Znas gdje su ti svi ljudi? Prosetaj malo do covid ambulanti pa ce ti se samo kazat....pomislit ces cak i da ih ima vise nego sto ih je evidentiranosaint_mirad wrote: ↑14/03/2021 22:17Ko ti uopšte može potvrditi koliko se testira, osim da veruješ na reč izveštajima kriznog štaba?
Svaki dan se u medijima razbacuju ciframa novoobolelih, te 4000, te 3500, 5000..Gde su svi ti ljudi, pita li se iko?Razmisli li se da se možda štimaju cifre ovisno od toga žele li pooštriti ili olabavtiti mere?
Pitanje je retoričko, odgovor je poznat.
Teorije zavjera, bre.... pa opletite
-
hurmasica
#7301 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- cyprus
#7302 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Zašto bi željeli olabavit mjere?saint_mirad wrote: ↑14/03/2021 22:17Ko ti uopšte može potvrditi koliko se testira, osim da veruješ na reč izveštajima kriznog štaba?
Svaki dan se u medijima razbacuju ciframa novoobolelih, te 4000, te 3500, 5000..Gde su svi ti ljudi, pita li se iko?Razmisli li se da se možda štimaju cifre ovisno od toga žele li pooštriti ili olabavtiti mere?
- zubi
#7303 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
saint_mirad wrote: ↑14/03/2021 22:17Ko ti uopšte može potvrditi koliko se testira, osim da veruješ na reč izveštajima kriznog štaba?
Svaki dan se u medijima razbacuju ciframa novoobolelih, te 4000, te 3500, 5000..Gde su svi ti ljudi, pita li se iko? Razmisli li se da se možda štimaju cifre ovisno od toga žele li pooštriti ili olabavtiti mere?
- saint_mirad
#7304 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
4k ljudi dnevno (takve cifre se daju trenutno u Srbiji), 28k sedmično, 120k ljudi mesečno, 1.44 miliona novozaraženih godišnje.
To su ogromne cifre. Da je zaista izbliza ovakvo stanje, sve i jedna bolnica bi kolapsirala i izgubila kapacitete.
To su ogromne cifre. Da je zaista izbliza ovakvo stanje, sve i jedna bolnica bi kolapsirala i izgubila kapacitete.
- Osim_13
- shbc
#7306 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Na forumu bruka ljudi koji su zarazeni + jos veci broj forumasa koji imaju prijatelje i clanove porodice koji su zarazeni (ja licno petero trenutnih, cetvero koji su nedavno ozdravili i poznanika koji je preminuo prije par dana), a on pita gdje su svi ti zarazeni...
- saint_mirad
#7307 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Jarane, govorimo o desetinama hiljada ljudi, i to na mesečnom nivou. Ima li ko predstavu koliko je to zaista? Recimo cela publika na nekom osrednjem stadionu.
-
Ali_G
#7308 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Srbija ima skoro 600k pozitivnih za ovih godinu dana od kako ke registrovan prvi slucaj. Naravno, vecina ovih zarazenih je iz perioda oktobar/novembar i ovaj sad. Ne znam sta ti nije jasnosaint_mirad wrote: ↑14/03/2021 22:25 4k ljudi dnevno (takve cifre se daju trenutno u Srbiji), 28k sedmično, 120k ljudi mesečno, 1.44 miliona novozaraženih godišnje.
-
daddy-kool
#7309 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
To su izguslali, sad su aktuelne vakcine.
- cyprus
#7310 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Jest, sad je aktuelno - ''pobiše nas vakcine''... Pa kad postane jasno da nas ipak ne pobiše, napraviće se ludi i onda će se vratit onoj dobroj staroj - "Jevreji" i "sve smišljeno samo da bi farmakomafija zaradila"daddy-kool wrote: ↑15/03/2021 00:11To su izguslali, sad su aktuelne vakcine.
- ultima_palabra
#7311 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
A Jevreji prednjace u vakcinisanju... kako to objasniti?
-
°u°
#7312 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ti mene prvi citiraš i onda ja naporanDado dijasporitus wrote: ↑14/03/2021 01:08
Naporan si. Od 65 miliona datih vakcina od Pfizera i Moderne bilo je oko 1000 smrtnih slučajeva za koje se nemoze ni tvrdi da su vakcine direktni uzroci smrti. Čak i da jeste uzrok to je 0,0015% smrtnost od vakcine.
https://www.newsweek.com/covid-vaccine- ... ed-1574447
Prestani da širiš laži i strah medju stanovništvom koje prije svega nema ni pristup ovim vakcinama i koji ionako žive u strahu od umiranja od same korone.
Hajde fino u troskovicima olimpijac. Ili kako Clint Eastwood kaže sjaši mi s noge
Evo još jedan lafinaš, ravnozemljaš isl koji širi laži i paniku.
