Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hahaha...dajte nek mi neko napise da nisam upravo procitao primjer poslovnog uspjeha - donald trump.
Pa jbt taj lik je komedija u americi. Sve sto ima naslijedio od cace...i tupan nije uspio ni to da ocuva, nego je bankrotirao hejbet puta....
Dajte ba, uozbiljite se.
Igor K fkt je pretjerao sa neiskazivanjem emocija...haha...mislim ono...vise se radovao golu de bruynea nego dzekinom.
Meni je Marjan ok kad komentarise fudbal...istina malo se jeste pokvario u odnosu na prije, ali sta se moze. Kad bih mogao birati od trenutnih bh fudbalskih komentatora, njega bih izabrao da slusam...
KatarinaKosaca wrote:Čak je i Donald Tramp, kome se, vjerujem, ne može poslovni uspjeh dovoditi u pitanje, pri izabiru svog pomoćnika izabrao čovjeka koji radi srcem i rekao da je to jako bitno u poslu.
sigurno kad odes doktoru bitno ti je da radi svoj posao sa srcem, i ne mora biti neki strucnjak?
KatarinaKosaca wrote:Čak je i Donald Tramp, kome se, vjerujem, ne može poslovni uspjeh dovoditi u pitanje, pri izabiru svog pomoćnika izabrao čovjeka koji radi srcem i rekao da je to jako bitno u poslu.
sigurno kad odes doktoru bitno ti je da radi svoj posao sa srcem, i ne mora biti neki strucnjak?
Nek zmari sudzuku dok radi, i sasvim je to dovoljno.
apropos iskazivanja emocija onda kralja philipa treba poslati egzil jerbo je covjek samo stidljivo aplaudirao kada je belgija postizala golove. ili je igrao x2 pa mu krivna sto pada na kladari
kod nas bi iole vazniji politicar zapalio bengalku i poveo "bosnom behar" u vip lozi
Ama pusti ljude da rade.. ne moraš gledati utakmice uopšte kad ih prenosi FACE TV. Meni je fascinantno koliko ova tema ima pregleda i postova samo zbog toga što se nekome ne sviđaju komentatori utakmice. Te krešti, te propo ko kauč, te humor, te pozdravljanje familije itd. Na onoj drugoj , BHTovoj - Kristić uspavljuje, Spaho i Ahmetović veze nemaju itd.. Buraz moj, samo da ti kažem da je BHT koji toliko hvališ, ako nisi primijetio, propustio prenositi sportske događaje koje MORA (!!!) prenositi kao državni medij. Ti kao gledaoc (ili uposlenik BHT-a) ne bi smio imati prigovor ni na šta, jer da FACE to nije uzeo da prenosi - ne bi NIKO. Ne bi ti gledao ni atletiku, ni guze atletičarki, niti zlatne kadete, a Boga mi ni odlazak na svjetsko prvenstvo 2014. Ako nemamo dobre komentatore, a po svoj prilici mjerilo njihovog kvaliteta su komentari na ovom forumu, onda barem istrpi koji pozdrav familiji i djevojkama, jer iako se na BHT to ne bi dogodilo, barem imaš priliku gledati SVOJU reprezentaciju u prijenosu koji ti je omogućio neko koga ti nakon toga pljuješ, jer je zaposlio komentatora kojeg ti ne voliš. Ne bi ti bio zadovoljan ni kad bi ti bardove engleskog nogometa doveli, čak ni da pokojnog Delića iz groba dgnemo (ako ti je on uzor) ne bi bilo dovoljno... Hajd sad zdra'o.[/quote]
Niz grešaka si napravio u postu, i ja zaista nemam namjeru da ih po stoti put ispravljam i korigujem.
Gledajte jednu stvar...
1) Face TV radi prijenos državne reprezentacije. I njihova je obaveza da taj prijenos rade na nivou profesionalnog televizijskog prijenosa - bez sudžuka, kletvi na miševe koji diraju u Fejs imperiju, lopova iz Pljevlja i slično.
2) BHT ne mora da radi prijenose državnih reprezentacija. U situaciji kad je pretplata na najnižim granama ikad, a FTV i RTRS odbijaju uplatiti prihode koji pripadaju BHT1, očekivati od njih da otkupljuju ekskluzivne sportske sadržaje je iluzorno. Tim više što ne postoji zakon ili pravilo bilo gdje u svijetu da prijenose državnih reprezentacija radi nacionalna televizijska kuća. To rade oni koji najviše plate, i to je sva mudrost.
