Ukrajina

Post Reply
iPhone4

#7301 Re: Ukrajina

Post by iPhone4 »

AliceInChains wrote:
Ima tu apsolutno dosta logike i pilo bi vode, ne samo kod Bosnjaka, da Srpske vodze/majmuni nisu reagovali kako su reagovali...i danas bi stvaranje neke Jugoslavije bilo moguce. Ali nije realno, iako sam ja licno vrlo volio bivsu dzavu.....mozda moguce, ako se Srpska svijest i Srpska politika okrene za 180 stepeni...ali je bas to nerealno.

Nego, pobiti sve redom, pa i one koji su se izjasnjavali kao Jugosloveni, Ateisti, pa oni koji su bili protiv Alije i Tudzmana+ oni, koji su htjeli ostati u Jugoslaviji+ oni, koji nisu ni htjeli imati veze sa ratom i cijelim desavanjima-koji su pobjegli u Srbiju, ili Crnu Goru, pa poslati nazad Karadzicevim dzelatima...samo zato sto mirisu na muslimane, ili imaju muslimanska prezimena, zato sto su obrezani....e to je dosta barbarski.....toliko barbarski, da to jednostavno ne mozes prisiti ni Rusima, ili Ruse/Rusku politiku/Rusku ideologiju/Rusku strategiju u tom kontekstu poistovjecavati sa Srbima/Srpskom politikom/Srpskom ideologijom/Srpskom strategijom....pod uslovom, da si iole obrazovan covjek. :mrgreen:

Jednostavno toliko barbarski, da Rusi to nisu zasluzili, niti jedan jebeni Asad.
stipu četničke lafine, čak i Hrvati i slovenci sa Račanom i Kučanom su bili raspoloženi za održanje juge i ostala bi sigurno da nije bilo MAJMUNA RETARDA, IDIOTA krmka miloševića koji je išao logikom mi srbadija smo brojniji i imamo vojsku i bit će onako kako mi kažemo
i naravno otjerali i Sloveniju i Hrvatsku i Bosnu, na kraju čak i Crnu Goru !!!!!!! što ovaj retardinjo nikako da skonta
pitanje debilu, zašto "ode" Crna Gora iz zajednice sa srbima i srbijom
zilog

#7302 Re: Ukrajina

Post by zilog »

wyoming wrote:...ali sta fali drzavi u kojoj su srbi vecina?
Kada tako posmatras - nista.

Kada krajem '91. pogledas Dubrovnik, a pogotovo Vukovar, onda itekako fali, jer ta vecina pokaza sta je u stanju uraditi.
wyoming

#7303 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

iPhone4 wrote:
wyoming wrote: ne fali nista naravno osim ako ne mislim da su srbi loši ljudi pa će mi biti zajebano u manjini sa lošim ljudima. ali po meni je to isti nacionalizam kao kad srbi kazu da nece u bosni sa muslimanima pa onda opletu kako alija nije valjo. jebo aliju, valja li tebi bosna? ako ne valja to je zbog muslimana, ili u slucaju jugoslavije zbog srba.
o srpče šta ima
ako upotrebljavaš termin muslimani, i to MALO SLOVO, zbog čega bi trebao biti BANOVAN ISTOG MOMENTA
onda upotrebljavaj i termin pravoslavci
jel jasno srpče ???
genijalac, koristim taj termin u kontekstu ove price. kada je karadzic izasao pred govornicu da kaze da ce muslimanski narod mozda nestati, nije rekao bosnjacki nego muslimanski. on se nalozio da ratuje protiv "muslimana" a ne na bosnjaka.
iPhone4

#7304 Re: Ukrajina

Post by iPhone4 »

zilog wrote:
wyoming wrote:...ali sta fali drzavi u kojoj su srbi vecina?
Kada tako posmatras - nista.

Kada krajem '91. pogledas Dubrovnik, a pogotovo Vukovar, onda itekako fali, jer ta vecina pokaza sta je u stanju uraditi.
upravo tako, dok je bila partizanska struja među srbima, koje ja inače i djelim na časne srbe-partizane i četnike, tamo do 1986. god. ama baš niko nije imao ništa protiv ni YU ni srba, osim ultraša, extremista, ali većina bi glavu dala za onu yugu
međutim od 1986. jašu četnici, dolazak krmeta miloševića, SANU projekat, događanje naroda, lijepljenje slika krmeta po autobusima, "ugroženost" srba svuda itd. počinje da stvara odbojnost drugih i prema srbima i prema državi koju oni nastoje da stvore, veliku smrdoslaviju
Last edited by iPhone4 on 21/03/2014 14:35, edited 1 time in total.
iPhone4

