Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Grean

#7301 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Grean »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja bih samo da istaknem kako smatram da je Fond za obnovu kuća odlična ideja. Samo treba transparentno raspolagati njime,ii privući donatore.
+1

Naravno sad je vazno dopremiti prvu pomoc ali najvaznije nas ceka. Ja se nadam nekom ozbiljnijem fondu da bi se ljudi mogli ukljuciti. Ovo da se ljudi skupe peko nekih organizacija, fejsbuka, foruma isl. i naprave jednu kucu daje ti osjecaj da si skinuo nekakav osjecaj krivnje ali ne daje zadovoljstvo da se nesto napravilo.

Nista bez fonda nakon sto se tacno ustanovi koliki je broj potpuno unistenih kuca, onda neki projekat objekata od xx kvadrata do xy kvadrata i koja cijena ce biti po objektu.

10-20 privrednih subjekata moze dati mozda 100.000KM
1.000 privrednih subjekata, javnih licnosti, fudbalskih klubova it.itd. ce se naci koji mogu izdvojiti 10.000KM,
10.000 porodica je sigurno spremno izdvojiti 1.000
100.000 porodica koje mogu izdvojiti 100KM za ovaku veliku stvar.

U ovom slucaju bi napravili nesto, to je preko 30 miliona maraka. Najvaznije je ko da pokrene i stane ispred ove akcije, u koga se ima povjerenja.
Herr Flick

#7302 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Herr Flick »

Mustang1 wrote:Sada kada pocnu dolaziti ove novcane donacije treba se organizovati i sa puskama ici po taj novac i sa kamerama .. Ko pipne lovu osim nadleznih odmah pucati .. Kamera da snima sve dok lova ne stigne do onih kojima je potrebna .. Jedna marka ako zafali odmah ruke da se lome ! Ne dozvoliti da se nakon ovoga pojave novi bmw.ovi na ulicama od tih para
Pa baš sumnjaš da im se nece barem 70 % od tih donacija sleći u njihove dzepove.Znas li koliko se donacija od rata na ovamo slilo u BiH pa vidi kako zivimo,kakva nam je infrastruktura.Ovo je njima došlo ko melem na ranu da se još nakradu
Klavikula

#7303 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Klavikula »

shibonja wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Bez želje da provociram ili miniram temu je li neko zna da li su recimo neki timovi iz RS-a pomagali u F.BiH? Znam da su naši dosta iz F.BiH pomagali u i oko Doboja recimo rafting klub iz Cazina, prije dva dana kada je bilo najteže, bio u Doboju a ima i reportaža o tome.
Ne,nit je bilo nit ce biti..
rafter/ronioci iz Foce, ako se ne varam.
Hajlac

#7304 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Hajlac »

Havatar wrote:
Hajlac wrote:
Moral-inspektor, loše si upratio :roll:

Još jedan "sve pod tepih" slučaj...

Smeće je jedan od ključnih faktora za ovolike poplave naših rijeka - o tome nema prešućivanja.
Ne moras da presucujes ali nemoj ni da preuvelicavas posto to sto su to pojedinci uradili ne znaci da se tako radilo i ljudi koji su bili tamo su ti to i objasnili.
todd_smith wrote:Debil u Zavidovicima nasao tri mine i komotno ih bacio u rijeku i hladno pred kamerama rece da je to uradio jer nije znao sta ce sa njima.... :-) :-) :-) :-)
Toliko o preuveličavanju i stvaranju pogrešne slike :roll:
Drvosjeca iz Dejcica

#7305 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Klavikula wrote:
shibonja wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Bez želje da provociram ili miniram temu je li neko zna da li su recimo neki timovi iz RS-a pomagali u F.BiH? Znam da su naši dosta iz F.BiH pomagali u i oko Doboja recimo rafting klub iz Cazina, prije dva dana kada je bilo najteže, bio u Doboju a ima i reportaža o tome.
Gdje su bili i kada ako se može znati, pitam jer me interesuje. Ja lično ne mgu da vjerujem da niko nije bio.
todd_smith