3) Krajnja je neistina da, da nije FACE TV-a, ne bismo gdje imali gledati reprezentaciju BiH. Gledali bismo je na BHT-u, ali, s obzirom da FACE TV u modelu licitacije ponudi veću svotu novca, prava idu njima.
4) Mi imamo dobre komentatore. Samo je problem što je primitivnom Bošnji srce puno kad čuje beogradski naglasak koji zaziva Gospodara "svetova",ili viče "Morao sam je pustiti. Evo puštam suzu. Evo je niz obraz". Dok profesionalno radiš posao, odmah si - dosadan, smaraš ili kako je u napadaju najskandaloznijeg etiketiranja jedna forumašica napisala - "nemaš višak emocija".
5) Gdje god mogu da izbjegnem prijenos na FACE-u, ja to radim.[/quote]
1) Privatna televizija može prenositi utakmicu državne reprezentacije na način na koji želi, pod uslovom da ima prava prijenosa. Može i bez komentatora, a u sadržaju komentara može se reći BILO ŠTA ŠTO NIJE PROTIVNO PRAVILIMA RAK-a. Pozdravljanje familije i sudžuk -nisu.
2) BHT ipak MORA prenositi ne samo sportske, već SVE sadržaje od značaja za ovo društvo, pogotovo utakmice državne reprezentacije. To što niko ne plaća pretplatu nije problem FACE TV-a, nije problem FACE TV-a što cijeli javni servis ima zaposlenika viška, pa se tu gube dodatna sredstva, kao ni to što BHT "ne ponudi više" (iako po bi po defaultu trebao kupovati sva prava za prijenose, jer je NACIONALNI emiter) i da.. nemojmo se lagati: FACE TV nije najprofesionalnija TV kuća na svijetu, ali nije to ni BHT, daleko od toga. Tvrdim da nije čak ni u državi. Dokaz tome su turbulencije kako na BHT-u, tako i na cijelom javnom servisu,političke i ekonomske, sa Belminovim žalopoljkama kako uskoro neće moći ni platiti struju.
3) Nije neistina, jer očito javni servis očekuje da im agencije koje se bave prodajom prava na prijenose haman džabe daju te utakmice (ako FACE TV, koji nema za kifle da plati radnike, može kupiti prava za utakmicu, može i BHT - GARANT!)
4) Meni je isto, ha slušao "pozdrave djevojkama i o najboljem sudžuku", ha slušao o tome da "Mourinho negdje gleda stream BHT-a" (!?) ili da pogodak Džeke i Fellainija komentariše u najmanju ruku jednakim intenzitetom i emocijom. Ako ti smeta ekavica, pak, onda si teži nacionalista. Marijan je rođen u Tuzli, ekavica je produkt sredine u kojoj je dugo živio, smatra se Bosancem, a čak i fura neki turski fazon.
Ja imam problem jedino sa prenosom FACE TV sto zaklase sa reklamama...
Moze li mi neko objasniti otkud im zakonsko uporiste da jebu covjeka citavih 90 minuta sa onim iskakajucim reklamama po ekranu. Vjerovatno su skotnali neku rupu, jer ne prekidaju tekmu, samo ubaci onu reklamu i znaci cist ekran ne bude ni po minute, odmah iskoci reklama...
Znam, ima toga i na BHT, ali iskreno puno manje.
Stoga, jebo ti to sto ce fejs uzet prenos, ako ce morati skupit 3000 sponzora valja to sve prikazat bolan u 90 minuta... Pa mi sa svih strana izlijecu...
Ma treba imati mjere...jbmu Kristic opet u drugu stranu... Dzeko zabi gol usred Belgije, nista...
Moze se komentarisati profesionalno i sa puno emocija.
Marjan je to prije fino radio. Ne znam sta mu je u posljednje vrijeme...dahce u mikrofon, isto ko da namjerno to radi valjda da nam docara kolko se uzbudio Baho isto tako poprimio od doticnog...i Baho je prije sa fudbalom super bio, ovo sad...ne znam sta je ono.
