Sirija vol. 2

Locked
habanero68

#72876 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

https://www.logicno.com/politika/bashar ... ruzja.html

Bashar Al-Assad: Sirija pregovara s Rusijom o kupovini najmodernijeg raketnog oružja

„Nikada, ni jedna zemlja koja je bila radila protiv sirijskih građana i koja je participirala u uništavanju i sabotažama, neće sudjelovati u obnovi Sirije. To je konačna odluka” :thumbup:
Last edited by habanero68 on 30/04/2017 19:59, edited 1 time in total.
Sehro

#72877 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

30.04.2017. Frakcija Džejš El-Islam koju financira Saudijska Arabija otvorila vatru na prosvjednika u gradu Irbin, istočna Guta:
Kikibombona

#72878 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

RepublikanskaGarda wrote:
Bobi wrote:Kiki samo prenosi Al Jazeera :D, SDF tako brzo napreduje da ne mogu update informacije na vrijeme :D. Svako ko prati desavanje zna da je na hiljade civila davno vec izaslo iz grada a glede brojnosti ISIL šošona..ima ih brat bratu 20-tak :D, počeli ameri k`o AMAK :lol: .
Ne vjerujem da je Tabqu branilo vise od 200 Isilovaca, nit da je tu ostalo više od 2- 3 000 civila, 30 000 ih ostalo u cijelom Istocnom Alepu :-)
Ne zezaj. Borbe za Tabku traju vec skoro mjesec dana. Da su svakog dana ubijali petoricu (Kurdi i Amerikanci) to je 140 ljudi. I na to dodaj ranjene. :D Valjda moraju spavati, odmarati se.

Morali bi biti jebeni supermeni da se njih 200 skoro mjesec dana bori protiv avijacije i par hiljada napadaca, da ne spavaju nikako i da imaju neogranicene kolicine kokaina. Nije Tabka mali grad.

Bez 1 500 - 2 000 nema ni govora da bi se ovako drzali do sada. Nemoguce.
Kikibombona

#72879 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Recimo, oko bolnice (zapadno od grada) se vec pet dana vode zestoke borbe, Kurdi zestoko napadaju uz podrsku americke avijacije.

Nije valjda da taj polozaj pet dana drzi 7 lavova islamakog hilafeta!? :-) :lol: Hvataju zive americke bombe, kurdske granate i metke!? :izet: :lol:

Daj bolan Garda, postao si kao 'vijestiummeta'. 300 lavova islamskog hilafeta protiv 30 000 sija rafidija u Tikritu!
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#72880 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Coalition helicopters are flying over the Euphrates River in search of elements of ISIS trying to escape from the Tabqa city by water boats.

Kiki, nas 20 drzalo liniju dugu 15 km, mozes misliti :D.
Kikibombona

#72881 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Bobi wrote:Hard to believe, yet true. #American Army is welcomed with cheers by #Leninist #Maoist #YPG and #PKK militants in #Qamishlo, #Syria

Niko od ovih turaka da se upita da nije problem kod njih :D, za 20-30 godina postat ce manjina u vlastitoj državi ako ovako nastave :-)
:thumbup: :lol:

Ovo jos nisam vidio. :D

Zvanicna mapa, SDF!

Image

Zestoka reakcija Rusije na tursku agresiju! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Russia shows more support for Syrian Kurds after Turkish airstrikes

http://aranews.net/2017/04/russia-shows ... irstrikes/
Sipan Hemo, YPG Commander, states discussions ongoing for deployment of Russian forces at two more points in Efrîn.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Tabka danas, ukazuje se pomoc ranjenom borcu!
Zapadni dobrovoljci su od velike pomoci, formirali su medicinski tim koji je spasio mnoge zivote!

https://pbs.twimg.com/media/C-ql0stW0AAX5BK.jpg

Bobi
Kiki, nas 20 drzalo liniju dugu 15 km, mozes misliti
Tu je bilo vise popusene dzoje nego ispaljenih metaka... priznaj... :D :D

EDIT

Evo na Al Dziziri upravo rekose 'hiljade civila napusta Tabku, u gradu se nalazi 30 000 civila'.. :D :D

Erdogan ka'e, tuzni smo, iznenadjeni i razocarani jer smo vidjeli americke zastave zajedno sa zastavama teroristicke organizacije YPG'. :thumbup: :lol: :lol: :lol:

