Boli jbga,proći ćeMaraschino wrote:ono sto sam ja juce vidio vise je licilo na cirkus u nasem ''najvecem'' gradu...POLICE wrote:Dodo juče s Novakom pomalo razglabo![]()
![]()
malo je reci cirkus...setajuci zooloski...
Milorad Dodik ALL ABOUT
-
POLICE
#7276 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
- 1gorstak
#7277 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nova analiza ... West’s Last Chance To Get Serious on Bosnia
3) Dodik is a rational actor in full control over the consequences of his populist policy. Wrong. He has set in motion a political dynamic that has already slipped out of his control. The political agenda and management style he has pursued has resulted in his facing corruption charges by the Bosnian state court’s chamber for organized crime. He has manoeuvred himself into a position where he appears to feel the need to destroy the state’s post-Dayton institutions in order to escape prosecution, linking the fate of the Bosnian state to his own personal fate. His populism has led him to a point where he cannot compromise, or accept the minor concessions sought in order to have the OHR closed, even while this prevents him from succeeding in his ultimate aim, which is to have unrestricted control over the RS by eliminating the OHR, with its executive Bonn powers.
Uglavnom, prema ovoj analizi, ako se Zapad ne uozbilji, bice rata....
"Without this substantial shift, arguments about the inevitability of Bosnia’s disintegration will become an attractive excuse for a lack of political will and turn into a self-fulfilling prophecy.
The option to allow the RS to become independent, despite its faux simplicity, does not exist – at least not without more violence. This would not simply be the creation of another state on the Balkans, as was Montenegro. An attempt at RS independence would be attended by certain violence of unpredictable scale, and would throw the whole region back into conflict and instability. The international community shouldn’t delude itself about the stakes in its frantic search for an exit."
3) Dodik is a rational actor in full control over the consequences of his populist policy. Wrong. He has set in motion a political dynamic that has already slipped out of his control. The political agenda and management style he has pursued has resulted in his facing corruption charges by the Bosnian state court’s chamber for organized crime. He has manoeuvred himself into a position where he appears to feel the need to destroy the state’s post-Dayton institutions in order to escape prosecution, linking the fate of the Bosnian state to his own personal fate. His populism has led him to a point where he cannot compromise, or accept the minor concessions sought in order to have the OHR closed, even while this prevents him from succeeding in his ultimate aim, which is to have unrestricted control over the RS by eliminating the OHR, with its executive Bonn powers.
"Without this substantial shift, arguments about the inevitability of Bosnia’s disintegration will become an attractive excuse for a lack of political will and turn into a self-fulfilling prophecy.
The option to allow the RS to become independent, despite its faux simplicity, does not exist – at least not without more violence. This would not simply be the creation of another state on the Balkans, as was Montenegro. An attempt at RS independence would be attended by certain violence of unpredictable scale, and would throw the whole region back into conflict and instability. The international community shouldn’t delude itself about the stakes in its frantic search for an exit."
-
dallton
#7278 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ovaj je nesto ozbiljniji nego perish - ali mi se cini da cita sarajevo-x
jer ovo je u nekim dijelovima od rijeci do rijeci ono sto mi ovdje ponavljamo haman vec zadnje 2 godine (pogotovo u vezi fola ekonomskog buma, pa onda "nemogucnosti povratka na nasilje,"....)
- Bosnolog
#7279 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dodik ce upravo svojom retorikom i fasisoidnim izjavama i anti BH opstrukcijama i blokadama kao i pokusajem secesije ubrzati proces koji ce rezultirati stvaranje normalne ,demokratske,pravedne i odrzive BiH u protivnom nam slijedi kontrolisanim oruzanim sukob sa istim ishodom.Dodik je sludivanjem masa kroz obecanje koje sada ne moze ispuniti sebe doveo u bezizlanu poziciju a svaka realizacija obecanog je krvavi pir sa krvavom i tragicno neizvjesnom sudbinom .1gorstak wrote:Nova analiza ... West’s Last Chance To Get Serious on Bosnia
Dodiku visi optuznica za privredni i organizovani kriminal,a ova gore analiza je pogodila srz trenutnog politickog stanaj u BiH.Ocito se priblizavamo tacki prekretnice u BiH ,slijedi rasplet demokratski ili krvavi, sto ce ovisiti od par okolnosti.Ja bi licno volio da to bude demokratski ali cisto sumnjam znajuci lucidnost Didika i velikosrpskih ludaka.
