piupiu wrote:
jao vim! e ovo nisam vidio najmanje 40 godina, vjerovatno i duže!
piupiu wrote:
Sad je u tecnom stanju i kod nas ga zovu Jif. Koristim gotovo svakodnevno u kuhinji kad cistim sudoper ili sporet.RJ57 wrote:piupiu wrote:
AaaOmmadawn wrote:Sad je u tecnom stanju i kod nas ga zovu Jif. Koristim gotovo svakodnevno u kuhinji kad cistim sudoper ili sporet.RJ57 wrote:piupiu wrote:
kako se insan može lako u zabludu dovesti ...... ja sam stoposto bio ubijeđen da je čarli ubio vim-aOmmadawn wrote:Sad je u tecnom stanju i kod nas ga zovu Jif. Koristim gotovo svakodnevno u kuhinji kad cistim sudoper ili sporet.RJ57 wrote:piupiu wrote:
Ovako razmislja samosvjestan i zdrav um, koji nije podlegao ENV ispiranju mozga. Covjek nije slagao ni jedni jedinu rijec, ali ovo mogu znati samo oni koji putuju i koji su u Srbiji nakon rata proveli vise od par dana ili proputovanja.
Pa ima još VIM, nije ga ubilo skroz. A to tečno, meni to nije isto. Puder je puder.Ommadawn wrote:Sad je u tecnom stanju i kod nas ga zovu Jif. Koristim gotovo svakodnevno u kuhinji kad cistim sudoper ili sporet.RJ57 wrote:jao vim! e ovo nisam vidio najmanje 40 godina, vjerovatno i duže!

Kad se prehladis , naspes toplu vodu i parish sestakasa wrote:Termofor? Koja mu je uopste funkcija bila?

imaoRJ57 wrote:ovako nešto se može samo iz iskustva iskopati![]()
ko je imao čuvenu kreka-veso tome bar u dnevnoj sobi ili kuhinji nije bilo hladno![]()
![]()

Bila? Ti se šališstakasa wrote:Termofor? Koja mu je uopste funkcija bila?
prije neg su termofor skontali raja je ciglu il crijep stavljala--onda pod noge i prehlada vankadobar osjecaj wrote:Bila? Ti se šališstakasa wrote:Termofor? Koja mu je uopste funkcija bila?![]()
Ja ne želim zamisliti život zimi bez termofora. Imam ga u svakom domu. Čim osjetim da sam se malo prehladila ili kad me boli stomak, umjesto tableta termofor na stomak i sve začas bude ok.

"Bašibozluk, bagra i brabonjci ustali da obnove Dušanovo carstvo. Srbi su samo protiv onoga ko bi hteo da ih makar malo opameti, a oduševljeno kliču svakome ko ih još više zaglupljuje, unazađuje i unesrećuje. Žalosno je što su Srbi u civilizacijskom i kulturnom pogledu ostali na nivou na kome su bili pre sto godina. Oni nisu u sukobu sa svetom, već sa samima sobom, vraćajući se na šajkaču i opanak iz kojih su jedva izašli. Bio sam i ostao Srbin, ali nisam bolesna zadribanda i Srbenda. Takvi su izdali i osramotili srpski narod i narugali se njegovoj stvarnoj istoriji."
ko rekoinsomnia78 wrote:"Bašibozluk, bagra i brabonjci ustali da obnove Dušanovo carstvo. Srbi su samo protiv onoga ko bi hteo da ih makar malo opameti, a oduševljeno kliču svakome ko ih još više zaglupljuje, unazađuje i unesrećuje. Žalosno je što su Srbi u civilizacijskom i kulturnom pogledu ostali na nivou na kome su bili pre sto godina. Oni nisu u sukobu sa svetom, već sa samima sobom, vraćajući se na šajkaču i opanak iz kojih su jedva izašli. Bio sam i ostao Srbin, ali nisam bolesna zadribanda i Srbenda. Takvi su izdali i osramotili srpski narod i narugali se njegovoj stvarnoj istoriji."
insomnia78 wrote:"Bašibozluk, bagra i brabonjci ustali da obnove Dušanovo carstvo. Srbi su samo protiv onoga ko bi hteo da ih makar malo opameti, a oduševljeno kliču svakome ko ih još više zaglupljuje, unazađuje i unesrećuje. Žalosno je što su Srbi u civilizacijskom i kulturnom pogledu ostali na nivou na kome su bili pre sto godina. Oni nisu u sukobu sa svetom, već sa samima sobom, vraćajući se na šajkaču i opanak iz kojih su jedva izašli. Bio sam i ostao Srbin, ali nisam bolesna zadribanda i Srbenda. Takvi su izdali i osramotili srpski narod i narugali se njegovoj stvarnoj istoriji."
Moja nena imala neki plosnati crni kamen koji je našla u riječici. Zagrije ga navečer na plati Smederevca, zamota u krpu, pa stavi meni i sestri na dušeke. Lijepi dani zimskog raspusta na selu...muha_sa wrote:prije neg su termofor skontali raja je ciglu il crijep stavljala--onda pod noge i prehlada vankadobar osjecaj wrote: Bila? Ti se šališ![]()
Ja ne želim zamisliti život zimi bez termofora. Imam ga u svakom domu. Čim osjetim da sam se malo prehladila ili kad me boli stomak, umjesto tableta termofor na stomak i sve začas bude ok.
kamen,cigla,crepljikaOmmadawn wrote:Moja nena imala neki plosnati crni kamen koji je našla u riječici. Zagrije ga navečer na plati Smederevca, zamota u krpu, pa stavi meni i sestri na dušeke. Lijepi dani zimskog raspusta na selu...muha_sa wrote:prije neg su termofor skontali raja je ciglu il crijep stavljala--onda pod noge i prehlada vankadobar osjecaj wrote: Bila? Ti se šališ![]()
Odakle kod vas Krajisnika nena? Zar nije majka?Ommadawn wrote: Moja nena imala neki plosnati crni kamen koji je našla u riječici. Zagrije ga navečer na plati Smederevca, zamota u krpu, pa stavi meni i sestri na dušeke. Lijepi dani zimskog raspusta na selu...