Dje mi je Cool da baci neki komentar :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by Kikibombona on 30/04/2017 20:27, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#72882 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Ja se držim tradicije, u pitanju je bila rakija :D.
Kikibombona

#72883 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Bobi wrote:Ja se držim tradicije, u pitanju je bila rakija :D.
Ko bi prezivio monotoniju bez razvaljivanja necim! :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#72884 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

Nadzornik wrote:Image
ovaj nije dobar
salik79

#72885 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

@ Kiki, posto si ti fan vehabitskih daija, evo jedna mahsuzija za tebe od El-Urejfija, jednog od najistaknutijih vrbovalaca "mudzahida na Allahovom putu" za Siriju, Muhejsinovog zemljaka:

Pitanje: Da li je muslimanu dozvoljeno ulaziti u cekvu?
Odgovor: https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3381186674 :D
Herr Flick

#72886 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Black swan wrote:
Nadzornik wrote:
ovaj nije dobar
Dobar je on,samo se za masne pare pravi da nije dobar
Ironmen

#72887 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

SAA capture area with several buildings south of electric station in Qaboun neighbourhood east of Damascus
Kikibombona

#72888 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:@ Kiki, posto si ti fan vehabitskih daija, evo jedna mahsuzija za tebe od El-Urejfija, jednog od najistaknutijih vrbovalaca "mudzahida na Allahovom putu" za Siriju, Muhejsinovog zemljaka:

:thumbup: :thumbup:

Vodja izvornih muslimana u BiH, moj duhovni uzor!

Da li čestitati komšiji kršćanu njegov praznik ako on meni čestita moj? dr.S. Kuduzović

https://youtube.com/watch?v=i301HUXchhY

Challenger__

#72889 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:@ Kiki, posto si ti fan vehabitskih daija, evo jedna mahsuzija za tebe od El-Urejfija, jednog od najistaknutijih vrbovalaca "mudzahida na Allahovom putu" za Siriju, Muhejsinovog zemljaka:

Ono kad osjećaš stid za drugog čovjeka... No comment.

________

- Uz saglasnost turske strane RuAf će djelovati i iz turskog vazdušnog prostora.

Image
salik79

#72890 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:

:thumbup: :thumbup:

Vodja izvornih muslimana u BiH, moj duhovni uzor!

Da li čestitati komšiji kršćanu njegov praznik ako on meni čestita moj? dr.S. Kuduzović

https://youtube.com/watch?v=i301HUXchhY

Suprotno "koensensusu" ucenjaka.... :lol: :lol: :lol:

Da mi je naci onu sliku kada on i jos dvojica dawitelja se slikaju ispod portreta svojih poslodavaca u Rijadu...A 'vamo "koensensusi" ucenjaka o zabrani isticanja likova.... :lol:
Challenger__

#72891 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Erdogan uprkos razmještanju američkih (a sad i ruskih trupa) između Kurda na sjeveru Sirije i Turske nagovještava mogući napad na pozicije YPG:

Image

:arrow: Turkey may hit YPG in Syria ‘all of a sudden’: President Erdoğan
nixon69

#72892 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Challenger__ wrote:- Erdogan
Taj supak gura Tursku u propast.
Kikibombona

#72893 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Dzarabluski emirat, vidjena je 'zastava revolucije'... Zastava revolucije je neuporedivo prisutnija u Rojavi nego u 'Dzarabluskom emiratu'...

Image

Image

Image

Image

Zastava revolucije je jasno moze vidjeti. Nego, mene intrigira glava na onom posteru...!? Cija je? Je li to preCjednik Dzarabluskog emirata ili neka lokalna folk zvijezda, poznata licnost...!????