-
zavrzlama
#7280 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
dodik je igrac srbije koji se drzi u rezervi da uskoci na teren onda kad srbiji bude godio politicki momenat..a taj momenat ce najvjerovatnije biti kad medjunarodni sud(pod naredbom zapada) donese odluku da je nezavisnost Kosova legalan cin i jedino moguce rjesenej za spor izmedju srbije i Kosova..tad ce srbija izazvat sukob na jugu srbije i protjerati albance iz srbije a Dodik ce vjerovatno odraditi svoj dio posla u manjem entitetu(povlacenje iz institucija BIH,prekid uplate PDV,i organizovanje srpske samouprave i referendum o nezavisnosti...dodika je srbija dovela na vlast,da zaustavi napredak BIH i pomocu destabilizacije BIH utice na zaustavljanje daljnjeg priznavanja Kosova,jer se velikosrpska politika zasniva na ucjenama i prijetnjama koja seze i do samodestrukcije....sudbina BIH ce se znati kad evropa sklopi deal sa srbijom u vezi Kosova..da li ce u deal uci vizne olaksice,neizrucenje mladica i precica za ulazak srbije u EU ILI podjela BIH....to cemo uskoro saznati..stvaraju se pocetni polozaji za svaki moguci scenario i kupuju saveznici....
- Irm@
#7281 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
danas smo bash ga nesto spominjali na kafi
i svi smo podijelili stav da je on Bogd'o "kako treba" orijentiran Bosna bi bila u EU davnih dana.. najbolji politicar u BiH sigurno...steta stvarno sto neki genijalni ljudi zastupaju pogresne ideje...
i svi smo podijelili stav da je on Bogd'o "kako treba" orijentiran Bosna bi bila u EU davnih dana.. najbolji politicar u BiH sigurno...steta stvarno sto neki genijalni ljudi zastupaju pogresne ideje...
-
zavrzlama
#7282 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Irm@ wrote:danas smo bash ga nesto spominjali na kafi![]()
- Irm@
#7283 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ja se nadam da nisam pogresno shvacena..
ne podrzavam ja milorada dodika..ali je cinjenica da je on nevjerovatno sposoban i pametan i kad bi se zalagao za "normalne" nenacionalisticke ideje bio bi bez premca...
ne podrzavam ja milorada dodika..ali je cinjenica da je on nevjerovatno sposoban i pametan i kad bi se zalagao za "normalne" nenacionalisticke ideje bio bi bez premca...
-
pOZz
#7284 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ako je odlika dobrog političara dernjava i lajanje na zvijezde, onda... 
-
dallton
#7285 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ja mislim da ti nisi skoro bila nigdje u pc-u jelda? a nekako i zalim sto te licno nisam upoznao, i sam imam velike idejeIrm@ wrote:ja se nadam da nisam pogresno shvacena..
- Irm@
#7286 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
a Boga ti dere se i predsjednik hrvatskog Sabora u Saboru pa ga to ne cini losijim politicarom..
ljudi kad sve to vide a pogotovo na 60 minuta nikad ne zagrebu ispod povrsine i promisle malo kako i zasto on ima podrsku sigurno vishe od 90% ljudi u RS-u...
a ovi "nasi politicari" ne mogu ni ovce preko livade prevesti...
@dallton: bila sam u banja luki..imam svakakvih iskustava..ali mislim da si ti mene pogresno shvatio nemam ja nikakve ideje.. nego samo razmisljam...vishe puta sam dodika uporedila s hitlerom (u svakom mogucem smislu ali svakako i u onom da je hitler bio genije ali nazalost genije s pogresnim pogledom na svijet)
ljudi kad sve to vide a pogotovo na 60 minuta nikad ne zagrebu ispod povrsine i promisle malo kako i zasto on ima podrsku sigurno vishe od 90% ljudi u RS-u...
@dallton: bila sam u banja luki..imam svakakvih iskustava..ali mislim da si ti mene pogresno shvatio nemam ja nikakve ideje.. nego samo razmisljam...vishe puta sam dodika uporedila s hitlerom (u svakom mogucem smislu ali svakako i u onom da je hitler bio genije ali nazalost genije s pogresnim pogledom na svijet)
-
zavrzlama
#7287 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
"lako je biti budala i zao" a to je dodik.....zar je potrebna sposobnost da budes fasista,lazljivac i krkan i mrzis sve oko sebe..de se ti irm@ malo dogovori sama sa sobom...Irm@ wrote:ja se nadam da nisam pogresno shvacena..