#7305 Re: Ukrajina

Post by iPhone4 »

wyoming wrote:
iPhone4 wrote:
wyoming wrote: ne fali nista naravno osim ako ne mislim da su srbi loši ljudi pa će mi biti zajebano u manjini sa lošim ljudima. ali po meni je to isti nacionalizam kao kad srbi kazu da nece u bosni sa muslimanima pa onda opletu kako alija nije valjo. jebo aliju, valja li tebi bosna? ako ne valja to je zbog muslimana, ili u slucaju jugoslavije zbog srba.
o srpče šta ima
ako upotrebljavaš termin muslimani, i to MALO SLOVO, zbog čega bi trebao biti BANOVAN ISTOG MOMENTA
onda upotrebljavaj i termin pravoslavci
jel jasno srpče ???
genijalac, koristim taj termin u kontekstu ove price. kada je karadzic izasao pred govornicu da kaze da ce muslimanski narod mozda nestati, nije rekao bosnjacki nego muslimanski. on se nalozio da ratuje protiv "muslimana" a ne na bosnjaka.
o karadžićev sine NEPISMENI jel znaš da se imena naroda piše velikim slovom !!!
zabio ti karadžić.....upotrebljavaj terminologiju koja je sada aktuelna, a lafinu ostavi za četničke forume, ovdje si pročitan

nego misliš li odgovorit zašto se i "drugo oko u glavi" izdvoji od srba i srbije ????
ajd eto što si natrabunjo za hrvate, srbe i bošnjake, nego što i ti sine Brute
wyoming

#7306 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

AliceInChains wrote:
wyoming wrote:
zilog wrote: cekaj, ako ne valja trenutni ustav i poredak jel to razlog za ici u rat protiv jaceg neprijatelja ili je pametnije sacekati i politicki se angazovati za promjenu vlasti, ustava i sistema? je li tomu kriva teritorija drzave ili aktuelni sistem?

ne kontam kakav je to argument za odcjepljenje osim ako ti nije stalo bas do nacionalizma, tj. ako ti nisi isti kao tvoj neprijatelj i samo ti je bitno da budes vecina. samo ti je bitno da si vecina i da su bosnjaci bili vecina u jugoslaviji drugu pricu bi pricali. slicnu ovoj u bosni. nije bosnjacima bosna vazna jer je to organska tisucljetna zemlja omeđena nedjeljivom geografijom vec zato sto su tu vecina. i sad srbi supci sto nece da budu manjina u bosni a bosnjaci nisu supci sto nece da budu manjina u jugoslaviji?

ne moram biti srbin da ovo kontam. ovo mi je cista logika.
Ima tu apsolutno dosta logike i pilo bi vode, ne samo kod Bosnjaka, da Srpske vodze/majmuni nisu reagovali kako su reagovali...i danas bi stvaranje neke Jugoslavije bilo moguce. Ali nije realno, iako sam ja licno vrlo volio bivsu dzavu.....mozda moguce, ako se Srpska svijest i Srpska politika okrene za 180 stepeni...ali je bas to nerealno.

Nego, pobiti sve redom, pa i one koji su se izjasnjavali kao Jugosloveni, Ateisti, pa oni koji su bili protiv Alije i Tudzmana+ oni, koji su htjeli ostati u Jugoslaviji+ oni, koji nisu ni htjeli imati veze sa ratom i cijelim desavanjima-koji su pobjegli u Srbiju, ili Crnu Goru, pa poslati nazad Karadzicevim dzelatima...samo zato sto mirisu na muslimane, ili imaju muslimanska prezimena, zato sto su obrezani....e to je dosta barbarski.....toliko barbarski, da to jednostavno ne mozes prisiti ni Rusima, ili Ruse/Rusku politiku/Rusku ideologiju/Rusku strategiju u tom kontekstu poistovjecavati sa Srbima/Srpskom politikom/Srpskom ideologijom/Srpskom strategijom....pod uslovom, da si iole obrazovan covjek. :mrgreen:

Jednostavno toliko barbarski, da Rusi to nisu zasluzili, niti jedan jebeni Asad.
pa slusaj. direktni sam svjedok i zrtva događaja, ukljucujuci pogibiju clanova sire familije kao civila u sarajevu i nekoliko puta zaista ludom srecom profijukali metak pored glave sa trebevica ili geler koji se odbio od zida moje sobe prosao mi pored noge mozda 20 centi i zabio se u ormar.

ali isto tako sam siguran da si i ti dovoljno obrazovan da znas sta se sve desavalo u drugom svjetskom ratu i da su i drugi znali itekako da kolju sve redom cak organizovano uz pomoć ne paravojski nego institucija drzave.

grozote zločina, prosto, nisu geopoliticki argument. ako ja zakoljem svoju zenu, jel to znaci da svaki brak ne valja?
iPhone4

