Nije zbog toga. Cut ce se uskoro
OLX.BA - sve o tome
Moderator: anex
- mirota
#7302 Re: OLX.BA - sve o tome
primijetio, 3 dana izdvajanja mog artikla skocilo sa 650 na 740
-
zippoo87
#7303 Re: OLX.BA - sve o tome
Samo da znate da ne smijete psovati administraciji,jer vas banuju.
Ja im poslao socne psovke sa drugog naloga,koji sam bio napravio za backup i banovase me. Koji govnari,ovo je nevidjeno. Nisu se udostojili ni odgovoriti,samo me vanovase. Malo sam im se majke sjetio.

https://postimg.cc/v4msZyRD

Ja im poslao socne psovke sa drugog naloga,koji sam bio napravio za backup i banovase me. Koji govnari,ovo je nevidjeno. Nisu se udostojili ni odgovoriti,samo me vanovase. Malo sam im se majke sjetio.

-
peca777
#7304 Re: OLX.BA - sve o tome
Pa ima smisla da te banuju. Eo opsuj benkiju ovdje nesto, uh 
Sto se tice odgovora, znam da im je politika da na svaki upit korisnika moraju odgovoristi. Sada ili mene lazu, ili ti lazes
Sto se tice odgovora, znam da im je politika da na svaki upit korisnika moraju odgovoristi. Sada ili mene lazu, ili ti lazes
-
zippoo87
#7305 Re: OLX.BA - sve o tome
Nemam sta lagati. Nisu odgovorili ali nisam nista ni pitao.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7306 Re: OLX.BA - sve o tome
A sto ti to treba u zivotu?
Elem ja imo obicaj skrivati artikle
Sad mi trazio 4 bobe da ga vratim
Elem ja imo obicaj skrivati artikle
Sad mi trazio 4 bobe da ga vratim
-
zippoo87
#7307 Re: OLX.BA - sve o tome
Hahaha zar i to poceli naplacivati?
Sakrijem i ja nekada nesto tako.
Pa zar ovo sto rade nije za najvecu osudu i psovanje svgega i svacega ?
Jer ovdje nije problem samo u nama koji izdvajamo nesto i poskupljenju, nego svako poskupljenje otjera odredjen broj korisnika sa olxa. Znaci broj pregleda je sada srozan maksimalno...na udarnim modelima za par dana ne dobaci ni do 100 pregleda. Nekada je 100 pregleda bilo u prvih par minuta a sa izdvajanjem par stotina pregleda prvi dan.
Sada ni sa izdvajanjem ne dobacim do 200 pregleda.
-
Hakiz
#7308 Re: OLX.BA - sve o tome
Meni je Pik uvijek bio za polovne stvari i eventualno za stvari koje ne mogu naći u prodavnicama, nadam se da još neko osim mene traži takvu stvar, pa je neko na OLX-u prodaje znajući da ima čudaka kojima takva "egzotika" treba.zippoo87 wrote: ↑10/03/2026 17:44Hahaha zar i to poceli naplacivati?
Jer ovdje nije problem samo u nama koji izdvajamo nesto i poskupljenju, nego svako poskupljenje otjera odredjen broj korisnika sa olxa. Znaci broj pregleda je sada srozan maksimalno...na udarnim modelima za par dana ne dobaci ni do 100 pregleda. Nekada je 100 pregleda bilo u prvih par minuta a sa izdvajanjem par stotina pregleda prvi dan.
Za ono šta mogu naći u mnogo drugih prodavnica, što "pravih" (u koju mogu ući i uzeti u ruke ono šta kupujem), što virtualnih, to na OLX-u i ne tražim.
Možda ovakvih kao što sam ja ima dovoljno da padne broj pregleda
-
zippoo87
#7309 Re: OLX.BA - sve o tome
Ima mali milion artikala koji se prodaju polovni i za koje postoji trziste. Neke stvari se kupuju nove u radnjama a neke su i polovne kao nove sa nizom cijenom. Tako da ,ima ona izreka da svaka roba ima svog kupca i to je istina. Samo kao sto se nekada hodalo po pijacama i buvljacima i trazilo nesto,sada se luta po bespucima internet oglasnika i trazi nesto. ALi ovi iz OLXa su poceli prije par godina svoj kraj i evo sada su vec u silaznoj putanji. Olx ima sve manje i manje posjeta a reakcija na smanjenje posjeta je njihovo dizanje cijena izdvajanja. Oni idu da uvijek odrze svoje projecirane margine zarade...a sto manje korisnika,oni dizu cijene da ostanu na istom. Samo sto to nije odrziv model poslovanja i evo dokaz ovih njihovih akcija je upravo to. Prije dok su bili milionski pregledi na olxu,nisu morali ovolike cijene izdvajanja imati i poskupljivati kredite.Hakiz wrote: ↑10/03/2026 22:08Meni je Pik uvijek bio za polovne stvari i eventualno za stvari koje ne mogu naći u prodavnicama, nadam se da još neko osim mene traži takvu stvar, pa je neko na OLX-u prodaje znajući da ima čudaka kojima takva "egzotika" treba.zippoo87 wrote: ↑10/03/2026 17:44Hahaha zar i to poceli naplacivati?