Saxxx, znas li mozda ti?
Challenger__

#72894 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Istočni Homs. SAA napreduje polako ali sigurno:

Image
NEW MAP: #SAA liberated several villages and hills in Homs Governorate from #ISIS and secured vital #Homs - #Palmyra highway. #Syria
salik79

#72895 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:

Ono kad osjećaš stid za drugog čovjeka... No comment.
:D

Image
Image
Image
Kikibombona

#72896 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Suprotno "koensensusu" ucenjaka.... :lol: :lol: :lol:

Da mi je naci onu sliku kada on i jos dvojica dawitelja se slikaju ispod portreta svojih poslodavaca u Rijadu...A 'vamo "koensensusi" ucenjaka o zabrani isticanja likova.... :lol:
Pricam prosle godine sa jaranima, dotakli se Sirije. Oni vjernici od Bajrama do Bajrama, hoce popit, drogu popusit, ali kazu da ipak vjeruju. :D I jedan ce meni 'razlika izmedju sunita i siita je sto mi mislimo da je Muhamed poslanik a oni misle da je Alija'. Ja im ka'em nije tako, sije ce ti svasta reci, ali nijedan nece reci da je Alija poslanik. Oni meni 'ta ti znas o vjeri, poznavajuci da sam nevjernik cisti. I ja im opeletem, oni u soku, ne vjeruju sta cuju. :lol: Rekoh, provjerite. I bgm, kazu mi poslije, za sije se svasta moze reci, ali da Aliju smatraju poslanikom, to ne moze. :D Ovo je mali pokazatelj kako se siri selefijska propaganda. Oni cak ne znaju gdje su tu informaciju pokupili, vjerovatno na fb, gdje selefije plasiraju anti-siitski materijal.

Malo je cudno da toliki napor ulazu ako se zna da u BiH ima mali, beznacajan broj sija. O cetama i ujama tesko da ce sta reci, al' o sijama drobe dan i noc. Neka idu u Irak pa tamo pricaju, vise bi smisla imalo.
salik79

#72897 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:

Pricam prosle godine sa jaranima, dotakli se Sirije. Oni vjernici od Bajrama do Bajrama, hoce popit, drogu popusit, ali kazu da ipak vjeruju. :D I jedan ce meni 'razlika izmedju sunita i siita je sto mi mislimo da je Muhamed poslanik a oni misle da je Alija'. Ja im ka'em nije tako, sije ce ti svasta reci, ali nijedan nece reci da je Alija poslanik. Oni meni 'ta ti znas o vjeri, poznavajuci da sam nevjernik cisti. I ja im opeletem, oni u soku, ne vjeruju sta cuju. :lol: Rekoh, provjerite. I bgm, kazu mi poslije, za sije se svasta moze reci, ali da Aliju smatraju poslanikom, to ne moze. :D Ovo je mali pokazatelj kako se siri selefijska propaganda. Oni cak ne znaju gdje su tu informaciju pokupili, vjerovatno na fb, gdje selefije plasiraju anti-siitski materijal.

Malo je cudno da toliki napor ulazu ako se zna da u BiH ima mali, beznacajan broj sija. O cetama i ujama tesko da ce sta reci, al' o sijama drobe dan i noc. Neka idu u Irak pa tamo pricaju, vise bi smisla imalo.
Kiki u misiji razbijanja vehabitskih zabluda i spletki :D :thumbup:

Moj kiki bitno je pustati virus u eter, bez obzira gdje su, samo da se zaraza siri. A valja i opravdati "krsenje" ovolikog budzeta:
Image
solar7

#72898 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Kikibombona wrote:

Ne treba ih ni to malo.Ako ih nikad u povijesti prije nije bilo odkud sad,cuj sije u bosni.To je rezultat te Iranske pomoci u ratu,sve oni rade ciljano i pronicljivo,i ne zaboravi na tukju kikine.
sarajevoxxxx

#72899 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Komandant Pešmergi:400 boraca PKK-a prešlo je našoj formaciji
salik79

#72900 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

solar7 wrote:
Kikibombona wrote:

Ne treba ih ni to malo.Ako ih nikad u povijesti prije nije bilo odkud sad,cuj sije u bosni.To je rezultat te Iranske pomoci u ratu,sve oni rade ciljano i pronicljivo,i ne zaboravi na tukju kikine.

A vehabije su bile, je l'?! U Bosni su oduvijek bili zaljubljenici i sljedbenici Ehli-Bejta casnog, u vidu sufijskih tarikata, koji su vrlo bliski sa sitskom bracom, sto nam redovno spocitavate, dok vehabijskog, iskljucivog, netrpeljivog,...smeca nikada na ovim prostorima nije bilo...Do rata i "pomoci" zaljevskih (vehbijskih) monarhija.
Locked