Reci mi, zasto je postojanje kreatora koji oduvijek postoji i nije stvoren, vise smisleno od univerzuma koji oduvijek postoji i nije stvoren?patriot_1 wrote: Dali je smislenija teorija da je sve nastalo slučajno ili da postoji kreator?
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Raigor Stonehoof
#7301 Re: Ateizam
- Raigor Stonehoof
#7302 Re: Ateizam
Smrcak15 wrote:
drzim se nauke onoliko koliko nauka ne ode predaleko sa svojim teorijama koje postanu u koliziji sa vjerom.

Evo Smrleta, otkriven identitet.
- Smrcak15
#7303 Re: Ateizam
eh tolika budala nisamRaigor Stonehoof wrote:Smrcak15 wrote:
drzim se nauke onoliko koliko nauka ne ode predaleko sa svojim teorijama koje postanu u koliziji sa vjerom.
ni islam mi nemoze podvaliti 2+2=5 pa da ja to prihvatim,
nego ja govorim ,kad zalazimo u teorije, naucnici ponude jednu teoriju ali islam drugu o istoj temi , pirhvatit cu ono sto Kur'an govori
pricamo o teorijama a ne o empirijskim dokazima.
- zforumas
#7304 Re: Ateizam
2+2 moze biti 5Smrcak15 wrote:eh tolika budala nisamRaigor Stonehoof wrote:Smrcak15 wrote:
ni islam mi nemoze podvaliti 2+2=5 pa da ja to prihvatim,
nego ja govorim ,kad zalazimo u teorije, naucnici ponude jednu teoriju ali islam drugu o istoj temi , pirhvatit cu ono sto Kur'an govori
pricamo o teorijama a ne o empirijskim dokazima.
- Smrcak15
#7305 Re: Ateizam
moze kad ostavis mozak na tavan da se susi jer previse vlage se u njega nakupilozforumas wrote: 2+2 moze biti 5
- zforumas
#7306 Re: Ateizam
To sad kao duhovito? Guglao pola sata pa nisi nista nasao? Konsultuj se sa istocnim kolegama, mozda oni imaju neku ideju.Smrcak15 wrote:moze kad ostavis mozak na tavan da se susi jer previse vlage se u njega nakupilozforumas wrote: 2+2 moze biti 5
I da....u sastavu mozga je oko 80% vode, to nije vlazno nego mokro. Al' siguran sam da to vec znas, pise u knjizi.
- Smrcak15
#7307 Re: Ateizam
duhovito isto kao 2+2=5zforumas wrote:To sad kao duhovito? Guglao pola sata pa nisi nista nasao? Konsultuj se sa istocnim kolegama, mozda oni imaju neku ideju.Smrcak15 wrote:moze kad ostavis mozak na tavan da se susi jer previse vlage se u njega nakupilozforumas wrote: 2+2 moze biti 5
I da....u sastavu mozga je oko 80% vode, to nije vlazno nego mokro. Al' siguran sam da to vec znas, pise u knjizi.
- Smrcak15
#7308 Re: Ateizam
Vizualizacija ateistickog vjerovanja o evoluciji

-
patriot_1
#7309 Re: Ateizam
Zato jer sve što postoji , a "dobro je uštelano" mora imati "inžinjera".Raigor Stonehoof wrote:Reci mi, zasto je postojanje kreatora koji oduvijek postoji i nije stvoren, vise smisleno od univerzuma koji oduvijek postoji i nije stvoren?patriot_1 wrote: Dali je smislenija teorija da je sve nastalo slučajno ili da postoji kreator?
Nstalo slučajno,bez tvorca,ide li?
Stvorio netko,,,,logičnije?
Reci mi,kad već postavljaš pitanja,zašto je nemoguće da je netko iza svega toga?
- beni-bu-man
- zforumas
#7311 Re: Ateizam
Ovime pokazujes samo kako je tvoje razmisljanje ograniceno. Pises o ATP sintezi, nano robotima, pulsarima i cemu sve ne a ne shvatas prostu matematiku. Cak se ismijavas.Smrcak15 wrote:
duhovito isto kao 2+2=5
-
broj dva
#7312 Re: Ateizam
--Ludzak wrote:![]()
![]()
Koriolis je sotona.
Vazda sam u to sumnjao ali eto sada je potvrdjeno
- Towelie
#7313 Re: Ateizam
Smrcak15 wrote:Vizualizacija ateistickog vjerovanja o evoluciji
Atejisti na aparatima.
- Smrcak15
#7314 Re: Ateizam
a mozes li ti osporiti to mozda ili mogu li tvoji ateisticki pajdasi osporiti to arguentovano da nije tako??Towelie wrote:Smrcak15 wrote:Vizualizacija ateistickog vjerovanja o evoluciji
![]()
Atejisti na aparatima.
-
broj dva
#7315 Re: Ateizam
Jedno milion puta je argumentovano osporeno i jedno milion puta je evolucija dokazana.To sto nekom ne ide u glavu nije do nauke ili argumenata vec do neceg drugog..
A ti smrle, da te evolucija svarno interesuje nasao bi sam sve sto ti treba jer sve je dostupno.
A ti smrle, da te evolucija svarno interesuje nasao bi sam sve sto ti treba jer sve je dostupno.
- Towelie
#7316 Re: Ateizam
Smrle ti ne razumes da evolucija nema cilj i da nije deo necijeg master-plana. Ona se jednostavno desava i to je to.Smrcak15 wrote:a mozes li ti osporiti to mozda ili mogu li tvoji ateisticki pajdasi osporiti to arguentovano da nije tako??Towelie wrote:Smrcak15 wrote:Vizualizacija ateistickog vjerovanja o evoluciji
![]()
Atejisti na aparatima.