Za ono šta mogu naći u mnogo drugih prodavnica, što "pravih" (u koju mogu ući i uzeti u ruke ono šta kupujem), što virtualnih, to na OLX-u i ne tražim.
Možda ovakvih kao što sam ja ima dovoljno da padne broj pregleda![]()
-
noviclan
#7310 Re: OLX.BA - sve o tome
Neka si ti njima sve po spisku, nisi bez razloga. Danas razna susa radi na adminuzippoo87 wrote: ↑10/03/2026 14:39 Samo da znate da ne smijete psovati administraciji,jer vas banuju.![]()
![]()
-
peca777
#7311 Re: OLX.BA - sve o tome
Nije, jer nije tacno. Pusti komunistu
Gdje su posjete otisle, na koju drugu mrezu? Ne radi se o tome, vec ima vas par koji se ne prilagodjavate trzistu. Da sam i ja ostao prodavati laptope, prno bih u sisu davno. Kada je doslo do zasicenja, izasao iz toga. Ja sam siguran da ti vec 10g radis na isti nacin i istu robu svercujes. To je pregazeno.
- Truba
#7312 Re: OLX.BA - sve o tome
tako su mene pregazili sipovci kad sam tusio divx
rodjo mi u sipi završio a mene zvao neki s fiksnog da naruči filmova iz policije
a kupovao sam od nekog drota filmove
narucim 7 samuraja
dobijem posljednji samuraj
rodjo mi u sipi završio a mene zvao neki s fiksnog da naruči filmova iz policije
a kupovao sam od nekog drota filmove
narucim 7 samuraja
dobijem posljednji samuraj
-
tap3ah75
#7313 Re: OLX.BA - sve o tome
zippoo šta ovi iz pošte u Gračanici koče ovoliko.
Jednu stvar poslao u subotu u ponedjeljakujutro bila u Gračanici u pošti i evo vidim tek danas na dostavi
Igrom slučaja još nešto u pon. pošaljem u Gračanicu i zaprime u pošti u Gračanici odmah sutra ujutro - i evo i to tek maloprije na dostavi.
Sigurno im temu preči.
Je li iko dobio odštetu ako se ne isporuči "brza poštq" za 3 radna dana?
Jednu stvar poslao u subotu u ponedjeljakujutro bila u Gračanici u pošti i evo vidim tek danas na dostavi
Igrom slučaja još nešto u pon. pošaljem u Gračanicu i zaprime u pošti u Gračanici odmah sutra ujutro - i evo i to tek maloprije na dostavi.
Sigurno im temu preči.
-
zippoo87
#7314 Re: OLX.BA - sve o tome
Ukratko...SDA bagra je sjebala Postu u Gr unazad godinu dana. Otjerali dobre radnike (nisu produzili ugovore) a zaposlili svoje nehljebe i nesposobne. Ja isto imam probleme bukvalno sa svakom posiljkom ili primitiom paketa. Evo primjer.tap3ah75 wrote: ↑11/03/2026 13:53 zippoo šta ovi iz pošte u Gračanici koče ovoliko.
Sigurno im temu preči.
Prosli ponedjeljak navecem neko narucio nesto sa olxa,ja prihvatio i spremio paket. Cekao sutradan do 13h postara,ne dosje niko. Sjedem na bAciklo i odem do poste,posaljem paket licno. I nista,sutradan dosao kupcu,prekosutra i urucen. Kad u cetvrtak ujutro zvoni telefon,kaze postar je,imas paket za poslati.
E to je taj modus operandi kada SDA uzjase negsje...uniste ave cega se dotaknu,jer su nesposobni a korumpirani.