-
pOZz
#7288 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mislio sam na deranje u pogledu iskazivanja svog primitivizma bez grama argumenata.Irm@ wrote:a Boga ti dere se i predsjednik hrvatskog Sabora u Saboru pa ga to ne cini losijim politicarom..
ljudi kad sve to vide a pogotovo na 60 minuta nikad ne zagrebu ispod povrsine i promisle malo kako i zasto on ima podrsku sigurno vishe od 90% ljudi u RS-u...a ovi "nasi politicari" ne mogu ni ovce preko livade prevesti...
Nema toliku podršku, ali nebitno. Narod je svakako glup, kako ovdje tako i gore. Lahko je biti đubre.
- Irm@
#7289 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
dogovorena sam ja
samo ocito vi niste u ove sitne sate raspolozeni da apsorbirate i konstruktivno razumijete o cemu ja govorim..ali opet kazem ja 60 minuta je cudo -oni otkrivaju kriminal u svim sferama drustva osim na Pravnom fakultetu u Sarajevu (ali to je opet neka druga prica) 
narod uopce nije glup nego narod u nasoj zemlji je zatocen u bezizlaznoj situaciji i zaokupljen borbom za prezivljavanje..nazalost
narod uopce nije glup nego narod u nasoj zemlji je zatocen u bezizlaznoj situaciji i zaokupljen borbom za prezivljavanje..nazalost
-
pOZz
#7290 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Razumijem ja tebe u neku ruku, ali mislim da pogrešno razmišljaš. Mogao je on dobiti izbore na fazon otcjepljenja RS-a, a da li bi ih dobio da su u prvom planu ekonomski ciljevi? Da li bi ikako dobio izbore na bilo kom polju da nije fašizma, referenduma itd? Da li bi pored ovog silnog kriminala uspio ostati na vlasti da nije već pomenutih izgovora?
On je dobar, možda, ako ćemo gledati sadašnju negativnu situaciju (ali i ovdje ide veliki upitnik). Da li bi on bio dobar u izvlačenju ove zemlje iz govana? Sumnjam, naročito jer pljačka svoj vlastiti narod za kojeg se bori.
Teško je biti dobar političar.
Zašto je zatočen u bezizlaznoj situaciji? Jer je glup.
On je dobar, možda, ako ćemo gledati sadašnju negativnu situaciju (ali i ovdje ide veliki upitnik). Da li bi on bio dobar u izvlačenju ove zemlje iz govana? Sumnjam, naročito jer pljačka svoj vlastiti narod za kojeg se bori.
-
zavrzlama
#7291 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
sve sto si napisao stoji.....pOZz wrote:Razumijem ja tebe u neku ruku, ali mislim da pogrešno razmišljaš. Mogao je on dobiti izbore na fazon otcjepljenja RS-a, a da li bi ih dobio da su u prvom planu ekonomski ciljevi? Da li bi ikako dobio izbore na bilo kom polju da nije fašizma, referenduma itd? Da li bi pored ovog silnog kriminala uspio ostati na vlasti da nije već pomenutih izgovora?
On je dobar, možda, ako ćemo gledati sadašnju negativnu situaciju (ali i ovdje ide veliki upitnik). Da li bi on bio dobar u izvlačenju ove zemlje iz govana? Sumnjam, naročito jer pljačka svoj vlastiti narod za kojeg se bori.Teško je biti dobar političar.
samo ne treba smetnuti s uma da svakog vodeceg politicara kod BIH srba izabere stab iz srbije i taj koga oni izaberu je samo njima odgovoran i samo se njih boji..dodik npr. nema ni bezbjedonosne ni politicke prijetnje ni od koje stranke ili pojedinca u rs-u(primjer Krsmanovic),tako da on moze lako da vodi politiku jer nema sanse da mu bilo ko od drugih srba u rs-u uzme izbore ,medije i ugrozi licnu bezbjednost...dodik moze biti sklonjen iz politike samo onda kad zapad istinski kao opciju zaprijeti ukidanjem rs-a..dodika je stab iz srbije i postavio i zamijenio SDS da se spasi ratni plijen(rs).....dodikovo ostajanje na vlasti i nakon ocitih opstrukcija,ismijavanja sve i jednog stranog diplomate(cak i americkih) je siguran znak da pitanje BIH je u doradi i neko ce pravo fasovat u BIH...ko ce fasovat nije tesko predpostaviti..
