Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
freelancerBIH

#72751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by freelancerBIH »

@Telemach - ja ne mogu da vjerujem - aman svaki mjesec mi dolazi racun 60 KM + a internet brzine niste povecali Bog zna od kada!

Mislim razumijem sve , ali ovakve cijene paketa su da Bog dragi sacuva. Podhitno molim Vas pojeftinite usluge trio paketa/povecajte brzine interneta ili cu biti primoran da se skroz odjavim!
Benq

#72752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

semirsar wrote: jos da si spomenuo benefite koje su ranije ostvarili... 'vako, morat ces jos ponesto nekad nekom pojasnit' :mrgreen:
Samo se umrijet mora :mrgreen:
semirsar

#72753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

stara istina :thumbup:
odmor

#72754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Je li na ovim EON resiverima, svi paketi imaju mogucnost vracanje kanala, na svim kanalima kao sto je slucaj sa EON preko web browsera?
crnivrag

#72755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote:Je li na ovim EON resiverima, svi paketi imaju mogucnost vracanje kanala, na svim kanalima kao sto je slucaj sa EON preko web browsera?
To se ne zna, jer još uvijek nisi dostupne informacije o resiverima i njihovim funkcionalnostima.
typeOnegative

#72756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

A po onom sto pise u cjenovniku sva tri EON paketa imaju uslugu TV unazad .Sto se tice kanala ,mislim da bi trebali svi imati TV unazad jer prelaze na EON platformu u potpunosti sa sadasnje D3 .al ne mozemo nista znati zasigurno dok usluga ne bude u ponudi.
reboot

#72757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reboot »

crnivrag wrote:
odmor wrote:Je li na ovim EON resiverima, svi paketi imaju mogucnost vracanje kanala, na svim kanalima kao sto je slucaj sa EON preko web browsera?
To se ne zna, jer još uvijek nisi dostupne informacije o resiverima i njihovim funkcionalnostima.
Meni momak što je mijenjao modem reče ono što se pisalo ovdje da će biti kao android box, mogu se instalirati aplikacije. Čim je android box onda vjerovatno ide preko aplikacije i da će se moći vraćati na sve kanale unazad. Tako bi trebalo. I kaže da neće biti kašnjenja, eh sad koliko je sve to tačno ne znam.
diablobih

#72758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

CooK wrote:
zateznistub wrote:
channel10 wrote: NECE MOCI NOVI KORISNICI, ali stari hoce.
Nema logike da zadrže dvije vrste hamam istih paketa
Kako haman isti paketi, nisi ti dobro pogledao novi cjenovnik. Npr ja sad koristim Duo Net Grande Family kojeg placam 53,90KM(do prije 5 mjeseci bio 50,90KM) a slican paket tome je Duo EON 2 koji kosta 57,90KM a nema Prosireni paket kanala. Znaci ovaj novi EON paket je skuplji 4KM a losiji jer je izbacen Prosireni paket. Ovi AXN-i, Unitedi, Pickboxovi i ostale gluposti me ne interesuju.
Dobit ćeš prošireni paket kao promo i jos nesto.
BHF_Manijak

#72759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BHF_Manijak »

Koji im je qrac sa kablovskom??? Lede mi svi kanali osim hrvatskih?! Ono k'o kad fulis sa satelitskom ili kad tebe stream jebe pa cujes onaj odvratni zvuk k'o pucanja slike. :mrgreen:
CooK

#72760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

diablobih wrote:
CooK wrote:
zateznistub wrote:Nema logike da zadrže dvije vrste hamam istih paketa
Kako haman isti paketi, nisi ti dobro pogledao novi cjenovnik. Npr ja sad koristim Duo Net Grande Family kojeg placam 53,90KM(do prije 5 mjeseci bio 50,90KM) a slican paket tome je Duo EON 2 koji kosta 57,90KM a nema Prosireni paket kanala. Znaci ovaj novi EON paket je skuplji 4KM a losiji jer je izbacen Prosireni paket. Ovi AXN-i, Unitedi, Pickboxovi i ostale gluposti me ne interesuju.
Dobit ćeš prošireni paket kao promo i jos nesto.
:-) Potrudi se da procitas raspravu prije nego nesto napises. Sto bih ja uzeo Prosireni paket kao Promo i da placam 4KM vise u novom Duo EON 2 paketu kada mogu ostati na ovom starom Duo Net Grande Family paketu i imati Prosireni paket za 4KM manje. Pitanje je bilo da li ce se moci produzivati ugovori na starim paketima nakon 26.10.2018. godine i dobijati benefiti koji su do sada dobijani u vidu Arena SD, Cinestara, Pinkova ili smanjenja racuna.
Leverage

#72761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leverage »

Neće. Kad istekne ugovor beneficije prestaju, a potpisati novi moguće je samo po novim paketima.
duffy_duck

