Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Raigor Stonehoof

#7301 Re: Ateizam

Post by Raigor Stonehoof »

patriot_1 wrote: Dali je smislenija teorija da je sve nastalo slučajno ili da postoji kreator?
Reci mi, zasto je postojanje kreatora koji oduvijek postoji i nije stvoren, vise smisleno od univerzuma koji oduvijek postoji i nije stvoren?
Raigor Stonehoof

#7302 Re: Ateizam

Post by Raigor Stonehoof »

Smrcak15 wrote:
drzim se nauke onoliko koliko nauka ne ode predaleko sa svojim teorijama koje postanu u koliziji sa vjerom.
Image

Evo Smrleta, otkriven identitet.
Smrcak15

#7303 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Raigor Stonehoof wrote:
Smrcak15 wrote:
drzim se nauke onoliko koliko nauka ne ode predaleko sa svojim teorijama koje postanu u koliziji sa vjerom.
Image

eh tolika budala nisam

ni islam mi nemoze podvaliti 2+2=5 pa da ja to prihvatim,

nego ja govorim ,kad zalazimo u teorije, naucnici ponude jednu teoriju ali islam drugu o istoj temi , pirhvatit cu ono sto Kur'an govori

pricamo o teorijama a ne o empirijskim dokazima.
zforumas

#7304 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
Smrcak15 wrote:
Image

eh tolika budala nisam

ni islam mi nemoze podvaliti 2+2=5 pa da ja to prihvatim,

nego ja govorim ,kad zalazimo u teorije, naucnici ponude jednu teoriju ali islam drugu o istoj temi , pirhvatit cu ono sto Kur'an govori

pricamo o teorijama a ne o empirijskim dokazima.
2+2 moze biti 5
Smrcak15

#7305 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote: 2+2 moze biti 5
moze kad ostavis mozak na tavan da se susi jer previse vlage se u njega nakupilo :lol:
zforumas

#7306 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:
moze kad ostavis mozak na tavan da se susi jer previse vlage se u njega nakupilo :lol:
To sad kao duhovito? Guglao pola sata pa nisi nista nasao? Konsultuj se sa istocnim kolegama, mozda oni imaju neku ideju.

I da....u sastavu mozga je oko 80% vode, to nije vlazno nego mokro. Al' siguran sam da to vec znas, pise u knjizi.
Smrcak15

#7307 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:
Smrcak15 wrote:
To sad kao duhovito? Guglao pola sata pa nisi nista nasao? Konsultuj se sa istocnim kolegama, mozda oni imaju neku ideju.

I da....u sastavu mozga je oko 80% vode, to nije vlazno nego mokro. Al' siguran sam da to vec znas, pise u knjizi.
duhovito isto kao 2+2=5 :lol:
Smrcak15

#7308 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Vizualizacija ateistickog vjerovanja o evoluciji
Image
patriot_1

#7309 Re: Ateizam

Post by patriot_1 »

Raigor Stonehoof wrote:
patriot_1 wrote: Dali je smislenija teorija da je sve nastalo slučajno ili da postoji kreator?
Reci mi, zasto je postojanje kreatora koji oduvijek postoji i nije stvoren, vise smisleno od univerzuma koji oduvijek postoji i nije stvoren?
Zato jer sve što postoji , a "dobro je uštelano" mora imati "inžinjera".
Nstalo slučajno,bez tvorca,ide li?
Stvorio netko,,,,logičnije?
Reci mi,kad već postavljaš pitanja,zašto je nemoguće da je netko iza svega toga?
beni-bu-man

#7310 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Image
zforumas

#7311 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:
duhovito isto kao 2+2=5 :lol:
Ovime pokazujes samo kako je tvoje razmisljanje ograniceno. Pises o ATP sintezi, nano robotima, pulsarima i cemu sve ne a ne shvatas prostu matematiku. Cak se ismijavas.
broj dva

#7312 Re: Ateizam

Post by broj dva »

Ludzak wrote::D :D

Image

Koriolis je sotona. :evil:
--
Vazda sam u to sumnjao ali eto sada je potvrdjeno :D
Towelie

#7313 Re: Ateizam

Post by Towelie »

Smrcak15 wrote:Vizualizacija ateistickog vjerovanja o evoluciji
Image
:lol:
Atejisti na aparatima.
Smrcak15

#7314 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Towelie wrote:
Image
Atejisti na aparatima.
a mozes li ti osporiti to mozda ili mogu li tvoji ateisticki pajdasi osporiti to arguentovano da nije tako??
broj dva

#7315 Re: Ateizam

Post by broj dva »

Jedno milion puta je argumentovano osporeno i jedno milion puta je evolucija dokazana.To sto nekom ne ide u glavu nije do nauke ili argumenata vec do neceg drugog..
A ti smrle, da te evolucija svarno interesuje nasao bi sam sve sto ti treba jer sve je dostupno.
Towelie

#7316 Re: Ateizam

Post by Towelie »

Smrcak15 wrote:
Towelie wrote:
Image
Atejisti na aparatima.
a mozes li ti osporiti to mozda ili mogu li tvoji ateisticki pajdasi osporiti to arguentovano da nije tako??
Smrle ti ne razumes da evolucija nema cilj i da nije deo necijeg master-plana. Ona se jednostavno desava i to je to.
Smrcak15