-
7cokanja
#7292 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
..potpuno pogresno.. dodika prije 10 godina nije dovela nikakva centrala iz srbije, vec centrala iz sarajeva, a to je sda..kad je sds zabranjen, i trebao biti ukinut, sda je stupila na scenu i spasila sds, a dodika pokazala kao svog igraca amerima..rekli su da je"mlad i perspektivan, i jos socijaldemokrata".. centrala u srbiji je tih godina imala malo vecih problema, kao npr. nato bombardovanja i ostale sitnice.. sto se krsmanovica tice, ista je to prica kao sa dodom onomad.. "dopada" se centrali u sarajevu, ali, nazalost, faschisticka klika, dirigovana od spc, danas u BiH ima jacu kontrolu na terenu nego prije jedno desetljece",jer, sarajevska centrala je ucinila sve da ih ojaca i da im da cak i postulate drzave..krsmanovic nije nista drugo do fingirani cetnik..ko ne vjeruje, neka samo procita njegove izjave i stare i nove..on ni za dlaku ne odstupa od programa zvanog "pc"..njegova izjava povodom otvorenja nove crkve u Foci, da je "srpski narod na to cekao 600 godina", govori sve..naravno, onome ko hoce da vidi.. tj. ko nije dirigovan centralom iz sarajeva..centrala iz sarajeva, je, nazalost, najcrnji budzak bosanske politike.. Ti'ic opet, sa kobajagi, zahtjevom za pokretanje postupka pred ustavnim sudom, jos jednom pred izbore vara naivne Bosnjake.. malo igre za publiku, a Dodi i njegovi, kobajagi sad ugrozeni.. stara dobro poznata igra koja pali samo kod naivnih Bosnjaka.. ista situacija i sa cerketom.. cerke, cetnicki agent, koji iz srca Banja Luke porucuje "lijepo je Bosnjacima u republici srpskoj", za bajramski intervju hvali bosnjacke djevojcice, koje su u Srebrenici hrabro "ustale protiv cetnika", kako kaze cerke.. ovo moze samo kod naivnih bosnjaka..i onda, ko kec na desetku, vijest iz Svice, kako "ne daju graditi munare", koja potvrdjuje hodzinu tezu "kako nas cijeli svijet mrzi zato sto smo muslimani".. pa dragi cerke, ako je izgledala onako, kao ona sa enormno velikim zelenim polumjesecom na vrhu, ne bih ti je ni ja dao graditi..a ista je to europa u kojoj onomad htjede biti "grand european mufti"..cudni su putevi gospodnji..
- Socijalista
#7293 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Izviždani Dodik i Kusturica
Prije nego što je u nedjelju navečer u banjalučkoj dvorani Borik počeo koncert grupe „No smoking orkestar", kojeg predvode Emir Kusturica i Nele Karajlić, na binu je izašao Milorad Dodik, premijer Republike Srpske. Dogodilo se ono što je najmanje očekivao - dočekali su ga i ispratili zvižduci oko 7.000 posjetilaca.
Nije pomoglo ni to što je Karajlić predstavio Dodika kao osobu koja je najzaslužnija za koncert. Kada se premijer povukao sa bine, uslijedio je aplauz, a potom je zvižducima dočekan i Emir Kusturica, prenosi San.
Prije nego što je u nedjelju navečer u banjalučkoj dvorani Borik počeo koncert grupe „No smoking orkestar", kojeg predvode Emir Kusturica i Nele Karajlić, na binu je izašao Milorad Dodik, premijer Republike Srpske. Dogodilo se ono što je najmanje očekivao - dočekali su ga i ispratili zvižduci oko 7.000 posjetilaca.
Nije pomoglo ni to što je Karajlić predstavio Dodika kao osobu koja je najzaslužnija za koncert. Kada se premijer povukao sa bine, uslijedio je aplauz, a potom je zvižducima dočekan i Emir Kusturica, prenosi San.
- Karadoz
#7294 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Milorad (Bogoljub) Dodik, rođen 12. marta 1959. godine u Laktašima, trenutno obavlja funkciju predsjednika Vlade Republike Srpske.
Završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Kao član Saveza reformskih snaga Ante Markovića 1990. godine na prvim višestranačkim izborima izabran je u Parlament BiH. Za vrijeme rata bio je nezavisni poslanik u Narodnoj skupštini RS. U toku 1996. godine formira Stanku nezavisnih socijaldemokrata i biva izabran za njenog predsjednika. Nakon ujedinjenja sa Demokratskom socijalističkom partijom 2002. godine stranka mijenja naziv u Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a Dodik biva izabran za predsjednika. Tu funkciju obnaša i danas.
U 1997. godini izabran je za poslanika u Narodnoj skupštini RS nakon čega postaje mandatar Vlade. Vladu RS je vodio od 1998 do 2001. godine. Gubi na izborima 2002. godine ali ipak kratko dolazi na čelo Vlade RS u februaru 2006. godine. Nakon pobjede na oktobarskim izborima iz 2006. godine, ponovo se vraća na funkciju predsjednika Vlade RS-a.