#72762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Meni momak što je mijenjao modem reče ono što se pisalo ovdje da će biti kao android box, mogu se instalirati aplikacije. Čim je android box onda vjerovatno ide preko aplikacije i da će se moći vraćati na sve kanale unazad. Tako bi trebalo. I kaže da neće biti kašnjenja, eh sad koliko je sve to tačno ne znam.
Ne vjerujem nemaju kapaciteta za to.
diablobih

#72763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

CooK wrote: :-) Potrudi se da procitas raspravu prije nego nesto napises. Sto bih ja uzeo Prosireni paket kao Promo i da placam 4KM vise u novom Duo EON 2 paketu kada mogu ostati na ovom starom Duo Net Grande Family paketu i imati Prosireni paket za 4KM manje. Pitanje je bilo da li ce se moci produzivati ugovori na starim paketima nakon 26.10.2018. godine i dobijati benefiti koji su do sada dobijani u vidu Arena SD, Cinestara, Pinkova ili smanjenja racuna.
Čitao sam ja, samo ti govorim kako će ići. Pa eto, plaćat ćeš ako želiš više da bi imao EON resiver koji je ujedno i android Box. Da imaš mogućnost instalacije EON apk na smart TV. I sve ostalo sto sljeduje uz EON fazon kao i OD cinestar, zauder I šta već još.

Kao što ti je napisano nekoliko puta dosad, nećeš moći produžavati ugovor, već ćeš kao i dosad moći nastaviti koristiti trenutni paket, samo bez benefita kao inače.
diablobih

#72764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

duffy_duck wrote:
Ne vjerujem nemaju kapaciteta za to.
Kao što može preko stranice eon.tv, moći će i preko resivera, nema logike da ga imamo onda ako ne može svaki kanal se vraćati.
CooK

#72765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

diablobih wrote:
CooK wrote: :-) Potrudi se da procitas raspravu prije nego nesto napises. Sto bih ja uzeo Prosireni paket kao Promo i da placam 4KM vise u novom Duo EON 2 paketu kada mogu ostati na ovom starom Duo Net Grande Family paketu i imati Prosireni paket za 4KM manje. Pitanje je bilo da li ce se moci produzivati ugovori na starim paketima nakon 26.10.2018. godine i dobijati benefiti koji su do sada dobijani u vidu Arena SD, Cinestara, Pinkova ili smanjenja racuna.
Čitao sam ja, samo ti govorim kako će ići. Pa eto, plaćat ćeš ako želiš više da bi imao EON resiver koji je ujedno i android Box. Da imaš mogućnost instalacije EON apk na smart TV. I sve ostalo sto sljeduje uz EON fazon kao i OD cinestar, zauder I šta već još.

Kao što ti je napisano nekoliko puta dosad, nećeš moći produžavati ugovor, već ćeš kao i dosad moći nastaviti koristiti trenutni paket, samo bez benefita kao inače.
Nisam zainteresovan ni za sta od ovog sto sam boldovao, jedino mi je bitan brz internet i svi paketi kanala(start, osnovni, prosireni). Trenutno placam 58,90KM za DNGF paket sa dodatnim resiverom i to mi je najveci racun u kuci, cak mi ni struja ne dolazi toliko tako da mi ne pada na pamet da placam jos vise za nekakve EON pakete koji su natrpani onim sto mi ne treba i sto necu nikada koristiti a nemaju ono sto mi treba poput Prosirenog paketa kanala u 4KM skupljem Duo EON 2 paketu.
Android box vec imam i ne treba mi jos jedan.
Sto se tice ovog da li ce se moci produzavati stari ugovori uz beneficije nakon 26.10.2018. godine, neki kazu da hoce a neki da nece pa cekam @Telemach da se ocituje po ovom pitanju.
aditon

#72766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Bez veze se, kuharu, raspravljaš ovdje jer ništa ne možeš promijeniti. Tako je kako je. Ni meni ne odgovaraju ove promjene. Čisti bezobrazluk i pohlepa, to je jasno. Ali mi u BiH volimo kad nas svi "klepaju" kako žele. To su pokazali i posljednji izbori uostalom. Ja ne mislim prelaziti na EON, a već mi je istekao ugovor. Ostaje mi samo da proučim tri sure i el-ham (i tako svaki dan) da se pojavi valjana konkurencija. I ranije sam govorio da ovo nije posljednje poskupljenje (a ovo je samo malo zamaskirano novim paketima) i vrlo brzo neće biti paketa ispod 70 KM. Kad bi prosječno paketi koštali 100 maraka, ovdje bi opet neki branili Telemach i tješili se da BHT nudi samo web kamere i 10 mb/s. Samo zdrava konkurencija ovo divljanje s cijenama može zaustaviti, menadžment Telemacha sigurno neće.
CooK