Otvoreno pismo WHO i ostalim od belgijskog stručnjaka za vakcine i virologa Geerta Vanden Bosschea u kojem upozorava da masovnom vakcinacijom profilaktičkim vakcinama, kakva se sad dešava kod mnogih, srljamo u propast. Osim nas u BiH
Pored ostalog radio je i za Vaccine Alliance GAVI, at The Bill & Melinda Gates Foundation, Novartis vacciines. ..
https://covexit.com/expert-sounds-the-a ... ccination/
Originalna objava je na njegovom twitter profilu
Njegova biografija i karijera
https://www.linkedin.com/in/geertvanden ... bdomain=be
Kome je mrsko otvarat
Linkedin wrote:Head of Adjuvant Technologies and Alternative Deliveries, R&D, GSK Biologicals
Director, Research Program Leader and Head of Adjuvants, Novartis vaccines
Global Project Director Influenza Vaccines, Solvay Biologicals
Senior Program Officer, Global Health, Vaccine Discovery, Bill & Melinda Gates Foundation (BMGF) (pravi insider onda)
DVM, PhD, adjunct professor, Academia
Program Manager, Global Alliance for Vaccines and Immunisation (GAVI)
Chief Innovation & Scientific Officer, Univac
Head of the Vaccine Development Office, German Centre for Infection Research (DZIF)
Managing Director, VARECO
- spinel_
#7313 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Industrialyzer wrote: ↑14/03/2021 17:07Ma dobro, vecina nije, za pojedince ne garantujempojedinac wrote: ↑14/03/2021 16:20Bumo vidli.Industrialyzer wrote: ↑14/03/2021 15:52 Ova tema lagano gubi na znacaju, to je bitno. Sve manje i manje postova, ipak ljudi nisu taki glupi i naivni![]()
![]()
![]()
A nije tebi sumnjivo sto od ovog virusa vecinom bijeda umire?
Dok s druge strane elite, politicari i ostala mafija njih niti da okrzne. Iako im nesto bude to blago prodje. Kako?
Jel to oni imaju i znaju za lijek koji ne zele s nama (obicnom sirotinjom) da podijele vec su iste uveliko zabranili i proglasili ih cak i stetnim iako se neki 70 godina koriste u medicini? Samo da bi nama nametnuli vakcinu, a oni lijek imaju.
- Industrialyzer
#7314 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Na ovo se tesko moze odgovoriti bez osjecanja susramljaspinel_ wrote: ↑15/03/2021 09:09
Dok s druge strane elite, politicari i ostala mafija njih niti da okrzne. Iako im nesto bude to blago prodje. Kako?
Jel to oni imaju i znaju za lijek koji ne zele s nama (obicnom sirotinjom) da podijele vec su iste uveliko zabranili i proglasili ih cak i stetnim iako se neki 70 godina koriste u medicini? Samo da bi nama nametnuli vakcinu, a oni lijek imaju.
-
daddy-kool
#7315 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
To je SOP, verglaj jednu priču koja kada se pokaže neosnovana (ili pobije), odmah se zaboravlja, napušta i prelazi na drugu. Cilj očito nije pronalazak istine, niti argumentovana diskusija, jer ne postoji namjera da se nauči iz bilo čega. Cilj je da se ispadne "pametan".
- spinel_
#7316 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Industrialyzer wrote: ↑15/03/2021 10:03Na ovo se tesko moze odgovoriti bez osjecanja susramljaspinel_ wrote: ↑15/03/2021 09:09
Jel to oni imaju i znaju za lijek koji ne zele s nama (obicnom sirotinjom) da podijele vec su iste uveliko zabranili i proglasili ih cak i stetnim iako se neki 70 godina koriste u medicini? Samo da bi nama nametnuli vakcinu, a oni lijek imaju.![]()
I ja osjecam susramlje. Ali susramlje zbog ovoga
https://avaz.ba/globus/svijet/637618/ni ... je-sedmice
Troje zdravstvenih radnika u Norveškoj koji su nedavno primili vakcinu liječili su se u bolnici zbog krvarenja, krvnih ugrušaka i malog broja krvnih pločica, objavile su u subotu norveške zdravstvene vlasti.
I talijanska sjeverna regija Pijemont je jučer saopćila da privremeno obustavlja cijepljenje "AstraZenecom" jer je učitelj iz grada Biela umro nakon vakcinisanja u subotu.Talijanska agencija za lijekove (AIFA) u četvrtak je zabranila upotrebu jedne serije "AstraZenecine" vakcine. Izvori su Reutersu rekli da je ta odluka donesena nakon smrti dvojice muškaraca na Siciliji,
Troje zdravstvenih radnika u Norveškoj koji su nedavno primili vakcinu liječili su se u bolnici zbog krvarenja, krvnih ugrušaka i malog broja krvnih pločica, objavile su u subotu norveške zdravstvene vlasti.
I talijanska sjeverna regija Pijemont je jučer saopćila da privremeno obustavlja cijepljenje "AstraZenecom" jer je učitelj iz grada Biela umro nakon vakcinisanja u subotu.