Iako je Dodik bio vlasnik tvornice namještaja i važio za bogatijeg u RS-u, njegovo i bogatstvo članova njegove familije je drastično raslo u vrijeme obavljanja funkcija.
U svom imovinskom kartonu iz 2002. godine on je prijavio da posjeduje stan od 75 metara kvadratnih u Laktašima vrijedan 30.000 KM, dva stana od po 77 metara kvadratnih u Beogradu vrijedna 80.000 KM, automobil vrijedan 30.000 KM, kao i da je vlasnik porodičnog nasljeđa vrijednog 200.000 KM. Također je prijavio da je vlasnik i dionica u raznim preduzećima ne navodeći u kojim i kolika je vrijednost tih dionica.
Prijavio je da njegova supruga Snježana ima naslijeđe u vrijednosti 50.000 KM.
U svom imovinskom kartonu iz 2002. godine nije naveo izvore primanja, kao ni plaću koju je imao u to vrijeme.
Četiri godine kasnije, u svom imovinskom kartonu iz 2006. godine on navodi da i dalje posjeduje stan u Laktašima vrijedan 30.000 KM. Za dva stana u Beogradu sada kaže da vrijede 160.000 KM. Vrijednost porodičnog naslijeđa je porasla i sada iznosi 300.000 KM. I dalje je vlasnik dionica u preduzećima ali njihova vrijednost nije poznata. Posjeduje i novi automobil vrijedan 100.000 KM.
Naveo je da je kao zastupnik u Skupštini zaradio 25.000 KM a kao predsjednik Vlade RS 7.500 KM. Međutim, nije naveo u kojem periodu je ostvario taj prihod.
Dodik je u 2008. godini imao godišnju neto platu u iznosu od 64.406 KM, što je dvostruko više nego u 2007. godini.
On je 2007. godine postao vlasnik vile u Beogradu. Dodik je vilu površine 342 kvadratna metra i garažu površine 45 kvadratnih metara platio 850.000 eura. Vila je pod hipotekom, a kredit je dobio od Pavlović International banke iz Bijeljine u iznosu od 1.468.373 KM.
U imovinskom kartonu iz 2006. godine, Dodik je naveo da je njegova supruga Snježana suvlasnik imovine u BiH i Srbiji. Prijavio je da je ona vlasnik poslovnog prostora u Laktašima vrijednog 100.000 KM, te automobila vrijednog 30.000 KM. Snježana je vlasnik i porodičnog nasljeđa čija je vrijednost sada porasla na 100.000 KM.
U istom imovinskom kartonu Dodik je prijavio da će u periodu od tri godine plaćati 2.000 KM mjesečno Raiffeisen Leasing-u za kupljeno auto. Također je naveo da njegova supruga ima dug za poslovni prostor ali nije naveo koliki.
Dodikov sin Igor je suvlasnik preduzeća Fruit Eco u Laktašima koje je preko Investicijske razvojne banke RS na čelu sa njegovim ocem Miloradom dobilo kredit u iznosu od 3 miliona KM.
Dodik, također ima kćerku Goricu.
Tužilaštvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) trenutno vode istragu protiv Dodika i drugih osoba iz njegove vlade zbog mogućih budžetskih zloupotreba.
