Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
haos1

#7301 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

mg wrote:Mah, samo kukate, đe su ti ujedeni i pojedeni?? Izolovani incidenti se ne broje.
jedino gdje ja vidim izolirani slucaj, a to je da su psi mirni kad ih hranis, u izuzetno rijetkom slucaju kao ovaj sa slike. kazem izuzetno jer vecina kontakata sa psima ili zavrsi lavezom/ugrizom u odbrani svojeg teritorija (ulica, park gdje se djeca igraju), a tek u malom broju slucajeva prodje sve bez problema.

Image
haos1

#7302 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

mg wrote:Strah je samo u Vašim glavama, vala su ovi naši đukci većinom pitomi. Ja ih stalno mazim...

eto, o ovom ja pricam. ujeden 1X, drugi put me copor citav ganjao, i strah je u mojoj glavi.. eto ti ces mi reci da mi je strah samo u glavi... :cry:
saga

#7303 Re: Problem pasa lutalica

Post by saga »

Moram priznati da sam i ja bila ubjedjena da je potrebno nekako izazvati psa. Pogled samo ili pokret rukom ili sta god, ali da moras nesto uciniti.
Godinama sam zivjela u miru sa lutalicama.
Ali eto, ljetos, stojim na stanici, nigdje zive duse. Copor od 10ak pasa izlijece iz nekog prolaza preko puta, prelijecu ulicu i dok sam ja mantrala u sebi 'samo se smiri, nece ti oni nista, samo ce potrcati pored tebe' tako mene dvojica uspjese ujesti. Onda sam se razljutila i potukla s njima :brusli:
Da sam na vrijeme uvidjela opasnost, moglo je zavrsiti i bez ugriza
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7304 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

sinoc su bas lajali
najgori je jedan bijeli ko tele
a kukavica
i uz to ružan pas
pobjegne kad ga pogledaš al zato laje ko pavaroti :D
sunceKOtepsija

#7306 Re: Problem pasa lutalica

Post by sunceKOtepsija »

Nakon stravičnog napada čopora pasa: Mlada Džejlana i dalje trpi psihičke i fizičke posljedice
Image
Sedamnaestogodišnja Džejlana iz Velike Kladuše je u novembru doživjela stravičan napad u naselju Zagrad, kada ju je opkolio i izgrizao čopor pasa.

Zadobila je teške povrede i doživjela traumu koja će je dugo pratiti. Najviše su stradale ruke i noge. Djevojčica je zamotana u zavoje. I dalje se plaši svega, a psiholog vjeruje da će traume ostati cijeli život

O mladoj Džejlani smo već pisali, no od tada malo toga se promijenilo.

Sedamnaestogodišnju Džejlanu napao čopor pasa: Čovjek koji je spasio, mislio da je mrtva

"Apsolutno ništa se nije promijenilo za ovih dvadeset dana. Noge su joj još uvijek u vrlo lošem stanju. Morat će na operaciju kod estetskog hirurga, gdje će joj s natkoljenica rezati kožu i stavljati na potkoljenicama. Psihički je također vrlo loše. Punih mjesec dana ne ide u školu", kazala je za Radiosarajevo.ba, potresena majka Jasna Hadžić Mujkić.
http://www.radiosarajevo.ba/novost/2109 ... posljedice
BIONA

#7307 Re: Problem pasa lutalica

Post by BIONA »

E sad cekamo one cukoljupce, paypaloljupce da se oglase, da kazu kako su tuzne male okice izazvane od strane ove curice!
Naslovnica

#7308 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Ja ne znam da li je ovoj djevojci otac živ ili ne, ali da se ovo, ne do Bog, desi mome djetetu, ne bi ostao niti jedan pas živ u naselju!
Pa makar svakog odležao po godinu dana!
sunceKOtepsija

#7309 Re: Problem pasa lutalica

Post by sunceKOtepsija »

Djevojka sportistkinja, bavila se boksom
Kada je pala na tu livadu, srećom je rukama pokrila lice, da sačuva vrat", kaže nam majka Jasna, koja dodaje kako se ova hrabra djevojka inače bavi boksom i osvaja zlatne medalje.

No, njen zadnji krik je čula žena tog čovjeka koji je spasio. Izašao je vani i jedva ih rastjerao, jednog je vukao s njenih leđa.
Samo joj je lice netaknuto, doslovce je masakrirana, najviše su stradale ruke i noge. Skinuli su joj patike, hlače koje je imala pretvorene su u hlačice, jer su ih pojeli, a to malo što je ostalo, sve je potrgano. Mislili su prvo da se radi o silovanju, jer je skoro naga došla do hitne službe.
Hemera

#7310 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

sunceKOtepsija wrote:Djevojka sportistkinja, bavila se boksom
Kada je pala na tu livadu, srećom je rukama pokrila lice, da sačuva vrat", kaže nam majka Jasna, koja dodaje kako se ova hrabra djevojka inače bavi boksom i osvaja zlatne medalje.

No, njen zadnji krik je čula žena tog čovjeka koji je spasio. Izašao je vani i jedva ih rastjerao, jednog je vukao s njenih leđa.
Samo joj je lice netaknuto, doslovce je masakrirana, najviše su stradale ruke i noge. Skinuli su joj patike, hlače koje je imala pretvorene su u hlačice, jer su ih pojeli, a to malo što je ostalo, sve je potrgano. Mislili su prvo da se radi o silovanju, jer je skoro naga došla do hitne službe.

