Sirija vol. 2
- walter kurtz
#7302 Re: Sirija vol. 2
zar je ziv
- Opetja033
#7303 Re: Sirija vol. 2
Ako cemo vec iskreno, citajuci nacin pisanja @Mlohavog, kompletan zargon i rijecnik, vise sam se puta pitao kada ce neko reci da smo ista osoba. Boga mi.salik79 wrote:Isto je i meni naumpalo, jer uz dominantnog ne postoji veci cionista na forumu.walter kurtz wrote:ja mislim da je mlohavi avetinhov klon dominira![]()
Sta ovaj trol serucka je nesto sasvim drugo, ja zadnjih pola godine nisam bio u Banovicima a @Mlohavi je registrovan 25.11. Niti sam ja, niti je on pisao da nam se provjeri IP adresa.
Ja mislim da tacno znam ciji je ovaj trol klon (sjeti se: "sjeme pogano tursko"). Cini mi se da nije "bugojanac".
- Mlohavi
#7304 Re: Sirija vol. 2
Nesto govori i to vase paljenje misevi.
Sta vi mislite sta?
Sta vi mislite sta?
- salik79
#7305 Re: Sirija vol. 2
Opetja je meni drag insan, bez obzira na razlicite stavove i nasa medjusobna prepucavanja. U dogledno vrijeme planiramo, aBd, i piti tu kahvu, tako da ne brini ti za nas.Mlohavi wrote:Nikome nisam prosipao silu, ako mislis na opetja, tu je koliko vidim, zamoli ga lijepo.salik79 wrote:
Prilicno sam siguran da grijesis. Opetja je za mlohavka moralna vertikala. Skoro pa neuporedivi. Volio bih da meni hoce tu silu prosut.
Posto ti sad lafo prosipas silu, sektas samo da kazem da nemam ni ja nista protiv upoznavanja nekih kolega forumasa. Samo da mi ovi nadimci dobiju lica.
Govorio sam u kondicionalu, jer nisam upratio prijetnje te vrste. Inace, za takve stvari stojim svakome via p.p. na raspolaganju, kao prioritet.
- Opetja033
#7306 Re: Sirija vol. 2
Pa rekli su da ce provjeriti DNK i usutili se. Znalo se da je ziv.walter kurtz wrote:zar je ziv
EDIT: A sta je/ko je "Islamski Savez"?
Last edited by Opetja033 on 21/12/2015 00:33, edited 1 time in total.
- walter kurtz
#7307 Re: Sirija vol. 2
i koji mu je sad status je li jos sa isilom iliOpetja033 wrote:Pa rekli su da ce provjeriti DNK i usutili se. Znalo se da je ziv.walter kurtz wrote:zar je ziv
- Mlohavi
#7308 Re: Sirija vol. 2
Pisao sam ja nakon prvih par postova da mi se provjeri IP adresa od strane moderacje, jer su se neki primili da sam banovani sehid s novim nalogom.Opetja033 wrote:
Ako cemo vec iskreno, citajuci nacin pisanja @Mlohavog, kompletan zargon i rijecnik, vise sam se puta pitao kada ce neko reci da smo ista osoba. Boga mi.![]()
Sta ovaj trol serucka je nesto sasvim drugo, ja zadnjih pola godine nisam bio u Banovicima a @Mlohavi je registrovan 25.11. Niti sam ja, niti je on pisao da nam se provjeri IP adresa.
Ja mislim da tacno znam ciji je ovaj trol klon (sjeti se: "sjeme pogano tursko"). Cini mi se da nije "bugojanac".
- Opetja033
#7310 Re: Sirija vol. 2
Ma pusti klona. Ja zadnjih pola godine nisam bio banovan.Mlohavi wrote:Pisao sam ja nakon prvih par postova da mi se provjeri IP adresa od strane moderacje, jer su se neki primili da sam banovani sehid s novim nalogom.Opetja033 wrote:
Ako cemo vec iskreno, citajuci nacin pisanja @Mlohavog, kompletan zargon i rijecnik, vise sam se puta pitao kada ce neko reci da smo ista osoba. Boga mi.![]()
Ono, nije da nam nije slican nacin pisanja ali konstrukciju koju je on napravio je samo dokaz poodmakle faze neke bolesti.
I grijesite ti i @salik jedan o drugom fakat. Dijelim vecinu tvojih stavova ali ljudski gledano @salik je dobar insan. Medju boljima na "obje" strane. Jedina mahana mu je bezuslovna podrska Iranu.
