BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
adnandus

#7276 Re: BHTelecom All About

Post by adnandus »

wizzard wrote:Kupih mobitel prije 3-4 dana u bhtelecomu i poceo mi se resetovati iz cista mira..sta kaze zakon, mogu li ja njega zamjeniti za drugi aparat da ne cekam popravke isl..nemam zivaca za to?

Ako si ga kupio prije tri dana zamjene ga na salteru vise od tri salju ga u servis
Mraka

#7277 Re: BHTelecom All About

Post by Mraka »

Pozdravvv

E ovako,kontam sebi prikljuciti ADSL netFlat6.

Eh sad zahtjev sam posalo preko portala imam osjecaj da ce me sijede proganjat dok oni dodju xD

Dali je jos neko slao zahtjev preko portala i kad su dosli ?
Halcyon

#7278 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Dosađuj im malo na 1444, s vremena na vrijeme posjeti i kakav Telekom centar. :mrgreen:
Trebam te

#7279 Re: BHTelecom All About

Post by Trebam te »

Halcyon wrote:Dosađuj im malo na 1444, s vremena na vrijeme posjeti i kakav Telekom centar. :mrgreen:

Jok ba, nadji stelu u telecomu i da taj nazove servisnu sluzbu, odmah ce ti doci 8-) :D

Ferceralo kod mene, :mrgreen:
Halcyon

#7280 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Trebam te wrote:
Halcyon wrote:Dosađuj im malo na 1444, s vremena na vrijeme posjeti i kakav Telekom centar. :mrgreen:

Jok ba, nadji stelu u telecomu i da taj nazove servisnu sluzbu, odmah ce ti doci 8-) :D

Ferceralo kod mene, :mrgreen:
^ To je definitivno još bolja varijanta. Ali možda čovjek nema štelu, pa barem nek dosađuje. :D
ala7

#7281 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Ponuda IPTV platforme Global TV od 8. juna ove godine bogatija je za sedam novih televizijskih kanala.

Kanali Sport Klub, Sport Klub+, Golf Klub, Fishing & Hunting, Ultra TV, Musiq 1 te Kabel 1 će se naći u Osnovnom i Super duo IPTV paketu. Cijena IPTV paketa ostaje nepromijenjena.

Inače, IPTV platforma Global TV nudi Osnovni paket sa više od 90 kanala po cijeni od 18 KM mjesečno. Super duo paket je združena usluga koja uključuje usluge Interenta i IPTV-a. Cijena ovog paketa iznosi 34 KM mjesečno.

Global mreža dostupna je u Novom Travniku, Vitezu, Busovači, Novoj i Staroj Biloj, Travniku, Turbetu, Bugojnu, Donjem Vakufu, Kupresu i Livnu.

Global Internet d.o.o. tokom 6. mjeseca iznenađuje sve korisnike SUPER DUO paketa. Uživajte u 3x većim brzinama internet pristupa po istoj cijeni. 30 Mbps + IP Televizija (preko 90 TV kanala u digitalnom formatu) po cijeni od 34.00 KM sa uključenim PDVom.

Idu prvi idu idu.. :thumbup:

aBd jos koji mjesec i idu prvi al' u kantu tj. njihov ugovor i cao !
Halcyon

#7282 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Samo nek se konkurencija širi, to je najvažnije. :bih:
arnes_king

#7283 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Je li jos nekome danas skroz spor net ?

Koristim netFlat 4 paket i do sada ovo par mjeseci prezadovoljan bio, ping extra brzina 4.10-4.25 na speedtestu, ali vidim danas mi sporo sve skroz, na speed test ping mi preko 100-130 a brzina manja od 1 megabita :S

EDIT: Evo isao kod komsije i u njega je isto :/

P.S. Ima mjesec dana s mobitela ne mogu dobiti nijedan broj bh-telekoma za podrsku, oni besplatni brojevi, 1444 1204 itd zasto to ako mi neko moze reci ?
_Reds_

#7284 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

arnes_king wrote:Je li jos nekome danas skroz spor net ?

