The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
sumirprimus
#7276 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
nit je zabavan, nit opasan, nit interesantan, cak nije ni iritantan, totalno bezlican. nidje veze.
ne bi ga ni onom palicom zvekno,samo bi ga izostavio iz iduce epizode jebo sve ako bi se i primjetilo
ne bi ga ni onom palicom zvekno,samo bi ga izostavio iz iduce epizode jebo sve ako bi se i primjetilo
-
sizifinho
#7277 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Negan ce postati dio ekipe, evo glave. Isuvise je zabavan i karizmatican da ne bi bio takav. Zalite se nesto na njeg, a doslovno su od rijeci do rijeci sa stripa prenijeli na platno. Tako je lik zamisljen, takav je bio u stripu i dzaba. Il se pomirite sa tom cinjenicom ili halalite seriju
-
sumirprimus
#7278 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
nije 93ca pa da se pomirim s cinjenicom da rane nejma niti ce je bit.
ono sto su pokusali s nji napravit u serijalu bas i ne ide.
ono sto su pokusali s nji napravit u serijalu bas i ne ide.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7279 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Meni je bio ok u premijeri.
Ovo sinoc...mlacenje mrtvog lava.
-
sumirprimus
#7280 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
pa to bilo interesantno u pocetku, malo sokantno i to je to,,, ovde ocekujes da radnja ide dlje...Tomahawk11 wrote:Meni je bio ok u premijeri.
a ovo ko esmeralda bog te...
nesto zajebano smije se, palica,trpa u grlo krevetokradica jebote,sav sam se nakostrijesio
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7281 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Prije modus indijske serije....razumijem ja da treba razvuci radnju, ali nek to bude jedna filler epizoda, ali jok...imas premijeru, pa onda jednu filler sa onom starom, pa jednu sa Darylom, pa onda jednu opet sa Rickom i Neganom....hoce li se vise uzeti?!sumirprimus wrote:pa to bilo interesantno u pocetku, malo sokantno i to je to,,, ovde ocekujes da radnja ide dlje...Tomahawk11 wrote:Meni je bio ok u premijeri.
nesto zajebano smije se, palica,trpa u grlo krevetokradica jebote,sav sam se nakostrijesio
- Logovan
#7282 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Vala čisto sumnjam da će postati dio ekipe, a palicom ubio dvoje ljudi i to pred Rickom i ostalim. Plus još ih je sada izmaltretirao sa uzimanjem hrane i svega ostalog.sizifinho wrote:Negan ce postati dio ekipe, evo glave. Isuvise je zabavan i karizmatican da ne bi bio takav. Zalite se nesto na njeg, a doslovno su od rijeci do rijeci sa stripa prenijeli na platno. Tako je lik zamisljen, takav je bio u stripu i dzaba. Il se pomirite sa tom cinjenicom ili halalite seriju
Eto ako postane dio ekipe, neko će ga ubiti kad tad.
-
sumirprimus
#7283 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
to kad ih uzmu u kadar,fakat ko ona indijska serija, za 60 minuta ne vidis ljudima ni ramena,samo faceTomahawk11 wrote:Prije modus indijske serije....razumijem ja da treba razvuci radnju, ali nek to bude jedna filler epizoda, ali jok...imas premijeru, pa onda jednu filler sa onom starom, pa jednu sa Darylom, pa onda jednu opet sa Rickom i Neganom....hoce li se vise uzeti?!sumirprimus wrote:pa to bilo interesantno u pocetku, malo sokantno i to je to,,, ovde ocekujes da radnja ide dlje...Tomahawk11 wrote:Meni je bio ok u premijeri.
-
r_faruk
#7284 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ja sam ocekivao skroz drugacijeg glumca za negana, nekako sam ga drugacio zamislio u svojoj glavi dok sam citao stripsizifinho wrote:Negan ce postati dio ekipe, evo glave. Isuvise je zabavan i karizmatican da ne bi bio takav. Zalite se nesto na njeg, a doslovno su od rijeci do rijeci sa stripa prenijeli na platno. Tako je lik zamisljen, takav je bio u stripu i dzaba. Il se pomirite sa tom cinjenicom ili halalite seriju
jedino mi neganova glava izgleda kao u stripu
- irac300
#7285 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ukratko, da sumiramo ovu epizodu, jebe Negan ne vadi.