#72767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

aditon wrote:Bez veze se, kuharu, raspravljaš ovdje jer ništa ne možeš promijeniti. Tako je kako je. Ni meni ne odgovaraju ove promjene. Čisti bezobrazluk i pohlepa, to je jasno. Ali mi u BiH volimo kad nas svi "klepaju" kako žele. To su pokazali i posljednji izbori uostalom. Ja ne mislim prelaziti na EON, a već mi je istekao ugovor. Ostaje mi samo da proučim tri sure i el-ham (i tako svaki dan) da se pojavi valjana konkurencija. I ranije sam govorio da ovo nije posljednje poskupljenje (a ovo je samo malo zamaskirano novim paketima) i vrlo brzo neće biti paketa ispod 70 KM. Kad bi prosječno paketi koštali 100 maraka, ovdje bi opet neki branili Telemach i tješili se da BHT nudi samo web kamere i 10 mb/s. Samo zdrava konkurencija ovo divljanje s cijenama može zaustaviti, menadžment Telemacha sigurno neće.
:thumbup: Potpisujem. Samo molit' Boga da se pojavi adekvatna konkurencija jer je trenutno Telemach nema i mogu raditi sta hoce. Ako se pojavi neko konkurentan njima vidjecete kako cijene brzo mogu ici i dole a ne samo gore sto je, na nasu zalost, Telemachu postala praksa u zadnje vrijeme.
P.S. Ovo CooK je od James Cook, nisam kuhar mada znam tu i tamo ponesto i skuhati. :D
error codes

#72768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by error codes »

koja je sada frekvenncija za sci fi hd :?:
Rugafet

#72769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

CooK wrote: Nisam zainteresovan ni za sta od ovog sto sam boldovao, jedino mi je bitan brz internet i svi paketi kanala(start, osnovni, prosireni). Trenutno placam 58,90KM za DNGF paket sa dodatnim resiverom i to mi je najveci racun u kuci, cak mi ni struja ne dolazi toliko tako da mi ne pada na pamet da placam jos vise za nekakve EON pakete koji su natrpani onim sto mi ne treba i sto necu nikada koristiti a nemaju ono sto mi treba poput Prosirenog paketa kanala u 4KM skupljem Duo EON 2 paketu.
Android box vec imam i ne treba mi jos jedan.
Sto se tice ovog da li ce se moci produzavati stari ugovori uz beneficije nakon 26.10.2018. godine, neki kazu da hoce a neki da nece pa cekam @Telemach da se ocituje po ovom pitanju.
Pa nista onda, nisi zainteresovan neces potpisat novi ugovor i to je to, nastavljas koristiti sve kao i do sada.
Ne kazu neki da hoce neki da nece, samo chanel tvrdi da hoce svi ostali su rekli da nece.
kakavdanakneiskustvu

#72770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

to opet neko poskupljenje??
DON_eARL

#72771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

error codes wrote:koja je sada frekvenncija za sci fi hd :?:
706MHz bi trebalo biti.
CooK

#72772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

kakavdanakneiskustvu wrote:to opet neko poskupljenje??
I nije i jeste poskupljenje, vrati se na rapravu na ovoj temi od 26 septembra kada je izasao novi cjenovnik i sve ce ti biti jasno.
I ja nisam ulazio na ovaj forum oko 2 mjeseca i kad sam usao vidim nekakve EON pakete spominju. Kontam Telemach unaprijedio uslugu i uveo nesto novo po trenutnoj cijeni jer su poskupili usluge prije 6 mjeseci i vratim se na raspravu koja se desavala kada je izasao novi cjenovnik 26 septembra i ostanem negativno iznenadjen.
Last edited by CooK on 11/10/2018 10:10, edited 1 time in total.
pepeljara

#72773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

CooK wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:to opet neko poskupljenje??
Zvanicno nije, nezvanicno jeste. Vrati se na rapravu na ovoj temi od 26 septembra kada je izasao novi cjenovnik i sve ce ti biti jasno.
I ja nisam ulazio na ovaj forum oko 2 mjeseca i kad sam usao vidim nekakve EON pakete spominju. Kontam Telemach unaprijedio uslugu i uveo nesto novo po trenutnoj cijeni jer su poskupili usluge prije 6 mjeseci i vratim se na raspravu koja se desavala kada je izasao novi cjenovnik 26 septembra i ostanem negativno iznenadjen.

Samo ove godine 2 poskupljenja u visini od 10km.
hm...
shape of despair

#72774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Svi će preći na EON. Za 1-2 godine će nametnutni prelazak ili će vas privući nekom akcijom.
Sad je akcija zapravo kad ponude stare cijene
CooK

#72775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

shape of despair wrote:Svi će preći na EON. Za 1-2 godine će nametnutni prelazak ili će vas privući nekom akcijom.
Sad je akcija zapravo kad ponude stare cijene
Hoce, svi ce preci na EON pakete kada se pojavi adekvatna konkurencija Telemachu i cijene ovih EON paketa budu 10-15% nize. Pffff, sta ti mislis da je ovo Svicarska i da narod jedva ceka da predje na nesto skuplje?
Locked