Demokratska fronta Željko Komšić
- ultima_palabra
#7301 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zato su drugovi Damir&Damir, Jasenko, Grabovica, TreNerko, Fazlija i ostali već oformljeni i stasali... ne daj Bože da je to bilo od naših para, sve su to dokazani stručnjaci jakog backgrounda, prekaljeni u privatnom sektoru 
- svjezi_ustipak
#7302 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ultima_palabra wrote:Zato su drugovi Damir&Damir, Jasenko, Grabovica, TreNerko, Fazlija i ostali već oformljeni i stasali... ne daj Bože da je to bilo od naših para, sve su to dokazani stručnjaci jakog backgrounda, prekaljeni u privatnom sektoru
ZNACI JESU
-
guruman
#7303 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidiš da su stasali ,znaš im imena i od njih ne možeš da spavaš.U,.... po komentarima vidim da su neki u priličnom stresu.Krečite se prema doktoru,pomozite sebi kako bi pomogli i drugima.ultima_palabra wrote:Zato su drugovi Damir&Damir, Jasenko, Grabovica, TreNerko, Fazlija i ostali već oformljeni i stasali... ne daj Bože da je to bilo od naših para, sve su to dokazani stručnjaci jakog backgrounda, prekaljeni u privatnom sektoru
- Altsa
#7304 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ne pametuj nego odgovoriguruman wrote:Zaista komentar "niđe veze",stvarno gdje vi živite.Jeftine aluzije nikoga ne fasciniraju,jer su u biti pokvarene.Altsa wrote:danasnji politicari oni koji su na vlasti svi su oni zavrsili politicku skolu u kumrovcuguruman wrote:Nemože se politika praviti sa ljudima koji nisu za taj posao.Čitao sam CV -e nekolicine članova i izabranih na lokalnom nivou te ocjenio kao u školi "sjedi jedan".Praviti kuću bez majstora????. Čekati da se neko oformi i stasa na našim leđima-parama je glupava utopija.Stranka mi djeluje kao omladinski klub ,sve azgin i poletni momci,ali bez istinskog stručnog i iskustvenog backgrounda.Bolje im je da se uključe u SDA mladež.
Drugo, Željko K. je izgubio vizuru nekoga koga treba slijediti,tj. nema harizmu,te svaki uspjeh te stranke će biti samo trenutna incidentna situacija,građena na propustima drugih stranaka posebno onih koje su socijaldemokratskog tipa....kako su je zavrsili mi najbolje znamo danas
koji su to parameteri za procjenu nekoga da li je za politiku
![]()
- It_is_a_Leclerc
#7305 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bez dileme im treba jedan Marin Ivanišević, Anto Domazet, Karlo Vidović, Lidija Korać ili Mirsad Mešić, da im otvori oči.guruman wrote:Nemože se politika praviti sa ljudima koji nisu za taj posao.Čitao sam CV -e nekolicine članova i izabranih na lokalnom nivou te ocjenio kao u školi "sjedi jedan".Praviti kuću bez majstora????. Čekati da se neko oformi i stasa na našim leđima-parama je glupava utopija.Stranka mi djeluje kao omladinski klub ,sve azgin i poletni momci,ali bez istinskog stručnog i iskustvenog backgrounda.Bolje im je da se uključe u SDA i sličnu mladež i pohađaju njihove interne akademije,jer i oni ne priznaju ništa što je bilo prije danas.
Drugo, Željko K. je izgubio vizuru nekoga koga treba slijediti,tj. nema harizmu,te svaki uspjeh te stranke će biti samo trenutna incidentna situacija,građena na propustima drugih stranaka posebno onih koje su socijaldemokratskog tipa.
