, LBJ po sezoni postiže nekih 300 koševa više od KB-a... ;-)
Očito si se malo prešao, ili je do sunca, znam loše utiče na psihu. Ako su Gasol i FIsh igrali u eri Kwame Browna i Smusha Parkera onda samo ja miki maus. Čuj subjektivan, majko draga :lol: jel' zaista neko ozbiljan ih smije porediti?
5 prstena ima KB, 1 friški LBJ
u njegovim godinama postizao više poena nego LBJ
devedesete MJ era, 2K kobijeva
taj isti MJ ga proglasio jedinim koji je obavio posao
taj isti MJ rekao da je bolji KB od LBJ
na koga bi zadnji napad išao u meču
ko je donio dream teamu zlatnu medalju protiv Španije
jesu i ovo subjektivnosti? :D

i na koncu, otišao je u tuđi klub i dobio prsten, nikako ne može biti među najvećim ikada..
i da najveća je pi.čka koja je ikad igrala glavnu ulogu na parketu nekog NBA tima..

btw. zaje.bi statistku više ba, to je samo izvlačenje fanova kraljice. I Oscar Robertson je imao sezone na trip-dabl prosjeku pa jel bolji od MJ-a? :roll:
LSD

#7309 Re: NBA - National Basketball Association

Post by LSD »

Pa što je Shaq prelazio iz Orlanda u Lakerse?? išao po prsten, za šta drugo ;-) i dobio ga (zapravo više njih :mrgreen: ) ali u dresu Lakersa ;-) ...što se veliki Barkley šaltao iz kluba u klub?' lov na prsten, šta drugo...samo što je on , za razliku od Shaqa dobio kar.inu neobrezanu....što su Garnett i Allen (tadašnje zvijezde Minnesotte i Seattlea, all star igrac i reprezentativci) prelazili u Boston kod Pierca?? ha :? recite mi zašto....znamo svi odlicno, ali se malo pravimo ludi izgleda....samo kenjamo kad je James u pitanju i njegov lov na prsten :lol: :lol: kakva svinjarija i dvolicnost.
caros

#7310 Re: NBA - National Basketball Association

Post by caros »

Boli me neka stvar za Shaqa, pričamo o Kobiju i smiješnom poređenju.
Brat

#7311 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Brat »

LSD wrote:Pa što je Shaq prelazio iz Orlanda u Lakerse?? išao po prsten, za šta drugo ;-) i dobio ga (zapravo više njih :mrgreen: ) ali u dresu Lakersa ;-) ...što se veliki Barkley šaltao iz kluba u klub?' lov na prsten, šta drugo...samo što je on , za razliku od Shaqa dobio kar.inu neobrezanu....što su Garnett i Allen (tadašnje zvijezde Minnesotte i Seattlea, all star igrac i reprezentativci) prelazili u Boston kod Pierca?? ha :? recite mi zašto....znamo svi odlicno, ali se malo pravimo ludi izgleda....samo kenjamo kad je James u pitanju i njegov lov na prsten :lol: :lol: kakva svinjarija i dvolicnost.
Moraš razlikovati velike igrače od najvećih ikada.. Nakon toga možemo pričati o lovu na prsten.
Revolver

#7312 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Revolver »

i još jedna stvar: šta je to Bryant osvojio u eri Kwame Browna i Smusha Parkera?
jedino što je uspio je ovih 81 poena zabiti :D
Brat

#7313 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Brat »

Revolver wrote:i još jedna stvar: šta je to Bryant osvojio u eri Kwame Browna i Smusha Parkera?
Samo jel tako? Samo je imao 35p u prosjeku? Samo je vodio ekipu do praga senzacije, naime izbacivanje Phoenixa, možda i najjače ekipe u NBA u to vrijeme? Samo šta ćeš.. Nije se busio u prsa kad zakuca, pazi sad, 1 na 0 u kontri :roll: Wow najbolji je svih vremena, zaustavi me svršit ću na kraljicu :lol:
caros

#7314 Re: NBA - National Basketball Association

Post by caros »

Revolver wrote:i još jedna stvar: šta je to Bryant osvojio u eri Kwame Browna i Smusha Parkera?
Nije pobjegao kao pička kada se ekipa opet gradila od nule i opet je briljirao i onda uzeo još 2 prstena. A uzet će ih još. ;-)
LSD

#7315 Re: NBA - National Basketball Association

Post by LSD »

Ali zato je osvajao kad su mu u ekipi bili Shaq i Rice svojevremeno...ili kasnije Gasol, Artest i ostala družina.