-
sarajevoxxxx
#7311 Re: Sirija vol. 2
Rojters nazvao događaj u kojem je poginuo lider Hezbollaha "terorističkim napadom" a Samira Kintara, opisao kao "Libanonskog aktivistu"

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 7332320553
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 7332320553
- Mlohavi
#7312 Re: Sirija vol. 2
Jedino gdje si blizu istini je ovo "klinjo", sto u najmanju ruku smatram prednoscu.Kikibombona wrote:
Ma klinjo, naostrio se na mudzahide i islamiste. Vjerujem da nije radikal, ali mu se islamisticki radikali iz nekog razloga dopadaju.
I ne mislim da je cionista, stavise, vjerujem da cmizdri kada Izrael razvali po Gazi.
Lik je potajni simpatizer bradatih zombija i islamista poput Erdogana. I eto, u hodu je skontao da treba biti protiv sija! Neces ga vidjeti da Saxxxa i ostale nazove sektasima, ove svoje koji navijaju za moralne i fizicke nakaze.
Ostalo mi neprijatno citati, Allaha mi. Samo da kazem da ako ovako uspjesno citas ljude brate ti si gotovo nesposoban za funkcionisanje van www.
- husein_kapetan
#7313 Re: Sirija vol. 2
Nesto ovdje ne stima.. ama nikako.. sabiram utiske ali ipak ne razumijem..
Prvo.. ovaj druz nebi mogao biti lociran bez "krtice" na terenu..
Drugo.. ovaj napad se nebi mogao izvesti bez saglasnosti rusa...??
Ovo prvo i nekako ovi su poznati i famozni makar sto se kupovanja i vrlo cesto ucjene zarad svoga.. ali ovo drugo mi nesto jasno nije.. sa jedne strane se kurce i stvaraju non-fly zonu i nekakav Azaz koridor koji koalicija siroko u luku obilazi.. a sa druge dozvoljavaju da se izrael nesmetano sirijom seta.. mozda grijesim ali ja se sa ovim kao partnerima nimalo sigurno osjecao nebi.. znam da je je sve ovo ipak "visa politika" van domena obicnih smrtnika...ali ipak ovdje dobrano fali koherencija partnera koji je zasigurno znao.. pa samo glavu na drugu stranu okrenu.. nadam se da ce sirijci izvuci pouku iz ovog.. ne interesuje me apsolutno ovaj lik.. mozda je i zasluzio.. ali kako ih mnogi na BI jedinom demokratijom caste.. gdje je ono svak je nevin dok se na sudu drugacije ne dokaze.. nista se ovo ne razlikuje od somarne egzekucije onih nad kojim se zgrazavamo.. i jos nesto.. sto ga bolan pustise.. tada.. kada je po njima "dokazani terorista"..? Ovo mi sve vise lici na nekakvu poruku.. tipa.. pravite vi svoje igre..ali gazda zna se ko je..
Ovo prvo i nekako ovi su poznati i famozni makar sto se kupovanja i vrlo cesto ucjene zarad svoga.. ali ovo drugo mi nesto jasno nije.. sa jedne strane se kurce i stvaraju non-fly zonu i nekakav Azaz koridor koji koalicija siroko u luku obilazi.. a sa druge dozvoljavaju da se izrael nesmetano sirijom seta.. mozda grijesim ali ja se sa ovim kao partnerima nimalo sigurno osjecao nebi.. znam da je je sve ovo ipak "visa politika" van domena obicnih smrtnika...ali ipak ovdje dobrano fali koherencija partnera koji je zasigurno znao.. pa samo glavu na drugu stranu okrenu.. nadam se da ce sirijci izvuci pouku iz ovog.. ne interesuje me apsolutno ovaj lik.. mozda je i zasluzio.. ali kako ih mnogi na BI jedinom demokratijom caste.. gdje je ono svak je nevin dok se na sudu drugacije ne dokaze.. nista se ovo ne razlikuje od somarne egzekucije onih nad kojim se zgrazavamo.. i jos nesto.. sto ga bolan pustise.. tada.. kada je po njima "dokazani terorista"..? Ovo mi sve vise lici na nekakvu poruku.. tipa.. pravite vi svoje igre..ali gazda zna se ko je..
- Kikibombona
#7314 Re: Sirija vol. 2
Naravno da je prednost za tebe (kamo srece da sam i ja klinjo), ali nije prednost za nas koji moramo citati djetinjarije nabijene emocijama. Al' hajde, pametan si, nadoci ces. Mene je sada stid nekih stvova i nastupa koje sam imao dok sam bio 'klinjo'. Emocije prave otklon od realnosti.Mlohavi wrote:
Jedino gdje si blizu istini je ovo "klinjo", sto u najmanju ruku smatram prednoscu.![]()
Ostalo mi neprijatno citati, Allaha mi. Samo da kazem da ako ovako uspjesno citas ljude brate ti si gotovo nesposoban za funkcionisanje van www.
