SDP

Post Reply
vee-jay

#7276 Re: SDP

Post by vee-jay »

Optimus Prime wrote:
sanaman wrote:bitno je iz prostog razloga sto se tako umanjuje odgovornost, velika je razlika izmedju 25 i 17...

...pa cek ti rece prije da ce nam ruze procvjetati...rast ce nam BDP cim se EU oporavi, povecace se izvoz bh robe, pa malo sadake on nase dijaspore koju si planirao bi...i gdje smo? Naravno da sdp nije stvorio ovu situaciju ali je preuzeo kormilo, obaveze i odgovornost.

Vidis osnovni problem po meni nije u tome sto smo u ovakvoj ek. situaciji..to je poznato ALI ne mozes uletjeti ko grlom u jagode, obecavati kule i gradove i onda skontati da to bas tako i ne ide i na kraju umanjiti odgovornost za sve to.

Po meni licno jedino konkretno i pozitivno je ovo rezanje plata...doduse mogli su i na 5% :D zaokruziti.
Ne, ja sam samo tvrdio da ce nam ekonomija po automatizmu brze rasti cim se Evropljani izvuku iz govana. Samo problem je u tome sto to moze potrajati jos par godina, i sto te stope rasta mogu samo rijesitit neke goruce probleme, a nikako nas ne mogu kroz jednu, dvije decenije katapultirati u drustvo bogatih zemalja. Dakle ono cemu nasi politicar ipak mogu odluciti je tempo rasta.
Dakle sto platforma bolje pripremi teren u sljedecih godinu, dvije to ce i ekonomija brze rasti. A nama za znacajniji rast standarda trebaju stope od preko 6% godisnje. Bez reformi nemoguce, cak i ako evropa dozivi nevidjeni ekonomski boom.
Rjesenje je u Turskoj. Turska nije ni priblizno u krizi u kojoj se nalazi EU a ima i interese na Balkanu.
Inace postoje teze da bi ulaz Turske u EU dobrim dijelom izvadilo EU iz krize ali *ebi ga, kad crkva nece.
klixober

#7277 Re: SDP

Post by klixober »

Joj moderatori, što izbrisašte Hrvata, člana SDA, koji je glasao za SDP i neće nikad više? :lol: :lol: :lol:

Ono definitivno treba ići u "best of" foruma. :D
quasar

#7278 Re: SDP

Post by quasar »

zagazaga wrote:Nisam izbrisala njega nego vase ''komentare''.....nemojte da se ljutim :twisted:

Vratite se temi!
Ali ovo je upravo bilo u vezi teme. Raskrinkavanje tzv. razocaranih glasaca koji trolaju.
Steta, bas se fino zapetljao.
Platformas

#7279 Re: SDP

Post by Platformas »

Da li je tacno da bi SDP mogao vrsiti reorganizaciju vlasti na nivou FBiH i "ubaciti" HDZove u vlast ?
Mislim da bi to bio najgori moguci potez, hajde sto bi potvrdili da su isti kao i nacionalisti nego bi mi i nick izgubio smisao :D

Nisam iscitavao ove novije postove na temi pa se izvinjavam ako je vec neko govorio o ovome
mO k3

#7280 Re: SDP

Post by mO k3 »

Platformas wrote:Da li je tacno da bi SDP mogao vrsiti reorganizaciju vlasti na nivou FBiH i "ubaciti" HDZove u vlast ?
Mislim da bi to bio najgori moguci potez, hajde sto bi potvrdili da su isti kao i nacionalisti nego bi mi i nick izgubio smisao :D

Nisam iscitavao ove novije postove na temi pa se izvinjavam ako je vec neko govorio o ovome
ako ubace hdz u vlast fbih od mene nikad vise nece dobiti glas ujedno i 16 drugih glasova..
popajic

#7281 Re: SDP

Post by popajic »

:D
( odlucio sam da vise nikad ne glasam za SDA 8) )
Alfons Kauders

#7282 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

popajic wrote::D
ja sam nakon ove teme odlucio da nikad vise ne glasam ni za sdp ni za sda...

hsp do groba! :D
Hemel

#7283 Re: SDP

Post by Hemel »