Čim se ženskadija uhvatila boksa to je nešto nastrano u glavi,sigurno je izazivala veoma druželjubive pse,koji joj ništa nisu radili,moguće da ih je i zlostavljala,oni su osjetili strah i morali se braniti od ovakve poremećenice koja trenira boks. :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:
huxley

#7311 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

Hemera wrote:
sunceKOtepsija wrote:Djevojka sportistkinja, bavila se boksom

Čim se ženskadija uhvatila boksa to je nešto nastrano u glavi,sigurno je izazivala veoma druželjubive pse,koji joj ništa nisu radili,moguće da ih je i zlostavljala,oni su osjetili strah i morali se braniti od ovakve poremećenice koja trenira boks. :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:
Ne vjerujem da su ti namjere loše, ali ovo što si napisao je imbecilno - jednom kada budeš imao svoju djecu, zamisli da neko napiše ovako nešto o tvojoj kćerki. Sram te bilo.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#7312 Re: Problem pasa lutalica

Post by Romeo 80 »

@ Huxley

Moraš uključiti sarkazam detektor! :-D
huxley

#7313 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

Ma ponavljam, ne vjerujem da su namjere bile loše, ali postoje granice, i ovdje su one debelo prekoračene. Jednostavno jako, jako loš pokušaj sarkazma.
Hemera

#7314 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

huxley wrote:Ma ponavljam, ne vjerujem da su namjere bile loše, ali postoje granice, i ovdje su one debelo prekoračene. Jednostavno jako, jako loš pokušaj sarkazma.
Ja sam sa ove teme bila x puta uklonjena banom radi svojih stavova vezano za pašćad.

Ovo je isključivo sarkazam kako to inače mile druželjubive dame iz kojekakvih udruženja vole prezentirati situaciju.
Žao mi je ako to ne možeš da dokučiš.
Ćao.
sizifinho

#7315 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

ma ja, banovali su te zbog stava, ni zbog čeg drugog, kao i mene što su :-)
Dr. Kuca

#7316 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dr. Kuca »

Cuke su se htjele igrati, ova djevojcica se nije znala igrati.

Sve po kratkom postupku.
KB9

#7317 Re: Problem pasa lutalica

Post by KB9 »

sve pohvatat i drzat sedmicu, dvije maksimalno, ko hoce da ih udomi nek izvoli, sto se ne udomi zavrsit i kraj price
simonese

#7318 Re: Problem pasa lutalica

Post by simonese »

KB9 wrote:sve pohvatat i drzat sedmicu, dvije maksimalno, ko hoce da ih udomi nek izvoli, sto se ne udomi zavrsit i kraj price
:thumbup: tako do ide u normalnom okruzenju
Zastozato

#7319 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Sta je ono na Trebevicu? Ja otisao sa porodicom da malo pobjegnem od magle a vala i od cuka kad gore situacija gora nego u gradu. U coporu preko 10 pasa, te jos pet sest njih koji su van copora. Koliko sam mogao da vidim uglavnom nisu sterilisani sto znaci da bi ih uskoro moglo biti vise. Boze sacuvaj!
irac300

#7320 Re: Problem pasa lutalica

Post by irac300 »

Zastozato wrote:Sta je ono na Trebevicu? Ja otisao sa porodicom da malo pobjegnem od magle a vala i od cuka kad gore situacija gora nego u gradu. U coporu preko 10 pasa, te jos pet sest njih koji su van copora. Koliko sam mogao da vidim uglavnom nisu sterilisani sto znaci da bi ih uskoro moglo biti vise. Boze sacuvaj!
Ma dobit cemo kroz koju godinu skroz novu vrstu, bosanskog divljeg psa, kao austarlijski Dingo. Nikakve kontrole više nema.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7321 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

Zastozato wrote:Sta je ono na Trebevicu? Ja otisao sa porodicom da malo pobjegnem od magle a vala i od cuka kad gore situacija gora nego u gradu. U coporu preko 10 pasa, te jos pet sest njih koji su van copora. Koliko sam mogao da vidim uglavnom nisu sterilisani sto znaci da bi ih uskoro moglo biti vise. Boze sacuvaj!
a vidio sam ovo
svbe mladi i mali
ali nisam imao snage tipkati

jos napadaju u coporu kad neko dovede psa u autu
al nemaju hrabrosti ujesti
samo lajanje
Zastozato

#7322 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Black swan wrote:
a vidio sam ovo
svbe mladi i mali
ali nisam imao snage tipkati

jos napadaju u coporu kad neko dovede psa u autu
al nemaju hrabrosti ujesti
samo lajanje
Ma ne moze covjek da bude rahat od njih ni na planini. Treba javiti ovima iz Zavoda da ih vode odozgo dok nije kasno, jer ce ih sigurno biti vise, jos ih raja hrani.
KB9

#7323 Re: Problem pasa lutalica

Post by KB9 »

ovaj se problem vazda pravda tim kako ima vecih problema, tako to ide kod nas
Maharadza

#7324 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

KB9 wrote:ovaj se problem vazda pravda tim kako ima vecih problema, tako to ide kod nas
Lijenost je najgora bolest a Bošnjo je odavno obolio istom! :zzzz:
nadžak

#7325 Re: Problem pasa lutalica

Post by nadžak »

Locked