Zdravo Hakiz,Hakiz wrote:Zovu iz Telemacka prije neki dan. Kažu zmajena opreme pa da mi zamjene modem i usput ponude 170 digitalnih kanala pošto vide da sam na analognoj TV, i imaću i brži internet, naravno sve po istoj cijeni, ali samo godinu, polsije ide puna cijena tog paketa koji je nešto skupli od onoga šta sada plaćam.
Kažem ja njima da mi to nije primamljivo jer me TV ne interesuje previše, od tih 170 kanala bih opet gledao maskimalno 5 koje i sada gledam itd. Oni, naravno, prijateljski me ubjeđuju, ja ih prijateljski odbijam. Dakle, sve uobičajeno.
ALI
Žao mi bi što se ne sjetih da ih pitam sljedeće: Ja imam analogni signal, na kabl stavio skretnicu i koristim tri televizora i na sva tri ukućani mogu gledati različite programe, dakle nema svađe ako se želje za gledanjem različitih emisija pojave u isto vrijeme.
Pa da priupitam telemach, kako bi oni to riješili sa digitalnim paketom na koji me stalno nagovaraju da ga uzmem, ali riješili da na sva tri TV-a imam digitalni signal a da paket plaćam koliko košta, ne oddatno zbog dodatnih rieceivera.
Dakle, uzmem ja taj paket od 45 KM i na sva tri TV-a mogu gledati različite emisije sa digitalnim signalom, kao što sada mogu sa analognim. Ne na jedan kabl iz skretnice receiver pa na tom TV-u digitalni, a na ostale TV aparate analogni, to nije problem. Nego na sva tri TV-a digitalni, ali da paket plaćam koliko košta, dakle 45 KM.
Telemach, ako to može, nagovorićete me.
Dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj u pp, Vašu poruku ćemo proslijediti kolegama s kojima ste razgovarali.