- Altsa
#7306 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
politicka skola Dr. Laguma podruznica Kumrovecultima_palabra wrote:Zato su drugovi Damir&Damir, Jasenko, Grabovica, TreNerko, Fazlija i ostali već oformljeni i stasali... ne daj Bože da je to bilo od naših para, sve su to dokazani stručnjaci jakog backgrounda, prekaljeni u privatnom sektoru
Last edited by Altsa on 24/12/2013 15:06, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#7307 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo sad ću kod doktora, koga mi centrala preporučuje, Šanku?guruman wrote:Vidiš da su stasali ,znaš im imena i od njih ne možeš da spavaš.U,.... po komentarima vidim da su neki u priličnom stresu.Krečite se prema doktoru,pomozite sebi kako bi pomogli i drugima.ultima_palabra wrote:Zato su drugovi Damir&Damir, Jasenko, Grabovica, TreNerko, Fazlija i ostali već oformljeni i stasali... ne daj Bože da je to bilo od naših para, sve su to dokazani stručnjaci jakog backgrounda, prekaljeni u privatnom sektoru
Normalno da sam u stresu, između ostalih moj glas je pomogao instaliranju tih uhljupa na pozicije... pa jedva čekam da ih sa istih sklonim dogodine, a isto tako razmišlja još barem stotinjak hiljada ljudi... pa računajte.
- Altsa
#7308 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ultima_palabra wrote:Evo sad ću kod doktora, koga mi centrala preporučuje, Šanku?guruman wrote:Vidiš da su stasali ,znaš im imena i od njih ne možeš da spavaš.U,.... po komentarima vidim da su neki u priličnom stresu.Krečite se prema doktoru,pomozite sebi kako bi pomogli i drugima.ultima_palabra wrote:Zato su drugovi Damir&Damir, Jasenko, Grabovica, TreNerko, Fazlija i ostali već oformljeni i stasali... ne daj Bože da je to bilo od naših para, sve su to dokazani stručnjaci jakog backgrounda, prekaljeni u privatnom sektoru![]()
Normalno da sam u stresu, između ostalih moj glas je pomogao instaliranju tih uhljupa na pozicije... pa jedva čekam da ih sa istih sklonim dogodine, a isto tako razmišlja još barem stotinjak hiljada ljudi... pa računajte.
- svjezi_ustipak
#7309 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ultima_palabra wrote:
+1
hajd sto je vlast losa ali sto ja glasah za njih, e to sebi ne mogu oprostiti. srecom bice izbori. nemam rijeci ali imam glas
-
pemanapemani
#7310 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ultima_palabra wrote:Evo sad ću kod doktora, koga mi centrala preporučuje, Šanku?guruman wrote:Vidiš da su stasali ,znaš im imena i od njih ne možeš da spavaš.U,.... po komentarima vidim da su neki u priličnom stresu.Krečite se prema doktoru,pomozite sebi kako bi pomogli i drugima.ultima_palabra wrote:Zato su drugovi Damir&Damir, Jasenko, Grabovica, TreNerko, Fazlija i ostali već oformljeni i stasali... ne daj Bože da je to bilo od naših para, sve su to dokazani stručnjaci jakog backgrounda, prekaljeni u privatnom sektoru![]()
- Styling
#7311 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno da jesu. Ljudi su vec bili u politici i prije imenovanja na funkcije. Sto se ti nisi angazovao pa da i ti zauzmes neku funkciju i da im se suprotstavis. Najlakse je po forumu pljuvati druge i sjediti u sigurnosti svoje kuce na minderu.ultima_palabra wrote:Zato su drugovi Damir&Damir, Jasenko, Grabovica, TreNerko, Fazlija i ostali već oformljeni i stasali... ne daj Bože da je to bilo od naših para, sve su to dokazani stručnjaci jakog backgrounda, prekaljeni u privatnom sektoru
-
HM 2011