#7307 Re: Ukrajina

Post by iPhone4 »

wyoming wrote:
pa slusaj. direktni sam svjedok i zrtva događaja, ukljucujuci pogibiju clanova sire familije kao civila u sarajevu i nekoliko puta zaista ludom srecom profijukali metak pored glave sa trebevica ili geler koji se odbio od zida moje sobe prosao mi pored noge mozda 20 centi i zabio se u ormar.

ali isto tako sam siguran da si i ti dovoljno obrazovan da znas sta se sve desavalo u drugom svjetskom ratu i da su i drugi znali itekako da kolju sve redom cak organizovano uz pomoć ne paravojski nego institucija drzave.

grozote zločina, prosto, nisu geopoliticki argument. ako ja zakoljem svoju zenu, jel to znaci da svaki brak ne valja?
aj jebeš lafinu, eto Crnogorci nisu svama ratovali, čak ste zajedno učestvovali u agresiji na ostale republike pa vas i oni napustiše............ZAŠTO ???????????? ni oni nisu htjeli ni sa srbima ni u srbiji iako se čak zvanično nije tako zvala
ZAŠTO ???
wyoming

#7308 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

iPhone4 wrote:
wyoming wrote:

aj jebeš lafinu, eto Crnogorci nisu svama ratovali, čak ste zajedno učestvovali u agresiji na ostale republike pa vas i oni napustiše............ZAŠTO ???????????? ni oni nisu htjeli ni sa srbima ni u srbiji iako se čak zvanično nije tako zvala
ZAŠTO ???
opet ja srbin :lol: :lol: whatever..

kako si ti smiješan čovjek. pa šta misliš da li bi milo đukanović iujednoj drugoj zemlji na planeti mogao da vlada 25 godina? čovjek se u osnovnoj uključio u partiju i prvi posao koji je dobio bio je predsjenik države, negdje u 28. godini. i sad, lik normalno krade dila cigare i drogu radi sa mafijom, zapravo je mafija, ima milijarde ali kako ne otići u zatvor? pa tako što promjeniš ploču i napraviš deal sa zapadom protiv slobe. referendum je bio u 5 deka. i šta misliš, kad si bankar, kad si međunarodni špekulant, jel bolje podržat nekoga ko je spreman da ti državu budzašto rasproda samo da dobije nezavisnost u kojoj može da krade ili ne? eto čemu je služila badinterova komisija i slična drkanja, samo izgovor da se nesto opljacka ali cemo to nazvati demokratijom i privatizacijom.
iPhone4

#7309 Re: Ukrajina

Post by iPhone4 »

:lol: koji si ti diletant
sad Đukanović "kriv" za bježanje Crnogoraca do srba i srbije
a tamo ti krmak milošević "nije" kriv što su svi nastojali da izađu iz krnje YU i da ne žive ni blizu srba

počinješ da se utapaš u vlastitim glupostima, što naravno uvjek i bude tako, kod svakog koji pokušava da opravdava neke gluposti koje veze nemaju ni sa mozgom a kamoli sa istinom
AliceInChains

#7310 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

wyoming wrote:
AliceInChains wrote:
wyoming wrote:

Kad smo vec kod braka: Ako opalis zeni jednu dobru samarcinu, jer ti se ona npr. zalila na lose finansijske uslove, pa si se ti radi njene tvrdnje licno osjecao ugrozen (ned'o bog, gade mi se nasilni majmuni), a nakon toga ona prijeti razvodom, ili se razvede, kako ces je opet prisvojiti?

Otprilike ovako zvuci danasnja Srpska politika i filozofija prema susjedima: "Pa hajde, sad smo svi izgubili, ali realno, zasluzila si samar, pa i komu, radi usatske/handzarske proslosti tvoje nane (sto mi je dalo moralno pravo da te udarim), jer si zaprijetila razvodom i ne vidim, zasto bi se trebao pokajati"

Kao sto sam ti odgovorio:

(Priznajem, dosta sam banalizovao, ali nije toliko daleko od realnosti)
wyoming

#7311 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

AliceInChains wrote:
wyoming wrote:[quote="AliceInChains"

grozote zločina, prosto, nisu geopoliticki argument. ako ja zakoljem svoju zenu, jel to znaci da svaki brak ne valja?[/quote]

Kad smo vec kod braka: Ako opalis zeni jednu dobru samarcinu, jer ti se ona npr. zalila na lose finansijske uslove, pa si se ti radi njene tvrdnje licno osjecao ugrozen (ned'o bog, gade mi se nasilni majmuni), a nakon toga ona prijeti razvodom, ili se razvede, kako ces je opet prisvojiti?

