Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#72926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Hakiz wrote:Zovu iz Telemacka prije neki dan. Kažu zmajena opreme pa da mi zamjene modem i usput ponude 170 digitalnih kanala pošto vide da sam na analognoj TV, i imaću i brži internet, naravno sve po istoj cijeni, ali samo godinu, polsije ide puna cijena tog paketa koji je nešto skupli od onoga šta sada plaćam.

Kažem ja njima da mi to nije primamljivo jer me TV ne interesuje previše, od tih 170 kanala bih opet gledao maskimalno 5 koje i sada gledam itd. Oni, naravno, prijateljski me ubjeđuju, ja ih prijateljski odbijam. Dakle, sve uobičajeno.

ALI :)

Žao mi bi što se ne sjetih da ih pitam sljedeće: Ja imam analogni signal, na kabl stavio skretnicu i koristim tri televizora i na sva tri ukućani mogu gledati različite programe, dakle nema svađe ako se želje za gledanjem različitih emisija pojave u isto vrijeme.

Pa da priupitam telemach, kako bi oni to riješili sa digitalnim paketom na koji me stalno nagovaraju da ga uzmem, ali riješili da na sva tri TV-a imam digitalni signal a da paket plaćam koliko košta, ne oddatno zbog dodatnih rieceivera.

Dakle, uzmem ja taj paket od 45 KM i na sva tri TV-a mogu gledati različite emisije sa digitalnim signalom, kao što sada mogu sa analognim. Ne na jedan kabl iz skretnice receiver pa na tom TV-u digitalni, a na ostale TV aparate analogni, to nije problem. Nego na sva tri TV-a digitalni, ali da paket plaćam koliko košta, dakle 45 KM.

Telemach, ako to može, nagovorićete me.
Zdravo Hakiz,
Dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj u pp, Vašu poruku ćemo proslijediti kolegama s kojima ste razgovarali.
Hakiz

#72927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

diablobih wrote:Neće ti moći pomoći, moraš doplacivati resivere ili CI module.
Ma znam ja to, nego malo provociram, samo zovu i nagovaraju na gore za više novca. Hajde ponudite mi nešto bolje za manje novca. E, to neće da može. Doduše, možda oni misle da je bolje, ali eto, nismo svi isti.

I još jedna stvar, vode li oni evidenciju o tome koga zovu. Mislim, ako me nazoveš 20 puta i svaki put te odbijem sa istim obrazloženjem, ili uradi ono šta hoću ili me prestani zvati. Fakat su, blago rečeno, nepristojni.

Znam i sam otići i uzeti ono šta mi nude da to želim, ne moraju mi smetati pozivima.

Maltretiraju svijet, ništa drugo.
c_g

#72928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

erotica wrote:Ima li ko problem sa sk HD, sk2 hd,sk3 hd, kod mene crna slika ali ima u gornjem desnom uglu ona strelica kao što je njihova zaštita. Inače svi ostali HD kanali uredno rade.
Imao isti problem, sad je izgleda sve uredu.
typeOnegative

#72929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Imam poteskoca sa netom jucer i danas . Kako ono bi , između -7 i +7 je uredno?

Image
crnivrag

#72930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

typeOnegative wrote:Imam poteskoca sa netom jucer i danas . Kako ono bi , između -7 i +7 je uredno?
Da ovaj gore navedeni raspon je idealan da internet konekcija radi bez poteškoća, kod tebe su downstream frekvencije prejake i moguće da zbog toga dolazi do smetnji sa internet uslugom.
avaks

#72931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

typeOnegative wrote:Imam poteskoca sa netom jucer i danas . Kako ono bi , između -7 i +7 je uredno?
KOd tebe prejaki signali izgleda, kod mene otanjalo haha, raspašoj :lol:
Radar71

#72932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Image

:roll: samo nastavite ovako
channel10

#72933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Upravo sam spojio drugi resiver sa cisco modemom (port4) UTP kablom (gigatech na kojem pise da ima metar, a ono 0,8m :-) :izet: ) i ne radi mi usluga vrati unazad. Sta bi moglo biti problem?
typeOnegative

#72934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

avaks wrote:
KOd tebe prejaki signali izgleda, kod mene otanjalo haha, raspašoj :lol:
Onda ih trebaju malo obuzdat u centrali ili na adresi :lol:
Inače stvarno nemam problema s netom nikad , al bas ova dva dana steka. Dugo otvara stranice, pa javi da ne može otvorit i onda automatski refresha i otvori.. wtff ?
crnivrag

#72935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

channel10 wrote:Upravo sam spojio drugi resiver sa cisco modemom (port4) UTP kablom (gigatech na kojem pise da ima metar, a ono 0,8m :-) :izet: ) i ne radi mi usluga vrati unazad. Sta bi moglo biti problem?
U tehničkim postavkama resivera pogledaj da li ti je opcija EPG-a naštimana na Detaljan EPG sa slikama/Online, ako jeste, onda uradi reset resivera.