Koristim netFlat 4 paket i do sada ovo par mjeseci prezadovoljan bio, ping extra brzina 4.10-4.25 na speedtestu, ali vidim danas mi sporo sve skroz, na speed test ping mi preko 100-130 a brzina manja od 1 megabita :S

EDIT: Evo isao kod komsije i u njega je isto :/

P.S. Ima mjesec dana s mobitela ne mogu dobiti nijedan broj bh-telekoma za podrsku, oni besplatni brojevi, 1444 1204 itd zasto to ako mi neko moze reci ?
Meni je net uredu, a ti brojevi rade.
arnes_king

#7285 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

:S Ja sam vec preko godinu na pretplati, 062 broj i radilo do prije mjesec mozda, sad kad probam 1444 odma me izbaci nit zazvoni ni nista, a 1204 mi nonstop nedostupan :S

A iz srednjobosanskog sam kantona, Kiseljak, pa ako jos neko ima u blizini neka javi kakav mu je net danas .....
Distortion

#7286 Re: BHTelecom All About

Post by Distortion »

Znal neko jel istina, ko je potpisao ovaj ugovor na 2 godine s BHT za 50% jeftinije pozive i poruke itd, da se samo uspostava poziva prema najbroju placa 0,07 a razgovor bez obzira na duzinu besplatan??? Ili je ovo bomba...???
skafiskafsnjak

#7287 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Distortion wrote:Znal neko jel istina, ko je potpisao ovaj ugovor na 2 godine s BHT za 50% jeftinije pozive i poruke itd, da se samo uspostava poziva prema najbroju placa 0,07 a razgovor bez obzira na duzinu besplatan??? Ili je ovo bomba...???

Normalno da je bomba :D

A inace, sto se usluge tice, zadovoljan sam. Kontao sam da ima nekih caka ovo ono... Mislim, ima, ali nista strasno. Koliko god potrosim do 30km racun mi dolazi 15km+pdv . Internet je 200mb besplatno, a pozivi prema ostalim mrezama normalno se naplacuju .

Ja super zadovoljan .
Distortion

#7288 Re: BHTelecom All About

Post by Distortion »

Znaci sad sto gledam na bhmobile.ba cifru i potrosnju + mobilni internet obracunava normalno i na to imam 50% i za net sto su mi dosad obracunali ce ukinut...
cappy_tempo

#7289 Re: BHTelecom All About

Post by cappy_tempo »

Distortion wrote:Znal neko jel istina, ko je potpisao ovaj ugovor na 2 godine s BHT za 50% jeftinije pozive i poruke itd, da se samo uspostava poziva prema najbroju placa 0,07 a razgovor bez obzira na duzinu besplatan??? Ili je ovo bomba...???
mislim da nije besplatan nego koliko sam skontao na kraju mjeseca za 50% ukinu od racuna. jebiga sad davno sam ovo pricao,pitao pa sam zaboravio :mrgreen:
arnes_king

#7290 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

cappy_tempo wrote:
mislim da nije besplatan nego koliko sam skontao na kraju mjeseca za 50% ukinu od racuna. jebiga sad davno sam ovo pricao,pitao pa sam zaboravio :mrgreen:

Nije 50% popusta, ja sam na midi 30 i potpisao na 2 godine i popust je 25%
cappy_tempo

#7291 Re: BHTelecom All About

Post by cappy_tempo »

joj stranice ne mozes naci vijest od prije 2 mjeseca :roll: . uglavnom ima i do 50% jeftinije,zavisi od paketa i na koliko potpisujes
shiljak

#7292 Re: BHTelecom All About

Post by shiljak »

evo pitajte google, inace moj dobar prijatelj
https://www.google.ba/#hl=bs&sa=X&ei=RM ... 45&bih=889
doff

#7293 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Je li neko koristi ultra smart tarifu, izgleda mi vrlo povoljna, samo nisam siguran je li ima neka caka a da je nisu (namjerno) naglasili? Izgleda mi puno bolja od osnovne ultra tarife.
skafiskafsnjak

#7294 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Evo, citirati cu forumasa koji je sve lijepo matematicki objasnio.

Znaci , mi na mini 15 mozemo potrositi 30km , racun dodje 15km.
Ovi na midi mogu potrositzi 40km, racun dodje 30km :)
iceman2010 wrote:U principu su ovom akcijom najvise dobili korisnici mini 15 koji su trosili nesto vise od tih 15 KM.