Otprilike ovako zvuci danasnja Srpska politika i filozofija prema susjedima: "Pa hajde, sad smo svi izgubili, ali realno, zasluzila si samar, pa i komu, radi usatske/handzarske proslosti tvoje nane (sto mi je dalo moralno pravo da te udarim), jer si zaprijetila razvodom i ne vidim, zasto bi se trebao pokajati"

(Priznajem, dosta sam banalizovao, ali nije toliko daleko od realnosti)[/quote]

odlično pratiš. sad se samo sa ovim razmišljanjem vrati u april 1992 prije nego što su počinjeni zločini i sve će ti biti jasno.
Corto Maltese

#7312 Re: Ukrajina

Post by Corto Maltese »

Reče on:
iPhone4 wrote: ... sine NEPISMENI jel znaš da se imena naroda piše velikim slovom !!!
Pa onda reče on, dva reda niže:
iPhone4 wrote:nego misliš li odgovorit zašto se i "drugo oko u glavi" izdvoji od srba i srbije ????
ajd eto što si natrabunjo za hrvate, srbe i bošnjake, nego što i ti sine Brute
AliceInChains

#7313 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

wyoming wrote:
AliceInChains wrote:
wyoming wrote:

(Priznajem, dosta sam banalizovao, ali nije toliko daleko od realnosti)
odlično pratiš. sad se samo sa ovim razmišljanjem vrati u april 1992 prije nego što su počinjeni zločini i sve će ti biti jasno.
Pazi, u proslosti su se Srbima tokom Njemacke/Talijanske invazije desile mnoge stvari, u kojima jesu ucostvovali diljem Bosnjaci. Isto tako su Bosnjaci ucestvovali u Cetnickim pohodima....zavisi, u kojim krajevima je ko zivio. Jbg. Prije je susjedstvo bilo uber ales...sto opet ne znaci, da su svi Bosnjaci, ili da je vecina Bosnjaka ucestvovala u tim sranjima. Ali, Jasenovac i sl. zlocine prisivati Bosnjacima i pri tome prikazivati srpsku ulogu u ww2 pogotovo prema Bosnjacima(!!) kao ljubicastu i miroljubivu je vec malo vise nego degutantno.

Ali, Srbi i Srpski politicari su barem Bosnjacima u proslom ratu vise nego naplatili!!

Bilo kako bilo, da ti ponovim: Stvaranje nove Jugoslavije...to je puka fantasticna nauka. A sjemen za tu ideju moze samo nastati, ako se Srbi okrenu 180 stepeni i pruze ruku susjedima, sto je takoder puka fantasticna nauka, zasad. Razumi: Srbi su jednostavno na redu, da stvore neki pozitivni ispad, a za to nebi trebalo biti potrebe, da se predaleko vraca u historiju, tj. da se Srbi vjecito stavljaju u izlog kao najvece zrtve historije. Glupost, koju nisu spremni da skontaju, ili im lider nisu dosta pametni.
iPhone4

#7314 Re: Ukrajina

Post by iPhone4 »

AliceInChains wrote: Pazi, u proslosti su se Srbima tokom Njemacke/Talijanske invazije desile mnoge stvari, u kojima jesu ucostvovali diljem Bosnjaci. Isto tako su Bosnjaci ucestvovali u Cetnickim pohodima....zavisi, u kojim krajevima je ko zivio. Jbg. Prije je susjedstvo bilo uber ales...sto opet ne znaci, da su svi Bosnjaci, ili da je vecina Bosnjaka ucestvovala u tim sranjima. Ali, Jasenovac i sl. zlocine prisivati Bosnjacima i pri tome prikazivati srpsku ulogu u ww2 pogotovo prema Bosnjacima(!!) kao ljubicastu i miroljubivu je vec malo vise nego degutantno.
gluposti o nekom "stradanju" srba tokom II s.r. je Čista propaganda koja se obara kao kula od karata
i u II s.r. Bošnjaci su najviše stradali kad se pogleda procenat poginulih u odnosu na ukupanu brojnost naroda

AliceInChains wrote: Bilo kako bilo, da ti ponovim: Stvaranje nove Jugoslavije...to je puka fantasticna nauka. A sjemen za tu ideju moze samo nastati, ako se Srbi okrenu 180 stepeni i pruze ruku susjedima, sto je takoder puka fantasticna nauka, zasad. Razumi: Srbi su jednostavno na redu, da stvore neki pozitivni ispad, a za to nebi trebalo biti potrebe, da se predaleko vraca u historiju, tj. da se Srbi vjecito stavljaju u izlog kao najvece zrtve historije. Glupost, koju nisu spremni da skontaju, ili im lider nisu dosta pametni.
s tim što niko više nema potrebu ni vremena na kraju krajeva da se ZAMARA sa srbima, da li će im doći partizanske snage u društvu, u što čisto sumnjam da će ikada vieš rprevagnuti, pa onda poslije toga opet četničke
to je kao kad imate posla sa psihički poremećenom osobom, koja se 2-3 dana "pravi normalna" a onda ostalih 3-4 bude budala
nema to niko potrebu više da sebi radi,da se nateže sa srbima, bio bi to čisti mazohizam
AliceInChains