Talijanska agencija za lijekove (AIFA) u četvrtak je zabranila upotrebu jedne serije "AstraZenecine" vakcine. Izvori su Reutersu rekli da je ta odluka donesena nakon smrti dvojice muškaraca na Siciliji,
Ali koga briga jel tako, vazno je sta kaze Evropska agencija za lijekove. Ako oni odobre nema druge, cijepi se.
Dok, s druge strane ruska vakcina uopste nije opasna ali zato nema odobrenja za koristenje.
- Osim_13
#7317 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ma puštaju fejk njuz u eter, da nas navuČu...
- Industrialyzer
#7318 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
spinel_ wrote: ↑15/03/2021 10:51Industrialyzer wrote: ↑15/03/2021 10:03Na ovo se tesko moze odgovoriti bez osjecanja susramljaspinel_ wrote: ↑15/03/2021 09:09
Jel to oni imaju i znaju za lijek koji ne zele s nama (obicnom sirotinjom) da podijele vec su iste uveliko zabranili i proglasili ih cak i stetnim iako se neki 70 godina koriste u medicini? Samo da bi nama nametnuli vakcinu, a oni lijek imaju.![]()
I ja osjecam susramlje. Ali susramlje zbog ovoga
https://avaz.ba/globus/svijet/637618/ni ... je-sedmice
I talijanska sjeverna regija Pijemont je jučer saopćila da privremeno obustavlja cijepljenje "AstraZenecom" jer je učitelj iz grada Biela umro nakon vakcinisanja u subotu.Talijanska agencija za lijekove (AIFA) u četvrtak je zabranila upotrebu jedne serije "AstraZenecine" vakcine. Izvori su Reutersu rekli da je ta odluka donesena nakon smrti dvojice muškaraca na Siciliji,
I talijanska sjeverna regija Pijemont je jučer saopćila da privremeno obustavlja cijepljenje "AstraZenecom" jer je učitelj iz grada Biela umro nakon vakcinisanja u subotu.
Talijanska agencija za lijekove (AIFA) u četvrtak je zabranila upotrebu jedne serije "AstraZenecine" vakcine. Izvori su Reutersu rekli da je ta odluka donesena nakon smrti dvojice muškaraca na Siciliji,
Ali koga briga jel tako, vazno je sta kaze Evropska agencija za lijekove. Ako oni odobre nema druge, cijepi se.
Dok, s druge strane ruska vakcina uopste nije opasna ali zato nema odobrenja za koristenje.
Pa sto ne rece ranije bre, nas i rusa 200 miliona, a?
- spinel_
#7319 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sta sto nisam rekao?
Rekao sam svoje vec. Ne pada mi napamet biti neciji eksperiment.
Ti ako zelis, a ocigledno da zelis jer mislis da su brzosklepajuce vakcine sigurne kao "bakin kolac" bujrum. Nema nista protiv.
Ali ja zbog drugih koje znam pratim stanje i govorim i upozoravam kako jeste.
I nakon ovih vijest kad vidis da mladi ljudi umiru nakon vakcinisanja sta ces drugo nego reci istinu.
Ti ako zelis, a ocigledno da zelis jer mislis da su brzosklepajuce vakcine sigurne kao "bakin kolac" bujrum. Nema nista protiv.
I nakon ovih vijest kad vidis da mladi ljudi umiru nakon vakcinisanja sta ces drugo nego reci istinu.
- Industrialyzer
#7320 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
spinel_ wrote: ↑15/03/2021 12:42 Sta sto nisam rekao?
Pomaze Bog kuci tvojoj domacine
- spinel_
#7321 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Oni sigurno znaju bolje od tebe i od mene.
Video: Doctors and Scientists Write to European Medicines Agency (EMA) Warning of COVID-19 Vaccine Dangers
https://www.globalresearch.ca/doctors-s ... rs/5739515
- Lincoln-Burrows
#7322 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ja ti se čudim što odgovaraš onako nekulturnoj osobi.spinel_ wrote: ↑15/03/2021 12:56
Video: Doctors and Scientists Write to European Medicines Agency (EMA) Warning of COVID-19 Vaccine Dangers
- Industrialyzer
#7323 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Opusteno, za*ebavam te malospinel_ wrote: ↑15/03/2021 12:56
Svaka vakcina trenutno u upotrebi je dobra, ostale restrikcije dolaze zbog politike.
AZ je jako dobra vakcina, Velika britanija je dokaz efektivnosti.
- saint_mirad
#7324 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
AZ je toliko dobra da neke evropske zemlje obustavljaju vakcinisanje ovom vakcinom. 
- vaučer
#7325 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Misliš pauziraju dok se ne razjasne ovi problemi?saint_mirad wrote: ↑15/03/2021 13:14 AZ je toliko dobra da neke evropske zemlje obustavljaju vakcinisanje ovom vakcinom.![]()
Ne znam jeli ijedna zemlja trajno obustavila vakcinaciju, uglavnom se radi o pauzama od jednog do tri tjedna dok se ne prikupi više informacija - što je standardna praksa. Dakle sačekaj rezultate.