A mozda je bomba. Isto se pominje na svakim izborima.Control panel wrote: ↑04/07/2026 07:33Znam, ali ako je tacno da su vec dogovorili koaliciju za zelenim termitima onda je svejedno. Jedva sam progutao 2010 kad su tu sramotnu koaliciju napravili. Zamisli sa cakijom u koaliciju.
SDP
- drug_profi
#72901 Re: SDP
-
El_comadante
#72902 Re: SDP
Za skupštinu RSa jeste koalicija SDA i SDP, državni nivo iz RSa idu svi sa SDA liste. To je predizborna koalicija. Za Federaciju nema ništa. Šta će biti poslije izbora ostaje da se vidi.Control panel wrote: ↑04/07/2026 07:33Znam, ali ako je tacno da su vec dogovorili koaliciju za zelenim termitima onda je svejedno. Jedva sam progutao 2010 kad su tu sramotnu koaliciju napravili. Zamisli sa cakijom u koaliciju.
-
Seawolf
#72903 Re: SDP
Vrlo je jednostavno.drug_profi wrote: ↑04/07/2026 10:53A mozda je bomba. Isto se pominje na svakim izborima.Control panel wrote: ↑04/07/2026 07:33Znam, ali ako je tacno da su vec dogovorili koaliciju za zelenim termitima onda je svejedno. Jedva sam progutao 2010 kad su tu sramotnu koaliciju napravili. Zamisli sa cakijom u koaliciju.
Sve zavisi isključivo od birača u Federaciji BiH.
Ako NiP i NS, na osnovu broja osvojenih glasova birača u zbiru, dobiju dovoljno mjesta u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH da SDP može sa njima formirati vlast, Trojka ostaje.
Ako ne dobiju, SDP će ići u koaliciju sa SDA.
Dakle ne može biti jednostavnije: Ako nećete da SDP ide u postizbornu koaliciju u Federaciji BiH sa SDA, onda glasajte za NiP, ili NS. Barem za nivo Federacije BiH.
- Control panel
#72904 Re: SDP
Nisam nikad glasao mimo SDP-a, niti cu. SDP ne zasluzuje glas stalno sa istim kadrovima. Eno opet nosioci lista masic, magazinovic, hajde steta i nekako. Jednostavno izaci cu i nesto cu napisati po listicu. Nikome drugom ni u ludilu ne bih dao glas, pogotovo sda i df koji su unistili drzavu.Seawolf wrote: ↑04/07/2026 12:35Vrlo je jednostavno.drug_profi wrote: ↑04/07/2026 10:53A mozda je bomba. Isto se pominje na svakim izborima.Control panel wrote: ↑04/07/2026 07:33
Znam, ali ako je tacno da su vec dogovorili koaliciju za zelenim termitima onda je svejedno. Jedva sam progutao 2010 kad su tu sramotnu koaliciju napravili. Zamisli sa cakijom u koaliciju.
Ako NiP i NS, na osnovu broja osvojenih glasova birača u zbiru, dobiju dovoljno mjesta u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH da SDP može sa njima formirati vlast, Trojka ostaje.
Dakle ne može biti jednostavnije: Ako nećete da SDP ide u postizbornu koaliciju u Federaciji BiH sa SDA, onda glasajte za NiP, ili NS. Barem za nivo Federacije BiH.
-
tokio25
#72905 Re: SDP
meni licno u sdp-u od zvucnijih jedino je niksic taj koji je kao s neba pao da bude socijaldemokrata ovi ostali ako nista ne brukaju se nekim stvarima
negdje sam vec pisao
za niksica imam osjecaj da je kao mlad pokusao u sda nije uspio i onda presao u sdp i po njegovu srecu dogurao gdje je dogurao
negdje sam vec pisao
za niksica imam osjecaj da je kao mlad pokusao u sda nije uspio i onda presao u sdp i po njegovu srecu dogurao gdje je dogurao
-
Seawolf
#72906 Re: SDP
Men' se čini da se ti i ja nismo baš najbolje razumijeli.Control panel wrote: ↑04/07/2026 16:13Nisam nikad glasao mimo SDP-a, niti cu. SDP ne zasluzuje glas stalno sa istim kadrovima. Eno opet nosioci lista masic, magazinovic, hajde steta i nekako. Jednostavno izaci cu i nesto cu napisati po listicu. Nikome drugom ni u ludilu ne bih dao glas, pogotovo sda i df koji su unistili drzavu.Seawolf wrote: ↑04/07/2026 12:35Vrlo je jednostavno.