- listopad
#7286 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Zbilja, ako citavu sezonu potrose na Negana i njegove istrosene fore, neka seriju privremeno preimenuju u The Talking Negan.
I slozio bih se da nisu bas izabrali najboljeg glumca za ulogu Negana. Meni netko kao Henry Rollins vise lici na Negana iz stripa:

I slozio bih se da nisu bas izabrali najboljeg glumca za ulogu Negana. Meni netko kao Henry Rollins vise lici na Negana iz stripa:

-
zdruzdjo
#7287 Re: RE: Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ufffff nasao si lika odvaljuje. Fakat bi legao u ulogu.listopad wrote: I slozio bih se da nisu bas izabrali najboljeg glumca za ulogu Negana. Meni netko kao Henry Rollins vise lici na Negana iz stripa:
Ma lik naegana je ok, samo sto su presrali sa njegovom pojavom i pravljenjem karaktera.
Ono nesto on kao treba da bude okrutan, smjesan, pametan i lud.
A ovaj glumac to jednostavno nije i ne moze biti. Na "zor" nesto sve. Slomi se on glumatajuci a ne ide mu.
Sent from my HUAWEI G7-L01 using Tapatalk
- Tito_i_Partija
#7288 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Odgledah sinoc dvije zadnje epizode. K'o sto rece Sizifinho, cini mi se k'o da Rick prolazi kroz iste stvari svake sezone. Prvo je badass, pa onda dodje neki problem koji uzrokuje krizu identiteta, uzimanje krivice na sebe, generalnu depresiju...i onda na kraju sezone opet dodje tobe i postane badass. Ovo sad kako je post'o poslusni ker Neganu, pa mu jos i daje puske koje nisu na spisku, pa onda jos govori Michonne kako je to sad njihov zivot koji moraju zivit do kraja zivota...ma daj idite u kurac vise. To mi uopste nije nikako prirodan razvoj lika, isto k'o da je neko drugi na Rickovom mjestu. Tip pros'o kroz sito i reseto, i sad k'o on eto izgubio svu nadu do te mjere da cak ne smije ni pomislit' na pruzanje bilo kakvog otpora.

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7289 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
čudo niko ne komentariše to da def Judith nije Rickovo dijete.
- Logovan
#7290 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Kako to? Šta sam propustio?Chmoljo wrote:čudo niko ne komentariše to da def Judith nije Rickovo dijete.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7291 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
pa sinoć... pričao o Šejnu i Lori, i kako zna da malena nije njegova. kćerka mu je, umro bi prije nje, ali jednostavno zna da nije njegova. prihvatio je to, i kad je to uspio, prihvatiće i Negana.
- Logovan
#7292 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Tog dijela se ne sjećam, propustih te dvije, tri rečenice.
Ma dobro, ne znači da je tako, možda griješi. A možda bude sezona u kojoj ima priliku da sazna da li je otac maloj.
Ma dobro, ne znači da je tako, možda griješi. A možda bude sezona u kojoj ima priliku da sazna da li je otac maloj.
- turbofolk
#7293 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Rick je smatra svojom. Ako ništa drugo, ono zbog činjenice da ju je rodila žena koju je volio i da je Rick ubio njenog oca, svog (do tad) najboljeg prijaltelja, pa vjerovatno osjeća teret odgovornosti i grižu savjesti. Na kraju krajeva, mala je ipak Carlova sestra.
Po meni, mogli su proći i bez tog sinošnjeg Rickovog objašnjenja. Ipak je najdirljivija scena u cijelom serijalu do sad, bila ona u petoj sezoni u kojoj Carol spašava ekipu iz Terminusa, pa slijedi susret sa Judith. Rick joj se obradovao baš kao svome rođenom djetetu. Nije to trebalo kvariti sinošnjim objašnjenjem.