Inace ovi su previse na BHT ustogljeni. Imam osjecaj da im je naredjeno da se ne smiju previse radovati uspjehu sopstvene drzave. Kako drugacije rezonovati komentatora kojemu je gotovo isti ton kada daje gol Dzeko i malo poslije Felaini.
It_is_a_Leclerc wrote:U ovoj epizodi emisije demaskiramo degutantne izmišljotine FACE-ovih advokata...
"Igor Kristić nema emocije i ne raduje se uspjehu vlastite države".
Pozdrav Avdi Koljenoviću ! Hasan Hoti lopov ! Daj "suđuka" za Danka Delibašića i Mankija.
Svaka cast, nasao si jednu utakmicu. Da ne postavljam dzabe, imam ja jos jednu, onu protiv Danske. Nadji Bahi i Marjanu jednu u kojoj igra repka, a da nema emocije. I neka bht nastavi prenositi utakmice, da Mourinho ima streamova za gledati
U videu koji si Ti postavio, Kristic urla.. ne vidim na sta tacno ciljas.. svako emociju ispoljava drugacije, ali je bitno da emocije mora biti. Drugo, niko nije rekao da Kristic ne navija za BiH, samo ne mogu da vjerujem da Dzekin i Fellainijev gol za njega imaju istu "tezinu".. :/
Thorgerson wrote:Ja imam problem jedino sa prenosom FACE TV sto zaklase sa reklamama...
Moze li mi neko objasniti otkud im zakonsko uporiste da jebu covjeka citavih 90 minuta sa onim iskakajucim reklamama po ekranu. Vjerovatno su skotnali neku rupu, jer ne prekidaju tekmu, samo ubaci onu reklamu i znaci cist ekran ne bude ni po minute, odmah iskoci reklama...
Znam, ima toga i na BHT, ali iskreno puno manje.
Stoga, jebo ti to sto ce fejs uzet prenos, ako ce morati skupit 3000 sponzora valja to sve prikazat bolan u 90 minuta... Pa mi sa svih strana izlijecu...
Regulatnorna agencija za komunikacije u godišnjem planu traži od svakog medija plan i program. Po zakonu javni servisi upravo zato što su sufinancirani moraju imati određenu minutažu dokumentaronog, dječijeg, sportskog, vjerskog itd. BHT to nema, iako pozdravlja samo pretplatnike i nema ništa loše kad privatni mediji pozdravi sponzora (toliko spominjana sudžuka), jer od toga živi. Javni emiter živi i od pretplate i od reklama (ima isti broj po satu) , a pozdravljaju samo pretplatnike na početku prijenosa nacionalnog tima. Jadanije od svake sudžuke. I , da istina je da se Kristić ije radovao Džekinom golu, bar tako nije izgledalo. Ovo je bilo za drvene odvjetnike propalog ublehaškog servisa javna kuća. A, na tvoj upit oko reklama, sam RAK ima fleksibilnija pravila oko reklamiranja privatnih medija upravo zato što nisu sufinancirani, nego prepušteni stihiji tržišta.
Jedno ne isključuje drugo, dapače, obično ide jedno uz drugo. Skoro na odjelu upitah jednog doktora za jednog pacijenta, fejsbučio je na klinici u doktorskoj sobi i samo promrmljao "NIje moj slučaj". Možda je stručan, ne znam. ....
Jedno ne isključuje drugo, dapače, obično ide jedno uz drugo. Skoro na odjelu upitah jednog doktora za jednog pacijenta, fejsbučio je na klinici u doktorskoj sobi i samo promrmljao "NIje moj slučaj". Možda je stručan, ne znam. ....
praksa pokazala da su najglasniji suplji i plitki da i ne znaju. to ti je kao da moras ljude ubjedjivati kako si strasno pametan
vade_mecum wrote:praksa pokazala da su najglasniji suplji i plitki da i ne znaju. to ti je kao da moras ljude ubjedjivati kako si strasno pametan
Zavisi od profesije. Praksa je pokazala da je Zdravko Čolić u pojedinim lagama najglasniji, a da je daleko od šupljeg pjevača. Uglavnom govorilo se o tome da se u principu cijeni kad netko radi srcem, a ti si okrenuo na lječnike, navedoh ti primjer jednog koji radi preko q***a, kojeg skoro sretoh i ponavljam nije inkomatibilno biti profesionalac i raditi srcem svoj posao, dapače, praksa pokazala da obično ide jedno uz drugo.