Mini 15 i midi 30 su izjadnaceni oko potrosenih 30 KM.
Uzecemo za primjer razgovore iskljucivo u BH mobile mrezi pod pretpostavkom da nema nikakvog drugog saobracaja radi lakseg racunanja:

Mini 15 na 24 mjeseca:

po sadasnjoj tarifi potrosis 30 KM, a platis 15 KM. Posto je cijena razgovora 50% od 0,20 KM to je 0,10KM minuta. Znaci da dok traje akcija za 15 KM se moze pricati 150 minuta. Nakon iskoristenih 15 KM popusta istog vise nema (kada bi 150 minuta pricali po cijeni bez akcije ( 0,20 KM) to bi bilo 30 KM. Mi cemo platiti 15 KM po akcijskoj cijeni i ispucati limit akcijski limit od jedne pretplate (30-15 = 15 KM)). Da bi dosli na na 30 KM koliko je pretplata na midi 30 moramo potrositi jos 15 KM. Posto za tih 15 KM akcija vise ne vazi, cijena poziva prema BH mobile je 0,20 KM. Dakle za ovih 15 KM mozemo pricati dodatnih 75 minuta. To je ukupno:

150 + 75 = 225 minuta za 30 KM na mini 15.

Dakle 225 minuta razgovora prema iskljucivo BH Mobile mrezi bez drugog saobracaja u tom obracunskom periodu cemo platiti 30 KM umjesto 45 KM koliko bi platili bez akcije.

Midi 30 na 24 mjeseca:

Popust na midi 30 na 24 mjeseca je 25% za razliku od mini 15 gdje je popust 50%. I dalje popust vazi dok se ne prekoraci vrijednost iznosa mjesecne pretplate. Ukoliko zelimo da ostanemo u okviru pretplate mozemo potrositi po staroj racunici najvise 40 KM (40 x 0,25 = 10 KM; 40-10 = 30 KM ). Matematicki je ispravno podjeliti iznos od 40 KM sa cijenom od 0,18 KM ili 30 KM sa cijenom po popustu od 25 % (0,135 KM) Rezultat je isti. Dakle:

40/0,18 = 222,22 minute za 30 KM na midi 30.

Dakle 222,22 minuta razgovora prema iskljucivo BH Mobile mrezi bez drugog saobracaja u tom obracunskom periodu cemo platiti 30 KM umjesto 40 KM koliko bi platili bez akcije.

Treba napomenuti da je svaka sljedeca minuta na mini 15 0,20 KM dok je na midi 30 ta minuta 0,135. Tako je sve dok se ne ostvari popust od 30 KM koliko iznosi popust na midi 30. To je ostvareno nakon potrosenih 90 KM po cijeni od 0,135 (ili 120 minuta po ne akcijskoj cijeni od 0,18 KM). Nakon toga je minuta na midi 30 0,18 KM.

Zakljucak: Ukoliko se uzme da ne postoji drugi saobracaj u toku obracunskog perioda od mjesec dana osim onog prema BH Mobile, mini 15 i midi 30 su priblizno izjednaceni kod iznosa od 30 KM. Nakon tog iznosa isplativiji je midi 30. Ispod tog iznosa isplativiji je mini 15.

Napomena: Ukoliko se uzmu u obzir pozivi prema drugim mrezama, SMS poruke, mobilni imternet itd racunica je puno kompleksnija.

Prema ovoj gruboj racunici forumasu salla i dalje vise odgovara midi 30 paket.
Uglavnom, ono sto potrosite na druge mreze dobijate dodatno tj. bez popusta.
motorola01

#7295 Re: BHTelecom All About

Post by motorola01 »

Meni je jos nesto ovdje nejasno. Na pretplati sam midi 30 i sad je stigla neka ponuda za potpisivanje ugovora na godinu ili dvije. Shvatio sam da ukoliko potpisem ugovor dobijem nesto free(potrosim oko 40 KM, a platim 30KM), odnosno neki popust. Takodjer vidim da akcija traje od 01.06.-31.07.