#7306 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by todd_smith »

https://docs.google.com/document/d/1ePc ... AzBxo/edit

Podaci o besplatnom smještaju za ugrožene u BiH

Sirite dalje!
art vandeley

#7307 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by art vandeley »

saabsa wrote:Na ovoj temi bi se trebali cenzurisati rijeci srbin ,bosnjak ,hrvat .
kad to ustav ucini, onda ok, cuj zabraniti imena naroda.
Hajlac

#7308 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Hajlac »

Klavikula wrote:
shibonja wrote:
Da, u Janji bili. Tako su mediji prenijeli.
Klavikula

#7309 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Klavikula »

aman ljudi, ljudski je pomoci, bilo kome. ko se toga ne drzi na njegovu sramotu.
shibonja

#7310 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by shibonja »

Grean wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ja bih samo da istaknem kako smatram da je Fond za obnovu kuća odlična ideja. Samo treba transparentno raspolagati njime,ii privući donatore.
+1

Naravno sad je vazno dopremiti prvu pomoc ali najvaznije nas ceka. Ja se nadam nekom ozbiljnijem fondu da bi se ljudi mogli ukljuciti. Ovo da se ljudi skupe peko nekih organizacija, fejsbuka, foruma isl. i naprave jednu kucu daje ti osjecaj da si skinuo nekakav osjecaj krivnje ali ne daje zadovoljstvo da se nesto napravilo.

Nista bez fonda nakon sto se tacno ustanovi koliki je broj potpuno unistenih kuca, onda neki projekat objekata od xx kvadrata do xy kvadrata i koja cijena ce biti po objektu.

10-20 privrednih subjekata moze dati mozda 100.000KM
1.000 privrednih subjekata, javnih licnosti, fudbalskih klubova it.itd. ce se naci koji mogu izdvojiti 10.000KM,
10.000 porodica je sigurno spremno izdvojiti 1.000
100.000 porodica koje mogu izdvojiti 100KM za ovaku veliku stvar.

U ovom slucaju bi napravili nesto, to je preko 30 miliona maraka. Najvaznije je ko da pokrene i stane ispred ove akcije, u koga se ima povjerenja.

Ovo se nece desiti,vjeruj mi..
Alfons Kauders

#7311 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

Hajlac wrote:
Klavikula wrote: rafter/ronioci iz Foce, ako se ne varam.
Da, u Janji bili. Tako su mediji prenijeli.
Janja nije u FBiH. Svaka im cast u svakom slucaju, da ne bude zabune.
Havatar

#7312 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

Hajlac wrote:
Havatar wrote:
Hajlac wrote:
Moral-inspektor, loše si upratio :roll:

Još jedan "sve pod tepih" slučaj...

Smeće je jedan od ključnih faktora za ovolike poplave naših rijeka - o tome nema prešućivanja.
Ne moras da presucujes ali nemoj ni da preuvelicavas posto to sto su to pojedinci uradili ne znaci da se tako radilo i ljudi koji su bili tamo su ti to i objasnili.
todd_smith wrote:Debil u Zavidovicima nasao tri mine i komotno ih bacio u rijeku i hladno pred kamerama rece da je to uradio jer nije znao sta ce sa njima.... :-) :-) :-) :-)
Toliko o preuveličavanju i stvaranju pogrešne slike :roll:
Pricali smo o bacanju smeca i toga nije bilo sto su ljudi iz Zavidovica i objasnilia ovo je mina i normalno je da se ljudi uspanice i da ne umiju da postupaju sa tim tako da to nije nikakav dokaz , ako je uopste tacno posto tod nije ni bio u Zavidovicima nego procitao na fb.
cules82