Nekretnine
Vlasništvo Opis nekretnine Površina Udio vlasništva Vrijednost Datum sticanja Adresa Grad Država Suvlasnici Hipoteka Prijavljeno u imovinskom kartonu Bilješka
Lično Stan 75 m2 30.000 KM Laktaši BiH Izvor: Imovinski kartoni iz 2002. i 2006. godine
Lično Kuća 342 m2 1/1 850.000 eura* 16. maj 2007. Vaska Pope Beograd Srbija Uknjižena po osnovu ugovora o kreditu od 27. juna 2008. godine u iznosu od 1.468.373 KM na rok od 102 mjeseca, uz anuitetnu otplatu i kamatnu stopu od 7 posto godišnje u korist Pavlović International banka Izvor: List nepokretnosti
Lično Garaža 45 m2 1/1 Vaska Pope Beograd Srbija Izvor: List nepokretnosti
Lično Stan 77 m2 1/1 80.000 KM Bulevar Kralja Aleksandra Beograd Srbija Izvor: Imovinski kartoni iz 2002. i 2006. godine / Spisak vlasnika stanova
Lično Stan 77 m2 1/1 80.000 KM Bulevar Kralja Aleksandra Beograd Srbija Izvor: Imovinski karton iz 2006. godine
Lično Porodična kuća 200.000 KM BiH Izvor: Imovinski karton iz 2006. godine
Supruga Poslovni prostor 100.000 KM Laktaši BiH Izvor: Imovinski karton iz 2006. godine
Vozila
Vlasništvo Vrsta Proizvođač Model Godina proizvodnje Vrijednost Prijavljeno u imovinskom kartonu Bilješka
Lično Osobno 100.000 KM Izvor: Imovinski karton iz 2006. godine
Lično Osobno 30.000 KM Izvor: Imovinski karton iz 2002. godine
Supruga Osobno 30.000 KM Izvor: Imovinski karton iz 2006. godine
Završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Kao član Saveza reformskih snaga Ante Markovića 1990. godine na prvim višestranačkim izborima izabran je u Parlament BiH. Za vrijeme rata bio je nezavisni poslanik u Narodnoj skupštini RS. U toku 1996. godine formira Stanku nezavisnih socijaldemokrata i biva izabran za njenog predsjednika. Nakon ujedinjenja sa Demokratskom socijalističkom partijom 2002. godine stranka mijenja naziv u Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a Dodik biva izabran za predsjednika. Tu funkciju obnaša i danas.
U 1997. godini izabran je za poslanika u Narodnoj skupštini RS nakon čega postaje mandatar Vlade. Vladu RS je vodio od 1998 do 2001. godine. Gubi na izborima 2002. godine ali ipak kratko dolazi na čelo Vlade RS u februaru 2006. godine. Nakon pobjede na oktobarskim izborima iz 2006. godine, ponovo se vraća na funkciju predsjednika Vlade RS-a.
Iako je Dodik bio vlasnik tvornice namještaja i važio za bogatijeg u RS-u, njegovo i bogatstvo članova njegove familije je drastično raslo u vrijeme obavljanja funkcija.
U svom imovinskom kartonu iz 2002. godine on je prijavio da posjeduje stan od 75 metara kvadratnih u Laktašima vrijedan 30.000 KM, dva stana od po 77 metara kvadratnih u Beogradu vrijedna 80.000 KM, automobil vrijedan 30.000 KM, kao i da je vlasnik porodičnog nasljeđa vrijednog 200.000 KM. Također je prijavio da je vlasnik i dionica u raznim preduzećima ne navodeći u kojim i kolika je vrijednost tih dionica.
U svom imovinskom kartonu iz 2002. godine nije naveo izvore primanja, kao ni plaću koju je imao u to vrijeme.
Četiri godine kasnije, u svom imovinskom kartonu iz 2006. godine on navodi da i dalje posjeduje stan u Laktašima vrijedan 30.000 KM. Za dva stana u Beogradu sada kaže da vrijede 160.000 KM. Vrijednost porodičnog naslijeđa je porasla i sada iznosi 300.000 KM. I dalje je vlasnik dionica u preduzećima ali njihova vrijednost nije poznata. Posjeduje i novi automobil vrijedan 100.000 KM.
Naveo je da je kao zastupnik u Skupštini zaradio 25.000 KM a kao predsjednik Vlade RS 7.500 KM. Međutim, nije naveo u kojem periodu je ostvario taj prihod.
Dodik je u 2008. godini imao godišnju neto platu u iznosu od 64.406 KM, što je dvostruko više nego u 2007. godini.
On je 2007. godine postao vlasnik vile u Beogradu. Dodik je vilu površine 342 kvadratna metra i garažu površine 45 kvadratnih metara platio 850.000 eura. Vila je pod hipotekom, a kredit je dobio od Pavlović International banke iz Bijeljine u iznosu od 1.468.373 KM.
U imovinskom kartonu iz 2006. godine, Dodik je naveo da je njegova supruga Snježana suvlasnik imovine u BiH i Srbiji. Prijavio je da je ona vlasnik poslovnog prostora u Laktašima vrijednog 100.000 KM, te automobila vrijednog 30.000 KM. Snježana je vlasnik i porodičnog nasljeđa čija je vrijednost sada porasla na 100.000 KM.
U istom imovinskom kartonu Dodik je prijavio da će u periodu od tri godine plaćati 2.000 KM mjesečno Raiffeisen Leasing-u za kupljeno auto. Također je naveo da njegova supruga ima dug za poslovni prostor ali nije naveo koliki.
Dodikov sin Igor je suvlasnik preduzeća Fruit Eco u Laktašima koje je preko Investicijske razvojne banke RS na čelu sa njegovim ocem Miloradom dobilo kredit u iznosu od 3 miliona KM.
Tužilaštvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) trenutno vode istragu protiv Dodika i drugih osoba iz njegove vlade zbog mogućih budžetskih zloupotreba.
Nekretnine
Vlasništvo Opis nekretnine Površina Udio vlasništva Vrijednost Datum sticanja Adresa Grad Država Suvlasnici Hipoteka Prijavljeno u imovinskom kartonu Bilješka
Lično Stan 75 m2 30.000 KM Laktaši BiH Izvor: Imovinski kartoni iz 2002. i 2006. godine
Lično Kuća 342 m2 1/1 850.000 eura* 16. maj 2007. Vaska Pope Beograd Srbija Uknjižena po osnovu ugovora o kreditu od 27. juna 2008. godine u iznosu od 1.468.373 KM na rok od 102 mjeseca, uz anuitetnu otplatu i kamatnu stopu od 7 posto godišnje u korist Pavlović International banka Izvor: List nepokretnosti
Lično Stan 77 m2 1/1 80.000 KM Bulevar Kralja Aleksandra Beograd Srbija Izvor: Imovinski kartoni iz 2002. i 2006. godine / Spisak vlasnika stanova
Lično Stan 77 m2 1/1 80.000 KM Bulevar Kralja Aleksandra Beograd Srbija Izvor: Imovinski karton iz 2006. godine
Supruga Poslovni prostor 100.000 KM Laktaši BiH Izvor: Imovinski karton iz 2006. godine
Vozila
Vlasništvo Vrsta Proizvođač Model Godina proizvodnje Vrijednost Prijavljeno u imovinskom kartonu Bilješka
-
dallton
#7295 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
nisam ti nista rekao, slobodno ti navijaj za dodika nego kazem za ovu tvoju konstataciju- da te podsjetim da kad je hitler dosao na vlast puno prije rata procvjetala je ekonomija, zavrsilo se nekih par hiljada km autoputa i tako to, a ja sve ovo ne vidim ni blizu u pcu naprotiv sad je naginjanje ka rasapu jer se vise nema sta prodavatiIrm@ wrote:a Boga ti dere se i predsjednik hrvatskog Sabora u Saboru pa ga to ne cini losijim politicarom..
ljudi kad sve to vide a pogotovo na 60 minuta nikad ne zagrebu ispod povrsine i promisle malo kako i zasto on ima podrsku sigurno vishe od 90% ljudi u RS-u...a ovi "nasi politicari" ne mogu ni ovce preko livade prevesti...
-
dallton
#7296 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ne foliraj svega ti...7cokanja wrote:..potpuno pogresno.. dodika prije 10 godina nije dovela nikakva centrala iz srbije, vec centrala iz sarajeva, a to je sda..kad je sds zabranjen, i trebao biti ukinut, sda je stupila na scenu i spasila sds, a dodika pokazala kao svog igraca amerima..rekli su da je"mlad i perspektivan, i jos socijaldemokrata".. centrala u srbiji je tih godina imala malo vecih problema, kao npr. nato bombardovanja i ostale sitnice.. sto se krsmanovica tice, ista je to prica kao sa dodom onomad.. "dopada" se centrali u sarajevu, ali, nazalost, faschisticka klika, dirigovana od spc, danas u BiH ima jacu kontrolu na terenu nego prije jedno desetljece",jer, sarajevska centrala je ucinila sve da ih ojaca i da im da cak i postulate drzave..krsmanovic nije nista drugo do fingirani cetnik..ko ne vjeruje, neka samo procita njegove izjave i stare i nove..on ni za dlaku ne odstupa od programa zvanog "pc"..njegova izjava povodom otvorenja nove crkve u Foci, da je "srpski narod na to cekao 600 godina", govori sve..naravno, onome ko hoce da vidi.. tj. ko nije dirigovan centralom iz sarajeva..centrala iz sarajeva, je, nazalost, najcrnji budzak bosanske politike.. Ti'ic opet, sa kobajagi, zahtjevom za pokretanje postupka pred ustavnim sudom, jos jednom pred izbore vara naivne Bosnjake.. malo igre za publiku, a Dodi i njegovi, kobajagi sad ugrozeni.. stara dobro poznata igra koja pali samo kod naivnih Bosnjaka.. ista situacija i sa cerketom.. cerke, cetnicki agent, koji iz srca Banja Luke porucuje "lijepo je Bosnjacima u republici srpskoj", za bajramski intervju hvali bosnjacke djevojcice, koje su u Srebrenici hrabro "ustale protiv cetnika", kako kaze cerke.. ovo moze samo kod naivnih bosnjaka..i onda, ko kec na desetku, vijest iz Svice, kako "ne daju graditi munare", koja potvrdjuje hodzinu tezu "kako nas cijeli svijet mrzi zato sto smo muslimani".. pa dragi cerke, ako je izgledala onako, kao ona sa enormno velikim zelenim polumjesecom na vrhu, ne bih ti je ni ja dao graditi..a ista je to europa u kojoj onomad htjede biti "grand european mufti"..cudni su putevi gospodnji..