@Brate, ja ne tvrdim ko je bolji od koga (pogotovu da je James bolji od Kobea, Bože sacuvaj)...zapravo ta prica me i ne zanima plaho jer ne pravim idole od tih igraca koji mlate milione...samo pricamo o lovu na prsten i kriterijima...oduvijek su igraci prelazili iz tima u tima, tražili bolju šansu u lovu na prsten - ništa novo :!: ....James nije ni prvi, a ni zadnji kao takav ;-)...i Drexler i Pippen (dobro on ih je vec imao u Bullsima) i Barkley svi su oni redom svojevremeno trcali kod Hakeema u Rocketse da probaju doci do prstena ...samo što je tad vec bilo kasno.
Malone i Payton po stare dane lovili prsten u Lakersima tj. Miamiu....Mourning se vracao u Miami iz Netsa samo zbog toga...itd itd, na stotine je primjera....rijetsku su slucajevi koji su ostali odani/lojani do kraja svojim klubovima poptu Willkinsa u Atlanti, Millera u Inidiani, Ewinga u New Yorku (mada je i on po stare dane i na samom zalasku karijere trejdovan u Orlando), Stocktona u Utahu - samo niko od ovi nabrojanih nije uzeo titulu zbog toga.... i na prste se mogu izbrojati takvi.
I ne znam sad što se Jamesu zamjera što je potražio selameta u boljoj ekipi :shock: mislim, bezveze prica totalno.
Revolver

#7316 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Revolver »

LSD wrote:
Ali zato je osvajao kad su mu u ekipi bili Shaq i Rice svojevremeno...ili kasnije Gasol, Artest i ostala družina.

@Brate, ja ne tvrdim ko je bolji od koga (pogotovu da je James bolji od Kobea, Bože sacuvaj)...zapravo ta prica me i ne zanima plaho jer ne pravim idole od tih igraca koji mlate milione...samo pricamo o lovu na prsten i kriterijima...oduvijek su igraci prelazili iz tima u tima, tražili bolju šansu u lovu na prsten - ništa novo :!: ....James nije ni prvi, a ni zadnji kao takav ;-)...i Drexler i Pippen (dobro on ih je vec imao u Bullsima) i Barkley svi su oni redom svojevremeno trcali kod Hakeema u Rocketse da probaju doci do prstena ...samo što je tad vec bilo kasno.
Malone i Payton po stare dane lovili prsten u Lakersima tj. Miamiu....Mourning se vracao u Miami iz Netsa samo zbog toga...itd itd, na stotine je primjera....rijetsku su slucajevi koji su odstali odani/lojani do kraja svojim klubovima poptu Willkinsa u Atlanti, Millera u Inidiani, Ewinga u New Yorku, Stocktona u Utahu - samo niko od ovi nabrojanih nije uzeo titulu zbog toga.... i na prste se mogu izbrojati takvi.
I ne znam sad što se Jamesu zamjera što je potražio selameta u boljoj ekipi :shock: mislim, bezveze prica totalno.
upravo tako, ni ja ne tvrdim da je bolji lebron. smiješno ih je uopće porediti.
ali ove priče kako je bryant sve sam postigao su smiješne.
gdje bi to mogao otići iz lakersa? pa njima je uvijek najlakše bilo dovesti najbolje free-agente (california, hollywood, sunce, trebe, lova :-D
Revolver

#7317 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Revolver »

Brat wrote:
Samo jel tako? Samo je imao 35p u prosjeku? Samo je vodio ekipu do praga senzacije, naime izbacivanje Phoenixa, možda i najjače ekipe u NBA u to vrijeme? Samo šta ćeš.. Nije se busio u prsa kad zakuca, pazi sad, 1 na 0 u kontri :roll: Wow najbolji je svih vremena, zaustavi me svršit ću na kraljicu :lol:
do praga, ali ne i preko :D
pa zar nije i lebron doveo mrtvi Cleveland do finala NBA?
pa nemoj tako brate :D
caros

#7318 Re: NBA - National Basketball Association

Post by caros »

Obojica ste potvrdili da ih je glupo i smiješno porediti, oko toga se i vodila rasprava zbog onog posta gunnera, znači možemo završiti raspravu na ovu temu. :mrgreen:
LSD

#7319 Re: NBA - National Basketball Association

Post by LSD »

caros wrote:Obojica ste potvrdili da ih je glupo i smiješno porediti, oko toga se i vodila rasprava zbog onog posta gunnera, znači možemo završiti raspravu na ovu temu. :mrgreen:
Znaš kako se to može okrenuti u kontra pricu??...e ovako znamo da npr. Žan Tabak ima u svom vlasništvu titulu prvaka NBA, a da legende te lige kakav jesu sigurno Barkley, Ewing, Willkins, Malone, Regie Miller i mnogi drugi - Nemaju titule.
Robert Horry se namlatio titula u karijeri (što u Houstonu, što u L.A. Lakersima, što u San Antoniu) imao je neke svoje uloge u tim timovima (mahom tricaške).... ali budi realan i ozbiljan pa reci jeli to znaci da je bolji igrac od jednog LeBron Jamesa ;-) ..otkad to titule znace koji je igac bolji od drugog :roll:
Last edited by LSD on 22/06/2012 15:45, edited 1 time in total.
Jokericious

#7320 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Jokericious »

Sto je to James trebao ostati u Clevelandu? Ljudi nisu mogli dva solidna igraca da mu dovedu. Mogu zamisliti da je Kobe bio tih godina na njegovom mjestu, Cleveland ne bi igrao ni u playoffu. Vidjeli smo njegov kvalitet poslije odlaska Shaqa i prije dolaska Gasola. :lol:

Pored toga, Kobe je 10 puta gori bio od Jamesa. Zelio je da igra samo u Lakersima.
caros

#7321 Re: NBA - National Basketball Association

Post by caros »

Pa kod "jakih" igrača se to obavezno uzima kao argument u komparaciji. Naravno da niko neće porediti Jamesa sa Scalabrineom koji također ima prsten. Pročitaj gunnerov post i omalovažavanje Kobija, zbog toga se i pokrenula ova rasprava. Meni je naprimjer puno važniji taj clutch momenat, Kobijev sampionski mentalitet, elegancija s kojom igra itd. nego poređenje čiste statistike.