vade_mecum wrote:praksa pokazala da su najglasniji suplji i plitki da i ne znaju. to ti je kao da moras ljude ubjedjivati kako si strasno pametan
Zavisi od profesije. Praksa je pokazala da je Zdravko Čolić u pojedinim lagama najglasniji, a da je daleko od šupljeg pjevača. Uglavnom govorilo se o tome da se u principu cijeni kad netko radi srcem, a ti si okrenuo na lječnike, navedoh ti primjer jednog koji radi preko q***a, kojeg skoro sretoh i ponavljam nije inkomatibilno biti profesionalac i raditi srcem svoj posao, dapače, praksa pokazala da obično ide jedno uz drugo.
joj zamjene teza, znaci boze
u svim sferama drustva pojedinci koji fataju na galamu su ljudi sa manjkom znanja i samopouzdanja. covjek koji zna svoje znanje ne koristi se takvim jeftinim trikovima. to ti je ono kad pamet zacuti, budala progovori...
joj zamjene teza, znaci boze
u svim sferama drustva pojedinci koji fataju na galamu su ljudi sa manjkom znanja i samopouzdanja. covjek koji zna svoje znanje ne koristi se takvim jeftinim trikovima. to ti je ono kad pamet zacuti, budala progovori...
Ne, zamjena teza je na konstataciju da je jedan bogataš izabrao čovjeka koji radi srcem, smatrajući da je to odlika profesionalca, spominjati neke imaginarne lječnike, galamdžije, prakse i iskustva, sve imaginarno bez konkretnog primjera, pri tom, ničim ne pobijajući tezu da profesionalnost obično ide uz ljubav prema svom poslu. I još se poziva i priziva zamjenu teza
A ko mi ne lajka ovaj tekst na FB, mrzi pride i Hercegovinu. Pa vi sad vidite…
Napisao: Ozren Kebo
Neke sportove diskriminiramo i tu nam nema pomoći. Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci trostruki je prvak svijeta. Ponavljamo – momci su do sada bili tri puta najbolji na dunjaluku: 2002, 2006. i 2014. I šta? Skoro pa ništa. Uporedite manje-više prosječne dočeke, kakve smo im priređivali, s neviđenim spektaklom koji je upriličen košarkaškim kadetima i sve će vam biti jasno.
Ovim se ne želi umanjiti povijesno dostignuće mladih bosanskohercegovačkih košarkaša. Naprotiv, to što su oni uradili prevazilazi granice običnog sporta, jer ti divni momci protiv sebe nisu imali samo suparnike nego i sopstvenu državu, jedan nasilu sklepani, korupcijom razjedeni nacionalistički mehanizam koji svaki uspjeh ubija u startu. Ali kada povodom nedavne fešte ispred Vječne vatre cjepidlačimo podsjećajući na odbojkaše, želimo ukazati na nešto drugo. Dobro bi bilo preispitivati sebe u svakom momentu. A pogotovo je važno preispitivati se u trenucima egzaltiranih trijumfa, koliko god da takvi trenuci bili rijetki i dragocjeni.
A ako preispitamo slavljeničku noć i sve što joj je prethodilo, ne možemo a da ne uočimo jedan mističan detalj, onu stupidnu doskočicu koja kaže: “Ko ne skače mrzi Bosnu!” Potpisnik ovog teksta ne poznaje nikoga kome rečena dosjetka nije makar mučna, u krajnjem slučaju i ogavna. Baš zato ona vapi da bude raščlanjena, sa svim svojim značenjima, kontekstima i porukama.