- Opetja033
#7315 Re: Sirija vol. 2
Po prvi put da se mogu donekle sloziti sa necim sto ti napises. Cak sam bio krenuo pisati komentar na tu temu ali mi bilo mrsko zavrsiti.husein_kapetan wrote:Nesto ovdje ne stima.. ama nikako.. sabiram utiske ali ipak ne razumijem..
Ovo prvo i nekako ovi su poznati i famozni makar sto se kupovanja i vrlo cesto ucjene zarad svoga.. ali ovo drugo mi nesto jasno nije.. sa jedne strane se kurce i stvaraju non-fly zonu i nekakav Azaz koridor koji koalicija siroko u luku obilazi.. a sa druge dozvoljavaju da se izrael nesmetano sirijom seta.
Kada su "krtice" u pitanju proassadovi twitterasi (Leith Abu Fadel) optuzuju Hamasu bliske pojedince koji su saradjivali PFLP-om.
Meni to nema previse logike jer tesko da bi i pripadnici PFLP-a znali gdje je smjesten a kamoli neka grupa (za koju prvi put cujem) koja saradjuje sa njima zna.
Sve u svemu slazem se da nesto ne stima. Licno sumnj na krtice unutar SAA, cisto sumnjam da je Hizb u pitanju.
A sada, kada sam te vec citirao, da odgovorim i na onaj tvoj danasnji komentar.
1) "a cesto i isti ljudi" se nije odnosilo na tebe. Medjutim cinjenica je da Radovan i Ratko slijede istu logiku koju ti slijedis a to je da je odgovornost za zivote ljudi na onima koji taj teritorij kontrolisu. Dakle "ista matrica" i "isti argumenti" - da, odnosi se na tebe. "Isti obavjestajni centri" i "iste osobe" - ne.
2) Nepotrebno uzimas kao argument razloge nase borbe, koji jesu razliciti i od Assadovih i od razloga pobunjenika. Niko to ne spori. Niti si to spominjao kada si pisao o odgovornosti.
3) Barem meni ne moras dolaziti sa indirektnim i prikrivenim prijetnjama ("znam otprilike odakle si"). Ja cu pisati sta ja hocu, kad hocu, kome hocu. Ukoliko ti se nesto ne svidi mozes me prijaviti administraciji, blokirati, preskociti moje komentare, traziti pojasnjenje (kao mozda za ovo "a cesto i isti ljudi") ili mi se javiti putem pp. Ono sto ne mozes jeste da mi odredjujes sta cu tebi pisati. Za to postoji administracija.
Last edited by Opetja033 on 21/12/2015 01:05, edited 1 time in total.
- Opetja033
#7316 Re: Sirija vol. 2
Ja samo ne mogu da vjerujem da ti, od svih forumasa, TI ovo pises.Kikibombona wrote:Naravno da je prednost za tebe (kamo srece da sam i ja klinjo), ali nije prednost za nas koji moramo citati djetinjarije nabijene emocijama. Al' hajde, pametan si, nadoci ces. Mene je sada stid nekih stvova i nastupa koje sam imao dok sam bio 'klinjo'. Emocije prave otklon od realnosti.Mlohavi wrote:
Jedino gdje si blizu istini je ovo "klinjo", sto u najmanju ruku smatram prednoscu.![]()
- Mlohavi
#7317 Re: Sirija vol. 2
Mislim, nije bas da nekog tjeram da cita ono sto napisem ali eto hajde, uostalom jebes insana bez emocija. Ako nista, drago mi je pa nisam tako nezapazen.Kikibombona wrote: Naravno da je prednost za tebe (kamo srece da sam i ja klinjo), ali nije prednost za nas koji moramo citati djetinjarije nabijene emocijama. Al' hajde, pametan si, nadoci ces. Mene je sada stid nekih stvova i nastupa koje sam imao dok sam bio 'klinjo'. Emocije prave otklon od realnosti.
Nego, emocije ili ne, djetinjarije il' nesto drugo, nista vi niste sposobniji od mene da izgradite ispravno misljenje, samo vam je preostalo manje pogresnih nego li meni.
Last edited by Mlohavi on 21/12/2015 01:18, edited 1 time in total.
- Opetja033
#7318 Re: Sirija vol. 2
Je li to poziv? Ti malo kurcevit?Filter57 wrote:
a "hos se pobiti"
Samo pozuri dok nisi banovan...