#7312 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije stranka pljačkala nego lokalni "poslovni ljudi" ali i strani "poslovni ljudi" kako im se prilika ukazala....lerdi wrote:Ja fakat ne kontam kako pojedinci uopšte imaju obraza kritikovati Komšića i DF dok s druge strane otvoreno podržavaju opcije koje su ovu zemlju i ovaj narod doveli na rub propasti. Ne kažem da ne treba kritikovati DF, čak šta više mislim da je kritika kao osnova za korekcije određenih stvari jako dobra, ali treba imati bar malo obraza i osnova da bi se ista uputila. Naš najveći poraz kao naroda je što o stranci koja je u proteklih 20-tak godina opljačkala isti taj narod govorimo kao o nekome ko bi trebao biti u samom vrhu po broju glasova nakon slijedećih izbora. Uz sve to svaku alternativu pljujemo kao da smo stvarno svi redom zadužili zlatne kaške pa se bunimo da nam ih ovi novi slučajno ne bi oteli. Gospodo okrenite se oko sebe, ili još bolje otiđite u manja mjesta jer u Sarajevu je malo teže primjetiti neke stvari, pa ćete vidjeti gdje nas je dosadašnja politika odvela. Zaduženi smo, privreda koja bi te dugove trebala vračati ne postoji, 50000 mladih po zadnjim istraživanjim već ima spakovane kofere i žele ići vani, penzije upitne, plate upitne, režije sve veće, hrana sve skuplja plate sve manje itd. Na sve to dođe neko i ima obraza promovisati bilo koga od ovih vladajučih. Ljudi pogledate li vi sebe u ogledalo? Ima li ikakvog odraza tamo? Crveni li se išta? Nisam ja ljut na nane i dede koji glasaju, jer ljudi su neuki i teško je mjenjati neke stvari, ali kad vidim da neko pismen podržava onog koji uzima njegov i hljeb njegovog djeteta prosto mi dođe da budem 50001. koji će spakovati kofere i paliti odavde. Pa bar se ušuti. Imaj malo obraza.
Pljačkali je ko je stigao a politika plivala u velikim platama...
Dan danas pljačka ko stigne.....
A sve rukavice i mi nevini sve je čisto....
Konkretno nemam sta da pljujem po komšiću - čovjeka niti ne znam - znam da pojma nema, da nema plemenite namjere, da čita pripremljene tekstove, i ponovno da pojma nema....
Ko je stranka i sta je stranka definitivno nije komšić - ko vuče konce nije me briga ali mu nista - apsolutno nista ne vjerujem - a to preporučujem svima ostalima da se ne bi opekli kao i na prva dva pokušaja formiranja nekih novih partija...
Glupo je dati glas čovjeku onako - glupo je gurati takve ljude naprijed.....
Prema Vašem mmišljenju Čovjek tek treba da se dokaze - Robot Commerce? Mercedes na poklon upotrebu onako?
Imamo partija bezbroj sve manje imamo stava i politike -
Imamo fakulteta jako puno sve manje imamo struke...
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/697 ... ismen.html
- ultima_palabra
#7313 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Haha, počele padati maske, jelde?Styling wrote:Naravno da jesu. Ljudi su vec bili u politici i prije imenovanja na funkcije. Sto se ti nisi angazovao pa da i ti zauzmes neku funkciju i da im se suprotstavis. Najlakse je po forumu pljuvati druge i sjediti u sigurnosti svoje kuce na minderu.ultima_palabra wrote:Zato su drugovi Damir&Damir, Jasenko, Grabovica, TreNerko, Fazlija i ostali već oformljeni i stasali... ne daj Bože da je to bilo od naših para, sve su to dokazani stručnjaci jakog backgrounda, prekaljeni u privatnom sektoru
A ne, nije to najlakše... lakše je kad navedene rektalne alpiniste stranka gura kroz čitav život. Jesu li navedeni svi skupa zaradili marku van budžetske sise?
- McMoy
#7314 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tanko u SDP-u. Prije su imali po 4-5 dežurnih u svakoj smjeni. Sad sve palo na @Styling, pa se slomi s teme na temu.
Odmori malo, neće još izbori...
-
oakville
#7315 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bit će još komentatora, samo dok legnu pare od MMF-aMcMoy wrote:Tanko u SDP-u. Prije su imali po 4-5 dežurnih u svakoj smjeni. Sad sve palo na @Styling, pa se slomi s teme na temu.
-
The BEN10
#7316 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Fkt, SDP je izgubio FTV a sve je manje i bojovnika na forumima. Jel se to uzdaju u tajno oružje spin-doktora ?McMoy wrote:Tanko u SDP-u. Prije su imali po 4-5 dežurnih u svakoj smjeni. Sad sve palo na @Styling, pa se slomi s teme na temu.