-
zippoo87
#7315 Re: OLX.BA - sve o tome
Evo da ti kulturno odgovorim...ne seri zivota ti.peca777 wrote: ↑11/03/2026 11:07Nije, jer nije tacno. Pusti komunistu
Gdje su posjete otisle, na koju drugu mrezu? Ne radi se o tome, vec ima vas par koji se ne prilagodjavate trzistu. Da sam i ja ostao prodavati laptope, prno bih u sisu davno. Kada je doslo do zasicenja, izasao iz toga. Ja sam siguran da ti vec 10g radis na isti nacin i istu robu svercujes. To je pregazeno.
-
peca777
#7316 Re: OLX.BA - sve o tome
Nemas ti sta odgovoriti, jer nemas odgovora. Pitam te jednostavno, gdje se prodaje ako su otisli sa olx? Nisu otisli, vec je doslo do promjene kupovnih navika uz manjak potraznje artikala koje ti nudis.
Pa samo treba pogledati koliko je miliona i miliona naruceno s temua.
- Truba
#7317 Re: OLX.BA - sve o tome
bio sam neki dan u posti na iliži
znaci paketa i posiljki s temua kao da je neko kamion istovario u holu poste
znaci paketa i posiljki s temua kao da je neko kamion istovario u holu poste
- mirota
#7318 Re: OLX.BA - sve o tome
tu lezi odgovor zasto je opao posao prodavcima na olx.ba
-
zippoo87
#7319 Re: OLX.BA - sve o tome
Jest...polovne telefone narucuju sa temua.peca777 wrote: ↑11/03/2026 16:44 Nemas ti sta odgovoriti, jer nemas odgovora. Pitam te jednostavno, gdje se prodaje ako su otisli sa olx? Nisu otisli, vec je doslo do promjene kupovnih navika uz manjak potraznje artikala koje ti nudis.
Bjezi tamo,sa tobom mogu samo trolati i sprdati se.
Temu je naravno ubio prodaju u mnogim kategorijama roba ali ne moze se sve narucivati sa Temua a i ne narucuje se.
Ekonomske prilike/neprilike su glavni uzrok. Ja to pratim i nije samo stvar kretanja u BiH,slabije dolazi i dihaspora,ne donose od tamo robu kao prije,smanjila wžse i ponuda i potraznja. Dakle meni je drasticno smanjena i ponuda polovnih telefona,koje ljudi nude u otkup. A opala je i prodaja...i preko FB grupa i preko olxa. Ali olx je posebno drastican pad posjeta i pregleda...sto znaci da ljudi manje ulaze na olx,manje traze a samim tim manje i trguju.
Mozda neki sada vise vremena provode na Temuu,ne znam...takva istrazivanja ne radim.
Last edited by zippoo87 on 12/03/2026 17:25, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#7320 Re: OLX.BA - sve o tome
Po kojekakvim FB grupama?peca777 wrote: ↑11/03/2026 16:44 Nemas ti sta odgovoriti, jer nemas odgovora. Pitam te jednostavno, gdje se prodaje ako su otisli sa olx? Nisu otisli, vec je doslo do promjene kupovnih navika uz manjak potraznje artikala koje ti nudis.
-
zippoo87
#7321 Re: OLX.BA - sve o tome
Opalo je i tamo...evo bas sam napisao u postu iznad. Ekonomske prilike/neprilike i svakodnevna losa desavanja u BiH i svijetu jako negativno uticu i na psihu.Naslovnica wrote: ↑12/03/2026 17:22Po kojekakvim FB grupama?peca777 wrote: ↑11/03/2026 16:44 Nemas ti sta odgovoriti, jer nemas odgovora. Pitam te jednostavno, gdje se prodaje ako su otisli sa olx? Nisu otisli, vec je doslo do promjene kupovnih navika uz manjak potraznje artikala koje ti nudis.
-
bumerangss
- Truba
- Truba
#7324 PIK SAMO PIK
Toooo macko
Samo pik
Donedavno sam zvao pik
Taman poceo olx
Kad opet pik
Samo pik
Donedavno sam zvao pik
Taman poceo olx
Kad opet pik
-
zippoo87
#7325 Re: OLX.BA - sve o tome
E ovo bi bilo super. Neka smanje malo pohlepu,uvedu par sitnih novina i eto dobitne kombinacije.Truba wrote: ↑14/03/2026 11:24 https://ba.bloombergadria.com/biznis/ko ... pikba/news
Sa je ovo
Opet pik
Ova olx grupacija je postala jako pohlepna i sa visom pohlepom,opada i broj ljudi i posjeta. Ne mozes istu robu poskupljivati u nedogled,tako ekonomija ne funkcionise.