Platformas wrote:Da li je tacno da bi SDP mogao vrsiti reorganizaciju vlasti na nivou FBiH i "ubaciti" HDZove u vlast ?

sve ce se to desiti samo ce biti tako umotano da se ne prepozna. :-)
ja mislim da je SDP-u sasvim svejedno da li ce biti u vlasti ili opoziciji, jedino sto se smanjuju rukovodeca mjesta od repa prema glavi. :D
Alfons Kauders

#7284 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

zagazaga wrote:sta je ovo.......veceras svi pokajnici :mrgreen:
vracamo se korijenima... :D

vjeri pra-pra-pra-pra-pra-pra-pra-pra-pra-pra-pra-pra-pra-pra-pra-pra-pra-pra-djedovskoj (dakle nikakvoj) :D

i pradjedovim politickim uvjerenjima :D
quasar

#7285 Re: SDP

Post by quasar »

Kad vec principi moraju biti zgazeni, onda vise nije bitno.
Po mom sudu, ako ce takva rekonstrukcija (a mislim da od toga nema nista zasad), uciniti da se mogu provesti neke reforme (npr. smanjenje broja kantona, efikasnija i jeftinija vlast) onda nemam nista protiv da se ukljuce, ali sa jasnim ciljem sta je posao koji treba obaviti. Naravno, da bi ruzno bilo kickati ostale hrvatske partnere, tako da ce morati biti nekih kompenzacija, jbg. politika je kurva i ja ne osudjujem SDP sto mora raditi takve kompromise, jer ne vidim sta se drugacije moze uraditi. Ne moze se reci da nisu pokusavali izgurati svoje sve dok je imalo logike i smisla ici tim putem, pa nesto su i izgurali, nesto nisu, itd.

Nego ja cekam od dezurnih pljuvaca da nam kazu sta je sad ciniti jer srljamo u propast i ne mozemo cekati 2014?
Oni koji bi htjeli nekakv drugaciji imaginarni SDP, neka prvo nabave mocne saveznike voljne da silom zavedu ustavno pravni poredak RBiH, a sve drugo je suplja prica jer nije moguca u ovom trenutku, ne zbog SDP i Zlaje, nego zbog ostalih aktera i odnosa snaga.

Jbg i ja bih da se vrate Tito i narodna milicija, da se sluzi vojni rok od godinu dana, i da se banditi degenece u maricama, pa mi ne moze biti.
Alfons Kauders

#7286 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

quasar wrote:Kad vec principi moraju biti zgazeni, onda vise nije bitno.
Po mom sudu, ako ce takva rekonstrukcija (a mislim da od toga nema nista zasad), uciniti da se mogu provesti neke reforme (npr. smanjenje broja kantona, efikasnija i jeftinija vlast) onda nemam nista protiv da se ukljuce, ali sa jasnim ciljem sta je posao koji treba obaviti. Naravno, da bi ruzno bilo kickati ostale hrvatske partnere, tako da ce morati biti nekih kompenzacija, jbg. politika je kurva i ja ne osudjujem SDP sto mora raditi takve kompromise, jer ne vidim sta se drugacije moze uraditi. Ne moze se reci da nisu pokusavali izgurati svoje sve dok je imalo logike i smisla ici tim putem, pa nesto su i izgurali, nesto nisu, itd.

Nego ja cekam od dezurnih pljuvaca da nam kazu sta je sad ciniti jer srljamo u propast i ne mozemo cekati 2014?
Oni koji bi htjeli nekakv drugaciji imaginarni SDP, neka prvo nabave mocne saveznike voljne da silom zavedu ustavno pravni poredak RBiH, a sve drugo je suplja prica jer nije moguca u ovom trenutku, ne zbog SDP i Zlaje, nego zbog ostalih aktera i odnosa snaga.

