Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Šta je sad ovo ?? Kakav sad sud za ljudska prava? I još evropski bilesi ! Zar nije Guardijanova uvijek zadnja?
Dokle više provokacije međunarodnih faktora i bjesomučni napadi na svetinju??
Ka'ćemo je rušit?
Nema rušenja!Guardian će naložii Čubriloviću da u šumskoj skupštini udari čekićem i proglasi avliju gdje je crkva nacionalnim parkom,a onda
imperijalistički sudovi mogu kurcu svirat. Ubaciti tu kojeg drekavca i džudžana,te ih proglasiti ugroženim vrstama.
A i vrijeme je da Nelson i Palmer upoznaju moć 48-osmice.
Ovaj u plavoj majici:"Sklanjaj crkvu......!"Ah....
prljavi Hare wrote:
Nema rušenja!Guardian će naložii Čubriloviću da u šumskoj skupštini udari čekićem i proglasi avliju gdje je crkva nacionalnim parkom,a onda
imperijalistički sudovi mogu kurcu svirat. Ubaciti tu kojeg drekavca i džudžana,te ih proglasiti ugroženim vrstama.
A uvijek se ta teritorija može proglasiti vojno neutralnom...mislim, ona je već vojno neutralna, jasno, ali dodatno, nekim amandmanom, potvrditi da nema rušenja i da sve ostane kako i jeste.
Nema smisla da se ne poštuje PreCjednikova volja i ruši mir i blagostanje koji je postignut odlukom da RS bude vojno neutralna.
prljavi Hare wrote:
A uvijek se ta teritorija može proglasiti vojno neutralnom...mislim, ona je već vojno neutralna, jasno, ali dodatno, nekim amandmanom, potvrditi da nema rušenja i da sve ostane kako i jeste.
Nema smisla da se ne poštuje PreCjednikova volja i ruši mir i blagostanje koji je postignut odlukom da RS bude vojno neutralna.
Ja imam puno povjerenje u preCjednika da ce vec naci nacina kako da ne izvrsi presudu i da crkva ostane gdje i jeste. Ma, hajte molim vas, nije on dzaba Guardian!
prljavi Hare wrote:
Ovaj u plavoj majici:"Sklanjaj crkvu......!"Ah....
Nije se rodio k'o je preCednika provocirao...i neka zna sta ga ceka ako pokusa.
PreCednik ne vidi ovu ogradu ali nece na nevine nego na mucke provokatore.
nakon ovog uslova za odlaskom stranih sudija moglo bi se reci da se ide na izazivanje visegodisnje krize kako bi se iznudila podjela BiH.
ocigledno je djeneralstab odlucio da se ne moze dalje cekati jer je demografska i ekonomska kriza presla kriticnu tacku bez povratka.
neki njihovi strucnjaci tvrde da su u BiH pali ispod 800.000. ekonomski su spali na sadaku od srbijanske sirotinje. a rate vecih kredita tek prispjevaji za koju godinu. kad tome dodamo tuzbe u vrijednosti od preko milijardu stvar je jasna.
Nakon prvih otkaza u Rafineriji nafte Brod, strah za sudbinu ovog preduzeća, ali i radnih mjesta sve je veći. Premijer Radovan Višković vjeruje na riječ Rusima da se ne povlače iz naftnog giganta. Tražili su kažu, da se ubrza istraga oko prošlogodišnje havarije na glavnom postrojenju - isomax. Čeka se i na završetak gasifikacije, a u najboljem slučaju rafinerija kreće sa radom sredinom 2020. godine.
Dvadeset tri godine života i rada, kao tehnolog za gorivo proveo je Željko. U brodskoj Rafineriji za njega više nema mjesta. Proglašen je viškom.
"Imam 5 godina do penzije, ne znam ni sam kud ću, ni šta ću. Mene sad sa ovim godinama neće niko da zaposli, a da vam kažem i profesionalno oboljenje zbog tih otrova tamo, nije čovjek ni zdrav više", kazao je Željko Radulović, otpušteni radnik Rafinerije Brod.
N1: Jesu li odluke o tehnološkom višku došle izneneda?