#7317 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

broj dva wrote:Jedno milion puta je argumentovano osporeno i jedno milion puta je evolucija dokazana.To sto nekom ne ide u glavu nije do nauke ili argumenata vec do neceg drugog..
A ti smrle, da te evolucija svarno interesuje nasao bi sam sve sto ti treba jer sve je dostupno.
dokazano u nekom tvom imaginarnom svijetu

ako je dokazano zasto onda ti meni fino ne objasnis u kratko kako slucajni dogadjaji kreiraju postepeno kompleksne strukture?
Dozer

#7318 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrle ba, zasto si mi preskocio ove vratolomije :D
Bio je u nistavilu, znaci nije bilo nicega pored njega, ni iznad ni ispod Njega.
3. Gdje tacno religije spominju BigBang?
ne posminju rijec Big banga, nego daju definiciju , da je bila jedna cjelina svega sto vidimo sad univerzuma i planete zemlje pa se to raskomadalo , i na drugom mjestu govori da nebesa se sire tj. da je On Siritelj nebesa.
Dakle, bog je bio u "nistavilu", za koje se ne zna ni sta je, ni gdje je, ali istovremeno je, valjda pored tog nistavila u kojem "nije bilo nicega pored njega, ni iznad ni ispod Njega", postojala "jedna cjelina svega sto vidimo.."?

Nadam se da uvidjas da cak ni tvoj mozak ne moze prihvatiti to "nistavilo" kao istinu :D
beni-bu-man

#7319 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Towelie wrote: Smrle ti ne razumes da evolucija nema cilj i da nije deo necijeg master-plana. Ona se jednostavno desava i to je to.
to nema smila u njegovom zivotu jer tako ne pise u svetim bajkama , kod njega je ono budi i ono bidne :-)
Dozer

#7320 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: dokazano u nekom tvom imaginarnom svijetu
ako je dokazano zasto onda ti meni fino ne objasnis u kratko kako slucajni dogadjaji kreiraju postepeno kompleksne strukture?
Ovo ti je dokazano i pokazano jedno 200x... Problem je sto ti to ne mozes da shvatis i ne zelis da prihvatis.

Mislim...pogledaj samo prethodni post u kojem ti u dvije recenice sam sebe pobijas...
Prvo kazes da je bog bio u nistavilu, u kojem nije bilo nista oko njega, a onda u drugoj kazes da je postojala jedna cjelina necega :)
Last edited by Dozer on 19/09/2017 12:32, edited 1 time in total.
irac300

#7321 Re: Ateizam

Post by irac300 »

Nešto nam se Smrle osilio i uskurčio. :D Da se ne sprema za džihad? :lol:
broj dva

#7322 Re: Ateizam

Post by broj dva »

Smrcak15 wrote:
broj dva wrote:Jedno milion puta je argumentovano osporeno i jedno milion puta je evolucija dokazana.To sto nekom ne ide u glavu nije do nauke ili argumenata vec do neceg drugog..
dokazano u nekom tvom imaginarnom svijetu

---
U dvije rjeci :
postepeno i sporo
U malo vise rjeci
Ne krece se od kompleksni struktura nego od jednostavih koje postepeno i polako postaju kompleksnije.
Smrcak15

#7323 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Towelie wrote: Smrle ti ne razumes da evolucija nema cilj i da nije deo necijeg master-plana. Ona se jednostavno desava i to je to.
upravo je to i problem, nema cilj, slucajni dogadjaji se samo desavaju a povlace pametne poteze i to sve izkomibiniraju pa dobiju nanomasineriju i robote.

znaci ti ces prihvatiti, samo se desava :-) da slucajni dogadjaji stvore skoro pa savrsen motor sa 100% efektivnosti.

jeli to tebi svega ti izgovor, samo se desava, nafiluju te ateisti samo se desava i ti to progutaj, zmireci bez imalo vode

to je isto kao kad vjerujes u desavanja sa lijeve strane na slici gore, gdje vjetrovi , zivotinje, ljudi slucajnim dogadjajima pokrecu figure u sahu pametno bez gresaka.

na tom ti je nivou vjerovanje, htio nehtio, navukao si se na ateisticko nelogicno vjerovano (samo se desava ) bez da imalo mucnes glavom i vidis ima li to smisla.
Last edited by Smrcak15 on 19/09/2017 12:37, edited 1 time in total.
Smrcak15

#7324 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Smrle ba, zasto si mi preskocio ove vratolomije :D
Bio je u nistavilu, znaci nije bilo nicega pored njega, ni iznad ni ispod Njega.
3. Gdje tacno religije spominju BigBang?
ne posminju rijec Big banga, nego daju definiciju , da je bila jedna cjelina svega sto vidimo sad univerzuma i planete zemlje pa se to raskomadalo , i na drugom mjestu govori da nebesa se sire tj. da je On Siritelj nebesa.
Dakle, bog je bio u "nistavilu", za koje se ne zna ni sta je, ni gdje je, ali istovremeno je, valjda pored tog nistavila u kojem "nije bilo nicega pored njega, ni iznad ni ispod Njega", postojala "jedna cjelina svega sto vidimo.."?

Nadam se da uvidjas da cak ni tvoj mozak ne moze prihvatiti to "nistavilo" kao istinu :D
ja kad govorim nistavilo to znaci daleko prije nego je stvorio tu cjelinu iz koje je pokrenuo big bang, a ne da je cjelina bistvovala oduvijek sa njim.
Smrcak15

#7325 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote:
to nema smila u njegovom zivotu jer tako ne pise u svetim bajkama , kod njega je ono budi i ono bidne :-)
nebude kod mene budi i bidne.

nego kod onoga koji ima moc da stvara sa rijecima. kome alat nije potreban
Post Reply