Ako ni to ne upali, trebao bi kontaktirati Telemach, da ti oni iz baze osvježe te usluge na resiveru, ako je naravno UTP kabal ispravan, i ako imaš uspješnu konekciju između resivera i modema.
channel10

#72936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Ko zna jel ispravan? Kupio i piše metar, a ono 0,8... Isključio modem iz struje i opet isto. Placam rentu na ovaj resiver sto dalje znaci da bih trebao i na ovom resiveru imati mogućnost vracanja za one tri KM na mjesečnom nivou i opet ništa. Kupio kabl ima i dva mjeseca :D i sad mi došlo da vidim ima li sta da se vrati i pogleda, kad qrko nurko...

Edit: evo sad dira dara :thumbup:.. Nastimao onako kako si i rekao i linija je poplavila :mrgreen: :thumbup:

Usput vidio da mi je kvalitet signala izmedju 40 i 50 posto i nesto -9 decibela. Je li to ok?
Sad vidim da kvalitet i jačina signala varira od kanala do kanala.
Hvala jos jednom :thumbup:
Dr_Proka

#72937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

Dobio sam danas informaciju da će EON resiveri biti dostupni za testiranje u poslovnicama tek od 18og.
crnivrag

#72938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Dr_Proka wrote:Dobio sam danas informaciju da će EON resiveri biti dostupni za testiranje u poslovnicama tek od 18og.
Odlično, taman ću da ih detaljno testiram, i prenesem svoja iskustva ovdje :)
duffy_duck

#72939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

crnivrag wrote:
Dr_Proka wrote:Dobio sam danas informaciju da će EON resiveri biti dostupni za testiranje u poslovnicama tek od 18og.
Testiracu ga i ja mislim i javsam kontao pa mogli smo zajedno haha
Maharadza

#72940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Bilo je prekida prekjučer ali evo stabilno je sada, samo neka je UL dobar (TGF); Image :mrgreen:
afannedim

#72941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

duffy_duck wrote:
crnivrag wrote:
Testiracu ga i ja mislim i javsam kontao pa mogli smo zajedno haha
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Benq

#72942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote:
Nista ja ne vjerujem dok ne bude zvanicno obavjestenje na Telemach sajtu :mrgreen:
Telemach

#72943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Benq wrote:
crnivrag wrote:
Nista ja ne vjerujem dok ne bude zvanicno obavjestenje na Telemach sajtu :mrgreen:
:thumbup:
probook

#72944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Hakiz wrote:
Ma znam ja to, nego malo provociram, samo zovu i nagovaraju na gore za više novca. Hajde ponudite mi nešto bolje za manje novca. E, to neće da može. Doduše, možda oni misle da je bolje, ali eto, nismo svi isti.

I još jedna stvar, vode li oni evidenciju o tome koga zovu. Mislim, ako me nazoveš 20 puta i svaki put te odbijem sa istim obrazloženjem, ili uradi ono šta hoću ili me prestani zvati. Fakat su, blago rečeno, nepristojni.

Znam i sam otići i uzeti ono šta mi nude da to želim, ne moraju mi smetati pozivima.

I ja bi volio sve HD kanale, i Arenu HD i to na svim televizorima za 40 KM, ali malo morgen. I analognu i digitalnu ne mozes uporedjivati, da mi daju dzaba analogiju ne bih nikada to gledao. U 2018 godini gledati analogiju :-) to je trebalo ukinuti ima pet godina
Mehemed
Vozim: automobil

#72945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Neko je još uvijek na CRTu :( :( :(
Jedan TV digitalna, jedan TV analogna i nema razlike na CRT-u.
Telemach

#72946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Hakiz

#72947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

probook wrote:
Hakiz wrote:

I ja bi volio sve HD kanale, i Arenu HD i to na svim televizorima za 40 KM, ali malo morgen. I analognu i digitalnu ne mozes uporedjivati, da mi daju dzaba analogiju ne bih nikada to gledao. U 2018 godini gledati analogiju :-) to je trebalo ukinuti ima pet godina
Nisi ti mene skroz razumio, ali nema veze.
Hakiz

#72948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

Mehemed wrote:Neko je još uvijek na CRTu :( :( :(
Jedan TV digitalna, jedan TV analogna i nema razlike na CRT-u.
Ima jedna prednost kod analognog signala u odnosu na digitalni. Kod digitalnog signala, kada dođe do smetnji, nema signala i kapak. Kod analognog, kada dođe do smetnji može se desiti da signala ima, samo je loš (snijeg na slici, krči zvuk itd, ali ipak ima i slike i tona makar loših).

Pa ako je nekome stvarno stalo da nešto vidi kod analognog signala podnese smetnje, ali vidi to šta želi. Kod digitalnog signala, nema, mrak.

Nije sve novo uvijek bolje.
Benq

#72949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Image
Tesla Edison

#72950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Pa ne treba ti jer se plaća. Da su ti žabe dali, isti ti bi pričao ovdje da se ne može živjeti bez toga :D

Bez ljutnje ali to je činjenica.

To za analognu no comment. Ko god da je rekao da je analogna bolja taj nema pojma o životu taman da Steve Jobs ustane iz groba i to tvrdi.
Locked