"Nisu. Već 10 godina trpimo agoniju tehnnoološkog viška, otkad su Rusi došli, svake godine tehnološki višak, u agoniji smo, non stop, nekoj ucjeni", odgovorio je.
Sa nekadašnjih 1.650 radnika, na poslu je ostalo njih 668.
No, nije sva razlika otpuštena. Prirodni odliv, penzionisanje, uticala su na to, ističu sindikalni predstavnici.
Ipak, podvlače, nije dobro što se u potpunosti gase neka radna mjesta.
"Normalno da ljudi ostali imaju strah, šta će se dešavati sa ostalim. Do havarije smo radili uredno, plate su uredne bile, kao i danas. Posle te havarije dešava se sve ovo, kreće nekom stranputicom, Rafinerija prestaje sa radom, mi smo imali stalno obećanja, međutim u praksi je to malo drugačije", kazao je Siniša Grabovac, sindikalni povjerenik Rafinerije Brod.
Ništa neće biti drugačije, uvjeravali su Rusi premijera Viškovića. Postavio im je jasna pitanja. Izrazili su i svoje sumnje u vezi havarije, čiji se uzrok i dalje utvrđuje..
"Je li vi stajete, gasite, odlazite...? Ne! Oni sumnjaju da havarija u Rafineriji Brod se nije desila, nego da je stvar, da ne koristim termine", kazao je Višković pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske.
Termine, preciznije, vremenske očekuju radnici, zabrinuti za svoju egzistenciju. Nezavisno od realizacije projekta gasifikacija Rafinerije, koji bi trebao da donese ekonomske, ali i ekološke benefite, traži se i strateški partner za nastavak proizvodnje.
Prema našim saznanjima, u avgustu je delegacija iz Litvanije obilazila postrojenja, a sindikati detaljnije informacije očekuju u oktobru od menadžmenta.
- I dan-danas je tako, oni nađu neke kvaziintelektualce, kvazinovinare, pijandure po Beogradu, koji pišu svašta o nama, a niko nije došao ovde da vidi kako se mi borimo, da vide grad koji smo napravili u poslednjih 20 godina, a koji izgleda kao pravi evropski grad, čist, uredan, fin, ljudi su fino obučeni, zadovoljni i, naravno, sa željom da bude bolje.
Oni iz ćumeza i kafana u Beogradu pišu razne negativne tekstove, a nema šanse da se u bilo kom mediju u Sarajevu nađe Srbin da piše i podržava Republiku Srpsku, dok u Beogradu možete da nađete medije gde dođu Bošnjaci novinari koji kleveću Srpsku.
Beograd pokazuje svoju veličinu u činjenici da može i to da istrpi, a mi u RS pokazujemo snagu da nam takvi napisi ne mogu ništa, pa ni da nas iznerviraju - naveo je Dodik.
problemnatravunu wrote:- I dan-danas je tako, oni nađu neke kvaziintelektualce, kvazinovinare, pijandure po Beogradu, koji pišu svašta o nama, a niko nije došao ovde da vidi kako se mi borimo, da vide grad koji smo napravili u poslednjih 20 godina, a koji izgleda kao pravi evropski grad, čist, uredan, fin, ljudi su fino obučeni, zadovoljni i, naravno, sa željom da bude bolje. Oni iz ćumeza i kafana u Beogradu pišu razne negativne tekstove, a nema šanse da se u bilo kom mediju u Sarajevu nađe Srbin da piše i podržava Republiku Srpsku, dok u Beogradu možete da nađete medije gde dođu Bošnjaci novinari koji kleveću Srpsku.
Beograd pokazuje svoju veličinu u činjenici da može i to da istrpi, a mi u RS pokazujemo snagu da nam takvi napisi ne mogu ništa, pa ni da nas iznerviraju - naveo je Dodik.
Tri puta citam ali nikako da povezem o kojim bitangama se radi.
Jadna neshvacena dusa nas preCednik ali mora braniti o cedu po svaku cijenu.
Svaka čast Jovici na kreaciji Guardianovih stikera,ja baš neki dan razmišljam da uputim molbu generalnom direktoru interneta da se ovi
stikeri naprave,kad nas Jovica sve preduhitri.
A ovi budalaši američki što pišu da je Guardian tigar od papira....? Mati im je od papira!Guardian je pravi tigar,doduše vojno neutralan
i ekonomski je tigar isto tako.