U cemu je sad fol :D ?
Ukoliko potpisem ugovor na godinu ili dvije, da li taj popust vrijedi tokom cijelog ugovora ili samo ova dva mjeseca, odnosno mjesec i kusur dana(koliko je ostalo)??? Da li je tu kvaka :D ili grijesim?!

Dalje, sta je sa mobilnim internetom? Trenutno nemam niti jedan paket i koliko potrosim, toliko i platim. Imam free 10MB :lol: svaki mjesec od njih, tako da ih ni ne potrosim :D jer ne znam koliko lihvari naplacuju prekoracenje po MB.
Zanima me jesu li tu ikakav napredak napravili ka Evropi :D pa ne daj Boze zahebali se i dali vise free mobilnog neta za paket midi 30 ili je i dalje na snazi free 10MB?

I jos samo da prijavim da se sad sabira nepotrosen saobracaj iz zadnja dva mjeseca, a mozda i vise. Nedavno sam ovdje to pitao i niko nije znao odgovor. Imao sam zadnja dva mjeseca nepotrosenih desetak maraka i to su mi prebacili u proslomjesecnu potrosnju i priznali ih. Eto to vam je 1/1

Unaprijed hvala na odgovorima na ona gore pitanja :)
Tiger 033

#7296 Re: BHTelecom All About

Post by Tiger 033 »

'NOMADSKI BROJ':

"Uskoro će računi za mobitel postati smiješna stavka u kućnim budžetima"

12.06.2012.

Za nekoliko godina računi za telekomunikacijske usluge postat će paušalna stavka u budžetima zahvaljujući pametnim telefonima i internetu. To će pak dovesti do toga da će telekom operateri svoju dodatnu zaradu morati osmisliti u novim inovativnim servisima

Naime, jedan operater u našem komšiluku (Hrvatska) uskoro će, tačnije sredinom mjeseca, javnosti ponuditi uslugu koja će korisnicima omogućiti putem pametnog mobitela ili playera i interneta međunarodne pozive po cijeni lokalnih. Kad korisnik bude u inostranstvu, ako ga netko nazove, moći će se javiti jer ga to neće koštati ništa.

Riječ je zapravo o novom terminu u telekom evoluciji – nomadskom broju, koji će biti vezan za uređaj, a ne za SIM karticu, piše Novi list. To u pravilu znači da će korisnik koristiti samo internet za telefonske pozive, što će stvoriti velike probleme operaterima jer će izgubiti veliki novac na međunarodnim pozivima iz domicilne zemlje i još veći kada se radi o roamingu.

Zbog svega toga neki su mobilni operateri najavili da će onemogućiti takve VoIP razgovore putem vlastite mobilne internet 3G odnosno 4G mreže. No, čak i moguća ograničenja samo će smanjiti komoditet internet telefoniranja, jer je svakim danom sve više besplatnih Wi-fi zona i danas ih ima svaki kafić, hotel, pa i šira gradska područja. Jednostavno, mobilni operateri mogu ograničenjem samo privremeno zakomplicirati situaciju, ali ne mogu zaustaviti komunikaciju putem interneta.

Đe smo mi a ĐEEEEEEuropa...nas će BHtelekom gulit' desetljecima :x "IDEMO PRVI GULIMO DO KRVI" :dance:

I DA NEMOJ TE SE BA ZAMARAT TIM ŠATRO "POGODNOSTIMA"...KAKO GOD PREVRNES-OKRENES KORISNIK CE NA KRAJU OPET BIT' ZAJEBAN !!! :bih:
motorola01

#7297 Re: BHTelecom All About

Post by motorola01 »

Pa imas to i sad :D .Ko god ima androidni :D telefon, wi fi mrezu i program koji za to treba imati, moze pricati dzabalesku sa bilo kim na planeti zemlji :D

Znaci da utvrdimo: sugovornici moraju imati isti program na telefonu i naravno oba moraju imati wi fi i opleti dok ti se ne osuse usta :D

Moze li neko odgovoriti na ona pitanja iz mog prethodnog posta :) .Hvala :)
iceman2010