Jbg i ja bih da se vrate Tito i narodna milicija, da se sluzi vojni rok od godinu dana, i da se banditi degenece u maricama, pa mi ne moze biti.
hdz-ovska definicija jeftinijeg uredjenja je da janjetinu u jablanici placas kunama... i da im usput placas nekakav imaginarni tv kanal...

sve je to ostvarivo, pod uslovom da josipovic, uz saglasnost nato-a, posalje vojsku u bih... mimo tog, svaka diskusija je suvisna
popajic

#7287 Re: SDP

Post by popajic »

Alfons Kauders wrote:
popajic wrote::D
ja sam nakon ove teme odlucio da nikad vise ne glasam ni za sdp ni za sda...

hsp do groba! :D
Kad bolje razmislim i HDZ-ovi nisu za odbacit' onako multi certificirani ...elem, kad svi oni koji ni u snu nisu pomislili glasati za SDP odlucuju da (i dalje) njima ne daju glas, moram i ja hvatat' prikljucak :D
Pljuni me ako ponovo dam glas SDA- ovcima :D
klixober

#7288 Re: SDP

Post by klixober »

Ja više nikad za HDZ neću glasati. Simpatičan mi ovaj SDP, mogli bi moj glas dobiti na idućim izborima. 8-)
ultima_palabra

#7289 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Ženski Dr.Med wrote:

ako ubace hdz u vlast fbih od mene nikad vise nece dobiti glas ujedno i 16 drugih glasova..
:thumbup:
yugi

#7290 Re: SDP

Post by yugi »

To što neće biti koalicije SDP-a sa HDZ-om na federalnom nivou treba da bude kao utjeha il vadiona za sramotnu koaliciju na državnom nivou???
Optimus Prime

#7291 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

yugi wrote:To što neće biti koalicije SDP-a sa HDZ-om na federalnom nivou treba da bude kao utjeha il vadiona za sramotnu koaliciju na državnom nivou???
Cekaj, je si li ti ono prije par mjeseci zugao na SDP i zahtjevao da konacno popuste herceg-srmdskom dvojcu i time omoguce formiranje drzavne vlade. Ili sam te zamijenio sa nekim?

Da pogadjam, ni ti vise nikad neces glasati za SDP, je li tako?
citizen_Sa

#7292 Re: SDP

Post by citizen_Sa »

ljudi sta vam ja govorio...do jucer su pljuvali iz SDP topova po SDA, pa ih uzese u narucje, kao najbolju udavacu izbora... isti scenarij je i sa HDZ-ovima... do jucer su bili najomrzenija hrvatska opcija, a vrijeme pokazuje (drzavni nivo) a Bogami ce vrijeme pokazati u buducnosti (rekonstrukcija federalne vlade) da je SDP samo zelio u vlast...s kim i pod koju cijenu nije bitno... do jucer su svi bili lopovi, nesposobnjakovici, delitanti, kleptomani, klempe i ratni profiteri..a danas su koalicioni partner SDP-a...najpostenije, najradnije, najpametnije i najljepse politicke partije u BiH i sire!!!

izgleda da sam ja lud ili corav od ociju!!!
popajic

#7293 Re: SDP

Post by popajic »

Samo da potvrdim da vise nikad necu glasati za SDA 8)
( ni za FahrA , ni za Lepog )
frta

#7294 Re: SDP

Post by frta »

Joj, jel ovo onaj SDP ciji kadar redovno boravi na bjelasnici u hotelu Marsal, a stalo ih vidjam na Malti u "maloj basti" kod "cjenjenog" muzicara Armina Sakovica. Eh da sam voditelj Hayata ili Lagumdzijin zigolo mozda bih i ja postala "poletni ministar" :lol: Nikad moj glas nece ici za ove kleptomane iz SDP-a.
ultima_palabra

#7295 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Ni ja više nikad neću glasati za radikale i Mihajlicu :x
Easy rider

#7296 Re: SDP

Post by Easy rider »

frta wrote:Joj, jel ovo onaj SDP ciji kadar redovno boravi na bjelasnici u hotelu Marsal, a stalo ih vidjam na Malti u "maloj basti" kod "cjenjenog" muzicara Armina Sakovica. Eh da sam voditelj Hayata ili Lagumdzijin zigolo mozda bih i ja postala "poletni ministar" :lol: Nikad moj glas nece ici za ove kleptomane iz SDP-a.
eh eh frta...a gdje je Malčo ,Gogo , Libertas ...to samo govori koliko se ljudi trude u državi za čovjeka ....toliko kafana u rajvosa valja to sve podmirit a državu pravit ...posebno mi je sjadak ministar zdravlja koji se gusi u dimu Marlboro i zaljeva se vinom ..s takvim ministrom zdravlja ne trebamo brinuti za zdravstveno stanje nacije hehehehe :run: :run:
Điber