"Vidjeli smo njegov kvalitet poslije odlaska Shaqa i prije dolaska Gasola."

Pa i jesmo, pogledaj klip iznad.
LSD

#7322 Re: NBA - National Basketball Association

Post by LSD »

Ismijavati Bryanta može samo zlonamjenrik...covjek ima 5 titula, 14 puta all star, reprezentativac i šta sve ne...ako je prve 3 titule uzeo u Shaqovoj sjeni (kao druga violina tadašnjih Lakersa...mada je i to upitno jer je i tad imao preko 20 koševa u prosjeku) onda je sigurno bio glavni covjek kod onih titula iz 2009 i 2010...smiješno je to uopšte dovoditi pod sumnju i takvog igraca ismijavati :shock:
Revolver

#7323 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Revolver »

LSD wrote:Ismijavati Bryanta može samo zlonamjenrik...covjek ima 5 titula, 14 puta all star, reprezentativac i šta sve ne...ako je prve 3 titule uzeo u Shaqovoj sjeni (kao druga violina tadašnjih Lakersa...mada je i tad imao preko 20 koševa u prosjeku) onda je sigurno bio glavni covjek kod onih titula iz 2009 i 2010...smiješno je to uopšte dovoditi pod sumnju i takvog igraca ismijavati :shock:
i isto tako Jamesa može ismijavati samo zlonamjernik. ko god voli ovu igru mora ih, ako ništa drugo, poštovati obojicu. i mislim da se ne trebamo više prepucavatio oko ovoga.
Brat

#7324 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Brat »

@LSD buraz ja ne zamjeram njemu što je on otišao negdje gdje mu je bolje, i gdje će imati veće šanse za titulu, i ja bih isto uradio, što je ispravna stvar ( ne bih sad da ulazim kako je on otišao iz Clevelanda i kako je došao u Miami, al' haj..). Međutim ne možeš ga onda staviti u isti koš sa KB, jer je ovaj sa SVOJIM klubom osvojio, toliko je velik' da su njemu dovođene zvijezde, a ne da on ide u suparničke timove. Zamisli samo MJ kod Stocktona, nezamislivo. Ponavljam nema ništa protiv što je otišao za prstenom, al' onda ne možeš biti jedan od najvećih svih vremena ( što KB jeste ). Iz tog razloga ja govorim, a ne što je on otišao gdje mu je bolje.

@revolver ta priča je malo stereotipna, jer nije baš lako ni u uspjeti u LA ( nešto kao Željo :D ), moraš svake godine biti sve bolji i bolji, inače letiš :roll: doveo je on CLE do finala, al' brat bratu imao je bolju ekipu od ere smusha parkera, a i istok je u to vrijeme bio smiješan za razliku od prejakog zapada ( a kad nije tako.. :D )

@LSD opet.. :D ne možeš porediti Scalabrinija i LBJ-a, svakako ne, ali kad uspoređuješ dva superstara, onda moraš pogledati kolekciju zlata kod takvih :D

@ collegegunner ti zaista onda nisi gledao KB u to vrijeme, pa frajer je dominirao parketima, nakon toga se opametio i odveo ekipu do još 2 prstena (nadam se da nije tu kraj)
Revolver

#7325 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Revolver »

Brat wrote: @revolver ta priča je malo stereotipna, jer nije baš lako ni u uspjeti u LA ( nešto kao Željo :D ), moraš svake godine biti sve bolji i bolji, inače letiš :roll: doveo je on CLE do finala, al' brat bratu imao je bolju ekipu od ere smusha parkera, a i istok je u to vrijeme bio smiješan za razliku od prejakog zapada ( a kad nije tako.. :D )
OK. samo jedno pitanje. možeš li mi reći, a da ne otvaraš google ili nba.com, ko je bio drugi strijelac clevelanda u sezoni kada su došli do finala :D

a to za Lakerse nije stereotipno, pa oni imaju 57 nastupa u playoffu, eeej 57! to je moguće samo zato što su konstantno imali kvalitetne igrače u rosteru i nije im bio problem dovesti ih.

šta misliš kad će san antonio ugledati playoff kada ova generacija ode u penziju?

edit: 59 nastupa u playoffu u 64 sezone :-)
Last edited by Revolver on 22/06/2012 16:45, edited 1 time in total.
Post Reply