#7313 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by cules82 »

isao po vodu pa nisam upratio ovo za policajca i nekog cicu sto su rekli za pomoc iz FBIH,ima li slucajno gdje da se to pogleda ? ? ? ?
Alfons Kauders

#7314 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

cules82 wrote:isao po vodu pa nisam upratio ovo za policajca i nekog cicu sto su rekli za pomoc iz FBIH,ima li slucajno gdje da se to pogleda ? ? ? ?
federalna.ba... samo dok se oni nakane da uploaduju... ako se nakane... sto ne garantujem
Herr Flick

#7315 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Herr Flick »

Moja tv.pa presaltaj kad se zavrsi dnevnik :)
VjecitiStudent

#7316 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

Boskero wrote:
emmir1 wrote:AUUUUU

Na FTV lik iz Doboja .

Crveni križ RS je nula , RS je nula , da nam nije bilo ljudi iz Federacije pocrkali bi od žeđi i gladi.

Bravo za Bošnjake , pokazali su kada treba pomoć da se ne gleda ko je ko
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih:
Mali ispravak:
"Krizni štab Doboja je nula, krizni štab RS-a je nula, da nam nije bilo ljudi iz Federacije pocrkali bi od žeđi i gladi."
Lik je još predstavljen ko policajac.
emmir1

#7317 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by emmir1 »

i gradonačelnik Šamca se danas zahvaljivao Gradačcu

kaže da su ih spasili
todd_smith

#7318 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by todd_smith »

Jbte poplava dodje i odnese ono "Bosanski" iz Bosanskog Samca, gdje god citam sve pise Samac samo.
Inna9

#7319 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Inna9 »

Tesanj koliko je pomogao Maglaju, toliko je i Doboju.
Dovoljno je cuti rijec "HVALA" :-D, a vec sam komentarisala medije RS-a.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#7320 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Jimmy McNulty »

Pa taj policajac što je radio u službi radio je kada ga se dočepaju zaštitnici svega srpskog, nego ako bude kakav video toga postavite ovdje na temu...
Alfons Kauders

#7321 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

i naravno to mi koji smo fulali dnevnik nemremo pogledat... jer eto... ne stavlja se sadrzaj online... tesko ljudima... :roll:
House

#7322 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by House »

todd_smith wrote:Jbte poplava dodje i odnese ono "Bosanski" iz Bosanskog Samca, gdje god citam sve pise Samac samo.

Zar nije samo Šamac :-? izbrisali su "bosanski" davnih dana
Last edited by House on 19/05/2014 20:29, edited 1 time in total.
cenecimoveocino

#7323 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by cenecimoveocino »

Upravo je 5 helikoptera napustilo Zenicu,idu u pravcu Sarajeva,nad poplavljenim podrucijima(Nemila,Zeljezno polje) nadvili se tamni oblaci k'o da je Kijamet,ne dao Bog kisu

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
omar little

#7324 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by omar little »

todd_smith wrote:Jbte poplava dodje i odnese ono "Bosanski" iz Bosanskog Samca, gdje god citam sve pise Samac samo.
maknuli su oni bosanski iz imena davno.
guber90

#7325 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

Znam da je ovo malo krupniji zahtjev, ali ne skodi postaviti, pa ako im neko moze pomoci fino bi bilo, mozda neko ima u pdrumu staru masinu koja je koliko toliko funkcionalna ili sta ja znam vec.
Image

Inace tu se nalazio oko 40-ak ljudi:
IOK Tuzla je prihvatio 40 osoba bez krova nad glavom medju kojima su bebe, stari, iznemogli i bolesni. Molimo gradjane da nam pomognu doniranjem odjece, hrane i higijenskih potrepstina. Od odjece prijeko su potrebne carape za starije osobe. Kontakt broj je: 062/808-651, Danijel. Hvala Vam unaprijed!
Last edited by guber90 on 19/05/2014 20:33, edited 1 time in total.
Post Reply