- Kikibombona
#7319 Re: Sirija vol. 2
A ja ne mogu vjerovati da mi bas ti odgovaras.Opetja033 wrote: Ja samo ne mogu da vjerujem da ti, od svih forumasa, TI ovo pises.![]()
Nisi li ono banovan par puta jer nisu mogao kontrolisati emocije?
- Opetja033
#7320 Re: Sirija vol. 2
Drugo je toKikibombona wrote:A ja ne mogu vjerovati da mi bas ti odgovaras.Opetja033 wrote: Ja samo ne mogu da vjerujem da ti, od svih forumasa, TI ovo pises.![]()
![]()
Nisi li ono banovan par puta jer nisu mogao kontrolisati emocije?![]()
Jedno je popickarati se sa nekim jer ti njemu i on tebi ide na zivce.
Sasvim drugo je zasnivati stavove, elaborirati ih u formatu XXL, gurati ih kao cinjenice - a sve zasnovano na licnim emocijama. Ti ne mozes ostaviti svoje zelje (emocije) po strani kada zastupas nesto. Svi tvoji komentari su prozeti tvojim zeljama iako vrlo cesto nemaju nikakav dodir sa realnoscu.
Evo konkretne razlike izmedju nas: uspostavi se mir u Siriji, organizuju demokratski izbori na kojima Baath pobjedi a neki ponovo uzmu oruzje u ruke. Ja bih bio na strani vlade, tj Baath partije iako mi nisu ideoloski bliski.
A da na izborima pobjedi MB, Ahrar, IF - bilo ko sa islamistickim predznakom ti bi podrzao eventualnu pobunu protiv njih.
Tvoja jedina konsekventnost lezi u neprijateljstvu (da ne kazem mrznji) prema Islamu koju tesko mozes kontrolisati i ti ces podrzati svakoga ko se bori da umanji njegov uticaj, po bilo koju cijenu.
Realnost si spreman savijati na nacin da odgovara tvojim zeljama. Na kraju krajeva, vecina forumasa -nebitno koga podrzavaju- ima isto misljenje. Zato te i podjebavaju pocesto. Malo ko moze mastati poput tebe.
- Opetja033
#7321 Re: Sirija vol. 2
Ipak je Bugojanac u pitanju, izvinjavam se 
- Maystor
#7322 Re: Sirija vol. 2
Probaću da ti odgovorim, prema slici koju sam stekao. Rusi nikada nisu rekli da će braniti Siriju od Izraela. Postoji dil između Rusa i cionista o nekoj vrsti koordinacije, kako bi se izbjegli incidenti. Izrael se obavezao da neće napadati one jedinice SAA koje ratuju protiv terorista, ali je zadržao " pravo" da napadne svakoga ko je "prijetnja" cionističkoj državi!husein_kapetan wrote:Nesto ovdje ne stima.. ama nikako.. sabiram utiske ali ipak ne razumijem..
Po svemu sudeći, ovaj napad je u skladu sa sporazumom, pa se Rusi i ne bune. Asad ne vjeruje Rusima, ali šta može u ovoj situaciji? Rusi mu pružaju kakvu-takvu zaštitu, a njima je bitno da se mogu pouzdati da im neće zabiti još jedan "nož u leđa." Rusija ima sasvim solidnu saradnju sa svima u regiji (uklj. Saudiju) osim Prdoganove vlade. Teško onom ko od njih zavisi. Sjeti se koliko puta su irance naguzili: te biće zajednički avion (shafaq), pa S300, 10 godina kasnili sa nuklearkom Busher, ucjenjivali na svakom koraku. Hvala Bogu, iranski narod je izdržao, ali Sirija je u skoro bezizlaznoj situaciji.
- walter kurtz
#7323 Re: Sirija vol. 2
#Syrian Army recaptures the strategic village of Kabir in northern countryside of #Lattakia
- husein_kapetan
#7324 Re: Sirija vol. 2
Kao sto rece kako ja nemam pravo odredjivati ko ce mi i kako odgovarati i pisati.. mislim da i ja isto tako imam pravo u tom slucaju svakom ko se moga devijantno i van konteksta kaci ravnom mjerom odgovoriti..Opetja033 wrote:Po prvi put da se mogu donekle sloziti sa necim sto ti napises. Cak sam bio krenuo pisati komentar na tu temu ali mi bilo mrsko zavrsiti.husein_kapetan wrote:Nesto ovdje ne stima.. ama nikako.. sabiram utiske ali ipak ne razumijem..
