BAKIRE ODLAZI

Post Reply
Hafis

#7301 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

Imamo li podatke za većinske bošnjačke županije, ili je to povjerljiva informacija koja nije za javnost?

Nije valjda da samo gume od vozila krpe.
tandmand

#7302 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by tandmand »

Bakir je do sada trebao po uzoru na RS i ZHŽ, uložiti minimalno 2 miliona KM za MUP Bosansko-podrinjskog kantona.
Hafis

#7303 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

tandmand wrote:Bakir je do sada trebao po uzoru na RS i ZHŽ, uložiti minimalno 2 miliona KM za MUP Bosansko-podrinjskog kantona.
Ne pitam koliko je trebao, već koliko je do sad uložio.
Normalno da ne znaš.... takve stvari sarajevski mediji ne prenose, što opet nije znak da se ne dešavaju.
Ako je MUP one sirotinjske hercegbosanske županije uložio 400 000 KM, onda je MUP KS uložio 4 milijuna.
tandmand

#7304 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by tandmand »

Hafis wrote:
tandmand wrote:Bakir je do sada trebao po uzoru na RS i ZHŽ, uložiti minimalno 2 miliona KM za MUP Bosansko-podrinjskog kantona.
Normalno da ne znaš.... takve stvari sarajevski mediji ne prenose, što opet nije znak da se ne dešavaju.
Ako je MUP one sirotinjske hercegbosanske županije uložio 400 000 KM, onda je MUP KS uložio 4 milijuna.
Eh, sirotinjska hercegbosanske županija ... Jasno je da bi "čisti kantoni" trebalo da posluže kao Cloud sa kojeg bi se oružje downloadovalo u SBK i HNK u slučaju nedaj bože ....
insomnia78

#7305 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by insomnia78 »

Naoruzace i vas Komsic ba. Sta si se usro
daddy-kool

#7306 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by daddy-kool »

amko761 wrote:"Ako je Izetbegović govorio o potrebi naoružanja Oružanih snaga BiH, Lazanski ističe da nije moguće naoružavati posebno Bošnjake, jer su Srbi, Bošnjaci i Hrvati u jedinstvenim oružanim snagama.

„Oni (Srbi, Hrvati, Bošnjaci) su u zajedničkim kasarnama. Da li će jedna soba imati više oružja od druge? To je malo smiješno“, kaže Lazanski."

Mene ovo zanima, na koji način se misli naoružati samo armija BiH tj. samo bošnjake, a ne vlahe i šokce tobejarabi.

Ali valjda naš presjednik Bakir zna. S te strane ću biti miran hajd.
OS BiH se ne naoružavaju, budžet je jedva dovoljan da zakrpi plate i osnovno održavanje. Da je kod nas normalno ustrojstvo sljedeće tri godine bi trebalo utrostručiti taj budžet, a onda poslije opet uduplati. To su naše realne potrebe. Pošto to nije moguće mora se ići posrednim metodama koje bi u slučaju "za ne daj Bože" bile rezervoari iz kojih bi se koristili materijali, poluproizvodi i gotovi proizvodi.
Hafis

#7307 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

tandmand wrote:
Hafis wrote:
Eh, sirotinjska hercegbosanske županija ... Jasno je da bi "čisti kantoni" trebalo da posluže kao Cloud sa kojeg bi se oružje downloadovalo u SBK i HNK u slučaju nedaj bože ....
Jednako kao što bi i čisti kanton KS imao potpuno istu ulogu u downloadingu oružja u tim županijama u slučaju ne daj Bože.
Kažem ti ja, sve je to relativno, samo ovisi s koje strane Ivana gledaš.
asker

#7308 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by asker »

archi_a wrote:Ništa, eto sve je dogovoreno!!!! Neka mi se javi neki četnik da mu predam ključeve od imovine, pošto će samo ušetati i uspostaviti svoju vlast, a mi ćemo pobjeći! :lol:
Bakir pa Bakir..... Nja nja nja, ebo vas Bakir ili bilo koje drugo ime. Ne ide se za njega u rat, braniš svoje, porodicu, imovinu, porijeklo, zemlju, dostojanstvo, život!!! Nećete više bagro, nikad više!!
:thumbup:

Ja ne poznajem niti jednog covjeka koji misli i govori ovako kao ova grupica forumskih defetista (a hinjski se predstavljaju kao opce javno misljenje Bosnjaka - fuj). Ono, predaj se, pripremi komsijsko/susjedske zastavice, namazi supak vazelinom i lijepo se namjesti. Jer sve drugo je borba za Bakira :-)

Steta, jer je ovo najcitaniji forum i stvara se neka uvrnuta slika. Vidim i da nasa dijaspora cesto padne na hinsjko proturanje "svebosnjackog" misljenja u domovini.

Slazem se, nikad vise bagro zlocinacka!
Hafis

#7309 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

daddy-kool wrote:
amko761 wrote:"Ako je Izetbegović govorio o potrebi naoružanja Oružanih snaga BiH, Lazanski ističe da nije moguće naoružavati posebno Bošnjake, jer su Srbi, Bošnjaci i Hrvati u jedinstvenim oružanim snagama.