#7315 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

iPhone4 wrote:
AliceInChains wrote: Pazi, u proslosti su se Srbima tokom Njemacke/Talijanske invazije desile mnoge stvari, u kojima jesu ucostvovali diljem Bosnjaci. Isto tako su Bosnjaci ucestvovali u Cetnickim pohodima....zavisi, u kojim krajevima je ko zivio. Jbg. Prije je susjedstvo bilo uber ales...sto opet ne znaci, da su svi Bosnjaci, ili da je vecina Bosnjaka ucestvovala u tim sranjima. Ali, Jasenovac i sl. zlocine prisivati Bosnjacima i pri tome prikazivati srpsku ulogu u ww2 pogotovo prema Bosnjacima(!!) kao ljubicastu i miroljubivu je vec malo vise nego degutantno.
gluposti o nekom "stradanju" srba tokom II s.r. je Čista propaganda koja se obara kao kula od karata
i u II s.r. Bošnjaci su najviše stradali kad se pogleda procenat poginulih u odnosu na ukupanu brojnost naroda

AliceInChains wrote: Bilo kako bilo, da ti ponovim: Stvaranje nove Jugoslavije...to je puka fantasticna nauka. A sjemen za tu ideju moze samo nastati, ako se Srbi okrenu 180 stepeni i pruze ruku susjedima, sto je takoder puka fantasticna nauka, zasad. Razumi: Srbi su jednostavno na redu, da stvore neki pozitivni ispad, a za to nebi trebalo biti potrebe, da se predaleko vraca u historiju, tj. da se Srbi vjecito stavljaju u izlog kao najvece zrtve historije. Glupost, koju nisu spremni da skontaju, ili im lider nisu dosta pametni.
s tim što niko više nema potrebu ni vremena na kraju krajeva da se ZAMARA sa srbima, da li će im doći partizanske snage u društvu, u što čisto sumnjam da će ikada vieš rprevagnuti, pa onda poslije toga opet četničke
to je kao kad imate posla sa psihički poremećenom osobom, koja se 2-3 dana "pravi normalna" a onda ostalih 3-4 bude budala
nema to niko potrebu više da sebi radi,da se nateže sa srbima, bio bi to čisti mazohizam
Hvala, da si ponovio moje teze. Da si citao izmedu redova, nebi se trebao potruditi za ovaj odgovor. Ne mora misljenje zvucitit uvjek nasilno, zar ne? Srpskih zrtava jeste bilo, i da bas nijedan Bosnjak/musliman nije bio na strana ustasetina nazalost ne stoji. Vise su ucestvovali radi samoodbrane protiv cetnika, a gdje su Hrvati bili u vecini, ali opet.
Last edited by AliceInChains on 21/03/2014 15:39, edited 1 time in total.
155_mm

#7316 Re: Ukrajina

Post by 155_mm »

stvarno se pitam koliko moras biti izjeban u mozak od strane SPC i SANU da prebacujes bosnjacima bilo kakvu odgovornost za politiku osmanskog carstva, habzburgske monarhije ili NDH prema srbima.

odgovornost bosnjaka postoji samo u periodu od 1992-1995.
zilog

#7317 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Besmisleno je politiku osmanskog carstva tumaciti po danasnjim standardima.
Po tadasnjim, Osmanlije su bile vrh tolerancije.

Ipak, okupator je okupator, makar ti svaki dan cvijece donosio na vrata.

Vladavinu Turaka, na podrucju bivse drzave, koristiti kao povod za naplatu nekog zamisljenog duga, je vrh zloupotrebe mitologije. Srbija je poslije Kosova 1389. bila turski vazal i saveznik i kao takva ucestvovala u kasnijim turskim ratovima, vjerovatno i napadu na Bosnu.
wyoming

#7318 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

AliceInChains wrote:
wyoming wrote:
Pazi, u proslosti su se Srbima tokom Njemacke/Talijanske invazije desile mnoge stvari, u kojima jesu ucostvovali diljem Bosnjaci. Isto tako su Bosnjaci ucestvovali u Cetnickim pohodima....zavisi, u kojim krajevima je ko zivio. Jbg. Prije je susjedstvo bilo uber ales...sto opet ne znaci, da su svi Bosnjaci, ili da je vecina Bosnjaka ucestvovala u tim sranjima. Ali, Jasenovac i sl. zlocine prisivati Bosnjacima i pri tome prikazivati srpsku ulogu u ww2 pogotovo prema Bosnjacima(!!) kao ljubicastu i miroljubivu je vec malo vise nego degutantno.