-
dallton
#7297 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
evo jedne provale dana
e moja dusanka ti bi se otcjepljivala, a prepale te sms poruke 
Dušanki Majkić žao što više ne može šetati Sarajevom
Majkić je, kako tvrdi, nakon gostovanja u emisiji "Odgovorite ljudima" dobila 150 prijetnji smrću
Autor: S. ROŽAJAC
02.12.2009. 12:45
Majkić: Ovo je prelilo čašu
Foto: Arhiv
Na inicijativu dopredsjedavajuće Doma naroda Državnog parlamenta Dušanke Majkić, Zajednička komisija za odbranu i sigurnost jučer je osudila učestale prijetnje koje dobivaju predstavnici RS u institucijama vlasti u BiH, ali i ostala dva naroda u BiH.
Također, Komisija je od SIPA-e i Ministarstva sigurnosti BiH zatražila da provjere sve do sada zabilježene prijetnje. Majkić je prošle sedmice prilikom gostovanja u emisiji "Odgovorite ljudima", koja se emitira na Federalnoj TV, dobila, kako je kazala, 150 prijetnji smrću.
- S obzirom na to da smo u posljednje vrijeme sve češće izloženi prijetnjama, među kojima i prijetnjama smrću zbog izražavanja političkih, nacionalnih i drugih stavova prilikom obavljanja funkcije u institucijama BiH, tražila sam da se o tome očituje i nadležna komisija - kazala je jučer Majkić za naš list.
Prema njenim riječima, to nije prva prijetnja upućena zvaničnicima iz RS koji rade u institucijama BiH.
- Ovo je prelilo čašu! I to samo zbog toga jer sam rekla da je neprihvatljivo za RS da se 25. novembar obilježava kao Dan državnosti BiH dok se ne postigne dogovor između sva tri naroda u zemlji. Najteža stvar koju sada osjećam je da više ne mogu šetati Sarajevom - istakla je Majkić, dodajući da su ovakvoj situaciji dosta doprinijeli i mediji u BiH.
- vee-jay
#7298 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
najveca laz i zabluda je izjaviti da je Dodik najbolji politicar na BiH sceni. fasista, trecerazredni politicar, teski kriminalac i jos tezi lazov. Lako je biti kralj u feudalnom sistemu, sa svojim medijima, svojim sudijama, svojom opozicijom i svojim sistemom... ili, zasto Covic i Radoncic prizeljkuju svoje entitete
sorry, ali tako jednostavan nacin razmisljanja o Dodiku je slicno kao pricati o Ceci kao pjevacici
(btw. pade mi na um onaj tip iz 60 min. kad rece: "jesi ti *ebo Cecu? Jesam. Bum
)
sorry, ali tako jednostavan nacin razmisljanja o Dodiku je slicno kao pricati o Ceci kao pjevacici
(btw. pade mi na um onaj tip iz 60 min. kad rece: "jesi ti *ebo Cecu? Jesam. Bum
- vee-jay
#7299 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kako ces porediti Hitlera i Dodika? Ovaj prvi je imao Göbelsa i Spera a drugi Vasica i Kuzmanovicadallton wrote:nisam ti nista rekao, slobodno ti navijaj za dodika nego kazem za ovu tvoju konstataciju- da te podsjetim da kad je hitler dosao na vlast puno prije rata procvjetala je ekonomija, zavrsilo se nekih par hiljada km autoputa i tako to, a ja sve ovo ne vidim ni blizu u pcu naprotiv sad je naginjanje ka rasapu jer se vise nema sta prodavatiIrm@ wrote:a Boga ti dere se i predsjednik hrvatskog Sabora u Saboru pa ga to ne cini losijim politicarom..
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7300 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Karadoz wrote:Milorad (Bogoljub) Dodik, rođen 12. marta 1959. godine u Laktašima, trenutno obavlja funkciju predsjednika Vlade Republike Srpske.
Nekretnine
Vozila
Znam da Zakon štiti privatnost vlasniČkog udjela u broju dionica.....DoDi,DoDi....