Po meni, mogli su proći i bez tog sinošnjeg Rickovog objašnjenja. Ipak je najdirljivija scena u cijelom serijalu do sad, bila ona u petoj sezoni u kojoj Carol spašava ekipu iz Terminusa, pa slijedi susret sa Judith. Rick joj se obradovao baš kao svome rođenom djetetu. Nije to trebalo kvariti sinošnjim objašnjenjem.
-
r_faruk
#7294 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
listopad wrote:Zbilja, ako citavu sezonu potrose na Negana i njegove istrosene fore, neka seriju privremeno preimenuju u The Talking Negan.
bas sam trazio ko bi mogao glumiti negana i naidjem na istog tipa..........
nego gdje su sakrili maggie? protutnjase ovi neganovi kroz cijelo selo i ne nadjose je!
da li se neko sjeca sta je negan bio prije apokalipse, moze na PM ako nije problem?
- Pandakonda
#7295 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Robert Kirkman (kreator stripa) je rekao da je Negan upravo baziran na izgledu Henry Rollinsa. A razlog zašto nije dobio ulogu jeste zato što je relativno nizak (1.77m), dok je Negan iz stripa barem dvije glave viši od svakoga (2m). U ovom slučaju bi dosta glumaca bilo otprilike iste visine (Rollins je možda 5cm veći od Maggie) kao Negan i ne bi izgledao tako opasno i zastrašujuće. Pa i dan danas ljudi seru JDM-u zato što nije nabildan kao Negan u stripulistopad wrote:Zbilja, ako citavu sezonu potrose na Negana i njegove istrosene fore, neka seriju privremeno preimenuju u The Talking Negan.
- Tito_i_Partija
#7296 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Chmoljo wrote:čudo niko ne komentariše to da def Judith nije Rickovo dijete.

Mislim da je jako lose predstavljen k'o neki kvazi-razlog i objasnjenje zasto je se Rick potpuno pred'o Neganu. Uopste nije bilo razloga da podgrijavaju neku temu koja bila interesantna cijelih pet minuta u drugoj sezoni, i to pogotovo na ovakav nidjevezni nacin. Sama cinjenica da Rick sada razmislja k'o ovca i da je potpuno skin'o gace Neganu je vec odronski uradjeno, tako da ovo "otkrice" dodje bas k'o neki slag od govana usred torte od smeca.
Puno vise mi se svidja kako odradjuju razvoj Dwighta. Fina tranzicija crnog u sivo.
- turbofolk
#7297 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Kako bi sad Shane dobro došao Ricku, on i Derylov brat Merle. Da su oni tu, Negan bi odavno bio walker.
Zanimljivo je i to da Negan u seriji nosi bradu. I kad god vidi nekog bradatog kaže "I really need shave this shit". To je rekao kad je ugledao Abrahama, prije nego li ga je ubio i sinoć, gledajući Dianin snimak Ricka, kad su tek došli u Aleksandriju. Nije isključeno da će se do kraja svoje role u TWD zaista i obrijati.
Zanimljivo je i to da Negan u seriji nosi bradu. I kad god vidi nekog bradatog kaže "I really need shave this shit". To je rekao kad je ugledao Abrahama, prije nego li ga je ubio i sinoć, gledajući Dianin snimak Ricka, kad su tek došli u Aleksandriju. Nije isključeno da će se do kraja svoje role u TWD zaista i obrijati.
-
sizifinho
#7298 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ne znam da li si strip citao, necu ti ni spojlati ali trebale su stvari malo drugacije biti...Tito_i_Partija wrote:Odgledah sinoc dvije zadnje epizode. K'o sto rece Sizifinho, cini mi se k'o da Rick prolazi kroz iste stvari svake sezone. Prvo je badass, pa onda dodje neki problem koji uzrokuje krizu identiteta, uzimanje krivice na sebe, generalnu depresiju...i onda na kraju sezone opet dodje tobe i postane badass. Ovo sad kako je post'o poslusni ker Neganu, pa mu jos i daje puske koje nisu na spisku, pa onda jos govori Michonne kako je to sad njihov zivot koji moraju zivit do kraja zivota...ma daj idite u kurac vise. To mi uopste nije nikako prirodan razvoj lika, isto k'o da je neko drugi na Rickovom mjestu. Tip pros'o kroz sito i reseto, i sad k'o on eto izgubio svu nadu do te mjere da cak ne smije ni pomislit' na pruzanje bilo kakvog otpora.
recimo u stripu im nije oduzeo svo oruzje. Ta-da, vec ima sanse da se nesto uradi.