Ali, Srbi i Srpski politicari su barem Bosnjacima u proslom ratu vise nego naplatili!!

Bilo kako bilo, da ti ponovim: Stvaranje nove Jugoslavije...to je puka fantasticna nauka. A sjemen za tu ideju moze samo nastati, ako se Srbi okrenu 180 stepeni i pruze ruku susjedima, sto je takoder puka fantasticna nauka, zasad. Razumi: Srbi su jednostavno na redu, da stvore neki pozitivni ispad, a za to nebi trebalo biti potrebe, da se predaleko vraca u historiju, tj. da se Srbi vjecito stavljaju u izlog kao najvece zrtve historije. Glupost, koju nisu spremni da skontaju, ili im lider nisu dosta pametni.
ovo podebljano je relevantno za postratno vrijeme, ali ja govorim o momentu od prvih izbora 1990 do rata. odvajanje hrvatske od jugoslavije je slicno odvajanju republike srpske od bosne u moralnom i etičkom smislu.

prvo - odakle obraz (ne pravo nego obraz) hrvatima odvajati se od jugoslavie nakon jasenovca?
drugo - bosnjake to istovremeno ne sekira. ni najmanje*. jeste da smo bili cvijeće ali ko nas je pito. to svi kažu. i tad su govorili. međutim, ja sam išao u prvu gimnaziju i sjećam se kao da je juče bilo, šešelj je trebao da gostue na jednoj TV emisiji u sarajevu 1991 godine, prije rata u sloveniji. znači prije prvog ispaljenog metka. profesori su nas pustili sa predavanja kako bi smo išli protestovati ispred pozorišta. sarajevska mladež je tu vezivala zastave sa šahovnicama i onu SDA zelenobijelu zastavu. to su bile moje kolege koji su zajedno samnom išli na časove povijesti i znale su šta je bilo u ndh. ponavljam, ovo je period prije nemira u sloveniji a o sao krajinama i vukovarima da ne pricam.

fast forward 20 godina i bosnjaci se isto ponasaju kao srbi. to je meni evidentno, ne u smislu da imaju svog seselja koji prijeti velikom bosnom nego da su sad srbi supci i odakle im obraz i drskost da hoce da se odvoje od bosne nakon svega sto su pocinili. ali sacekaj malo, nisu li bosnjaci bili supci onda pred rat kad ih nije nimalo tangiralo sto se hrvati hoce odvojit sa dva dzona obraza? tad nije imao jasenovac veze a nije imalo nikakve veze ni srpski zločini jer ih 1990 i 1991 u bosni nije bilo, je li tako? smetala je samo jugolsavia jer su srbi tu većina a u republikama neke druge nacije. tačka. svi hoće samo da budu većina.

*alija je osnovao prvu nacionalnu stranku u bih i tada sam na koševu 1990 godine prvi put čuo tekbir i slične povike. bilo je preko 50 000 ljudi na koševu 1990 godine na mitingu sda. svi su pričali nacionalističku priču osim abdiće koji je nešta pričao o ekonomiji i tad se raja najviše dosađivala.
spreca

#7319 Re: Ukrajina

Post by spreca »

wyoming wrote:
AliceInChains wrote:
wyoming wrote:

ovo podebljano je relevantno za postratno vrijeme, ali ja govorim o momentu od prvih izbora 1990 do rata. odvajanje hrvatske od jugoslavije je slicno odvajanju republike srpske od bosne u moralnom i etičkom smislu.
prvo - odakle obraz (ne pravo nego obraz) hrvatima odvajati se od jugoslavie nakon jasenovca?
drugo - bosnjake to istovremeno ne sekira. ni najmanje*. jeste da smo bili cvijeće ali ko nas je pito. to svi kažu. i tad su govorili. međutim, ja sam išao u prvu gimnaziju i sjećam se kao da je juče bilo, šešelj je trebao da gostue na jednoj TV emisiji u sarajevu 1991 godine, prije rata u sloveniji. znači prije prvog ispaljenog metka. profesori su nas pustili sa predavanja kako bi smo išli protestovati ispred pozorišta. sarajevska mladež je tu vezivala zastave sa šahovnicama i onu SDA zelenobijelu zastavu. to su bile moje kolege koji su zajedno samnom išli na časove povijesti i znale su šta je bilo u ndh. ponavljam, ovo je period prije nemira u sloveniji a o sao krajinama i vukovarima da ne pricam.

fast forward 20 godina i bosnjaci se isto ponasaju kao srbi. to je meni evidentno, ne u smislu da imaju svog seselja koji prijeti velikom bosnom nego da su sad srbi supci i odakle im obraz i drskost da hoce da se odvoje od bosne nakon svega sto su pocinili. ali sacekaj malo, nisu li bosnjaci bili supci onda pred rat kad ih nije nimalo tangiralo sto se hrvati hoce odvojit sa dva dzona obraza? tad nije imao jasenovac veze a nije imalo nikakve veze ni srpski zločini jer ih 1990 i 1991 u bosni nije bilo, je li tako? smetala je samo jugolsavia jer su srbi tu većina a u republikama neke druge nacije. tačka. svi hoće samo da budu većina.