Ovo prvo i nekako ovi su poznati i famozni makar sto se kupovanja i vrlo cesto ucjene zarad svoga.. ali ovo drugo mi nesto jasno nije.. sa jedne strane se kurce i stvaraju non-fly zonu i nekakav Azaz koridor koji koalicija siroko u luku obilazi.. a sa druge dozvoljavaju da se izrael nesmetano sirijom seta.
Kada su "krtice" u pitanju proassadovi twitterasi (Leith Abu Fadel) optuzuju Hamasu bliske pojedince koji su saradjivali PFLP-om.
Meni to nema previse logike jer tesko da bi i pripadnici PFLP-a znali gdje je smjesten a kamoli neka grupa (za koju prvi put cujem) koja saradjuje sa njima zna.
Sve u svemu slazem se da nesto ne stima. Licno sumnj na krtice unutar SAA, cisto sumnjam da je Hizb u pitanju.
A sada, kada sam te vec citirao, da odgovorim i na onaj tvoj danasnji komentar.
1) "a cesto i isti ljudi" se nije odnosilo na tebe. Medjutim cinjenica je da Radovan i Ratko slijede istu logiku koju ti slijedis a to je da je odgovornost za zivote ljudi na onima koji taj teritorij kontrolisu. Dakle "ista matrica" i "isti argumenti" - da, odnosi se na tebe. "Isti obavjestajni centri" i "iste osobe" - ne.
2) Nepotrebno uzimas kao argument razloge nase borbe, koji jesu razliciti i od Assadovih i od razloga pobunjenika. Niko to ne spori. Niti si to spominjao kada si pisao o odgovornosti.
3) Barem meni ne moras dolaziti sa indirektnim i prikrivenim prijetnjama ("znam otprilike odakle si"). Ja cu pisati sta ja hocu, kad hocu, kome hocu. Ukoliko ti se nesto ne svidi mozes me prijaviti administraciji, blokirati, preskociti moje komentare, traziti pojasnjenje (kao mozda za ovo "a cesto i isti ljudi") ili mi se javiti putem pp. Ono sto ne mozes jeste da mi odredjujes sta cu tebi pisati. Za to postoji administracija.
Ne znam ja sta ovi sto ih citiras govorise i kako svoj zlocin pravdase..mescini si ipak malo o tom pitanju od mene upoznat.. meni nikada na pamet ovo nebi palo.. ne znam i ne zelim znati kako i zasto..
Od sve moje price izvadis par redaka koji su podlozni "oblikovanju" i od toga vlastitu pricu napravis.. o onda je do mene..??aferim.. (ovo bez znakova navoda).
Imao si bolan sa mnom privatnu prepisku iz koje sam otprilike shvatio odakle si..stoga u predhodnom i napisah.. u svrhu konstatacije..sta si ti shvatio opet do mene nije..
A sve ovo ostalo sto napisa..Bogami te nisam shvatio.. a vjeruj mi i ne zelim.. komplikovano i previse "kodifikovano" za ovaj moj um prosjecni..
A ti opet ponovo opleti.. o vjeruj mi na rijec nije igra rijeci
- Challenger__
#7325 Re: Sirija vol. 2
Ma nema govora...
- Cilj ruskog prisustva je jačanje pozicija vlade u Damasku i njene oružane sile a ne preuzimanje svih sirijskih antagonizama i neprijatelja na svoja pleća. Cilj je lavirati između mnogih interesa a to znači pretrpjeti provokacije, kako na svojoj (putnički avion, bombarder Su-24), tako na "tuđoj" koži ("greške" američke koalicje, turske i izraelske provokacije) a sve sa ciljem da se ojača pozicija SAA i Damaska na zemlji. Uspjesi SAA i saveznika, naročito ovi danas, to itekako potvrđuju.
Ne kolje se tele radi kile mesa niti se ide u rat sa svijetom radi jedne (istina neprihvatljive) drskosti Izraela.
- Cilj ruskog prisustva je jačanje pozicija vlade u Damasku i njene oružane sile a ne preuzimanje svih sirijskih antagonizama i neprijatelja na svoja pleća. Cilj je lavirati između mnogih interesa a to znači pretrpjeti provokacije, kako na svojoj (putnički avion, bombarder Su-24), tako na "tuđoj" koži ("greške" američke koalicje, turske i izraelske provokacije) a sve sa ciljem da se ojača pozicija SAA i Damaska na zemlji. Uspjesi SAA i saveznika, naročito ovi danas, to itekako potvrđuju.
Ne kolje se tele radi kile mesa niti se ide u rat sa svijetom radi jedne (istina neprihvatljive) drskosti Izraela.
Last edited by Challenger__ on 21/12/2015 02:26, edited 1 time in total.