#7297 Re: SDP

Post by Điber »

ako hrvati kojih je 10% uspjevaju da na kraju izguraju svoj cilj da uđu u vladu kao predstavnici a ne kao neko "iz reda" hrvatskog naroda, iako za to nemaju pokrice u ustavu jer ustav ne predviđa predtsavljanje naroda, cemu onda vodi prica o tome kako ce se srbi iseljavavat i iseljavat i iseljavat dok bosnjaci ne postanu 90% vecina i onda se ukine rs? pa oni ne mogu ukinut ni hrvate koji nemaju svoj entitet. sramota. obavezno se mora napraviti nova taktika.
Banksy

#7298 Re: SDP

Post by Banksy »

Điber wrote:ako hrvati kojih je 10% uspjevaju da na kraju izguraju svoj cilj da uđu u vladu kao predstavnici a ne kao neko "iz reda" hrvatskog naroda, iako za to nemaju pokrice u ustavu jer ustav ne predviđa predtsavljanje naroda, cemu onda vodi prica o tome kako ce se srbi iseljavavat i iseljavat i iseljavat dok bosnjaci ne postanu 90% vecina i onda se ukine rs? pa oni ne mogu ukinut ni hrvate koji nemaju svoj entitet. sramota.
obavezno se mora napraviti nova taktika.
Najazad glas razuma :D ... da sublimira poletarce :D
Điber

#7299 Re: SDP

Post by Điber »

zagazaga wrote:
Điber wrote:ako hrvati kojih je 10% uspjevaju da na kraju izguraju svoj cilj da uđu u vladu kao predstavnici a ne kao neko "iz reda" hrvatskog naroda, iako za to nemaju pokrice u ustavu jer ustav ne predviđa predtsavljanje naroda, cemu onda vodi prica o tome kako ce se srbi iseljavavat i iseljavat i iseljavat dok bosnjaci ne postanu 90% vecina i onda se ukine rs? pa oni ne mogu ukinut ni hrvate koji nemaju svoj entitet. sramota. obavezno se mora napraviti nova taktika.
A čija ti je ovo taktika pa bi izmišljao novu :?
pa to je taktika uređivanja bih države ili ti ukidanja rs-a bez rata. imas 2 taktike ratna i ova cekanje da srbi demografski oslabe i da se time obesmisli rs. ali kako vidimo na primjeru hrvata ova taktika izgleda ne pije vode. ako rat nije opcija i ovo ne ide onda se mora smisliti nesto novo.
frta

#7300 Re: SDP

Post by frta »

Easy rider wrote:
frta wrote:Joj, jel ovo onaj SDP ciji kadar redovno boravi na bjelasnici u hotelu Marsal, a stalo ih vidjam na Malti u "maloj basti" kod "cjenjenog" muzicara Armina Sakovica. Eh da sam voditelj Hayata ili Lagumdzijin zigolo mozda bih i ja postala "poletni ministar" :lol: Nikad moj glas nece ici za ove kleptomane iz SDP-a.
eh eh frta...a gdje je Malčo ,Gogo , Libertas ...to samo govori koliko se ljudi trude u državi za čovjeka ....toliko kafana u rajvosa valja to sve podmirit a državu pravit ...posebno mi je sjadak ministar zdravlja koji se gusi u dimu Marlboro i zaljeva se vinom ..s takvim ministrom zdravlja ne trebamo brinuti za zdravstveno stanje nacije hehehehe :run: :run:
Znaci Elvedin, znaci Grabovica, znaci zaposlio, znaci Midhetu :run: :run: :lol: Ima li neki konkurs na Hayatu, moram da zadovoljim kriterije kleptomana iz SDP-a.
Post Reply