U seriji su garant isli realnijom rutom, al ih sad to stavlja u podredjen polozaj. Nemaju ljudi, nemaju naoruzanja... i da skupe ljude cime ce se boriti? Kamenjem?
Meni Neganov izgled uopste ne smeta, pa Rick nije ni nalik na strip lika, ni Carl, ni Shane nije bio. Nije ni maggie, cak se i Glenn razlikuje a on je kinez i svi kinezi su isti.
Mislim da su ljudi sad frustrirani slaboscu i nemogucnosti nasih da ista urade, pa ih nervira Negan, njrgovo kurcenje i slicno. Ja mislim da je i cilj da lik bude prost, ali opet iskren i bez dlake na jeziku jer je i izvorno takva persona. Smirite se ljudi, pa sta vi hocete? Zadnji negativac je bio Guverner koji nije vidio stripovskog Guvernera ni na platnu i svi ste to prezivjeli ali sad je Negan i glumac problem. Realno, u poredjenjubsa guvernerom i terminusom, Negan je sila.
A kad biste tek znali kakva je iduca skupina protiv kojih se bore nakoj Negana... za glavu biste se fatali.
- Tito_i_Partija
#7299 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ne znam da li repliciras meni licno u vezi Negana, jer meni licno je on u seriji cool lik (glumac je odlican), al' me malo nervira sto ponekad njegove duge, konvolutne price ne idu nikuda i tako sve lici na neko prazno bezze trabunjanje. Na momente mi cak djeluje k'o da je nadrogiran.
Naprimjer, na kraju prosle sezone, pred egzekuciju one dvojice, je njegov monolog bio bas toliko nepotrebno predug da sam gotov zasp'o. Isto tako i na pocetku ove sezone sa Rickom u kamp kucici. Frajer prica maratonski, nikad da zavrsi jbt.
Naprimjer, na kraju prosle sezone, pred egzekuciju one dvojice, je njegov monolog bio bas toliko nepotrebno predug da sam gotov zasp'o. Isto tako i na pocetku ove sezone sa Rickom u kamp kucici. Frajer prica maratonski, nikad da zavrsi jbt.
- listopad
#7300 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Nisam znao da je Negan iz stripa baziran na Rollinsu, kao sto nisam ni znao da je Rollins samo 1,77 m visok. Ako je Negan iz strip dva metra, nije ni JDM sa svojih 1,88 m bas toliko blizu visini originala. Nije da mi smeta JDM, ali su imali hrpu glumaca od preko 1,90 m koji vise odgovaraju profilu Negana iz stripa. Ali sve to i nije toliko vazno, jer kao sto netko rece, i ostali karakteri iz serije ne nalikuju uzorima niti su nesto posebno nadareni glumci. Andrew Lincoln je prilicno ogranicen glumac i tome svjedoci i njegova karijera, pa je opet glavni u seriji. I Glenn nije Kinez nego Korejac.Pandakonda wrote:Robert Kirkman (kreator stripa) je rekao da je Negan upravo baziran na izgledu Henry Rollinsa. A razlog zašto nije dobio ulogu jeste zato što je relativno nizak (1.77m), dok je Negan iz stripa barem dvije glave viši od svakoga (2m). U ovom slučaju bi dosta glumaca bilo otprilike iste visine (Rollins je možda 5cm veći od Maggie) kao Negan i ne bi izgledao tako opasno i zastrašujuće. Pa i dan danas ljudi seru JDM-u zato što nije nabildan kao Negan u stripulistopad wrote:Zbilja, ako citavu sezonu potrose na Negana i njegove istrosene fore, neka seriju privremeno preimenuju u The Talking Negan.