- Smrcak15
#7317 Re: Ateizam
dokazano u nekom tvom imaginarnom svijetubroj dva wrote:Jedno milion puta je argumentovano osporeno i jedno milion puta je evolucija dokazana.To sto nekom ne ide u glavu nije do nauke ili argumenata vec do neceg drugog..
ako je dokazano zasto onda ti meni fino ne objasnis u kratko kako slucajni dogadjaji kreiraju postepeno kompleksne strukture?
- Dozer
#7318 Re: Ateizam
Smrle ba, zasto si mi preskocio ove vratolomije 
Nadam se da uvidjas da cak ni tvoj mozak ne moze prihvatiti to "nistavilo" kao istinu
Bio je u nistavilu, znaci nije bilo nicega pored njega, ni iznad ni ispod Njega.
Dakle, bog je bio u "nistavilu", za koje se ne zna ni sta je, ni gdje je, ali istovremeno je, valjda pored tog nistavila u kojem "nije bilo nicega pored njega, ni iznad ni ispod Njega", postojala "jedna cjelina svega sto vidimo.."?ne posminju rijec Big banga, nego daju definiciju , da je bila jedna cjelina svega sto vidimo sad univerzuma i planete zemlje pa se to raskomadalo , i na drugom mjestu govori da nebesa se sire tj. da je On Siritelj nebesa.3. Gdje tacno religije spominju BigBang?
Nadam se da uvidjas da cak ni tvoj mozak ne moze prihvatiti to "nistavilo" kao istinu
- beni-bu-man
#7319 Re: Ateizam
to nema smila u njegovom zivotu jer tako ne pise u svetim bajkama , kod njega je ono budi i ono bidneTowelie wrote: Smrle ti ne razumes da evolucija nema cilj i da nije deo necijeg master-plana. Ona se jednostavno desava i to je to.
- Dozer
#7320 Re: Ateizam
Ovo ti je dokazano i pokazano jedno 200x... Problem je sto ti to ne mozes da shvatis i ne zelis da prihvatis.Smrcak15 wrote: dokazano u nekom tvom imaginarnom svijetu
ako je dokazano zasto onda ti meni fino ne objasnis u kratko kako slucajni dogadjaji kreiraju postepeno kompleksne strukture?
Mislim...pogledaj samo prethodni post u kojem ti u dvije recenice sam sebe pobijas...
Prvo kazes da je bog bio u nistavilu, u kojem nije bilo nista oko njega, a onda u drugoj kazes da je postojala jedna cjelina necega
Last edited by Dozer on 19/09/2017 12:32, edited 1 time in total.
- irac300
#7321 Re: Ateizam
Nešto nam se Smrle osilio i uskurčio.
Da se ne sprema za džihad? 
-
broj dva
#7322 Re: Ateizam
---Smrcak15 wrote:dokazano u nekom tvom imaginarnom svijetubroj dva wrote:Jedno milion puta je argumentovano osporeno i jedno milion puta je evolucija dokazana.To sto nekom ne ide u glavu nije do nauke ili argumenata vec do neceg drugog..
U dvije rjeci :
postepeno i sporo
U malo vise rjeci
Ne krece se od kompleksni struktura nego od jednostavih koje postepeno i polako postaju kompleksnije.
- Smrcak15
#7323 Re: Ateizam
upravo je to i problem, nema cilj, slucajni dogadjaji se samo desavaju a povlace pametne poteze i to sve izkomibiniraju pa dobiju nanomasineriju i robote.Towelie wrote: Smrle ti ne razumes da evolucija nema cilj i da nije deo necijeg master-plana. Ona se jednostavno desava i to je to.
znaci ti ces prihvatiti, samo se desava
jeli to tebi svega ti izgovor, samo se desava, nafiluju te ateisti samo se desava i ti to progutaj, zmireci bez imalo vode
to je isto kao kad vjerujes u desavanja sa lijeve strane na slici gore, gdje vjetrovi , zivotinje, ljudi slucajnim dogadjajima pokrecu figure u sahu pametno bez gresaka.
na tom ti je nivou vjerovanje, htio nehtio, navukao si se na ateisticko nelogicno vjerovano (samo se desava ) bez da imalo mucnes glavom i vidis ima li to smisla.
Last edited by Smrcak15 on 19/09/2017 12:37, edited 1 time in total.
- Smrcak15
#7324 Re: Ateizam
ja kad govorim nistavilo to znaci daleko prije nego je stvorio tu cjelinu iz koje je pokrenuo big bang, a ne da je cjelina bistvovala oduvijek sa njim.Dozer wrote:Smrle ba, zasto si mi preskocio ove vratolomije
Bio je u nistavilu, znaci nije bilo nicega pored njega, ni iznad ni ispod Njega.Dakle, bog je bio u "nistavilu", za koje se ne zna ni sta je, ni gdje je, ali istovremeno je, valjda pored tog nistavila u kojem "nije bilo nicega pored njega, ni iznad ni ispod Njega", postojala "jedna cjelina svega sto vidimo.."?ne posminju rijec Big banga, nego daju definiciju , da je bila jedna cjelina svega sto vidimo sad univerzuma i planete zemlje pa se to raskomadalo , i na drugom mjestu govori da nebesa se sire tj. da je On Siritelj nebesa.3. Gdje tacno religije spominju BigBang?
- Smrcak15
#7325 Re: Ateizam
nebude kod mene budi i bidne.beni-bu-man wrote:to nema smila u njegovom zivotu jer tako ne pise u svetim bajkama , kod njega je ono budi i ono bidneTowelie wrote: Smrle ti ne razumes da evolucija nema cilj i da nije deo necijeg master-plana. Ona se jednostavno desava i to je to.
nego kod onoga koji ima moc da stvara sa rijecima. kome alat nije potreban