„Oni (Srbi, Hrvati, Bošnjaci) su u zajedničkim kasarnama. Da li će jedna soba imati više oružja od druge? To je malo smiješno“, kaže Lazanski."

Mene ovo zanima, na koji način se misli naoružati samo armija BiH tj. samo bošnjake, a ne vlahe i šokce tobejarabi.

Ali valjda naš presjednik Bakir zna. S te strane ću biti miran hajd.
OS BiH se ne naoružavaju, budžet je jedva dovoljan da zakrpi plate i osnovno održavanje. Da je kod nas normalno ustrojstvo sljedeće tri godine bi trebalo utrostručiti taj budžet, a onda poslije opet uduplati. To su naše realne potrebe. Pošto to nije moguće mora se ići posrednim metodama koje bi u slučaju "za ne daj Bože" bile rezervoari iz kojih bi se koristili materijali, poluproizvodi i gotovi proizvodi.
Preduga je to lopta. Bakir pravi predstavu za javnost...nije on jedini vlasnik tih proizvoda.
nema od toga ništa, ali eto pričamo se.
stari lisac

#7310 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by stari lisac »

Poceo bakir pozivat na rat kad vise ne moze krast :lol:

Nemoj bolan bakire dodika kopirat i sad kad si kurcu za usi pao pocet na mrznju pozivat,ako si do sad bio kulturan i sutljiv dok si krao budi i od sad.Idi trosi pare nedje na sejselima,kubi kad ih vec imas toliko stas u bosni :D
daddy-kool

#7311 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by daddy-kool »

Hafis wrote:[
Preduga je to lopta. Bakir pravi predstavu za javnost...nije on jedini vlasnik tih proizvoda.
Ko je vlasnik?
Hafis

#7312 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

Koliko ja vidim po ovoj gazijskoj priči, izgleda da bi ovaj put ''đikani'' bili ti na čija bi se vrata lupalo :)
Hafis

#7313 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

daddy-kool wrote:
Ko je vlasnik?
Bakir nije, to barem znam.
Čovjek je na čelu stranke koja se lagano osipa. A nije kako će se još osuti ako ih ove godine ne uvali u fotelje. A neće bogaremi ni blizu, ko prije 4 godine. Ne znam otkud njega s višecjevnim bacačima i haubicama?
daddy-kool

#7314 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by daddy-kool »

Hafis wrote:
Čovjek je na čelu stranke koja se lagano osipa. A nije kako će se još osuti ako ih ove godine ne uvali u fotelje. A neće bogaremi ni blizu, ko prije 4 godine. Ne znam otkud njega s višecjevnim bacačima i haubicama?
Bakir je u ovom kontekstu nebitan, priča je starija od njegove političke karijere.
Hafis

#7315 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

daddy-kool wrote:
Hafis wrote:
Bakir je u ovom kontekstu nebitan, priča je starija od njegove političke karijere.
Kako je nebitan, kad je jedini političar u BiH nakon Daytona koji ''zvecka'' oružjem, i to gudeći najtanju žicu.
U dobra stara vremena VP bi ga smijenio.
A inače, u pravu si.... nikada neće biti u poziciji da se nešto pita...pogotovo o stanju mira i rata.... da ne ulazimo umeđunarodnu politiku i zajebancije.
asker

#7316 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by asker »

Hafis wrote:Da upitam ove geostratege: pika li da se i Srbi i Hrvati malo više zadaju u naoružavanje, normalno da ih i njihovi nacionalni lideri javno pozovu... ono, uhodana finta - mi ne bi, ali ako komšijama slučajno padne na um neka glupost. Jebat ga, svakome se u ovoj državi otkida za vojsku.
Srbi i Hrvati su se bas ono full jebacki zadali u naoruzavanje. Tvoj nacionalni lider je u ovom trenutku Kolinda, po svakom pitanju, u svakom trenutku. Jaka Hrvatska vojska tebi, sasvim opravdano, uzrokuje mentalni orgazam. Hrvatsko naoruzavanje i modernizaciju cak i Srbi preko Drine nevoljko registruju. Srbija se trudi da prati korak, i za ove nase prilike gazi krupnim koracima.
Nikog' ovdje nije strah tebe ili Marija Karamatica. Ono da se ne zanosis. Potencijalna opasnost dolazi od XY Gardijskih ovih ili onih. Ili onih cetnickih trupa preko Drine.
insomnia78

#7317 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by insomnia78 »

Ko i babo mu. I on je 90-tih jedini zvecko oruzjem
Jebem ti forum i hljeb sta sve trpi. Cuj Bakir zvecka oruzjem i jos jedini :lol:
tandmand

#7318 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by tandmand »

Hafis wrote:
daddy-kool wrote:
Ko je vlasnik?
Bakir priča legalističku priču vezanu za OS i namjensku industriju, na šta on realno više neće imati uticaja ali u onoj sferi u kojoj su djelovali Špegelj, Hasan Čengić itd. i te kako je upućen u tu vrstu nabavke.