- Styling
#7317 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E, neka si mi TI rekao da skačem s teme na temu.McMoy wrote:Tanko u SDP-u. Prije su imali po 4-5 dežurnih u svakoj smjeni. Sad sve palo na @Styling, pa se slomi s teme na temu.
- kamen spoticanja
#7318 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ne pada mi na pamet da branim komsica,ali ziv bio nemojte samo vi o valterima laznim i pravim,narodnim tribunima i astronomskih platama...bas bude tragikomicnokosmpolita wrote:I to smo saznalii kako tzv. narodni tribun i lazni Valter prema zvanicnim podacima Porezne uprave FBiH ima platu od 5600 KM!?!![]()
Lako je tebi Zeljko s tolikom, astronomskom platom prosipati velike parole i podgrijavati atmosferu kod naroda koji jedva sastavlja kraj s krajem.
- Styling
#7319 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ta plata je stvar odluke Vlade i Skupštine BiH. Ne određuje on sam sebi platu. Sigurna sam da si to znao, ali eto da spomeneš, reda radi.kosmpolita wrote:I to smo saznalii kako tzv. narodni tribun i lazni Valter prema zvanicnim podacima Porezne uprave FBiH ima platu od 5600 KM!?!![]()
Lako je tebi Zeljko s tolikom, astronomskom platom prosipati velike parole i podgrijavati atmosferu kod naroda koji jedva sastavlja kraj s krajem.
- jasko_ja
#7320 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kosmpolita wrote:I to smo saznalii kako tzv. narodni tribun i lazni Valter prema zvanicnim podacima Porezne uprave FBiH ima platu od 5600 KM!?!![]()
Opet ti. Samo cu ti proganjati.
Koliko vrli profesor ima?
I zasto ostavi jos jednu temu da se tavori...
-
zilla_
#7321 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kuka kako nema auto, kako ima samo stan od 70 kvadrata, vikendicu koju je žena naslijedila itd a prima platu sokoro 6 milja a da ne spominjemo još tu tonu dodatnih primanja...
S 6 milja plate koliko je on prima tolike godine do sad je mogo jahtu imat... prema tome nek se ne poistovjećuje s ovim jadnim narodom... nema on ni auto, ni par stanova, ni vikendicu.... nema al na svoje ime... ima na tuđe...
glaso sam za njega al banda lopovska ko i svi ovi na spisku koji imaju plate preko 5 milja....
S 6 milja plate koliko je on prima tolike godine do sad je mogo jahtu imat... prema tome nek se ne poistovjećuje s ovim jadnim narodom... nema on ni auto, ni par stanova, ni vikendicu.... nema al na svoje ime... ima na tuđe...
glaso sam za njega al banda lopovska ko i svi ovi na spisku koji imaju plate preko 5 milja....
-
HM 2011
#7322 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neko mora imati i veliku platu,zilla_ wrote:Kuka kako nema auto, kako ima samo stan od 70 kvadrata, vikendicu koju je žena naslijedila itd a prima platu sokoro 6 milja a da ne spominjemo još tu tonu dodatnih primanja...
Ne mora svako od ovih Sa spiska ali recimo da neki imaju opravdano tako visoku platu....
https://www.youtube.com/watch?v=5ApjJHy ... ata_player
Npr članovi predsjedništva BiH- smatram da je koliko toliko opravdana...
Neki drugi recimo nemaju nista - niti neboder niti novine - nista - ni avion - ma i plate su se odrekli -
- svjezi_ustipak
#7323 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kosmpolita wrote:Je li to branite (i) koalicionog partnera? Ne pravite diskriminaciju. I Esed Radeljas vam je pomogao uz DF da izglasate vladu koja je koja je Kanton Sarajevojasko_ja wrote:kosmpolita wrote:I to smo saznalii kako tzv. narodni tribun i lazni Valter prema zvanicnim podacima Porezne uprave FBiH ima platu od 5600 KM!?!![]()
Opet ti. Samo cu ti proganjati.
Koliko vrli profesor ima?
I zasto ostavi jos jednu temu da se tavori....
ako vam je u SDP osnov predizborne kampanje blacenje protivnika necete daleko dogurati, ali ti znas najbolje. nego, nIje se bas ni SDP libio Esse i njegovih usluga. vidi sta covjek kaze:
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... dio-odbore
U jučerašnjem Dnevnom avazu na cijeloj stranici je osvanuo tekst o Radeljaševom navodnom mešetarenju, međutim, priča ima i drugu stranu.