Papirni tigar zatvori plin za Sarajevo i 400 000 Bošnjaka...pa vi pričajte borbene.Da bi ga otvorio moraće mu dati tal i novi ugovor da Sarajevo i sarajlije finansiraju firmu iz RS koja ima 6 zaposlenih i koja će na osnovu tranzita plina kroz RS uzimati milione...
Svaka čast Jovici na kreaciji Guardianovih stikera,ja baš neki dan razmišljam da uputim molbu generalnom direktoru interneta da se ovi
stikeri naprave,kad nas Jovica sve preduhitri.
A ovi budalaši američki što pišu da je Guardian tigar od papira....? Mati im je od papira!Guardian je pravi tigar,doduše vojno neutralan
i ekonomski je tigar isto tako.
PM72 wrote:Papirni tigar zatvori plin za Sarajevo i 400 000 Bošnjaka...pa vi pričajte borbene.Da bi ga otvorio moraće mu dati tal i novi ugovor da Sarajevo i sarajlije finansiraju firmu iz RS koja ima 6 zaposlenih i koja će na osnovu tranzita plina kroz RS uzimati milione...
ima fore jos dvije tri godine da drka, posle toga gasiti tu konekciju skroz, kad se izgradi plinovod iz ploca neka onda glumi ludlio.
ebrd je vec dao pare za to. krak azerbejdzansko jonske jadranske magistrale, dio sire strategije da se monopol rusa proba umanjiti, a nama ko kec na deset.
Last edited by The 51st State on 02/10/2019 11:13, edited 1 time in total.
PM72 wrote:Papirni tigar zatvori plin za Sarajevo i 400 000 Bošnjaka...pa vi pričajte borbene.Da bi ga otvorio moraće mu dati tal i novi ugovor da Sarajevo i sarajlije finansiraju firmu iz RS koja ima 6 zaposlenih i koja će na osnovu tranzita plina kroz RS uzimati milione...
ima fore jos dvije tri godine da drka, posle toga gasiti tu konekciju skroz, kad se izgradi plinovod iz ploca neka onda glumi ludlio.
Ovo neki hajduci na dzadi?
Pa jbte, nije BH gas pravio sa njima sporazum nego sa Srbijagasom koji je duzan da obezbijedi redovno snabdijevanje.
Ako se prihvate ovi hajduci sutra ce na Romaniji jos jedna grupa traziti pare za tranzit.
Ovo su principi i ne treba pristati na te ucjene. Ucjenjivati jedan grad ili vise njih energentom, pa to je i u ratu previse.
ebrd je vec dao pare za to. krak azerbejdzansko jonske jadranske magistrale, dio sire strategije da se monopol rusa proba umanjiti, a nama ko kec na deset.
Ne lipši magarče do zelene trave.Ja bih sutra ukinuo ovisnost o ruskom plinu i tranzitu kroz Srbiju/RS ali ne može tako brzo.Ne vjerujem u izgradnju tog plinovoda jer naše vlasti nisu u stanju razapeti šlauf do Ploča bez afere.
Ovo neki hajduci na dzadi?
Pa jbte, nije BH gas pravio sa njima sporazum nego sa Srbijagasom koji je duzan da obezbijedi redovno snabdijevanje.
Ako se prihvate ovi hajduci sutra ce na Romaniji jos jedna grupa traziti pare za tranzit.
Ovo su principi i ne treba pristati na te ucjene. Ucjenjivati jedan grad ili vise njih energentom, pa to je i u ratu previse.
Energoinvest je izgradio plinovod i on je vlasnik.Energoinvest je podjeljen na dvije firme od kojih je jedna u RS.BH gas jeste uvoznik plina iz ruske federacije i plaća tranzit svim zemljama do BiH kroz koje prolazi plinovod.RS koristi plin u Zvorniku i neće da plate ratni dug a plinovod ide iz Zvornika do Srednjeg gdje je prva plinska podstanica pod kontrolom federalnih vlasti.Znači,mogu zajebavat kako hoće - plin prolazi kroz "njihovo".
Jedino šta mogu federalne i kantonalne vlasti jeste obustava plina prema RS. I koga bi zajebali?