#7298 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Evo @L00d me je vec citirao ali da jos jednom pojasnim: Popust na mini 15 je 50%, a na midi 30 25%, ali samo do iznosa pretplate kada se cijene vracaju na staro (ugovor na 24 mjeseca). U konacnici na mini 15 mozes biti dobar 15 KM sa popustom, a na midi 30 30KM. Raju malo buno to sto cijeli popust na mini 15 se iskoristi jos u pretplati (zbog popusta od 50%) dok za midi 30 nije dovoljno ostati u pretplati da bi se iskoristio citav bonus od 30 KM (zbog popusta od 25%). Ukoliko se na midi 30 zeli ostati u pretplati onda je iskoristeno 10KM bonusa. (po staroj cjeni bi to bilo 40 KM, a sada se plati 30 KM). Cijeli iznos popusta od 30 KM ce se dostici tek kod potrosenih 90 KM (po staroj cijeni 120KM). Tu je usteda 30 KM.

Znaci, popust na mini 15 je 50% ali samo dok se ne iskoristi popust od 15KM; popust na midi 30 je 25% ali samo dok se ne iskoristi popust od 30KM. (ovo je za ugovor na 24 mjeseca. Kod ugovora na 12 mjeseci maksimalan iznos popusta je pola pretplate. 7,5 KM za mini 15, a 15 KM za midi 30).
visocicaguy

#7299 Re: BHTelecom All About

Post by visocicaguy »

Tiger 033 wrote:'NOMADSKI BROJ':

"Uskoro će računi za mobitel postati smiješna stavka u kućnim budžetima"

12.06.2012.

Za nekoliko godina računi za telekomunikacijske usluge postat će paušalna stavka u budžetima zahvaljujući pametnim telefonima i internetu. To će pak dovesti do toga da će telekom operateri svoju dodatnu zaradu morati osmisliti u novim inovativnim servisima

Naime, jedan operater u našem komšiluku (Hrvatska) uskoro će, tačnije sredinom mjeseca, javnosti ponuditi uslugu koja će korisnicima omogućiti putem pametnog mobitela ili playera i interneta međunarodne pozive po cijeni lokalnih. Kad korisnik bude u inostranstvu, ako ga netko nazove, moći će se javiti jer ga to neće koštati ništa.

Riječ je zapravo o novom terminu u telekom evoluciji – nomadskom broju, koji će biti vezan za uređaj, a ne za SIM karticu, piše Novi list. To u pravilu znači da će korisnik koristiti samo internet za telefonske pozive, što će stvoriti velike probleme operaterima jer će izgubiti veliki novac na međunarodnim pozivima iz domicilne zemlje i još veći kada se radi o roamingu.

Zbog svega toga neki su mobilni operateri najavili da će onemogućiti takve VoIP razgovore putem vlastite mobilne internet 3G odnosno 4G mreže. No, čak i moguća ograničenja samo će smanjiti komoditet internet telefoniranja, jer je svakim danom sve više besplatnih Wi-fi zona i danas ih ima svaki kafić, hotel, pa i šira gradska područja. Jednostavno, mobilni operateri mogu ograničenjem samo privremeno zakomplicirati situaciju, ali ne mogu zaustaviti komunikaciju putem interneta.

Đe smo mi a ĐEEEEEEuropa...nas će BHtelekom gulit' desetljecima :x "IDEMO PRVI GULIMO DO KRVI" :dance:

I DA NEMOJ TE SE BA ZAMARAT TIM ŠATRO "POGODNOSTIMA"...KAKO GOD PREVRNES-OKRENES KORISNIK CE NA KRAJU OPET BIT' ZAJEBAN !!! :bih:
BH Telecom to vec ima: http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5d93bc12fd3.html
madtv

#7300 Re: BHTelecom All About

Post by madtv »

motorola01 wrote:Pa imas to i sad :D .Ko god ima androidni :D telefon, wi fi mrezu i program koji za to treba imati, moze pricati dzabalesku sa bilo kim na planeti zemlji :D

Znaci da utvrdimo: sugovornici moraju imati isti program na telefonu i naravno oba moraju imati wi fi i opleti dok ti se ne osuse usta :D

Moze li neko odgovoriti na ona pitanja iz mog prethodnog posta :) .Hvala :)
ma ne mora biti 'androidni' :D
skype i opleti :)
Locked