Samo što mu se žao rastati od para. :D
Hafis

#7319 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

Ovako su i Srbi zveckali oružjem devedesetih u slučaju ako bi se netko drznuo podrivati Jugoslaviju... i normalno udarajući u najtanju žicu vječite žrtve. Doduše i udarili su na kraju, samo su imali mig izvana.
Pun mi je qurac više bilo kakvog zveckanja....najljepše sam godine mladosti izgubio zbog budala i njihovog zveckanja.
Zato i govorim protiv ovog kretena iz trezora.... hvata masu na najtanju žicu i emocije da bi spašavao političku karijeru. najgore je što ima dosta levata koji sehvataju na ovu priču... mada mislim samo verbalno se hvataju. što kaže pokojni Kemica: da ti roknu samo dvije sve bi ti se samo kazalo... Bez mene ovaj put, a vi se držt'e Bakira i lupajte u ''đikana'' na vrata.
insomnia78

#7320 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by insomnia78 »

Fala sto si nas obavjestio.
Hafis

#7321 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

A šta ću, iskren. Nema u mene ha bu, ovo ću, ono ću. Tako ti je to.
insomnia78

#7322 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by insomnia78 »

Vi iz tog dole kraja ste tradicionalno po tome poznati
tandmand

#7323 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by tandmand »

Pa ko bi ginuo za Čovića i njegovu fotelju. Lahko je prosvjedovati po Mostaru ali je još lakše pobići u Njemačku kad zagusti.
tvojkomsija

#7324 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by tvojkomsija »

asker wrote:
archi_a wrote:Ništa, eto sve je dogovoreno!!!! Neka mi se javi neki četnik da mu predam ključeve od imovine, pošto će samo ušetati i uspostaviti svoju vlast, a mi ćemo pobjeći! :lol:
Bakir pa Bakir..... Nja nja nja, ebo vas Bakir ili bilo koje drugo ime. Ne ide se za njega u rat, braniš svoje, porodicu, imovinu, porijeklo, zemlju, dostojanstvo, život!!! Nećete više bagro, nikad više!!
:thumbup:

Ja ne poznajem niti jednog covjeka koji misli i govori ovako kao ova grupica forumskih defetista (a hinjski se predstavljaju kao opce javno misljenje Bosnjaka - fuj). Ono, predaj se, pripremi komsijsko/susjedske zastavice, namazi supak vazelinom i lijepo se namjesti. Jer sve drugo je borba za Bakira :-)

Steta, jer je ovo najcitaniji forum i stvara se neka uvrnuta slika. Vidim i da nasa dijaspora cesto padne na hinsjko proturanje "svebosnjackog" misljenja u domovini.

Slazem se, nikad vise bagro zlocinacka!
Ovaj forum, a i vecina foruma, nema dovoljan broj aktivnih korisnika kako bi predstavljao jedan velik narod.
Da sam se informisao iz forumskih izvora, ocekivao bih 200 hiljada glasova za Nasu stranku, ogroman pad SDA, i jos svasta nesto.
Hafis

#7325 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

asker wrote:
Hafis wrote:Da upitam ove geostratege: pika li da se i Srbi i Hrvati malo više zadaju u naoružavanje, normalno da ih i njihovi nacionalni lideri javno pozovu... ono, uhodana finta - mi ne bi, ali ako komšijama slučajno padne na um neka glupost. Jebat ga, svakome se u ovoj državi otkida za vojsku.
Srbi i Hrvati su se bas ono full jebacki zadali u naoruzavanje. Tvoj nacionalni lider je u ovom trenutku Kolinda, po svakom pitanju, u svakom trenutku. Jaka Hrvatska vojska tebi, sasvim opravdano, uzrokuje mentalni orgazam. Hrvatsko naoruzavanje i modernizaciju cak i Srbi preko Drine nevoljko registruju. Srbija se trudi da prati korak, i za ove nase prilike gazi krupnim koracima.
Nikog' ovdje nije strah tebe ili Marija Karamatica. Ono da se ne zanosis. Potencijalna opasnost dolazi od XY Gardijskih ovih ili onih. Ili onih cetnickih trupa preko Drine.
Đes Sefere.
Ja čitavo vrijeme ovdje zastupam miroljubljivu koegzistenciji i suživot bez nepotrebne militarizacije a ti već u tenk sjeo i krenuo preko Ivana...ili ćeš prvo na đikane.
Iskreno da ti kažem, ovdje rata nema, sve i da ga hoćemo napraviti. A i bolje, ako mi vjeruješ.
Jedino ako si baš navro, onda ide ona starog dobrog Tileta: živimo i radimo kao da će uvijek biti mir, a spremamo se kao da će sutra Gardijska ili četnici nagrnuti.... jedino ako se u međuvremenu ne dokopaš kakve radne dozvole pa s ostalim normalnim ljudima u Njemačku....ako već nisi tamo.
Post Reply