*alija je osnovao prvu nacionalnu stranku u bih i tada sam na koševu 1990 godine prvi put čuo tekbir i slične povike. bilo je preko 50 000 ljudi na koševu 1990 godine na mitingu sda. svi su pričali nacionalističku priču osim abdiće koji je nešta pričao o ekonomiji i tad se raja najviše dosađivala.
:lol: :lol: :lol:.........nisu....a ti jesi supak
AliceInChains

#7320 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

wyoming wrote:
AliceInChains wrote:
wyoming wrote:

:-)

Ti znaci neke debilne gimnazijalce poistovjecavas sa mnom, mojim tesko komunistickim pradjedovima, koji su branili Srpske komsije i generalno sve Bosnjake? Bravo.

Bosnjaci su na celu sa Alijom, prije nego sto se Bosna odlucila za nezavisnost, ucestvovali u sigurnosnim snagama na Kosovu, te u JNA pohodima u Hrvatskoj, pa i u jebenim srpskim sranjima u Vukovaru, dok je u meduvremenu Srpska (seoska) elita u Bosni, na celu sa Krazadzicem, guslala Srpsku mitomaniju i prijetijila muslimanima.

Realno, svaki iole normalan Srbin, tj. nepreopterecen sa nacionalizmom, sa kojim sam razgovaro, apsolutno razumije, da Jugoslavija nakon izlaska Slovenije, pa Hrvatske, pa Makedonije nije vise bila Jugoslavija i da za Bosnu nije imalo smisla ostati, zato sto bas Bosna nije iskljucivo stvar Bosnjaka i Srba.

Da su Srpski lideri malo drugacije odigrali u Hrvatskoj, pa i u samoj Bosni, onda bi se i moglo ubijediti Bosnjake, ali nazalost, prljavu politicku igranku su Srbi i prije izbijanja rata u Bosni odigrali.
AleksoMKD

#7321 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Ukrajinske vojne jedinice na Krimu dobile 3 opcije. http://en.ria.ru/military_news/20140321 ... ussia.html

1. Prikljucivanje Ruskoj vojsci
2. Napustanje Ukrajinske vojske i produizetak zivota na Krimu
3. Odlazak sa Krima

Navodno je dosta jedinica preslo na Rusku stranu (samo su marinci ostali 100% verni Kijevu)
Mornarica je isto bila uglavnom verna, ali izgleda da su vecinu brodova konacno prepustili Rusima posle nekoliko prelaza od jucer. Vecina mornara je ostala verna Kijevu ali bropdopve nisu mogli izvuci.

Navodno se ceka na jos jednu Ukrajinsku korvetu ciji kapetan koji je etnicki Rus ali veran Kijevu odbija predaju recima "Rus se ne predaje" :lol: ali ako doznam promenu pisacu.

Odlazak Ukrajinskih marinaca iz kasarne
Image

Image

Image

Image
AleksoMKD

#7322 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Au jebemti, u mestu Krivoj Rog gdje se nalazi tenkovska jedinica Ukrajinske vojske doslo do nesrece pri obuci gde se zapalio jedan tenk koji je bio pun municije i goriva.
Osteceno je desetak tenkova koji su bili u blizini ali izgleda da srecom nema zrtava.

Navodno nepaznja pri treningu novih Ukrajinskih jedinica.

Mobilizaciju za novu Ukrajinsku vojsku otezavaju majke i porodice novih vojnika/regruta

wyoming

#7323 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

AleksoMKD wrote:Au jebemti, u mestu Krivoj Rog gdje se nalazi tenkovska jedinica Ukrajinske vojske doslo do nesrece pri obuci gde se zapalio jedan tenk koji je bio pun municije i goriva.
Osteceno je desetak tenkova koji su bili u blizini ali izgleda da srecom nema zrtava.

Navodno nepaznja pri treningu novih Ukrajinskih jedinica.

Mobilizaciju za novu Ukrajinsku vojsku otezavaju majke i porodice novih vojnika/regruta

ne mogu da vjerujem da bi se neko odazvao pozivu na regrutaciju u ukrajini.
valensija

#7324 Re: Ukrajina

Post by valensija »

Moldavija u strahu zbog ruskih manevara u Pridnjestrovlju, EU proširila sankcije

Portparol parlamenta Pridnjestrovlja već je zatražio od Moskve priključenje te otcepljene moldavske oblasti Rusiji.