Vjerovatno se slažemo da tim koji je osvojio zlatnu medalju zaslužuje svaku pohvalu. Esnafska stručnost i etička čistota Josipa Pandže fasciniraju. Onaj mali Džanan Musa elokventniji je od 90 posto političara i novinara. Njegoš Sikiraš pravi je dragulj, što bismo pojedinačno mogli reći i za kompletan ostatak tima. Ali, pošto znamo imena samo ovoj trojici, tu ćemo naglo završiti s nabrajanjem. Ionako je ovdje riječ o nečem drugom, o jednoj pikantnoj poruci koja para uši i kvari veselje svima koji ponekad vole da malo razmišljaju. O čemu nam taj prijeteći poklič govori? Da patriotizam, čiji god da bio, tavori na najnižim granama društvenog angažmana, rame uz rame s našim živopisnim nacionalizmima. Prvo što imamo upitati protagoniste tog pokliča je čemu riječ mržnja u jednoj čisto slavljeničkoj doskočici? Zar slavljenici ne bi trebalo da slave i raspiruju ljubav, umjesto što ovako perfidno prijete i pozivaju na homogenizaciju, taj nezaobilazni imperativ svakog nacionalizma? Osjetite li naredbodavni karakter i ekskomunikatorsku atmosferu svaki put kada razjarena masa počne da pocupkuje urlajući “Ko ne skače mrzi Bosnu!”?
Ova lakrdija, ako nas naš površni uvid u nogometna dešavanja ne vara, pojavila se tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u fudbalu. A svoj je ružni vrhunac doživjela na televiziji, nakon što smo izborili učešće na istom. Tada su se, nakon utakmice u Slovačkoj, ili nekim sličnim povodom, u studiju Face TV-a sastali novinar Senad Hadžifejzović i ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija. I šta će biti, novinar je nakon nekoliko minuta nagovorio ministra da ustanu i zajedno poskoče vičući – pogađate već šta: “Ko ne skače, mrzi Bosnu!” Aferim, junaci. Ako je s novinarske strane i uspjeh natjerati ministra da skakuta pred kamerma, iz MIP-a ni do dan-danas nismo dobili službeno saopćenje je li ministar mislio ozbiljno ono što je govorio, ili je to bila tek neukusna šala.
Gdje je Hadžifejzović stao, tu je naš dobri i pošteni Baho Topalbećirević nastavio. E, taj vam je novinar nekoliko puta tokom spektakla u Titovoj ulici višekratno nagovorio 50 tisuća ljudi da skaču i prijete onima koji ne skaču, jer time, jasno je ko dan, mrze Bosnu. I Vječna bi se vatra – samo da može i umije – ugasila od stida. Patriotizam bi, ako već ne možemo bez njega, trebao biti inteligentan državni projekt, ne bi se smio prepustiti na milost sportskim novinarima. Taj naš Baho vjerovatno sve zna dok se drži sporta. Čim je zagazio u vode politike, gdje ništa ne zna, uprskao je sve što se dalo uprskati. To je isti onaj koji će proučiti dovu povodom uspjeha Amela Tuke, jer njemu “oni koji se krste ne smetaju”. Za njegove opetovane naredbe pred Vječnom vatrom možemo slobodno reći da su neukusne. Neću da skačem jer: a) imam istruhle zglobove i samo jedan pogrešan doskok mogao bi sve helaćiti, a onda jebo i patriotizam i sve, b) ne volim ni Bosnu ni c) Hercegovinu. Teško je voljeti te besprizorne teritorije zločina, korupcije, kriminala i naopakih ljudi… Najradije bih se zabio u kakvu fudbalski zaostalu zemlju (Luksemburg, Lihtenštajn, San Marino) i tamo do kraja života uživao u nezasluženoj starosnoj penziji od 11.000 eura. Ili dolara, svejedeno, meni to sve isto.
Bošnjaci, kao centralni protagonisti predstave o kojoj pričamo, uz sve ostale nesreće koje su ih posljednjih decenija trale, imaju i vrlo neugodnu karakteristiku da vole Bosnu i Hercegovinu. I, kao da im već to nije dosta, pride još hoće da na tu ljubav natjeraju Srbe i Hrvate. Ali sve nam se nekako čini da s ovakvim Bošnjacima Srbi i Hrvati nikada neće zavoljeti BiH, što je fakat šteta, jer da smo svi malo bolji, kao što nismo, u njoj bi se zaista imalo šta voljeti. Time ne mislimo odgovornost za dezintegraciju države svaliti na Bošnjake, jer tuđa je to čorba, ali pošto se vole hvaliti integrativnim karakterom svoje politike, onda je red da preuzmu i ponešto odgovornosti za pomenuti cilj.
Zato, kada sljedeći put pobijedimo, dobro bi bilo da promijenimo slavljeničke tehnike i metode. Širimo ljubav, a ne skokove.