- Tri do četiri puta dnevno me premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić zivkao da dođem na sastanak kako bismo razgovarali o tome da podržim aktuelnu Vladu. Tada nisam bio kriminalac i bio sam dobar. Kada sam ih prije dvije godine, a i prije nekoliko mjeseci podržao, ponovo sam bio dobar. Sada, kad ih ne podržavam, ispadam kriminalac, lopov i prevarant. Upravne i nadzorne odbore koje spominju u Dnevnom avazu su mi oni nudili, ja to nisam tražio. Nudili su mi zaposlenja i sada ispada da ja to tražim. Ne, to su mi oni davali, istakao je Radeljaš.
Najbolji kadrovi
Od svega što mu je nuđeno, Radeljaš je kazao kako ništa nije prihvatio.
- Nisam ništa prihvatio od toga što su mi nudili, jer da jesam, ne bi pisali ovako o meni. Ne gledam ko je iz koje partije, već ono što je za narod bitno. Mene ne interesuju njihove priče i pisanje Dnevnog avaza. Ja ću svakog ko učini da ovom narodu bude bolje podržati. Kad je bolje narodu, bolje je i meni i mojoj djeci. U zadnje vrijeme pozivi su bili veoma učestali. Nema šta mi nisu nudili, govorili SDP će ti dati jedno, SBBBiH drugo. Sad kad sam pročitao, ispada da sam nekoga ucjenjivao, ali to je vjerovatno zbog toga što osjete da se približava njihova smjena. Rekao sam, i zato je i izašao tekst u Dnevnom avazu, da ću podržati svaku ekspertnu vladu. To znači da svih šest ili sedam političkih partija učestvuje i daje najbolje kadrove. U tome se oni ne vide, tu ih nema i zato pišu ovo protiv mene, naglasio je Radeljaš.
Uspavana Vlada
U Skupštini Kantona, kako je kazao Radeljaš, neće se prikloniti nijednoj stranci, već isključivo projektu Vlade, koja će Kanton riješiti problema.
- Ne priklanjam se SDA i neću podržati ni njih u slučaju da imaju sedam ili osam ministara, već ću podržati samo eksperte, odnosno najbolje kadrove političkih partija. Kada sam podržao SDP, mislio sam da će riješiti probleme, ali vidim da od toga nema ništa. Razlozi zbog kojih ću podržati smjenu ove Vlade je politizacija policije, izbor rektora, poskupljenja. Ima mnogo toga što su pogrešno uradili. Vlada se uspavala, a problemi se nagomilali. Ne vidim ništa i neka mi oni kažu šta su riješili, istakao je Radeljaš.
Na kraju razgovora Radeljaš je pozvao i SDP da bude u ekspertnoj vladi, ali sa pravim kadrovima, a ne ljudima koji su u sadašnjem sastavu Vlade, te da uzmu sve što su mu dali.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... dio-odbore
- svjezi_ustipak
#7324 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ne znam na koga se odnosi to "branite" jer pricas sa pojedincem. nisu svi ovdje po zadatku iz centrale kao ti, neki ljudi su ovdje u slobodnom vremenu.kosmpolita wrote:Tako je branite i Eseda Radeljasa. I on vam je kao i DF izaberete najgoru Zeljkovicevu (SDA) Vladu Kantona Sarajevo.![]()
Mozda bude jos neka kinta na konto toga SDA "dnevnicari".
nego, mozemo imati dilema ko ce u Sarajevu pobjediti, ali znamo bez dilema da ce SDP izgubiti.
a ti trolaj i dalje SDP "nadnicaru".
-
kox
#7325 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidim da Voljeni Vođa steže kaiš maksimalno:kosmpolita wrote:I to smo saznalii kako tzv. narodni tribun i lazni Valter prema zvanicnim podacima Porezne uprave FBiH ima platu od 5600 KM!?!![]()
http://www.cin.ba/nove-nekretnine-porodice-lagumdzija/