Image

KIŠINJEV - Ruska vojska izvela je manevre u Pridnjestrovlju, proruskoj oblasti koja se otcepila od Moldavije, pa vlasti u Kišinjevu strahuju da će se na njihovoj teritoriji ponoviti krimski scenario.

Portparol ruskog vojnog Okruga za zapad, pukovnik Oleg Kočetkov, rekao je da se na manevrima uvežbavala priprema trupa za mogući napad neprijatelja. Po scenariju te vežbe, "jedan od glavnih zadataka mirovnih snaga bio je zaštita civila u zonama borbe", objasnio je ruski pukovnik, prenela je novinska agencija Interfaks.

Međutim, predsednik Moldavije Nikolae Timofti je već je izrazio zabrinutost zbog mogućeg ponavljanja krimskog scenarija u njegovoj zemlji i rekao da je portparol parlamenta Pridnjestrovlja zatražio od Moskve priključenje Pridnjestrovlja Rusiji, kao što je bilo s Krimom.

U Pridnjestrovlju, na istoku Moldavije čija je većina stanovnika rumunska, većinu čine ruska i ukrajinska manjina. Taj region se posle raspada SSR-a, uz podršku Moskve otcepio na kraju rata 1992. godine, ali nezavisnost Pridnjestrovlja nije priznala ni jedna zemlja.

Rusija drži vojnike u regionu Pridnjestrovlja, protiv volje Vlade Moldavije, i uprkos obećanju iz 1999. da će ih povući.
AleksoMKD

#7325 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

wyoming wrote:
ne mogu da vjerujem da bi se neko odazvao pozivu na regrutaciju u ukrajini.
Mislim da je na dobrovoljnoj osnovi a ovo su majke i porodice mladih dobrovoljaca.

Inace Ukrajinska vlast pozvala razne "milicije" i "grupe za odbranu" da vrate oruzje koje su pokupili iz policiskih stanica tekom protesta u Kijevu.

Sledeci cilj ce biti obuzdavanje ovakvih ispada gde maskirani ljudi biju policiju, tuku, maltretiraju i legitimisu ljude

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ABdPiV1xf7o#t=34[/youtube]

Poslanik Irina Gorina iz Ukrajinske politicke Partije Regiona drzi vrlo interesantan govor

" Authorities are missing the boat. We must all concentrate and give clear answer unless we want to lose both Crimea and Ukraine. How could we let that Crimea, "Ukraine's gem", an outlet to the sea, a strategic territory with such huge human and natural resources is being lost by us. Why is this happening? This is happening due to, among other reasons, sound compliance of people who live there and those people had been frightened by what had been happening in Kiev. What declamations were spoken, what statements were made? Unfortunately authorities are missing the boat again. Prime-minister has begun to address to the South and the East of Ukraine humanely only since yesterday and to explain them that russian language will not be abolished, that regions will acquire bigger sovereignty and citizens of these regions will be taken into account and will be respected. You may disagree and shout but I have just returned from Kharkov - the problem is that elderly people, 60+ y.o., want to join Russia. It is our problem and we are communicating with these people and informing them. Middle-aged people want russian language to become a state language and they want federalization and independence of a region (SE Ukraine). If you do not listen to them you will disintegrate the country, not we (Party of Regions) but you (Svoboda party). Visa non-free regime must not be invoked, you can call a persona non grata but people in eastern regions do work in Russia. You will again hurt people who live in these regions first of all. Do you, my friends and colleagues from Svoboda party, know how you are called in Kharkov? You are called as "stars of the Kremlin". You all, immediately after Putin's speech, came to Panteleymonov (chief editor of first national TV of Ukraine) and did everything to cause harm on purpose (they forced him to resign). Killers? You are the killers! Moreover if authorities continue to miss the boat they will be remembered not as the ones who took the lead over Maidan but ones who were the true destructors of Ukraine. Concentrate! You...
Suddenly her microphone deactivates...
Some MPs are shouting "killers" in ukrainian...

She continues: Military personnel in Crimea of all units still do not receive any adequate orders from superiors. Not from chief-commander, not from MoD. Do not miss the boat or you(Svoboda party) will lose Ukraine and we (Party of Regions) will also lose it but we will not let you forfeit Ukraine. Listen to the South-East!!! Do not miss the boat!!!"

I ako je neko uopste sumnjao da su "nepoznati naoruzani ljubazni ljudi" koji su okupirali Krim vojska rusije evo usporedbe sa opremom Ruskih padobranaca.

Image
Image
Last edited by AleksoMKD on 21/03/2014 17:40, edited 1 time in total.
Post Reply